• سه‌شنبه / ۲۲ بهمن ۱۳۸۷ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8711-13726

بدون اشاره به ظرفيت‌سازي‌هاي انجام شده آژانس مطالعات زمين‌شناسي آمريكا گزارش داد: ايران پانزدهمين توليدكننده بزرگ سيمان در جهان در سال 2008

بدون اشاره به ظرفيت‌سازي‌هاي انجام شده
آژانس مطالعات زمين‌شناسي آمريكا گزارش داد:
ايران پانزدهمين توليدكننده بزرگ سيمان در جهان در سال 2008

آژانس دولتي مطالعات زمين‌شناسي آمريكا توليد سيمان ايران در سال 2008 ميلادي را 35 ميليون تن برآورد كرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آژانس دولتي مطالعات زمين‌شناسي آمريكا با انتشار گزارشي به توليد سيمان در بزرگترين توليد‌كنندگان اين كالاي استراتژيك در جهان اشاره كرد.

بر اساس اين گزارش، توليد سيمان در ايران در سال 2008 ميلادي حدود 35 ميليون تن برآورد شده، در حالي كه اين رقم در سال 2007 حدود 36 ميليون تن اعلام شده است.

از سوي ديگر ظرفيت توليد كلينكر ايران در سال گذشته ميلادي حدود 36 ميليون تن محاسبه شده است كه نسبت به سال 2007 افزايش يك ميليون تني را نشان مي‌دهد.

بر اساس اطلاعات آژانس دولتي مطالعات زمين‌شناسي آمريكا، چين در سال 2008 با توليد يك ميليارد و450 ميليون تن بزرگترين توليدكننده سيمان در جهان لقب گرفت. بعد از اين كشور نيز هند با توليد 175 ميليون تن در رده دوم قرار گرفت.

آمريكا نيز به عنوان سومين توليدكننده بزرگ سيمان در جهان در سال گذشته ميلادي معرفي شد؛ هرچند توليد سيمان اين كشور از 96 ميليون و 500 هزار تن در سال 2007 به 80 ميليون و 100 هزار تن در سال 2008 رسيد.

بعد از اين سه كشور نيز كشورهاي ژاپن، روسيه، كره‌جنوبي، اسپانيا، برزيل، تركيه، ايتاليا، مصر، مكزيك، ويتنام، اندونزي، ايران، تايلند، آلمان، پاكستان، عربستان سعودي و فرانسه قرار گرفتند.

در ليست يادشده توليد در كشورهاي ايران با تايلند (35 ميليون تن)، مصر با مكزيك (40 ميليون تن)، پاكستان با عربستان سعودي (30 ميليون تن) و برزيل با تركيه (40ميليون تن ) برابر اعلام شده است.

به اين ترتيب بر اساس آمار آژانس دولتي مطالعات زمين‌شناسي آمريكا، ايران در زمينه توليد سيمان در سال 2008 ميلادي مقام پانزدهم مشترك جهان را با كشور تايلند كسب كرد.

همچنين ايران در ميان كشورهاي خاورميانه رتبه سوم را بعد از كشورهاي تركيه و مصر از آن خود كرده است. از سوي ديگر توليد سيمان در ساير كشورهاي جهان نيز در سال گذشته ميلادي 466 ميليون تن برآورد شده است.

همچنين آژانس دولتي مطالعات زمين‌شناسي آمريكا كل توليد سيمان جهان در سال 2008 ميلادي را 2 ميليارد و900 ميليون تن برآورد كرده كه اين رقم در سال 2007 حدود 2ميليارد و 770 ميليون تن اعلام شده است.

از سوي ديگر برآورد شده است كه تا سال 2012 توليد سيمان در جهان به حدود سه ميليارد و 370 ميليون تن برسد.

اما آمار و ارقام آژانس دولتي مطالعات زمين‌شناسي آمريكا در حالي درباره توليد سيمان در ايران منتشر مي‌شود كه بر اساس آمار رسمي منتشر شده ايران در ميان كشورهاي خاورميانه رتبه اول توليد سيمان را به خود اختصاص داده است.

چندي پيش معاون امور معدني و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن در اين باره به ايسنا گفت: در دنيا بيش از 2 ميليارد تن سيمان توليد مي‌شود كه در حال حاضر ظرفيت ما 55 ميليون تن است. چين بزرگترين توليدكننده سيمان با توليد سالانه يك ميليارد و200 ميليون تن در جهان است و توليد سيمان ما در خاورميانه مقام اول را دارد.

محمد مسعود سميعي‌نژاد عنوان كرده بود: امسال برنامه‌ريزي شده است كه ظرفيت توليد سيمان را به 64 ميليون تن رسانده و توليد واقعي را به 50 ميليون تن برسانيم. به اين ترتيب سهم ايران از كل توليد جهاني سيمان حدود 2.8 درصد مي‌شود.

سايت ماركت واچ نيز چندي پيش در گزارشي، ايران را پس از مصر به عنوان دومين توليدكننده بزرگ سيمان در منطقه خاورميانه آن هم در سال 2006 ميلادي معرفي كرده بود.

البته اين سايت به ظرفيت‌سازي‌هاي اخير انجام شده در ايران براي توليد سيمان هيچ اشاره‌اي نكرده و فقط به ذكر آمار توليد در سال‌هاي 2006 و 2007 ميلادي بسنده كرده بود.

بر اساس آمار رسمي منتشر شده، در 9 ماهه سال جاري شمسي در مجموع 34 ميليون و 658 هزار تن سيمان در ايران توليد شد.

ايران به عنوان بزرگ‌ترين توليدكننده سيمان در منطقه خاورميانه براي توليد 48.5 ميليون تن سيمان در سال جاري شمسي برنامه‌ريزي كرده است.

چندي پيش و با راه‌اندازي 17 طرح سيماني، ظرفيت توليد سالانه سيمان در ايران به 55 ميليون تن رسيد و برنامه‌ريزي شده است كه تا پايان امسال نيز ظرفيت توليد سيمان در كشور به 64 ميليون تن برسد. اين در حالي است كه در نيمه نخست سال جاري حدود 24 ميليون تن سيمان در ايران توليد شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha