وزير خارجهي سابق ايتاليا: آتشبس در غزه بايد هرچه سريعتر برقرار شود امروز انتقاد از عملکرد اسراييل به يک تابو تبديل شده است
وزير امور خارجه پيشين ايتاليا خواستار توقف هرچه سريع تر جنگ در غزه شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان (ايسنا) از رم، ماسيمو دالما وزير امور خارجهي سابق ايتاليا که در نشستي مطبوعاتي در محل انجمن مطبوعات خارجي در ايتاليا سخن ميگفت، با انتقاد از رسانههاي گروهي ايتاليا، آنها را به طرفداري از اسراييل متهم کرد و انتقاد آنها از موضع وي در قبال بحران در غزه را "دستاويزي" بيش ندانسته و افزود: امروز انتقاد از عملکرد اسراييل تبديل به يک تابو شده است.
وي افزود: رسانههاي گروهي ايتاليا ميخواهند من را به عنوان همدست حماس معرفي کنند، درصورتي که اصلا اينطور نيست. درخواست من اين است که اسراييل، درباره صلح با محمود عباس (ابومازن) رييس تشكيلات خودگردان، مذاكره کند و در عين حال بايد با حماس در رابطه با آتشبس وارد عمل شود؛ زيرا حماس يک گروه متشکل از چند تروريست مخفي بين مردم نيست بلکه داراي 25 هزار طرفدار، يعني حداقل يک نفر در هر خانواده ميباشد و اين دليلي است که بايد با آنها بر سر آتش بس مذاکره شود. حماس طرف فعال است و گزينه ديگر، جنگ بيپايان ميباشد.
دالما تاکيد کرد: مسايل سياسي را نميتوان با کشتن افراد حل کرد و عمليات اسراييل براي نابود کردن حماس عملي نيست زيرا بهمعناي کشتار غيرقابل توجيه خواهد بود. دوران قرون وسطي گذشته است که هميشه فکر ميکردند ميشود همه دشمنان را تار و مار کرد. جنگ هرچه سريعتر متوقف شود، بهتر است.
وي همچنين لزوم استقرار و نظارت نيروهاي بين المللي براي حفظ آتشبس بين اسراييليها و فلسطينيها را همانطور که در سال 2006 در لبنان انجام شد، مورد تأکيد قرار داد.
دالما در ادامه، با معرفي پطروس پطروس غالي دبيرکل پيشين سازمان ملل به عنوان فردي ميانه رو، اظهارات وي مبني بر اينکه "جنگ در غزه هديهاي بزرگ به بنيادگرايي بوده و آن را در تمامي کشورهاي عربي تقويت خواهد کرد" گفت: پطروس غالي معتقد است که وقايع کنوني کاميکازههاي فردا را توليد خواهند کرد.
وي موضع کنوني دولت ايتاليا مبني بر تبديل شدن به بهترين دوست اسراييل را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متأسفانه دولت کنوني سنتشکني کرده و سياست ديرينه ايتاليا يعني مواضغ فانفاني، آلدو مورو و کراکسي مبني بر دوست بودن با اسراييل و همزمان فلسطينيان و داشتن نقش ميانجي را پيگيري نميکند.
دالما سياست کنوني اين کشور در رابطه با بحران کنون غزه را "بيتاثير" دانسته و در رابطه با موفقيت سفر آتي وزير امور خارجه اين کشور به قاهره، دمشق و بيروت ابراز ترديد کرد.
دالما همچنين در مورد جي هشت و نقشي که کشورهاي عضو اين گروه ميتوانند در حل بحران غزه داشته باشند گفت: متأسفانه جي 8 به عنوان يک "ابزار"، کهنه شده است و نقوذ سابق را ندارد. کشورهاي جي 8 قبلا هشتاد درصد اقتصاد جهان را در دست داشتند ولي الان فقط 48 درصد از آن را در دست دارند. فکر اينکه بتوان مشکلات پيچيده بينالمللي را بدون درگير ساختن کشورهاي قدرتمند ديگر نظير چين و يا بدون حضور يک کشور مسلمان حل کرد، عملي به نظر نميرسد. اين ريسک وجود دارد که جي 8 به باشگاهي از کشورهاي ثروتمند تبديل شود. اميدوارم که در آينده طرح ما در دولت قبلي مبني بر گسترش گروه 8 مورد استقبال قرار گيرد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات