معاون اول رئيس جمهور در مراسم افتتاح طرح افزايش ظرفيت شركت فولاد مباركه اصفهان به ميزان 1.2 ميليون تن در اصفهان گفت: با توليد 17.7 ميليون تن فولاد در كشور تا 2 ماه آينده جشن خودكفايي فولاد را در كشور برگزار مي كنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، پرويز داوودي اظهار كرد: اصفهان معروف به پايتخت فرهنگي و هنري است اما دركنار آن يك استان صنعتي است چراكه 31 درصد توليد ناخالص داخلي استان اصفهان از طريق بخش صنعت تامين مي شود.
وي افزود: فولاد مباركه اصفهان در كل كشور داراي اهميت ويژهاي است چرا كه اين شركت به عنوان مبناي صنعت فولاد كشور به حساب مي آيد و صنايع ديگر نيز به آن وابسته هستند.
وي تصريح كرد: امروزه مبناي رشد توسعه را رشد توليد فولاد كشورها قلمداد مي كنند.
داوودي افزود: در سال 2008، يك هزار و 330 ميليون تن فولاد در كل دنيا توليد شده است كه بيش از 55 درصد اين محصول توليد كشورهاي آسيايي است كه كشور چين با توليد 37.6 درصد و معادل 500 ميليون تن بيشترين توليد فولاد در دنيا را به خود اختصاص داده است.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اين كه در حال حاضر با كاهش توليد فولاد در دنيا مواجه هستيم گفت: اما ايران در اين عرصه همچنان رشد داشته كه نرخي معادل20درصد است.
وي ادامه داد: تحرك عظيمي در افزايش ظرفيت فولاد در كشورمان را شاهد هستيم به طوري كه در سال 83 بيش از 10 ميليون تن فولاد در كشور توليد مي شود اما با افتتاح پروژههايي در طول اين چند سال كه تا پايان خرداد ماه به بهره برداري مي رسد اين ظرفيت به 17.7 ميليون تن افزايش پيدا خواهد كرد كه معادل70 درصد توليد فولاد در طول 30 سال گذشته است و اين امر نشان دهنده تحرك بسيار سريع در بخش صنعت به خصوص فولاد بوده است.
داوودي افزود: در كشور بيش از 22 ميليون تن سنگ آهن وجود دارد.
وي با بيان اين كه چنانچه بخواهيد كشورمان در منطقه حرف اول را بزند بايد درجهت ارتقاي بخش صنعت حركت كنيم اظهار كرد: بايد تا پايان برنامه پنجم توسعه ميزان ظرفيت توليد فولاد در كشور به 34 ميليون تن افزايش يابد كه در حال حاضر با واگذاري بخشهايي از صنعت فولاد كشور به بخش خصوصي، اين بخش بايد هشت ميليون تن تا پايان برنامه پنجم به ظرفيت كلي فولاد كشور اضافه كند تا در كل ظرفيت فولاد كشور به 43 ميليون تن برسد.
وي درخصوص ميزان سرمايه گذاري بخش داخلي و خارجي در بخش فولاد اظهار كرد: 1.3 ميليارد دلار قرارداد خارجي منعقد شده است همچنين 1.5 ميليارد دلار با سرمايه گذاران در منطقه ويژه سرمايه گذاري صنايع معدني و فلزي خليج فارس قرارداد منعقد شده است.
وي تصريح كرد: سرمايه گذاران خارجي اعلام موافقت كردهاند كه با ايجاد واحدهاي توليدي ظرفيت توليد فولاد كشور را سه ميليون تن افزايش دهند.
داوودي با بيان يكي از محورهاي اصلي طرح تحول اقتصادي كارايي و بهره وري است افزود: براي دست يابي به اهداف چشم انداز توسعه، چاره اي جز افزايش بهرهوري نداريم. در دنيا ميزان مصرف انرژي براي هر كيلو قراضه آهن، 500 تا 550 كيلووات ساعت انرژي مصرف مي شود. در صورتي كه در كشور ما براي دو كيلوآهن قراضه 750 كيلووات ساعت و براي آهن اسفنجي 605 كيلووات ساعت انرژي صرف مي شود در صورتي كه بايد به سمت كاهش اين ميزان مصرف گام برداريم.
معاون اول رئيس جمهور با بيان اين كه ايران داراي ظرفيتهاي بالايي از توليد فولاد است كه مي تواند بازارهاي مصرف عراق و افغانستان را در اختيار بگيرد گفت: فولاد مباركه كه حرف اول فولاد در كشور مي زند چراكه 45 درصد توليد فولاد كشور توسط فولاد مباركه تامين مي شود كه با اجراي طرح سبا ميزان 5.4 به 6 ميليون تن فولاد مي رسد.
محرابيان، وزيرصنايع و معادن نيز در اين مراسم گفت: وضعيت توليد فولاد در دنيا روزبه روز در حال كاهش است اما در ايران اين بخش از صنعت با افتتاح طرحهاي جديد توليد فولاد رو به افزايش است.
وي افزود: شركت فولاد مباركه براساس اصل 44 بخشي از آن به بخش خصوصي واگذار شده كه در اين خصوص موفقيت آميز بوده است.
انتهاي پيام
نظرات