يكي از شكايات مشتركان اينترنت از ارايهدهندگان اين خدمات كمفروشي يا گرانفروشي اينترنت از سوي اين شركتهاست كه همواره حرف و حديثهايي در پي داشته تا جايي كه وزير ارتباطات هم به حرف آمده و معترف شد كه كاربران بايد مطمئن شوند پهناي باندي كه از فراهمكنندگان تهيه ميكنند به همان ميزاني است كه پول ميدهند و بايد مكانيزم وسايل اندازهگيري را در اختيار داشته باشد تا اين موضوع قابل محاسبه باشد؛ پس از طرح اين موضوع برخي شركتها از جمله شركت فنآوري اطلاعات به عنوان زير مجموعه اين وزاتخانه با ارايه نرمافزار اندازهگيري سرعت اينترنت درصدد شفافسازي ميزان خدمترساني در اين حوزه برآمده است.
به گزارش خبرنگار فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در سايت شركت فنآوري اطلاعات به آدرس www.itc.ir بخشي با عنوان پايگاه اطلاعرساني درباره نحوه اندازهگيري سرعت و كيفيت اينترنت و در راستاي توسعه فرهنگسازي و افزايش آگاهي كاربران اينترنت با واژههاي متداول در حوزه اينترنت و سرويسهاي آن راهاندازي شد.
در اين بخش كاربران با واژههاي متداول در حوزه فنآوري اطلاعات، نرمافزارهاي رايگان و نيز قابل خريد جهت اندازهگيري سرعت اينترنت، معرفي سايتهاي مرتبط با اندازهگيري سرعت اينترنت آشنا ميشوند.
با كليك برروي آن چند سطر با مضمون تعاريف، دستورالعمل اندازهگيري سرعت اينترنت و پهناي باند، اجراي آزمايشي سنجش اينترنت، لينك نرمافزارهاي رايگان محاسبه سرعت اينترنت، لينك سايتهايي كه به صورت آنلاين سرعت اينترنت را محاسبه ميكنند، ديده ميشود.
در بخش تعاريف، تعاريف مورد نياز جهت تفهيم بهتر بحث سنجش سرعت اينترنت براي كاربر در نظر گرفته شده است. از نظر طراحان اين بخش از سايت آشنايي كاربران با مفاهيمي چون اينترنت، اينترانت، IPv4 ،ADSL، دادهها و ترافيك دادهها، نرخ و سرعت انتقال دادهها و دسترسي به اينترنت، آدرس اينترنت، بسته، پهناي باند و رزرو و آزمايش آن، توان عملياتي، مديريت ترافيك اينترنت، ارتباط، افت بستهها و سرعت اينترنت الزامي ديده شده به نحوي كه هر كدام را حداقل در چند خط توضيح داده است.
در ادامه براي كاهش سرعت اينترنت دلايل متفاوتي، از جمله افت بستهها، بالا رفتن ميزان تاخير، شبكه، بروز تصادم در شبكه، افزايش تعداد كاربراني كه به طور همزمان از شبكه استفاده ميكنند، آلوده بودن رايانه به ويروس و غيره اشاره شده است.
همچنين در بخشي زيرعنوان از پارامترهاي موثر در سرعت اينترنت ميزان دانلود كردن اطلاعات از اينترنت به پارامترهاي زيادي بستگي دارد كه به چند نمونه از آنها شامل ميزان پهناي باند اتصالي به شبكه، ميزان ازدحام شبكه كه به ساعات مختلف استفاده از شبكه بستگي دارد و در ساعات پرترافيك ازدحام زياد است، تعداد هابهايي كه جهت دريافت فايل بستهها بايد از آنها عبور كنند، پارامترهايي نظير تاخير و غيره، فاصله مبداء و مقصد، عوامل محيطي، كارايي رايانه كاربر عنوان شده است.
در اين سايت درباره دستورالعمل اندازه گيري سرعت اينترنت و پهناي باند تاكيد شده است كه روشهاي متعددي براي اندازهگيري سرعت اينترنت وجود دارد؛ مانيتور كردن پورت واگذار شده با نرمافزارهاي مختلف مانند MRTG و PRTG، جمع كردن ترافيك ارسالي و دريافتي در محل رايانه مشترك و تقسيم آن به مدت زمان اتصال، با استفاده از دانلود و آپلود كردن فايل، استفاده از دستگاههاي ديتا تستر و غيره.
در اين بخش به برخي از ابهامات و سوالات متداول نيز پاسخ داده شده است؛ اجراي آزمايشي سنجش سرعت خط اينترنت، لينك نرمافزارهاي رايگان با محدوديت زماني معين جهت نصب روي رايانههاي شخصي و لينك سايتهايي كه سرعت اينترنت را محاسبه ميكنند از ديگر خدماتي است كه قسمت سنجش سرعت اينترنت سايت شركت فنآوري اطلاعات به كاربران ارائه ميدهد.
اين اقدام در شرايطي كه صحبت از سرعت كم اينترنت کشور به موضوعي تکراري تبديل شده و كاربران ايراني برخلاف کشورهاي نهچندان پيشرفتهي ديگر همچنان از سرعت پايين اينترنت حتا از نوع پرسرعت آن ناراضياند و شركتهاي اينترنتي تقصير را به گردن مخابرات انداخته و مخابرات هم معمولا ريشهي اين بحث را در شاهراههاي ارتباطي بينالمللي و بروز اختلال در اين مسيرها عنوان ميكرد و يا معتقد است كه يكي از دلايل اين است كه شركتهاي مخابرات استاني تاكنون وارد بحث اينترنت پرسرعت نشدهاند قدم مثبتي به شمار ميرود و بايد منتظر نتيجه و ميزان تاثيرگذاري راهاندازي آن بود.
شركت فنآوري اطلاعات همچنين به منظور اندازهگيري سرعت و كيفيت اينترنت در سطح كشور تا اواخر بهمنماه سال جاري به ايجاد اولين سرور تحت وب در اينترنت اقدام خواهد كرد اما بايد منتظر ماند و ديد كه اين اقدام تا چه اندازه در شفافسازي موضوع سرعت اينترنت در كشور موثر واقع ميشود.
انتهاي پيام
نظرات