رييس سازمان استاندارد به ايسنا خبر داد: احتمال انتخاب معيار G براي مصرف سوخت خودروها تبديل 30درصد از توليدات نان به ضايعات
رييس سازمان استاندارد در خصوص آخرين وضعيت تعيين معيار مصرف سوخت و نصب برچسب سوخت روي خودروهاي داخلي گفت: هنوز جلسه كارگروه مشترك پنجگانه متشكل از وزارتخانههاي مختلف براي اين كار تشكيل نشده است، ولي اگر جلسه اين كارگروه تا يك ماه آينده برگزار نشود، استاندارد موجود را اعمال ميكنيم.
نظامالدين برزگري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، خاطرنشان كرد: اگر تا يك ماه آينده اين جلسه تشكيل نشود، استاندارد يورو 2 بر روي معيار G (از معيارهاي هفت گانه) به عنوان معيار مصرف سوخت انتخاب و نصب برچسب براي خودروسازان اجباري خواهد شد.
وي در پاسخ به اينكه با توجه به اينكه با اين معيار برخي از خودروهاي داخلي اجازه توليد نخواهند داشت، آيا اين استاندارد ضمانت اجرايي پيدا خواهد كرد؟ گفت: درباره اجراي استانداردهاي خودرو با كسي تعارف نخواهيم داشت، بنابراين در صورت اجرايي شدن، ضمانت اجرا نيز خواهد داشت.
او با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري در خصوص اصلاح الگوي مصرف و برنامه موسسه استاندارد در اين باره يادآور شد: استاندارد ميتواند به عنوان الگوي مصرف در جامعه مطرح باشد و با توجه به مطرح شدن چنين موضوعي، امسال سال سختي براي سازمان استاندارد خواهد بود.
برزگري با اشاره به تدوين 18 استاندارد در خصوص مصرف در صنايع بزرگ مثل فولاد، سيمان، كاغذ و شيشه يادآور شد: اين استانداردها در خصوص وسايل انرژيبر نيز هست. البته سازمان استاندارد امسال درباره استانداردهاي اجرايي در سه حوزه خودرو، وسايل خانگي و كارخانههاي بزرگ تاكيدات مهمي خواهد داشت. 18 استاندارد ياد شده نيز در سال گذشته و برخي از آنها سالهاي قبل تدوين شده است.
وي همچنين درباره توليد نان گفت: در حال حاضر 37 درصد مردم نان لواش، 29 درصد نان بربري و 27 درصد نان سنگك مصرف ميكنند. بقيه نانها نيز نانهاي صنعتي هستند كه با توجه به آمار فوق سهم كمي از نانهاي مصرفي را به خود اختصاص ميدهند.
او خاطرنشان كرد: برنامه داريم كه ضايعات نان به حداقل برسد كه در اين ميان توجه خاصي به توليد لواش صنعتي داريم و عموما ميتوانيم نانهاي سنتي را به صورت نيمه صنعتي طراحي و الگوي مصرفي را از لواش كه 37 درصد مردم از آن استفاده ميكنند، به طرف صنعتي شدن تغيير دهيم.
رييس سازمان استاندارد با بيان اينكه در حال حاضر بيش از 30 درصد از توليدات نان به ضايعات تبديل ميشود، گفت: بنابراين بايد روي مساله ضايعات نان كار كنيم. در اين ميان ميتوانيم خميرهاي خوبي آماده كنيم و روش آمادهسازي آن را نيز به مردم نشان دهيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات