اروپاييها پشت تركيه را خالي كردند! وزير انرژي تركيه: اروپا مواضعش را روشن كند
وزير انرژي و منابع طبيعي ترکيه با تاکيد بر عزم کشورش در اجرايي کردن طرح خط لوله گاز نابوکو، گفت : با ارسال نامهاي به کشورهاي اتحاديه اروپا خواهان نهايي شدن موضع اين کشورها در قبال نابوکو شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حلمي گولر در خصوص سرنوشت طرح خط لوله نابوکو که قرار است گاز کشورهاي حوزه درياي خزر و خاورميانه را از طريق ترکيه به اروپا منتقل کند به خبرنگاران گفت: آنکارا خواهان اجرايي شدن اين طرح و نهايي شدن موضع کشورهاي اروپايي در اين زمينه است.
به نوشته روزنامه زمان تركيه، گولر گفت: کشورهاي اروپايي طرف طرح نابوکو گاه در موضع دولتي و گاه در موضع يک شرکت با طرح برخورد ميکنند، در حالي که آنکارا مي خواهد تا کشورهاي طرف طرح موضع نهايي شده خود را به طور منسجم به ترکيه اعلام کنند.
وي گفت: آنکارا انتظار دارد تا پايان ماه جاري ميلادي کشورهاي اروپايي نظر نهايي خود را در اين زمينه اعلام کنند. ترکيه در نظر دارد ابتکار عمل را در طرح خط لوله گاز نابوکو در دست گيرد، ولي کشورهاي اروپايي مايلند در اين زمينه از خاک ترکيه تنها به عنوان گذرگاهي براي انتقال گاز استفاده کنند.
اختلافات بر سر رژيم حقوقي اين طرح بين ترکيه و کشورهاي اروپايي از يک طرف و برخي ملاحظات سياسي کشورهاي اروپايي در خصوص تامين گاز از کشورهاي همسايه شرقي ترکيه موجب شده است که اجراي اين طرح با وجود نيازهاي شديد اروپا به ايجاد تنوع در منابع تامين گاز خود، هنوز در هاله اي از ابهام باقي بماند.
اروپا مايل است در مرحله اول گاز ترکمنستان و جمهوري آذربايجان را به عنوان تغذيه کننده خط نابوکو انتخاب کند که ناکافي بودن ذخاير و امکانات اين دو کشور در تامين گاز مکفي و بلند مدت، نگرانيهايي را ايجاد کرده است. از طرف ديگر برخورد سياسي برخي از کشورها با گاز ايران به عنوان کشوري که دومين منابع گاز جهان را در اختيار دارد، مشکل مهمي بر سر راه اجرايي شدن طرح نابوکو ارزيابي ميشود.
ترکيه به تازگي با انعقاد قراردادها و توافقاتي با عراق مايل است گاز عراق را به عنوان منبع تامين کننده گاز ناباکو قرار دهد. بر اساس توافقهاي اوليه بين توليدکنندگان و شرکت ناباکو که متشکل از شرکت نفت بوتاش ترکيه ، او.ام.و اتريش، بورگاز و مول مجارستان و ترانس گاز روماني است، پيش بيني شده که بهرهبرداري از اين طرح در سال 2012 عملي شود.
پيشتر پيشبيني شده بود که عمليات ساختماني و احداث لولههاي گاز اين طرح عظيم از ابتداي سال 2009آغاز شود، ولي امضا نشدن قراردادهاي لازم در اين زمينه نشان ميدهد كه عملي شدن اين طرح بزرگ در سال جاري دشوار خواهد بود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات