• سه‌شنبه / ۲۴ دی ۱۳۸۷ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: استان ها
  • کد خبر: 8710-13383
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

دبير اولين كنگره ملي فن‌آوري توليد و فرآوري گوجه فرنگي: محدوديت منابع آبي باعث شده توليد گوجه‌فرنگي در خراسان رضوي توجيه‌پذير نباشد

دبير اولين كنگره ملي فن‌آوري توليد و فرآوري گوجه فرنگي: 
محدوديت منابع آبي باعث شده توليد گوجه‌فرنگي در خراسان رضوي توجيه‌پذير نباشد
دبير اولين كنگره ملي فن‌آوري توليد و فرآوري گوجه‌فرنگي گفت: محدويت منابع آبي باعث شده است كه توليد گوجه‌فرنگي در استان خراسان رضوي توجيه پذير نباشد. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خراسان، دكتر عليرضا سبحاني در نشست مطبوعاتي در آستانه برگزاري اولين كنگره ملي فن‌آوري توليد و فرآوري گوجه‌فرنگي اظهار داشت: گوجه‌فرنگي يكي از محصولات مهم كارخانجات كشور است، به طوري كه مي‌توان گفت اين محصول به لحاظ اشتغال‌زايي و اقتصادي، محصولي كاملا توجيه‌پذير است. وي با اشاره به اينكه محدوديت منابع آبي، عمده‌ترين مشكل توليد گوجه‌فرنگي كشور است،‌ عنوان داشت: محدويت منابع آبي باعث شده است كه توليد گوجه‌فرنگي در استان توجيه‌پذير نباشد، لذا ضروري است كه در اين زمينه كار علمي زيادي انجام شود. وي گفت: در حال حاضر سطح زير كشت جهاني گوجه‌فرنگي بالغ بر ‌4 ميليون و ‌800 هزار هكتار است كه از اين ميزان ‌125 ميليون تن با متوسط توليد ‌27/5 تن در هر هكتار، گوجه فرنگي توليد مي‌شود. دكتر عليرضا سبحاني با اشاره به اينكه سطح زير كشت گوجه‌فرنگي در كشور ‌140 هزار هكتار با توليد سالانه ‌5 ميليون تن و متوسط ‌34/5 تن در هر هكتار است، عنوان داشت: ميزان توليد گوجه‌فرنگي در خراسان‌ رضوي در هر سال در حدود ‌500 هزار تن است. دبير اولين كنگره ملي فن‌آوري توليد و فرآوري گوجه‌فرنگي تاكيد كرد: خراسان رضوي با عملكرد توليد ‌40 تن توليد گوجه فرنگي در هر هكتار، بيشترين عملكرد توليد گوجه‌فرنگي را نسبت به ساير مناطق كشور دارد. وي خاطرنشان كرد: سطح زير كشت گوجه فرنگي در خراسان رضوي در طول ‌2 سال گذشته بالغ بر ‌11 هزار هكتار بود كه اين ميزان در سال گذشته به ‌12 هزار و ‌300 هكتار و در سال جاري بالغ بر ‌15 هزار هكتار افزايش يافته است. سبحاني بيان داشت: ايران در زمينه توليد گوجه‌فرنگي در رتبه هفتم دنيا و به لحاظ صادرات رب در رتبه دهم دنيا قرار دارد. وي بيان داشت: با توجه به محدوديت منابع آبي ضروري است تا به سمت كشت گلخانه‌اي و استفاده از سيستم‌هاي آبياري قطره‌يي در كشت گوجه‌فرنگي حركت كنيم. وي با بيان اينكه عدم تشكل صنفي خاص در زمينه توليد، صادرات گوجه‌فرنگي و محصولات فرآوري آن از مشكلات توليد اين محصول در كشور است، اظهار داشت: گران بودن بذر به خصوص بذر هيبريدي به دليل واردات از ديگر مشكلات توليد گوجه فرنگي است به طوري كه بيش از ‌95 درصد از توليد بذر گوجه فرنگي از خارج كشور وارد مي‌شود. وي افزود: كارخانجات فناوري گوجه فرنگي خراسان رضوي مي توانند دوبرابر وضع كنوني را فرآوري كنند. وي با اشاره به محورهاي اين كنگره خاطرنشان كرد: جلوگيري از نوسانات قيمت، تنوع در فرآوري گوجه فرنگي و بررسي مسائل آفات، بيماري‌ها و علف‌هاي هرز در اين محصول و ارائه راه كارهاي توسعه كشت و صنعت گوجه فرنگي و افزايش بهره‌وري آب در توليد گوجه فرنگي از محورهاي اين كنگره است. دكتر سبحاني خاطرنشان كرد: در حاشيه برگزاري اين كنگره، چهار ميزگرد تخصصي با موضوعات فن‌آوري‌هاي نوين برافزايش عملكرد، اقتصاد و بازاريابي، توليد و فراوري بذر به زراعي و به نژادي و مكانيزاسيون صنايع تبديلي استاندارد و كيفيت برگزار مي‌شود. همچنين در اين نشست عليرضا صانعي، مدير صنايع كشاورزي و مكانيزاسيون سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي گفت: در سال ‌85 در وزارت جهاد كشاورزي چند ميز براي محصولات كشاورزي تشكيل داده شد كه با توجه به اهميت گوجه فرنگي و ميزان توليد اين محصول در استان اين ميز به خراسان رضوي سپرده شد. وي بيان داشت: ظرفيت فراوري محصول گوجه فرنگي در استان‌24 درصد است ولي اين در حالي است كه خراسان رضوي ‌10 درصد گو جه فرنگي توليد مي كند و اين موضوع نشان مي‌دهد در بخش فراوري فراتر عمل كرده‌ايم. صانعي با اشاره به اينكه واردات رب از چين بزرگترين مشكل كارخانجات فراوري گوجه فرنگي استان است، بيان داشت: هزينه تمام شده توليد رب در كشور بسيار بالاتر از كشورهاي توسعه يافته و يا كشور چين است. وي اظهار داشت: صادرات رب از خراسان رضوي تنها به كشورهاي عراق و آسياي ميانه مي‌شود و بيشتر رب در داخل خود كشور مصرف مي‌شود. وي عدم تنوع محصول را از ديگر مشكلات فراوري گوجه فرنگي در كشور عنوان كرد و گفت: در حال حاضر بيشتر واحدهاي توليدي فراوري گوجه فرنگي در كشور تنها به توليد سس و رب مشغول هستند ولي اين در حالي است كه در ساير كشورهاي ديگر آب گوجه فرنگي و كنسرو گوجه فرنگي، پودر و پوره گوجه فرنگي از ديگر محصولات است. مدير صنايع كشاورزي و مكانيزاسيون سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي با اشاره به اينكه اولويت اول سازمان جهاد كشاورزي، بازسازي و بهسازي صنايع تبديلي است، خاطر نشان كرد: در حال حاضر خطوطي كه در كارخانجات فراوري گوجه فرنگي نصب شد، بنابر با استانداردهاي روز دنياست. وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر در خراسان رضوي ‌68 واحد توليد رب فعال است و ‌53 واحد نيز مجوز فعاليت دارند كه با بهره برداري از اين واحدها ظرفيت فراوري گوجه فرنگي استان از يك ميليون و ‌400 هزار تن در سال به يك ميليون و ‌700 هزار تن افزايش خواهد يافت. مدير صنايع كشاورزي و مكانيزاسيون سازمان جهاد كشاورزي خراسان رضوي اظهار داشت: به طور ميانگين ‌100 نفر در هر واحد فراوري گوجه فرنگي مشغول به كارند. اولين كنگره ملي فناوري توليد و فرآوري گوجه‌فرنگي، ‌23 و ‌24 بهمن ماه در سالن همايش‌هاي صدا و سيماي خراسان رضوي برگزار مي‌شود. انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha