*توان بالاي بخش خصوصي براي ساخت كارخانه سيمان* يك كارشناس صنعت سيمان پيشنهاد داد: وزرات صنايع و معادن از صنعت سيمان خارج شود
در حال حاضر با توجه به توان مناسب سازندگان داخلي تجهيزات كارخانههاي سيمان به ويژه در بخش خصوصي، ديگر به وجود شركت احداث صنعت تحت پوشش وزارت صنايع و معادن نيازي نيست.
كمال يوسفي - كارشناس صنعت سيمان - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: هماكنون فقط حدود 15 تا 20 درصد از تجهيزات مورد نياز براي ساخت يك كارخانه سيمان از خارج وارد ميشود و توان ساخت ساير تجهيزات موردنياز براي احداث كارخانههاي سيمان در كشور وجود دارد.
وي در عين حال خاطرنشان كرد: تكنولوژي توليد تجهيزات وارداتي براي ساخت كارخانههاي سيماني در داخل كشور به صورت انحصاري در اختيار چند شركت خارجي بوده است و هماكنون همه كشورهاي متقاضي ساخت كارخانه سيمان وابسته به اين شركتها هستند.
او يادآور شد: داخليسازي تجهيزات مورد نياز براي احداث كارخانههاي سيمان در كشور از 20 درصد آغاز شده و هماكنون به بيش از 80 درصد رسيده است.
وي با اشاره به توان بالاي بخش خصوصي در ساخت كارخانههاي سيمان توضيح داد: وزارت صنايع و معادن اگر قصد دارد صنعت سيمان را به طور كامل به بخش خصوصي واگذار كند و فقط نقش سياستگزار را در اين صنعت بازي كند، بايد يا شركت احداث صنعت را منحل يا اينكه اين شركت را در راستاي اجراي سياستهاي اصل 44 به بخش خصوصي واگذار كند.
اين كارشناس صنعت سيمان اضافه كرد: در حاضر حاضر وزارت صنايع و معادن در بسياري از صنايع مادر و كليدي وارد عمل شده و به اين ترتيب حجم كاري در اين وزارتخانه به شدت افزايش يافته است. اين در حاليست كه حضور اين وزارتخانه در صنعتي مانند سيمان و آن هم در بخش ساخت كارخانههاي سيماني ضرورت چنداني ندارد.
وي تاكيد كرد: خصوصيسازي شركت احداث صنعت به ويژه بعد از آزادسازي سيمان از سبد حمايتي دولت و حذف عوارض صادراتي وضع شده روي آن اهميت بيشتري پيدا كرده است؛ ضمن اينكه در لايحه بودجه سال آينده (1388) نيز شركت احداث صنعت داراي مصوبه واگذاري ذكر شده است.
او با اشاره به اينكه بخش خصوصي در راهاندازي طرحهاي سيماني و رسيدن ظرفيت توليد سيمان در كشور به 55 ميليون تن تا پايان خرداد ماه سال جاري نقش پررنگي داشته است، عنوان كرد: حال كه كشور از نظر توليد سيمان به مرز خودكفايي كامل رسيده و ديگر هيچ نگراني از كمبود سيمان در كشور وجود ندارد، بهتر است وزرات صنايع و معادن نيز با خروج از صنعت سيمان برنامهريزيهاي خود را روي ديگر صنايع مهم و كليدي متمركز كند.
يوسفي با بيان اينكه يكي از وظايف اصلي شركت احداث صنعت، احداث كارخانههاي سيماني در خارج از كشور است، عنوان كرد: در اين زمينه هم ميتوان به بخش خصوصي اعتماد كرد و وزارت صنايع و معادن با همكاري بخش خصوصي نسبت به احداث كارخانه سيماني در كشورهاي متقاضي اقدام كند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات