تاكنون مصوبه مربوط به فروش مدتدار و بدون بهره آلومينيوم به توليدكنندگان صنايع ميان دستي و شركتهاي آلومينيومسازي ابلاغ نشده است.
كيانوش حشمتي - دبير سنديكاي صنايع آلومينيوم ايران - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر فقط دو شركت توليدكننده شمش آلومينيوم (ايرالكو و المهدي) در كشور وجود دارند كه شركت المهدي عمده توليدات خود را صادر و بخشي از آنرا نيز به بازار داخلي عرضه و شركت ايرالكو نيز عمده توليدات خود را در بازار داخلي عرضه ميكند.
وي افزود: ايرالكو پيش از اين نيز گشايش خطوط اعتباري ريالي داخلي را از طريق بانكها قبول كرده و با قبول اين اعتبارات آلومينيوم خود را به افراد يا شركتهاي متقاضي به صورت مدتدار فروخته عرضه ميكرد، اما تاكنون راجع به حذف بهره چيزي به توليدكنندگان آلومينيوم ابلاغ نشده است.
او با اشاره به اينكه اجراي فروش مدتدار و بدون بهره آلومينيوم به نحوه عملكرد سيستم بانكي مربوط ميشود، اضافه كرد: در حال حاضر واحدهاي مختلفي در صنايع پاييندستي آلومينيوم مانند توليد ظروف، ورق، فويل، در و پنجره و پروفيل آلومينيومي و ريختهگريهاي تحت فشار فعاليت ميكنند.
صنعت آلومينيوم، 90 درصد خصوصي در بخش پاييندستي
حشمتي در ادامه با بيان اينكه شركت المهدي مجبور است براي پرداخت بخشي از بدهيهايش آلومينيوم توليدي خود را با قيمت جهاني صادر كند، افزود: صنعت آلومينيوم در بخش پاييندستي و بعد از توليد شمش (به غير از توليد مواد اوليه) حدود 90 درصد متعلق به بخش خصوصي بوده و در بخش بالادستي (توليد شمش) نيز فقط دو شركت دولتي ايرالكو و المهدي تحت نظارت سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) فعاليت ميكنند. البته اخيرا بخشي از سهام شركت ايرالكو از طريق بورس در اختيار بخش خصوصي قرار گرفته و شركت المهدي نيز در حال آمادهسازي خود براي عرضه بخشي از سهام اين شركت به بخش خصوصي از طريق بورس است.
بازار آلومينيوم، بدون نوسان شديد
اين فعال صنعتي در ادامه با اشاره به اينكه قيمت آلومينيوم در بازارهاي جهاني هماكنون حدود 2700 دلار به ازاي هر تن است، عنوان كرد: قيمت داخلي آلومينيوم نيز حدود 3 هزار تومان به ازاي هر كيلوگرم است.
وي اذعان كرد: در چند ماه اخير بازار آلومينيوم كشور نوسانات شديد چنداني نداشته و ثابت مانده است.
40 درصد مصرف داخلي آلومينيوم مربوط به وارداتي است
او اظهار كرد: در حال حاضر حدود 40 درصد مصرف داخلي آلومينيوم كشور توسط واردات و مابقي آن از طريق توليد داخل تامين ميشود.
دبير سنديكاي صنايع آلومينيوم ايران با اشاره به سرمايهگذاري سنگين كشورهاي حوزه خليج فارس در صنعت آلومينيوم خاطرنشان كرد:كشورهاي امارات متحده عربي، قطر و بحرين با داشتن منابع گازي عظيم و انرژي ارزانقيمت سرمايهگذاريهاي سنگيني را در اين صنعت انجام دادهاند.
صنعت آلومينيوم ايران، سوم در منطقه
به گفته وي ايران در منطقه و در صنعت آلومينيوم پس از كشورهاي امارات متحده عربي و بحرين در رتبه سوم قرار دارد.
حشمتي با اشاره به اينكه توليد شمش آلومينيوم در رديف صنايع هايتك (High Technology) به شمار ميرود، اضافه كرد: اين رشته توليدي نيازمند استفاده از تكنولوژيهاي روز و سرآمد است تا علاوه بر كاهش مصرف برق و آلودگي، ميزان بهرهوري توليد نيز افزايش يابد. در اين زمينه شركت المهدي با بهكارگيري تكنولوژيهاي پيشرفته در توسعه توليد خود پيشرفتهاي مناسبي داشته و در طرح توسعه ايرالكو نيز در جهت بهبود كيفيت و رفع آلودگي موجود در توليد، اين شركت موفق شده با بهكارگيري متخصصان داخلي ادامه طرح تكميلي بازسازي ديگهاي ذوب و توليد خود را كه قسمت اول آن توسط متخصصان چيني انجام شده بود، به تنهايي به عهده گيرد.
قطعيهاي ناگهاني برق، معضل توليدكنندگان آلومينيوم
دبير سنديكاي صنايع آلومينيوم ايران همچنين با اشاره به قطعيهاي اخير برق در كشور يادآور شد: يكي از بزگترين معضلات توليدكنندگان شمش آلومينيوم قطعي ناگهاني برق است كه در صورت عدم توجه به اين موضوع، كليه خطوط مذاب به حالت جامد درآمده و راهاندازي مجدد آنها نياز به چندين ماه وقت، ركود توليد و هزينههاي مضاعف دارد.
اتنهاي پيام
نظرات