رييس ستاد انتخابات كشور: ـ صيانت از آرا وظيفه ماست ـ اسامي هياتهاي اجرايي درصورت لزوم مطرح ميشود ـ 475نفر براي انتخابات رياست جمهوري ثبتنام كردند
رييس ستاد انتخابات كشور گفت: پيشبيني ميشود 15 هزار تا 15 هزار و 500 شعبه اخذ راي سيار و 32 هزار و 500 شعبه اخذ راي ثابت براي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري داشته باشيم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) كامران دانشجو روز يكشنبه در نشست خبري در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالي درباره تركيب هياتهاي اجرايي ضرورت بيطرفي و اسامي آنها اظهار كرد: ما از ابتدا سعيمان اين بوده كه بيطرفي رعايت شود و مهمتر از اين مساله در اجرا سليقههاي جناحي مدنظر قرار نگيرد. ما مرتب اين موضوع را هم به خودمان تذكر ميدهيم و هم آن را به مجموعه حوزههاي شهرستانها و فرمانداريهايمان گوشزد ميكنيم. در اين خصوص جلساتي داشتيم و تمام فرمانداران و بخشدارانمان را در شش همايش كه از تهران نيز شروع شده است مورد توجه قرار داديم.
وي همچنين درباره هويت اعضاي هيات اجرايي تهران نيز، گفت: اجازه بدهيد جلوتر رويم. اگر هياتهاي اجرايي تهران بخواهند اساميشان را به شما ميگويند.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر چگونگي روند برگزاري انتخابات در خارج از كشور نيز توضيح داد: ايرانيان خارج از كشور مثل هر ايراني براي ما عزيز هستند و در اين راستا با صحبتهايي كه با وزارت خارجه انجام شده حدود 230 صندوق شعبه اخذ راي برايشان پيشبيني شده است كه اگر وزارت خارجه از ما خواست ميتوانيم اين تعداد را تا 290 صندوق افزايش دهيم. تاكنون چهارصد هزار تعرفه براي آنها در نظر گرفته شده است. همچنين ايرانيان خارج از كشور ميتوانند با شناسنامه يا گذرنامه معتبري كه تابعيت ايرانيها آنها را مشخص كند راي دهند.
رييس ستاد انتخابات كشور افزود: هياتهاي اجرايي متشكل از سفير يا بالاترين فردي است كه به عنوان نماينده جمهوري اسلامي در آنجاست. همچنين پنج نفر به انتخاب رييس هياتهاي اجرايي است كه از مجموعه ايراني معتمد خارج از كشور تشكيل ميشوند. تاكنون 90 تا 60 هزار نفر از ايرانيان خارج از كشور در انتخاباتهاي مختلف راي دادهاند.
وي درباره تبليغات كانديداها در خارج از كشور نيز، گفت: براي اين موضوع شبكه جام جم را در نظر گرفتهايم.
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره چگونگي بازرسي ميز احزاب در روند انتخابات گفت: براي بازرسي ميز احزاب قانون پيشبيني خاصي نكرده است و اين موضوع خارج از بحث قانوني است، اما آن مذاكراتي كه با آقاي كياسري داشتهايم در رابطه با ستاد انتخابات و نه بحث بازرسي بوده است؛ چراكه بازرسي كاملا مستقل از ستاد عمل ميكند.
دانشجو با بيان اينكه " در دورههاي گذشته نيز سهميهاي براي ميز احزاب در نظر گرفته نشده بود" افزود: آقاي كياسري دنبال اين هستند كه جلسهاي با رييس هيات بازرسي وزارت كشور داشته باشند و تعامل بين خود را تعريف كنند. ما نيز دنبال اين هستيم كه تا ميتوانيم با ميز احزاب تعامل مناسبتري داشته باشيم.
وي درباره اينكه چرا در بحث تحصيلات رجل سياسي پيشبيني خاصي نشده است؟ اظهار كرد: اصولا در قانون چنين امري پيشبيني نشده و در حال حاضر قانون محدوديتي از نظر تحصيلات در نظر نگرفته است.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر ارائه گزارشي از حضور ثبتنام كنندگان مختلف به شوراي نگهبان، خاطرنشان كرد: اين كار حتما صورت ميگيرد، ولي حتي اگر گزارش هم ارايه نكنيم خبرهايي كه شما ارسال كرديد به اندازه كافي گواه مطالب است. اين در حالي است كه من خود بارها تاكيد كردهام كه افرادي كه به اينجا مراجعه ميكنند رجل سياسي بودن را براي خودشان تعريف و شئونات اسلامي را رعايت كنند.
خبرنگاري پرسيد: آيا در فرم ثبتنام كانديداها در ارتباط با اينكه فرد ثبتنام كننده عضو حزب خاصي است يا نه سوالي بود؟
دانشجو، پاسخ داد: اين مساله در فرم وجود ندارد اما در فرم از داوطلب پرسيده شده است كه اگر سابقه سياسي دارد عنوان كند. در اين رابطه بايد بگويم ما مرجع تشخيص نيستيم و در احراز صلاحيت كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري كوچكترين نقشي نداريم و تمام وظيفه تشخيص به عهده شوراي محترم نگهبان است.
خبرنگار ديگري پرسيد: آيا فرد ردصلاحيت شده حق دارد بخواهد كه بر روند ردصلاحيتش نظارتي از سوي سازمانهاي خارجي صورت بگيرد؟ دانشجو پاسخ داد: ما چنين چيزي نداريم. نه قانون اين مساله را پيشبيني كرده و نه اصلا چنين چيزي را مردم ايران برميتابند. دولتمردان و مسوولين ايران نيز كه منتخب مردم هستند چنين امري را قبول نميكنند.
خبرنگاري پرسيد: هنگام ثبتنام عدهاي اقدام به پخش تراكتها و بروشورهاي تبليغاتي كردهاند، آيا اين مساله قانوني است و اگر غير قانوني است چرا برخورد لازم با آنها صورت نگرفت؟
رييس ستاد انتخابات كشور گفت: پخش تراكت و بروشور و يا هر چيز تبليغاتي در زمان ثبتنام كانديداها خصوصا در محل ثبتنام يك كار كاملا ناپسند است. البته تعداد زيادي ثبتنام كننده داشتيم كه شما نبايد رعايت نكردن يك يا دو نفر را به حساب همه بگذاريد. كانديداها بايد عوامل خود را در اين رابطه توجيه كنند و كاري كه درست نيست را انجام ندهند.
وي افزود: ما شرايط قانوني را براي داوطلبان فراهم كردهايم حال خود داوطلبان بايد هوادارانشان را توجيه كنند.
خبرنگار ديگري پرسيد: در مورد پخش بروشور و تراكتها هنگام ثبتنام شما گفتيد اين كار ناپسند است اما صريحا بگوييد كه آيا اين كار قانوني است يا نه؟
دانشجو گفت: عملا اين كار نميتواند قانوني باشد اما آنچه به صورت شفاف ميتوانيم بگوييم اين است كه اين كار پسنديدهاي نيست.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر تاييد صلاحيت كانديداهاي مياندورهاي مجلس و خبرگان نيز گفت: اين روند مراحل متفاوتي دارد و تا زماني كه احراز صلاحيتها قطعي نشود نه ما آن را اعلام ميكنيم و نه آنكه فرماندار حق دارد آن را اعلام كند.
يكي از خبرنگاران پرسيد: اگر كانديداها در زمان مدت تبليغات غير از دو هزار نقطهاي كه سازمان زيباسازي براي تبليغات مشخص كرده است، جاي ديگري تبليغ كنند شما برخوردي با آنها خواهيد داشت يا نه؟
دانشجو گفت: اين مساله به كميسيون ماده 62 برميگردد كه بايد سياستگذاري در ارتباط با اين موضوع را مشخص كند و با تعاملي كه با شهرداري خواهد داشت در نهايت آنچه را كه به ما ابلاغ ميشود را اجرا ميكنيم.
وي در پاسخ به سوالي درباره ماده 62 قانون انتخابات در مورد تبليغات و تشكيل كميسيوني براي بررسي حق برخورداري يكسان نامزدها از امكانات دولتي، گفت: اين كميسيون تشكيل شده، جلساتي داشته و مصوباتي نيز داشته است كه يكي از آنها بحث مناظره دو به دو كانديداها با يكديگر بوده است كه پس از اعلام از طريق آن كميسيون اعلام ميشود. شوراي نگهبان نيز يك نفر به عنوان ناظر در آن كميسيون به طور كتبي معرفي كرده كه در تمام جلسات ناظر است.
وي گفت: برنامه تبليغاتي راديويي – تلويزيوني نامزدها در اين كميسيون به تصويب ميرسد و ترتيب و تنظيم برنامهها هم برعهده اين كميسيون است.
رييس ستاد انتخابات كشور از تصويب افزايش زمان برنامه تبليغاتي كانديداها در صداوسيما خبر داد و گفت: اين زمان از دوره نهم بيشتر خواهد بود. تصميمات نهايي اين كميسيون در جلسهاي يا از طريق اين كميسيون و يا از اگر به ما اعلام كنند از طريق ما اعلام ميشود.
خبرنگار ديگري پرسيد: ديروز در زمان مراجعه يكي از كانديداها تجمعي در خارج از وزارت كشور شكل گرفته بود و بروشورهايي توزيع شده است، آيا اين تجمع قانوني بود؟
دانشجو پاسخ داد: در جايي از قانون در اين مورد چيزي گفته نشده است اما قاعده كاري كه همه داوطلبان بر اساس آن آمدند اينگونه بود كه با پنج يا شش نفر به اندازهاي كه ستاد گنجايش دارد ميآمدند و در مقابل وزارت كشور تجمعي انجام نميدادند. ضمن اينكه تجمع بايد مجوز داشته باشد و قانون بر آن تاكيد دارد تا هم بتوان امنيت تجمعات را تامين كرد و هم براي عبور و مرور مردم مزاحمت ايجاد نشود. اگر احيانا بروشوري پخش ميكردند حتما خلاف است و نبايد بروشوري به عنوان ستاد و تبليغ براي يك نامزد پخش شود. زمان تبليغات رسمي كاملا مشخص است.
وي ادامه داد: اگر تجمعي صورت گرفته باشد قاعدتا بايد از طريق ما يا استانداري مجوز گرفته ميشد كه من در جريان اين نيستم كه مجوزي گرفته شده باشد. اين كار پسنديده نيست. اميدواريم كه نامزدهاي انتخاباتي خودشان بر هوادارانشان و ستادهايشان نظارت داشته باشند و اجازه ندهند كاري كه ايجاد مزاحمت و بينظمي ميكند به وجود آيد و هواداران خود را توجيه كنند كه قرار است انتخاباتي براي رياست جمهوري ايران داشته باشيم و قرار است در مدار قانون صورت گيرد. هواداران آنها نيز به اين مساله توجه داشته باشند؛ هرچند ممكن است خود آن كانديدا از موضوعي كه اتفاق افتاده مطلع نباشد اما بايد هواداران آنها توجيه باشند.
رييس ستاد انتخابات كشور در پاسخ به پرسشي درباره تعداد صندوقها نيز گفت: در هر شعبه يك صندوق داريم كه هياتهاي اجرايي تعداد آن را تعيين ميكنند، تا آخر وقت امروز هياتهاي اجرايي فرصت دارند كه به ما تعداد شعب و صندوقها را اطلاع دهند.
به گزارش ايسنا رييس ستاد انتخابات كشور در ابتداي اين نشست همچنين از ثبتنام 475 نفر براي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري خبر داد.
دانشجو اظهار كرد: در دوره نهم انتخابات رياست جمهوري هزار و 14 نفر به عنوان داوطلب ثبتنام كرده بودند كه در اين دوره اين تعداد به 475 نفر كاهش يافت و 539 نفر كمتر از دوره نهم بود و در حدود 53 درصد كاهش در ثبتنام داشتهايم.
وي افزود: با توجه به كار مثبتي كه اهالي رسانه در نقد اين موضوع انجام دادهاند و اصرار و اطلاعرساني كه ما ميكرديم تا فرد وجدانش را قانع كند كه آيا رجل سياسي هست و توان مديريت دارد، باعث شد اين كاهش در ثبتنام را داشته باشيم و اين موضوع بدون اطلاعرساني مناسب و نقدها از سوي رسانهها و تاكيدات ستاد و فهم بسيار بالاي مردم شريف ايران اسلامي ميسر نميشد.
وي گفت: اميدوارم در دوره بعد قانون به نحوي باشد كه شاهد برخي صحنهها و مصاحبهها و صحبتهايي كه انجام ميشد، نباشيم؛ چراكه عملا برخي صحبتها در مسير رعايت شئونات براي رياست جمهوري نظام جمهوري اسلامي ايران نبود.
معاون سياسي وزير كشور با بيان اينكه " قريب به اتفاق گزارشهايي كه از سوي رسانهها منعكس شد، درست بود" خاطرنشان كرد: خبرنگاران وجدان كاري بسيار مناسبي دارند و انشاءالله ما هم بتوانيم از آن الگو بگيريم و به نظر ميرسيد در مجموع افرادي كه براي ثبتنام به وزارت كشور ميآمدند نيز از نوع برخورد پرسنل وزارت كشور راضي بودند. نسبت به دوره قبل ثبتنام، تسهيلات و امكانات بيشتري برايشان فراهم شده بود و اظهار رضايت ميكردند.
وي ادامه داد: اميدوارم در ثبتنام دوره يازدهم انتخابات رياست جمهوري قانون به نحوي باشد كه حداقلهاي رجل سياسي بودن، مدير و مدبر بودن مشخص شده باشد و افراد بر مبناي سليقه و برداشتهاي شخصي براي ثبتنام نيايند.
... به گزارش ايسنا دانشجو گفت: اگرچه عدهاي ميگفتند در صورت ثبتنام و ايجاد تسهيلات اينترنتي افراد بيشتري ثبتنام ميكنند اما اين طور نبود و سه هزار و 272 در سايت ثبتنام كرده بودند اما همانطور كه پيشبيني ميكرديم كساني كه به اينجا آمدند و ثبتنام كردند چهارده و نيم درصد تعدادي بود كه فرم را در اينترنت پر كرده بودند.
وي با تاكيد بر اينكه " اطلاعرساني وزارت كشور براي انتخابات 22 خرداد تنها از طريق من به عنوان رييس ستاد انتخابات و وزير محترم كشور صورت ميگيرد" تاكيد كرد: اگر خبري به صورت منبع آگاه و غيرآگاه نوشته شود، خود افرادي كه اين مطالب را مينويسند مسوول هستند و ما در وزارت كشور پاسخگو نخواهيم بود.
وي گفت: از ميان افرادي كه ثبتنام ميكردند، چهرههايي كه مردم آنها را بيشتر ميشناسند، چهار نفر بودند كه از اين چهار نفر آقاي ميرحسين موسوي و حجتالاسلام كروبي و آقاي محمود احمدينژاد فرم ثبتنام اينترنتي را پر كرده و بعد به اينجا آمده بودند و آقاي محسن رضايي نيز فرم اينترنتي را پر نكرده بودند و اين فرم را در محل ثبتنام پر كردند.
رييس ستاد انتخابات كشور سپس به بيان آمار نوع افراد ثبتنام كننده پرداخت و گفت: از تعداد 475 نفر ثبتنام كننده، 433 داوطلب مرد و 42 نفر داوطلب زن بودند. همچنين در رابطه با محدوده سني افراد ثبتنام كنندگان نيز بايد گفت 30 نفر زير 25 سال، 39 نفر 25 تا 30 سال، 139 نفر 30 تا 40 سال، 115 نفر 40 تا 50 سال، 98 نفر 50 تا 60 سال و 54 نفر 60 سال به بالا سن داشتند.
وي افزود: مسنترين فردي كه ثبتنام كرده مرد 86 ساله و جوانترين آنها جوان 19 ساله بوده است.
رييس ستاد انتخابات كشور همچنين گفت: يك نفر از افراد ثبتنام كننده تحصيلات حوزوي و اجتهاد داشته است. يك نفر فوق دكتري يا فوق تخصص، 35 نفر دكتري، 216 نفر ليسانس و فوق ليسانس و بقيه نيز مدارك ديگري داشتند.
وي همچنين درباره نوع مشاغل افراد ثبتنام كننده گفت: 19 نفر از اين افراد عضو هيات علمي، 10 نفر پزشك، 194 نفر كارمند، 37 نفر فرهنگي و 34 نفر بازنشسته بودند و بقيه افراد نيز وكيل و يا قاضي بودهاند و تعدادي هم سابقه نمايندگي مجلس يا سابقه عضو شوراي شهر داشتند.
وي گفت: همچنين 55 نفر در فرم مورد نظر شغلشان را درج نكردند.
دانشجو سپس به بحث بيان اطلاعاتي درباره هياتهايي اجرايي پرداخت و اظهار كرد: تا پنجشنبه 17 / 2 / 88 در 368 شهرستان و 558 بخش هياتهاي اجرايي تشكيل شد و تعداد و محل استقرار شعب ثبتنام و اخذ راي شهرستانها براي ستاد مركزي ارسال شده است.
وي افزود: تا پايان وقت اداري امروز تعداد شعب اخذ راي و مكان آنها به اطلاع ما ميرسد. همچنين آگهي انتخابات شامل تعداد شعب محل اخذ راي و محل استقرار اخذ راي شروع به تنظيم ميشود و از 13 / 3 / 88 در سايتها قرار گرفته و در هر شهرستان آگهي ميشود.
وي در ادامه با بيان اينكه " هم دوستان و هم دشمنان و هم دولتها و ملتها نگاهشان به اين انتخابات ماست" گفت: دشمنان انقلاب به دنبال اين هستند كه با تبليغات و شايعهپراكنيها، دروغ، تهمت و افتراء به برخي مطالب دامن بزنند. آنها ميخواهند درصد شركت واجدين شرايط در پاي صندوقها كم شود تا در اين صورت مانورهاي بعدي خود را ادامه دهند.
رييس ستاد انتخابات كشورابراز اميدواري كرد تا با كمك رسانهها و كانديداهايي كه احراز صلاحيت شدند فضاي انتخاباتي مناسبي شكل بگيرد و گفت: اگر ما بين 47 تا 48 هزار شعبه اخذ راي داشته باشيم با توجه به اينكه در هر شعبه اخذ راي 10 نفر عوامل اجرايي وجود دارد بنابراين 470 تا 480 هزار نفر عوامل اجرايي در انتخابات حاضر هستند كه با كمك اين عوامل اجرايي و عوامل نظارتي همچنين با كمك قوه محترم قضائيه، دادستان محترم و رسانهها انتخاباتي را در 22 خرداد برگزار ميكنيم كه دوست شادكن باشد و دشمنان انقلاب را بيش از پيش عصباني كند.
وي با تاكيد بر اينكه " ما همگي بايد براي برگزاري انتخاباتي با مشاركت حداكثري همسو باشيم" گفت: چنين روندي باعث ميشود كه ايران اسلامي بيش از گذشته سرفرازي خود را نشان دهد.
وي خاطرنشان كرد: امروز كليه پروندههاي داوطبان را به شوراي نگهبان تحويل ميدهيم و در واقع از امروز بررسي صلاحيت در شوراي نگهبان به مدت پنج روز شروع ميشود و پنج روز هم براي اعتراضها در نظر گرفته شده است.
دانشجو افزود: روز سيام و سي و يكم آگهي اسامي احراز صلاحيت شدگان قطعي را منتشر ميكنيم.
وي ادامه داد: بايد توجه داشت كه اگر مسوولين ستادهاي تبليغاتي نامزدهايي كه احراز صلاحيت ميشوند ميخواهند نماينده داشته باشند بايد از 1 /3 تا 17 /3 به ما معرفي شوند تا براي نمايندگان كانديداها و شعبه مشخص كارت صادر شود در نتيجه هيچ فردي بدون داشتن كارت نميتواند وارد شعبه اخذ راي شود. همچنين براي اعضاي هيات اجرايي و براي پنج نفري كه هياتهاي اجرايي براي شعبه اخذ راي معرفي ميكنند نيز كارت صادر خواهد شد.
به گزارش ايسنا رييس ستاد انتخابات كشور گفت: نماينده كانديداها نميتواند در امور اجرايي دخالت كند. اينكه قبلا پرسيده شده بود چرا بعضي از نمايندگان كانديداها در دوره قبل اخراج شدهاند؛ بايد گفت هر كسي در مجموعه شعب اخذ راي بخواهد كار اجرايي شعبه را مختل كند و احيانا مطابق با وظايفي كه برايش در قانون پيشبيني شده عمل نكند، عذرش از شعبه اخذ راي خواسته خواهد شد.
وي تاكيد كرد: در شعب اخذ راي بايد نظم رعايت شود. هر فردي اگر له يا عليه كانديدايي تبليغات كند عذرش خواسته ميشود و اصلا جرم است، آن موارد مستند ميشود و به مرجع قضايي معرفي خواهد شد.
وي افزود: نماينده كانديداها اگر موضعي را ديدند كه نظرشان ميآمد خلاف قوانين و مقررات است ميتوانند به ناظر يا نماينده فرماندار كانديداي مورد نظر اطلاع دهند و از طريق كانديدا پيگيري ميشود. نماينده كانديداها جزء اين وظيفه ديگري ندارد.
دانشجو همچنين در مورد حقالزحمه كارگزاران انتخاب نيز، گفت: پرداخت حقالزحمه متمركز و از طريق وزارت كشور صورت ميگيرد تا مشكلي پيش نيايد. بودجه در اختيار وزارت كشور قرار ميگيرد تا مستقيما حقالزحمه مجريان را پرداخت كند.
وي همچنين در مورد نحوه فعاليت ميز احزاب در انتخابات، گفت: با هماهنگي و جلساتي كه با ميز احزاب داشتيم به جمعبنديهاي خوبي رسيديم. ميز احزاب چه در ستاد مركزي و چه در استانها حتما امكانات مناسبي برايشان فراهم خواهد شد تا بتوانند نگاهي كه در ارتباط با انتخابات و براي اطمينان حاصل كردن از مراحل كار دارند تامين شود و بتوانند نظارت كنند. ما تلاش ميكنيم امكانات مناسبي برايشان فراهم كنيم.
وي گفت: بايد بگويم كه ما در وزارت كشور از نظارت بر امور اجرايي نه تنها گريز نداريم بلكه استقبال هم ميكنيم چون اولا صيانت از آراي مردم را يك وظيفه ميدانيم و امانتداري تكليف ماست. از نظارت گريزان نيستيم بلكه استقبال هم ميكنيم؛ اما با نگاه به قانون به مسائل ميپردازيم چون از ابتدا با مردم، كانديداها و شما خبرنگاران عهد بستيم قانونمداري را ملاك قرار دهيم. تكليف صحت يا عدم صحت انتخابات در قانون مشخص شده است و تشخيص آن برعهده شوراي نگهبان است.
رييس ستاد انتخابات كشور با بيان اينكه " سليقهاي عمل كردن يعني بياحترامي به مردم" خاطرنشان كرد: مردم بر اساس قانون عمل نكردن را نميپذيرند. مردم افرادي را ميخواهند كه قانونمدار باشند و در مدار قانون حركت كند نه بر مبناي سليقه خودشان؛ اما از آن سو در ستادهاي كانديداهاي احراز صلاحيت شده كه فعاليتهايشان را در موعد مقرر شروع خواهند كرد و ميتوانند ساختار دروني داشته باشند ما نه تنها مقاومتي در مورد آن نداريم بلكه اصلا به ما ربطي ندارد كه در درون ستاد كانديداها چه ساختاري وجود دارد. اگر ستاد يا ستادهايي اصرار داشته باشند كه مثلا به كميته امور استانهاي ما وجاهت قانوني دهيم و حرفهاي او ملاك باشد مردم آن را نميپذيرند. مردم به قانون راي دادهاند تا مسير مشخص باشد و هركس بنا به سليقه عمل نكند.
وي تاكيد كرد: اگر در مسير قانون حركت و اخلاق انتخاباتي را رعايت كنيم، رقابت سالم برقرار ميشود. اگر اين كارها صورت نگيرد انتخابات به جاي اينكه منشا همبستگي شود خداي نكرده مثل بعضي از كشورها باعث افتراق بين مردم ميشود.
وي در عين حال گفت: شبههافكني نبايد در امر انتخابات صورت گيرد. شبههافكني از آن سوي آب عجيب نيست. اگر استكبار غير از اين عمل كند جاي سوال دارد اما مواردي در داخل مطرح ميشود كه حتما از سر دلسوزي است.
دانشجو گفت: اميدوارم در ادامه مسير شوراي نگهبان ـ كه جايگاهي است كه صحت و تاييد انتخابات و احراز صلاحيتها به عهدهي اوست ـ نيز امور خود را انجام دهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات