• دوشنبه / ۲۱ مرداد ۱۳۸۷ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8705-11194

كاتوزيان درگفت‌و‌گو باايسنا: *خشكسالي تنها دليل قطعي برق نيست *دليل عمده كمبود برق‌عدم دقت دولت در تقديم بودجه ساليانه وزارت نيرو است

كاتوزيان درگفت‌و‌گو باايسنا:
*خشكسالي تنها دليل قطعي برق نيست
*دليل عمده كمبود برق‌عدم دقت دولت در تقديم بودجه ساليانه وزارت نيرو است

حميدرضا كاتوزيان با بيان اين‌كه قطعي برق كشور علل متعددي دارد و نمي‌توان خشكسالي را به عنوان تنها دليل اصلي قطع برق در كشور عنوان كرد، افزود: در حال حاضر قطعي برق كه به همراه آن در بسياري از مناطق آب نيز قطع مي‌شود، مشكلات بسيار زيادي را براي مردم به وجود مي‌آورد.

رييس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در گفت و گو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، يكي از عمده‌ترين دلايل كمبود انرژي برق در سال 87 را عدم دقت لازم دولت در تقديم بودجه ساليانه وزارت نيرو عنوان كرد و با بيان اين‌كه وزارت نيرو با كمبود بودجه مواجه است، گفت: بخشي از فعاليت‌هاي وزارت نيرو در ارتباط با اصلاح سيستم‌هاي توليد انرژي الكتريكي به دليل كمبود بودجه عملا تعطيل شده و بنابراين مشكل كمبود برق را از اين ناحيه داشته‌ايم.

وي افزود: وزارت نيرو براي افزايش بهره‌وري در بخش توليد و توزيع و بالابردن راندمان نيروگاه‌هاي حرارتي در شرايط فعلي تلاش و كوشش لازم را انجام نداده است، يعني براي اصلاح وضعيت نيروگاه‌هايي كه راندمانش حدود 13 الي 14 درصد است،كه بسيار پايين محسوب مي‌شود ، لازم بود كه وزارت نيرو براي اصلاح وضعيت اين نيروگاه‌ها اقدام كند.

نماينده مردم تهران در خانه ملت با بيان اين‌كه هم‌اكنون در دنيا نيروگاه‌هايي با راندمان حدود 80 درصد و با تكنولوژي روز طراحي شده‌اند، ادامه داد: در كشور ما نيز مي‌توانستند با تعمير و نگهداري به موقع و اصلاح بعضي از اجزاء و سيستم‌ نيروگاه‌ها راندمان را افزايش دهند، ولي متاسفانه اين هم مورد غفلت قرار گرفته است و يا به دلايلي كه وزارت نيرو دارد، نتوانسته به آنها رسيدگي كند.

اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با بيان اين‌كه تلفات بسيار زيادي در شبكه سراسري برق داريم، تصريح كرد: تلفات شبكه سراسري توزيع برق نزديك به 18 درصد است كه تلفات توان متناظر آن تا 25 درصد نيز مي‌رسد، يعني چيزي حدود يك چهارم قدرت توليد اين نيروگاه‌ها صرف جبران تلفات شبكه مي‌شود، بنابراين حدود 8 الي 9 هزار مگابايت از قدرت توليد نيروگاه‌ها در شبكه تلف مي‌شود، كه اين نيز يكي ديگر از عوامل كمبود برق در كشور است.

كاتوزيان با اشاره به پايين بودن قيمت انرژي الكتريكي در صنايع انرژي و مصرف خانگي گفت: به دليل پايين بودن قيمت اسراف زيادي صورت مي‌گيرد و علي‌رغم همه تذاكراتي كه داده مي‌شود، متاسفانه اسراف وجود دارد و اين منجر مي‌شود به اين‌كه بخشي از شهروندان در بهره‌برداري از برق به دليل قطعي دچار مشكل شوند.

وي به استفاده غيرمجاز از شبكه برق اشاره و خاطرنشان كرد: اين استفاده غيرمجاز كه در اصطلاح به آن برق دزدي گفته مي‌شود، در بخشي از كشور رايج است و اين نيز باعث كاهش برق مي‌شود.

رييس كميسيون انرژي مجلس ادامه داد: ما تقريبا جزو اولين كشورها در دنيا هستيم كه ميزان مصرف انرژي‌مان نسبت به درآمد ناخالص‌مان بسيار زياد است و اين براي كشور مناسب نيست.

وي تغييرات پي در پي در ساختار اداره و مديريت صنعت برق در سال‌هاي اخير را موجب ايجاد مشكلات زياد در اين صنعت عنوان كرد و گفت: حتي تغيير ساختارها و مديريت‌ها نيز هدف مشخصي را دنبال نكرده است.

كاتوزيان، نبودن قانون لازم براي اعمال قدرت مديران شبكه براي توسعه و تغييرات لازم در سيستم و وجود بدهي‌هايي كه سازمان‌هاي مرتبط با وزارت نيرو به بخش خصوصي مانند پيمانكاران دارند، را مزيد علت در بي‌پولي وزارت نيرو عنوان كرد و گفت: اين بي‌پولي در توليد انرژي الكترونيكي اثر مي‌گذارد.

وي خشكسالي را نيز از عوامل گسترده كاهش توليد انرژي برق در نيروگاه‌هاي برق آبي دانست و گفت: اما ما اين را به عنوان تنها عامل نمي‌شناسيم و عوامل متعددي كه نام برده شد، نيز بسيار موثر است كه اميدواريم در آينده بسيار نزديك وزارت نيرو خودش تميهداتي را در تعمير و نگهداري تجهيزات و همچنين ساخت نيروگاه‌هاي جديد انجام دهد تا انشاءالله به زودي مشكل قطعي برق كشور حل شود.

رييس كميسيون انرژي مجلس در ادامه درباره ديدار كميسيون انرژي با وزيران نيرو و نفت عنوان كرد: ما مساله قطعي برق را به شكل كلان مطرح مي‌كنيم.

كاتوزيان در پايان توضيح داد: نتيجه قطع برق مي‌تواند صدمات زيادي به كوره‌هاي كارخانه‌هاي توليد آلومينيوم و يا فولاد نيز وارد كند به طوري كه برخي مواقع اين كوره‌ها غيرقابل استفاده خواهند شد و بايد كوره‌هاي جديد تهيه كنند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha