نتانياهو: بين آمريكا و اسراييل ارزشها و منافع مشتركي وجود دارد حاميان صلح واقعي دليلي براي عدم پذيرش پيشنهادات من ندارند!
نخست وزير رژيم صهيونيستي گفت: كساني كه خواهان صلح واقعي هستند، دليلي براي عدم پذيرش پيشنهادات من براي صلح ندارند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي، در مصاحبه با روزنامه آلماني بيلد گفت: تشكيل دو كشور مستقل فلسطين و اسراييل تنها با پذيرش شرايط قبلي، ممكن است.
متن مصاحبهي صورت گرفته با نخست وزير رژيم صهيونيستي به شرح زير است:
بيلد: كشور شما از 60 سال پيش تا كنون مشغول جنگ براي حيات خود است. آيا صلح براي اسراييل چيزي بيشتر از رويا و تصور است؟
نتانياهو: اكنون صلح به آرزوي ما تبديل شده است. ما موفق شدهايم كه با دو كشور همسايه خود يعني مصر و اردن قرارداد صلح منعقد كنيم، اما اميدواريم كه بتوانيم بر تعداد اين كشورها بيافزاييم. اما اين سوال همچنان براي ما مطرح است كه چرا با وجود آن كه مردم ما هر روز براي صلح دعا ميكنند و با وجود آن كه اسراييل بسيار براي صلح تلاش كرده است، اما تا كنون موفق به دست يافتن به صلحي همه جانبه نشده است. جواب صادقانه اين سوال نيز اين است؛ در بخشهايي از دنياي اعراب و فراتر از آن، از تشكيل كشوري يهودي و به رسميت شناختن آن جلوگيري ميشود. اگر بتوان بر اين مقاومتها و جلوگيريها غلبه كرد، در آن صورت باب صلح هميشگي و پايدار گشوده خواهد شد. ديگر مشكلات هر اندازه هم كه سخت باشد، قابل حل است.
سوال: باراك اوباما رييس جمهور جديد آمريكا، در سخنراني قابل توجه خود در قاهره از گشوده شدن فصل جديدي در رابطه با دنياي اسلام خبر داد. آيا اين خبر سبب نگراني شما نشده است؟
نتانياهو: اوباما از شروعي جدي براي صلح و آشتي دوباره در خاورميانه حمايت كرد و اين هدفي است كه ما نيز به طور مشترك دنبال ميكنيم(!) من از پيشنهاد اوباما مبني بر صلح منطقهيي دفاع ميكنم و اميدوارم كه كشورهاي عربي نيز آماده باشند كه روابط خود را با اسراييل عادي سازي كنند. اين اقدام به ما و فلسطينيها كمك خواهد كرد و علاوه بر اين باعث گسترش دايرهي صلح خواهد شد. اوباما تاكيد كرد كه ارتباطات بين اسراييل و آمريكا غير قابل نابودي و از بين رفتن است و جهان عرب بايد اين حقيقت را بپذيرد كه اسراييل باقي خواهد ماند.
بيلد: اوباما علاوه بر اين در سخنرانياش از حق فلسطينيها نيز سخن گفته بود.
نتانياهو: صلح با فلسطين آن هم به اين طريق كه فلسطينيها نيز دوستانه و آزادانه در كنار ما زندگي كنند، چيزي است كه در سطح دنيا گسترش يافته و از آن بسيار سخن به ميان آمده است؛ اما چيزي كه هنوز به طور شفاف در مورد آن صحبت نشده اين است كه در مورد اين صلح بايد به طرف اسراييلي نيز توجه شود و اين جريان به خواست و نظر طرف اسراييلي نيز بستگي دارد. ما خواهان زندگياي مسالمت آميز با فلسطينيها هستيم. ما نميخواهيم به آنها حكومت كنيم. ما ميخواهيم كه آنها داراي همهي اختيارات لازم براي حكومت بر خود باشند اما نه امكانات و اختياراتي كه اسراييل را تهديد كند. يك كشور فلسطيني نه به موشك احتياج دارد و نه به سلاحهاي كنترل از راه دور. اين يكي از شروط ماست. اگر از ما خواسته شود كه يك كشور فلسطيني را به رسميت بشناسيم، ما هم از فلسطينيها انتظار خواهيم داشت كه يك كشور يهودي را به رسميت بشناسند. اسراييل كشور ملي ملت يهود است. كشوري كه تعداد كثيري از انسانهاي غير يهود، يعني اعراب، مسلمانان و مسيحيها به عنوان شهروندان داراي حقوق يكسان در آن زندگي ميكنند. به اين ترتيب به رسميت شناختن اسراييل به عنوان كشور ملي يهود، براي ايجاد صلح از اهميت بسيار بالايي برخوردار است. مسالهاي كه به آن اشاره كردم، نكتهاي بسيار مهم است كه به آن توجه نميشود و علت تداوم اين جنگ از سالهاي گذشته تا كنون است. دوم آن كه از آنجا كه ما ديگر نوار غزه را در اختيار نداريم، كشور فلسطين بايد كشوري خلع سلاح شده شود. ما نميخواهيم كه درست در مرزهاي خود، ايران دوم داشته باشيم و همچنين نميخواهيم از نقطهاي كه قبلا ما آن جا حضور داشتهايم و خود حاضر به ترك آنجا شدهايم شاهد شليك هزاران موشك و سلاحهاي كنترل از راه دور باشيم. دقيقا مشابه با چيزي كه در حماسستان اتفاق ميافتد. ما نميخواهيم كه در مرزهاي خود حماسستان ديگري داشته باشيم.
بيلد: شوراي مركزي يهوديان در آلمان از موضع اوباما درمورد خاورميانه انتقاد ميكند. به عقيده آنها آمريكا با سياستهاي خود به طور آگاهانه مقامات اسراييل را در تنگنا قرار ميدهد. آيا باراك اوباما نيز همچون جورج بوش با اسراييل دوست است؟
نتانياهو: باراك اوباما به دو مساله تاكيد كرده است؛ اول آن كه ارتباط بين آمريكا و اسراييل آسيب پذير و نابود شدني نيست و مهم آن است كه اين گفته در قاهره اظهار شده است. اظهارات اوباما در مورد اسراييل كه در قاهره بيان شد، حاكي از روابط عميق دو طرف است كه با همكاري فعالانه دو دولت ادامه خواهد يافت. بين آمريكا و اسراييل ارزشهاي مشترك، ايدهآلها و منافع مشتركي وجود دارد. اين ارتباطات در دولت آمريكا و دولت من نيز همچنان وجود دارد.
سوال: نظر شما در مورد تشكيل دو كشور مستقل فلسطين و اسراييل و پيشنهادات شما در اين مورد چيست؟
نتانياهو: اشكال ايدهي به رسميت شناختن اسراييل از سوي جهان عرب به عنوان يك كشور يهودي كه در آن اقليتها نيز با حقوق شهروندي يكسان زندگي ميكنند، چيست؟ آيا اين اشتباه است كه ما ميگوييم كشور فلسطينياي كه ممكن است اسراييل را تهديد كند بايد خلع سلاح شده و سپس كنار اسراييل زندگي كند. كساني كه واقعا خواهان صلح هستند، دليلي براي رد اين پيشنهادات ندارد. آنها به اين دليل پيشنهادات ما را نميپذيرند چون افراطيون ميخواهند در اين مناطق "پايگاههاي ايران" را ايجاد كنند و از آنجا يا موشك به سمت ما شليك كنند يا عاملان انتحاري بفرستند. به عبارت ديگر هدف آنها سرنگوني ماست! نيروهاي ميانه رو نيز در برابر نيروهاي افراطي و اقدامات آنها عمل قابل توجهي انجام ندادهاند. حتي آشكارا هم اظهار نداشتهاند كه اسراييل را به عنوان كشوري يهودي در قلب خاورميانه به رسميت ميشناسند.
من فكر ميكنم كه در سخنرانيام موثر عمل كردم. من در سخنرانيام آشكارا به اين سوال پاسخ دادم كه ما به پيشنهاد تشكيل دو كشور جواب مثبت ميدهيم؛ اما اين دو كشور، كشور يهودي و فلسطين است و نه فقط كشور فلسطين كه تنها روي آن تاكيد ميشود و دو كشور نيز منظور دو كشوري است كه با صلح در كنار هم زندگي ميكنند. صلحي پايدار، صلحي كه نبايد از بين برود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات