متكي در نشست خبري با العطيه/كامل: انرژي صلح آميز هستهيي حق همه كشورهاي جهان است سلاح هستهيي از همه جهان و از جمله خاورميانه بايد جمع شود
وزير امور خارجه تصريح كرد: ايران، عراق جديد، شش كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس و يمن مولفههاي اساسي براي آغاز مشورتهاي جدي براي ايجاد ساز و كارهاي جديد امنيت منطقهيي هستند.
به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان در كنفرانس خبري مشترك با عبدالرحمن العطيه، دبيركل شوراي همكاري خليج فارس با بيان اين مطلب در پاسخ به سوالي در مورد اجرايي شدن ساز و كارهاي مشترك امنيتي كه در پيشنهادات رييس جمهور در اجلاس گذشته سران شوراي همكاري مطرح شده بود گفت: ما در آغاز راه اين گفت وگوها هستيم.
وي در ادامه در مورد بحث فناوري هسته يي صلح آميز كشورمان تصريح كرد: سلاح هستهيي در هر جاي دنيا موجب نگراني و خطر است و به همين دليل معتقديم بايد سلاح هستهيي از همه جاي جهان و همه دارندگان و از جمله خاورميانه بايد جمع شود.
وي اضافه كرد: انرژي صلح آميز هستهيي حق همه كشورهاي جهان و از جمله كشورهاي اين منطقه و اعضاي شوراي همكاري است.
وزير امور خارجه در ادامه با اشاره به تبادل نظر با كشورهاي منطقه و شوراي همكاري خليج فارس پس از سخنراني دكتر احمدي نژاد در اجلاس سران اين شورا گفت: خوشبختانه دوستانمان در منطقه به يك روابط و همكاري هاي جامع و همه جانبه با ايران و از جمله در زمينه همكاري هاي امنيت منطقهيي ميانديشند. امروز ما اين بحث را با العطيه نيز در حين گفتوگوهايمان داشتيم.
معتقديم آنهايي كه در مورد امنيت اين منطقه حساس و مهم نگراني دارند بايد دور جديدي از امنيت را براساس فرمول همكاري كشورهاي منطقه در اين زمينه تجربه كنند.
به گفته متكي، آنچه طي سالهاي اخير تجربه كرديم حضور نيروهاي خارجي بوده كه توليدگر امنيت نبوده است، اما در قالب اين همكاري و مشورتهاي جديد ميتوانيم ساز و كار خوبي براي امنيت خودمان و تمام كساني كه رفت و آمد به منطقه دارند فراهم كنيم.
متكي پيش از پاسخ به سوال خبرنگاران با خوشآمدگويي به دبيركل شوراي همكاري خليج فارس سفر وي را نخستين سفر دبيركل شوراي همكاري به ايران كه بعد از سفر احمدي نژاد در اجلاس سال گذشته شوراي همكاري در دوحه و سخنراني در آن اجلاس عنوان كرد و گفت: روابط و همكاري هاي ايران و همسايگان خصوصا كشورهاي حوزه خليج فارس طي سال هاي اخير روند رو به رشدي داشته است.
وي افزود: حضور احمدي نژاد در اجلاس دوحه و سفر رييس دوره اي شوراي همكاري (امير قطر) به تهران در دو ماه قبل و امروز نيز سفر دبير كل شوراي همكاري به تهران گشودن فصل جديدي براي ساماندهي همكاري هاي جمعي بين ايران و شوراي همكاري است.
وي با اشاره به گفتوگوهاي خود با العطيه اظهار داشت: در گفت و گوهاي نسبتا طولاني و گسترده اي كه هيات شوراي همكاري به رياست العطيه و معاونان و همكاريشان صورت گرفت حوزه هاي مختلف همكاري فيمابين مورد تبادل نظر قرار گرفت.خوشبختانه همسايگي مشتركات فراوان ديني، فرهنگي، جغرافيايي و تاريخي زمينه هاي يك همكاري همه جانبه را بين طرفين ايجاد كرده است.
وي ادامه داد: عزم جدي رهبران و روساي كشورهاي منطقه براي آغاز فصل جديد همكاري ها به ما اين امكان را مي دهد كه همكاريهاي اقتصادي، فرهنگي و مبادلات مردمي را در گام هاي رو به پيش در حوزه هاي مهم امنيتي نيز داشته باشيم.
متكي هم چنين از تلاش هاي امير قطر در دوره رياستش و پيشنهاد مهمي كه در سفر به تهران براي نشستي شوراي همكاري و ايران و نيز اجلاس وزرا براي تعيين دستور كار تشكر كرد و گفت: مطمئنيم در دوران رياست عمان بر اين شورا اين مسير همكاري ها ادامه مي يابد و راهبردهاي مناسبات جمعي بين ايران و اعضاي شوراي همكاري در سايه اين گفت و گوها و مذاكرات تدوين شود و گفتوگوهاي مربوط به تجارت آزاد بين ايران و شوراي همكاري در آينده اي نزديك آغاز گردد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات