• یکشنبه / ۳ خرداد ۱۳۸۸ / ۱۷:۵۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8803-02129
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

گزارش كامل ايسنا از اجلاس سه جانبه‌ي امنيتي ايران، افغانستان و پاكستان رييس جمهور: مثلث پاكستان، افغانستان و ايران در كل جهان بي‌بديل و بي‌نظير است

گزارش كامل ايسنا از اجلاس سه جانبه‌ي امنيتي ايران، افغانستان و پاكستان
رييس جمهور: مثلث پاكستان، افغانستان و ايران در كل جهان بي‌بديل و بي‌نظير است

اجلاس سه جانبه‌ي ايران، افغانستان و پاكستان با امضاي بيانيه‌ي نهايي تهران به پايان رسيد.

به گزارش خبرنگار سياسي خارجي ايسنا، رييس‌جمهور پيش از امضاي اين بيانيه با اشاره به حضور نيروهاي خارجي در منطقه كه به بهانه‌ي برقراري امنيت روي داده است تصريح كرد: حضور اين نيروها به امنيت پايدار و رشد سياسي و اقتصادي منطقه هيچ كمكي نكرده است.

دكتر محمود احمدي‌نژاد رييس‌جمهوركشورمان ظهر امروز در نشست سه جانبه‌ي روساي جمهور ايران، افغانستان و پاكستان با استقبال از ابتكار تشكيل اجلاس‌هاي سه جانبه گفت: اطمينان دارم كه اين رويكرد جديد موجبات برقراري امنيت و همكاري در منطقه‌ي ما مي‌شود.

احمدي‌نژاد سه كشور ايران، پاكستان و افغانستان داراي تاريخ و تمدن مشترك و منطقه را نيز مركز جوشش تمدن توصيف كرد و گفت: روابط ما براساس دوستي، عدالت و پاكي بوده و صدها سال ملت‌هاي ما در يك رابطه‌ي برادرانه زندگي كرده‌اند و در اين زندگي مشترك همواره شاهد جوشش فرهنگ، تمدن، عشق و محبت بوده‌ايم.

رييس‌جمهور ادامه داد: امروز هم راه‌حل اين مشكلات موجود بازگشت به آن روابط دوستانه با تكيه بر ارزش‌هاي مشترك است.

احمدي‌نژاد با يادآوري اين كه ما داراي تاريخ و آينده‌ي مشترك و نيز دشمنان مشترك هستيم بر طراحي و برنامه‌ريزي راه‌هاي مشترك براي آينده تاكيد كرد.

وي اظهار داشت: اگرچه امروز هم روابط سه كشور روابط خوبي است، اما ما با مشكلات سنگيني در منطقه مواجه‌ايم كه برخي از آنها نظير مسائل اقتصادي و عمراني از گذشته باقي مانده و برخي ديگر نيز از دور و نزديك بر ما تحميل شده‌اند كه از آن ميان مي‌توان به افراط‌گرايي ،نظامي گرايي و دخالت‌ها و يا حضور ديگراني كه با فرهنگ ملت‌هاي ما هيچ تناسب و قرابتي ندارند اشاره كرد.

رييس شوراي عالي امنيت ملي كشورمان با بيان اينكه امروز قاچاق انسان، مواد مخدرو برخي از جرايم سازمان‌يافته سه ملت را تحت آسيب قرار داده است اظهار داشت: اگر در اين خصوص چاره‌اي نينديشيم نسل‌هاي آينده ما را نمي‌بخشند و لذا بايد محيط رشد جوانانمان را فراهم كنيم.

احمدي‌نژاد اضافه كرد: حضور نيروهاي خارجي اگرچه به بهانه‌ي برقراري امنيت در منطقه اتفاق افتاد اما تا امروز كمكي به امنيت پايدار و رشد سياسي و اقتصادي نكرده است.

رييس‌جمهور ادامه داد: رييس‌جمهور دو كشور ديگر نيز با من موافقند كه هدف گذاري سه‌جانبه بايد در راه ارتقاي سطح زندگي مردم و توسعه‌ي امنيت و ثبات در منطقه وپشتيباني از فرهنگ و ارزش‌هاي منطقه باشد. بايد تلاش كنيم امنيت پايدار منطقه ونيز رشد پايدار اقتصادي براي سه كشور برآورده شود كه موجب نشاط و همبستگي بيشتر ملت‌ها خواهد بود.

احمدي‌نژاد امنيت و پيشرفت را لازم و ملزوم يكديگر عنوان كرد و امنيت را زمينه‌ي هر تلاش و پيشرفتي دانست.

وي افزود: همراهي ما با يكديگر مي‌تواند در وهله‌ي اول به يك شناخت مشترك از مشكلات منطقه و يافتن ريشه‌ي آن و پس از آن به يافتن راه‌حل‌هاي مشترك براي مشكلات بينجامد؛ از اين طريق مي‌توانيم منابع را تجميع و در يك رويكرد هم‌افزا در جهت حركت به پيشرفت گام برداريم.

رييس‌جمهور با تشكر از تلاش روساي جمهور دو كشور براي حركت درجهت برقراري پيشرفت وامنيت گفت: همه‌ي همكاري‌هاي دو جانبه بين سه كشور خوب و سازنده است اما يك همكاري سه جانبه مي‌تواند به شكوفايي و توانمندي درمنطقه بينجامد و اقتداري را پديد مي‌آورد كه در جهت امنيت منطقه و پاسخگوي به نيازهاي مردم باشد ضمن اينكه به بسياري از سوالات و نگراني‌هاي جهاني پاسخ مي‌دهد.

وي گفت: دركل منطقه مي‌توانيم نقشي سازنده براساس دوستي ايفا كنيم؛ درطول تاريخ اين ملت‌ها منادي صلح ودوستي براي كل منطقه بودند اما اين چهره امروز تا حدودي در سايه‌ي ابهام قرار گرفته كه بايد بازسازي شود و كمك كنيم كه امنيت ودوستي در كل منطقه وراي جغرافياي اين سه كشور گسترش يابد.

احمدي‌نژاد اقدام وهمكاري اين سه كشور را عاملي براي رقم زدن آينده‌اي مطلوب براي كل منطقه توصيف كرد و گفت: همكاري‌هاي ما در تاثيرگذاري بر روابط بين‌الملل مهم است و با كمك هم مي‌توانيم كشورهايي را رقم بزنيم كه در پايه‌ي صلح وثبات به شكوفايي مي‌رسند.

احمدي‌نژاد همچنين از حسن نيت و نگاه سازنده روساي جمهور كشور ديگر تشكر كرد و اظهار داشت: هرسه كشور از صميم دل خواهان روابط دوستانه و سازنده هستند و با عزم راسخ براي تقويت پيوندها در اجلاس شركت كردند. اميدوارم اين اجلاس گام بلندي در جهت نيل به اهداف مثبت ، مردمي و در جهت اهداف تعيين شده و موجب سربلندي ملت‌هايمان در منطقه ، جهان اسلام و دنيا باشد.

رييس‌جمهور پيش از سخنراني روساي جمهوري دو كشور ديگر باخير مقدم روساي جمهور پاكستان و افغانستان گفت: امروز دور هم جمع شده‌ايم تا با همفكري ومشورت حل مسائل منطقه و توسعه‌ي همكاري‌ها را مورد بررسي و اتخاذ تصميم قرار دهيم. نشست بين برادران و همسايگان سازنده است به خصوص نشست بين برادران و دوستان در منطقه اي كه تحت فشار و تحريكات سنگين از نقاط دور و نزديك قرار دارند.

وي از خداوند خواست كه اين نشست را همراه با بركت ونتايج سازنده براي ملت‌هاي منطقه قرار دهد.

رييس‌جمهور هم‌چنين از برگزاري اجلاس بعدي سران سه كشور ايران، افغانستان و پاكستان در اسلام‌آباد خبر داد.

احمدي‌نژاد بعد از سخنراني روساي جمهور با اشاره به اعلام آمادگي پاكستان براي ميزباني اجلاس بعدي در اين كشور گفت: اجلاس بعدي را با موافقت افغانستان در پاكستان برگزار مي‌كنيم و پس از آن نيز اجلاس ديگر در افغانستان برگزار مي‌شود.

وي از وزراي خارجه سه كشور خواست تا تاريخ اين اجلاس را تعيين كنند ونيز از روساي جمهور دو كشور خواست به وزراي خارجه خود دستور دهند تا سندهاي همكاري براي اجلاس‌هاي بعدي راهم در قالب اسناد دو جانبه و هم سه جانبه آماده كنند.

رييس‌جمهور در پايان گفت: ما امروز خود را مسوول هر كمكي به برادرانمان در پاكستان و افغانستان مي‌دانيم تا شرايط سختي كه از اراده‌ي ملت‌هاي منطقه برنيامده است رفع شود.

به گزارش ايسنا، دكتر محمود احمدي‌نژاد رييس‌جمهور كشورمان در سخناني پس از امضاي بيانيه‌ي نهايي اين اجلاس نيز با عرض خيرمقدم مجدد به روساي جمهور دو كشور، مثلث پاكستان، افغانستان و ايران را بي‌بديل و بي‌نظير در كل جهان توصيف كرد و گفت: سه كشوري كه در يك حوزه‌ي تمدني و فرهنگي قرار گرفته‌اند و داراي تاريخ، ارزش‌هاي اعتقادي، فرهنگ و منافع و نيز دشمنان مشترك مي‌باشند و امروز منطقه ما تحت تاثير عوامل گوناگون و با مشكلات پيچيده‌اي مواجه است.

رييس‌جمهور تنها عاملي كه توانايي مواجه به صورت ريشه‌اي با مشكلات و پيشرفت سه كشور را حاصل مي‌كند بازگشت به ارزش‌هاي فرهنگي و توانمندي‌هاي سه ملت و تكيه بر نقاط مشترك و سازماندهي يك همراهي و همدلي عميق و پايدار توصيف كرد.

وي با تشكر مجدد از حامد كرزاي و آصف علي زرداري، روساي جمهور افغانستان و پاكستان به خاطر مشاركت فعال در اين ابتكار عمل سه جانبه و حضور با انديشه‌هاي پاك و سازنده در اين اجلاس خاطرنشان كرد: بحث‌هاي مطرح شده را روشن، شفاف، سازنده و از موضع دلسوزي و تلاش براي مشكلات بود.

وي ادامه داد: نوع نگاه به مسائل منطقه بسيار نزديك و برآمده از دلسوزي وعلاقه به حل و فصل عادلانه‌ي مسائل است و هر سه كشور اعتقاد دارند كه ضامن پيشرفت ملت‌ها همدلي و تكيه بر توانمندي‌هاي ذاتي سه ملت است.

احمدي‌نژاد تنها راه حل مشكلات را حضور فعال در ميدان‌هاي تصميم‌گيري و برنامه‌ريزي و تكيه بر توانمندي‌هاي ملت‌ها عنوان كرد و اظهار داشت: تنها عاملي كه مي‌تواند مسائل را عادلانه و درست حل و فصل كند ملت‌هاي منطقه اند و آنها قادرند محيط خودرا به خوبي اداره كنند و هر سه كشور نيز مصمم‌اند از تجربيات و توانمندي‌هايشان در يك تعامل سه جانبه در جهت پيشرفت سه ملت استفاده كنند.

به اعتقاد رييس‌جمهور سه كشور و ملت توانمندي‌هاي پاسخ به نيازهاي جاري را به صورت مناسب و انساني دارند كه در اعلاميه‌ي تهران نيز كه حاوي نكات بسيار مهمي است توافق جدي و بسيارمهم و اعلام اراده‌ي قاطع براي همكاري سه جانبه در زمينه‌هاي مشترك همكاري‌هاست.

وي ادامه داد: در اين بيانيه همچنين به گام‌هاي سه كشور براي اجراي توافقات تاكيد شده و با اراده‌ي مسوولان سه كشور گفت‌وگوها، رايزني‌ها و همكاري‌هاي روز به روز گسترش و تعميق بيشتري خواهد يافت تا پس از حل مشكلات گام‌هاي بلندتري در جهت پيشرفت‌ ملت‌هاي منطقه در راستاي امنيت پايدار برداشته شود.

رييس‌جمهور جلسه‌ي سه جانبه را سرشار از همدلي و عزم براي ريشه‌يابي حل مشكلات عنوان كرد و افزود: سه كشور دوست، برادر وهمسايه‌ي هم هستند و در صلح و صفا زندگي كرده‌اند و در غم و شادي‌هاي هم شريك بودند و از اين پس نيز يار و ياور هم براي حل مشكلات در جهت ساختن كشورهايمان هستيم.

وي در پايان گفت: دشمني‌ها عليه ملت‌هاي منطقه راه به جايي نمي‌برد و آينده از آن ملت‌هاي منطقه و سرشار از امنيت ، صلح، برادري وپيشرفت مي‌باشد. زنده باد افغانستان زنده باد پاكستان و زنده باد ايران.

رييس‌جمهور پاكستان نيز پيش از امضاي بيانيه تهران برگزاري اجلاس سه جانبه را گامي توصيف كرد كه در قالب آن كشورها مي‌توانند حرف‌هاي خود را به دنيا برسانند و دنيا نيز بهتر به آنها پاسخ مي‌دهد.

آصف علي زرداري رييس‌جمهور پاكستان در اجلاس سه جانبه‌ي امنيتي ايران، پاكستان و افغانستان با اشاره به اشتياق خود براي شركت در اين اجلاس گفت: با اينكه مشغله‌هاي بسيار فراواني داشتيم اما دعوت را قبول كرديم.

وي اضافه كرد: ما در قبال نسل فعلي و آينده يك مسووليت تاريخي با نام پاسخ دادن به تاريخ داريم كه بايد در جهت آن گام برداريم.

وي با اشاره به مشكلات موجود در جهان گفت: تبعات و مشكلات موجود در افغانستان نيز براي ما بسيار مهم است و مشكلات زيادي دورادور مرزهاي ما را فرا گرفته كه نمي‌توانيم از آنها بگذريم.

زرداري با تاكيد بر اينكه بايد تلاش كنيم تمامي اتفاقات به صورت مثبت جلوه‌گر شود گفت: در اين راه هيچ كاري نيست كه نتوانيم انجام دهيم ما بايد از پتانسيل‌هاي مشترك استفاده كنيم تا زندگي بهتري براي نسل آينده فراهم شود؛ ضمن اينكه مي‌توانيم از طريق اجلاس‌هاي چندجانبه حرف‌هايمان را به دنيا برسانيم و دنيا نيز بهتر به ما پاسخ مي‌دهد.

وي ادامه داد: ما با چالش‌هايي در منطقه مواجه‌ايم از جمله اينكه به ابرقدرت‌ها اجازه داديم تا همسايه‌ي ما شوند اما ما به دنبال جنگ نيستيم و به دنبال همسايگي بهتر مي‌باشيم.

رييس‌جمهور پاكستان همچنين اين اجلاس را فرصتي در جهت استفاده‌ي بهتر از پتانسيل سرزمين‌ها ونيروي انساني توصيف كرد.

رييس‌جمهور پاكستان پس از امضاي بيانيه پاياني نيز با تاكيد بر وجود زمينه‌هاي مبارزه با افراط‌گرايي، تروريسم و قاچاق مواد مخدر گفت: نتيجه‌ي اين تلاش‌ها رشد و پيشرفت را براي نسل‌هاي آينده فراهم مي‌آورد.

به گزارش ايسنا، آصف‌علي زرداري، رييس‌جمهور پاكستان با ابراز خرسندي از شركت در اجلاس سه جانبه‌ي سه كشور برادر گفت: در سايه‌ي علقه‌ها و پيوندهاي مشترك ميان كشورهايمان در اين جا جمع شده‌ايم تا از پتانسيل‌هاي زياد در جهت اهداف مشترك استفاده كنيم.

وي ادامه داد: زمينه‌هاي مبارزه با افراط‌گرايي، تروريسم و قاچاق مواد مخدر فراهم است تا رشد و پيشرقت را براي نسل‌هاي آينده فراهم كنيم.

به گفته‌ي زرداري از طريق همكاري‌هاي متوازن مي‌توان اين مسائل را به نتيجه رساند و آينده‌ي منطقه را رقم زد.

زرداري اضافه كرد: به اعتقاد پاكستان بايد رويكردهاي منطقه‌اي دنبال شود و بحث‌ها در مورد راهكارها و نحوه‌ي همكاري‌ها همين گونه كه در اين جلسه مورد بحث قرار گرفت ادامه يابد.

رييس جمهور پاكستان از توافق سه كشور براي ايجاد ساختار منظم درجهت گفت‌وگو ميان كشورها خبر داد تا از اين طريق بتوانند روندهاي ماهوي را براي همكاري رقم زده و اميدهاي جديدي براي مردم ايجاد شود.

وي گفت: بايد زمينه‌اي فراهم شود تا نسل‌هاي آينده كه ميراث دار ما هستند در اين راه گام بردارند.

رييس‌جمهور افغانستان نيز پيش از امضاي بيانيه پاياني با اشاره به مشكلات موجود در كشورش گفت: ما سي سال است كه در آتشيم كه اين مساله از زمان اشغال شوروي تا به امروز ادامه دارد و متاسفانه در منطقه نيز كاري براي آوردن امنيت به افغانستان صورت نگرفته است.

حامد كرزاي، ريس‌جمهور افغانستان با ابراز خرسندي از برگزاري اجلاس سه جانبه‌ي امنيتي ايران، پاكستان و افغانستان و مهمان‌نوازي ايران گفت: نشست اول سه جانبه افغانستان ، ايران و پاكستان را در شرايطي داير كرديم كه بايد همكاري‌ها بين سه كشور همسايه كه داراي دين، منافع ، فرهنگ و زبان مشترك هستند برقرار شود.

وي ادامه داد: از ضروريات اوليه‌ي زندگي آرام وجود امنيت در سه كشور است و لذا فكر مي‌كنم كه بايد چنين نشست‌هايي را چند سال پش برگزار مي‌كرديم.

وي با ابراز تقدير وتشكر ازجانب مردم افغانستان از دو كشور ايران و پاكستان براي مهمان‌نوازي مهاجران خاطرنشان كرد: ما بايد با يكديگر همكاري‌هاي لازم را در ساحات مهم حيات ملي سه كشور داشته باشيم كه مي‌تواند امنيت در منطقه و رفاه و آرامش مردمي را باعث شود ضمن اينكه مردم ما به ترقي دلخواه خود مي‌رسند.

كرزاي با تاكيد بر اينكه از طرف افغانستان اطمينان مي‌دهم كه مردم اين كشور به تمام معنا اين حقيقت را درك مي‌كنند كه زندگي ما با يكديگر است و همه از يك منطقه هستيم و اينجا خانه‌ي ماست تاكيد كرد: ما بايد در تمام ساحات زندگي و از جمله امنيت، اقتصاد، تجارت و داد و ستد بين ملت‌ها همكاري كنيم؛ ضمن اينكه مقابله با افراط‌گرايي، جنگ و نفاق را مدنظر قرار دهيم.

رييس‌جمهور پاكستان تاكيد كرد: ما سي سال است كه در آتشيم كه از زمان اشغال شوروي تا به امروز ادامه يافته و ما متاسفانه در اين منطقه كاري براي آمدن امنيت به افغانستان صورت نگرفته است اما هنوز دير نشده و ما در تمام زمينه‌هاي برقراري امنيت و زودودن افراط‌گرايي در منطقه آماده‌ي همكاري هستيم.

رييس‌جمهور افغانستان پس از امضاي بيانيه تهران نيز با اشاره به مشكلات، نيازها و فرصت‌هاي زياد در اختيار سه كشور ايران، افغانستان و پاكستان گفت: جستجوي راه‌حل‌هاي تفاهم فرصت‌هاي بيشتري را در اختيار قرار مي‌دهد.

به گزارش ايسنا، حامد  پس از بيانيه‌ي نهايي اجلاس سه جانبه ايران، افغانستان و پاكستان با تشكر از ملت ايران براي فراهم شدن زمينه برگزاري اين نشست سه جانبه ميان سه كشور هم دين وهم‌زبان نياز به برگزاري اين اجلاس را مربوط به زمان هاي گذشته عنوان كرد و گفت: سه كشور مشكلات، نيازها و فرصت‌هاي زيادي در اختيار دارند و از راه جستجوي راه‌حل مي‌توان تفاهم و فرصت‌هاي بيشتري را در اختيار گرفت.

وي ادامه داد: نسل‌هاي آينده شايد بتوانند از كار امروز ما فرداي بهتري داشته باشند و نسل‌هاي آينده مي‌توانند زندگي بهتر و آرام‌تري از لحاظ پاسخ‌گويي به نيازهاي انساني داشته باشند.

وي در پايان خاطرنشان كرد: از جانب افغانستان به مردم ايران و پاكستان مي‌گويم كه مطمئن باشيد كه به عنوان دوست همواره در كنار شما خواهيم بود و براي بهبود وضعيت تلاش خواهيم كرد.

متن بيانيه پاياني تهران متعاقبا ارسال مي‌شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha