منوچهر متكي: ايران امنترين مسير ترانزيت انرژي جهان از شمال به جنوب است
ايران امنترين و گسترده ترين مسير ترانزيت انرژي جهان از شمال به جنوب است؛ به طوري كه اسكله نفتي بندر نكا هم اكنون به انواع امكانات و تجهيزات مجهز است و هزينه انتقال هر بشكه نفت خام در اين مسير دو تا سه دلار خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منوچهر متكي ـ وزير امور خارجه - با بيان اين مطلب اظهار كرد: ارتباط سياست خارجي با سياست انرژي كشور طي نيم قرن گذشته دسترسي به منابع فراوان و ارزان موجود بوده است.
وي افزود: بيشك تداوم روند توسعه جهاني نيل به توسعه اهداف و رشد پايدار در كشور كماكان مستلزم جريان پايدار انرژي است كه اين جريان پايدار داراي دو وجه امنيت عرضه و امنيت تقاضاست.
به گفته او مسووليت ايران در اين زمينه ايجاب ميكند كه در صورت توان به حفظ و برقراري امنيت عرضه اقدام كند و به اين ترتيب ميتوان راه آشوبگران را بست.
وي تصريح كرد: جامعه توسعه يافته و بخش عمدهاي از جامعه در حال توسعه جهان نيازمند انواع حاملهاي انرژي به ويژه سوختهاي فسيلي است.
متكي با اشاره به اينكه به لطف خدا بخش زيادي از اين انرژي در خاورميانه و آسياي ميانه قرار داده شده است، توضيح داد: صادر كنندگان نفت و گاز به درآمد فروش نفت خام و محصولات پالايشگاهي خويش چشم دوختهاند تا اموال ملي به دست آيد و آن را در راه رشد و توسعه جامعه استفاده كنند. در چنين شرايطي آيا صدور حاملهاي انرژي بدون تامين صلح و محيط امن ممكن است؟ ملاحظه ميشود كه بدون امنيت امكان عرضه بيشتر نيز وجود ندارد.
وي با اشاره به ارتباط وثيق سياست خارجي با سياست انرژي توضيح داد: دستگاه ديپلماسي كشور تلاش ميكند به هر ترتيب پيام آور صلح بينالمللي باشد كه ميتواند جذب سرمايه و فن َآوري را ايجاد كند.
او با اشاره به اينكه قفقاز اكنون پر آشوب است و از تب و تاب به خود ميپيچد، يادآوري كرد: در اين زمينه آنچه كه ايران در مورد امنيت عرضه پافشاري ميكند، از سر صداقت و خيرخواهي و براي جوامع مصرف كننده است. اكنون كه تخم آشوب در قفقاز كاشته شده، مصرفكنندگان و صاحبان صنايع بايد به خود بيايند كه از دام سياستزدگي مفرط خارج شوند تا زمينه صلح بينالمللي بر امنيت عرضه به وجود آيد.
وي همچنين با اشاره به قرار گرفتن ايران در بين خليج فارس و درياي خزر توضيح داد: ايران امنترين و گسترده ترين مسير ترانزيت انرژي جهان از شمال به جنوب است؛ به طوري كه اسكله نفتي بندر نكا هم اكنون به انواع امكانات و تجهيزات مجهز است و هزينه انتقال هر بشكه نفت خام در اين مسير دو تا سه دلار خواهد بود.
متكي گفت: ما بر اين اعتقاديم كه با قدرت طراحي و مهندسي در كشورمان به همراه توليد روزانه دو ميليون بشكه ميعانات گازي كه قرار است به سه ميليون بشكه افزايش پيدا كند، ميتوانيم نقش موثري در جهان ايفا كنيم.
او با اشاره به اينكه صنعت پالايش نفت ايران به راحتي ميتواند پروژههاي خارجي را به بهترين نحو به بهرهبرداري برساند، در دومين اجلاس بينالمللي صنعت پالايش نفت توضيح داد: به اين منظور دستگاه ديپلماسي كشور ضمن دعوت از تمام كشورها و موسسات خارجي به ربودن فرصتهاي سرمايهگذاري در صنايع نفت و گاز ايران اعلام ميكند كه آمادگي همكاري با موسسات را داريم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات