در گردهمايي معاونان آموزشي دانشگاههاي کشور در مشهد بر ضرورت حذف جزوه محوري در دانشگاهها، ايجاد تشکيلاتي براي جذب نخبگان در دانشگاهها، افزايش ظرفيت دانشگاهها متناسب با ارتقاي كيفيت، بازنگري اساسي در سرفصل دروس با هدف تحول علمي در كشور و استفاده از اساتيد برجسته براي تدريس در ترم اول دانشگاهها تاكيد شد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، دکتر گودرزوند معاون آموزشي دانشگاه تفرش در سي و ششمين گردهمايي معاونان آموزشي دانشگاهها با بيان اينکه مقوله جزوه براي دانشگاه شرم آور است، گفت: کپي برداري از روي کتاب و فراهم كردن جزوه در شأن دانشجو و دانشگاه نيست و بايد نسبت به حذف جزوه محوري در دانشگاه اقدام موثري صورت بگيرد.
وي با بيان اينکه در حال حاضر در دانشگاههاي کشور تعريف خاصي از نخبه وجود ندارد، تصريح کرد: اگر براي تعريف مشخصي از نخبه در دانشگاهها كاري نشود، نمي توان از اين دانشجويان بهره مفيد را برد و اين موجب جذب آنان از سوي دانشگاههاي اروپايي مي گردد.
معاون آموزشي دانشگاه تفرش خاطر نشان کرد: در سال نوآوري و شکوفايي بايد اقدامات موثري در جهت جذب نخبگان انجام داد، در اين راستا وجود تشکيلاتي براي جذب نخبگان به عنوان يک حلقه گم شده در دانشگاه ها بسيار محسوس و ضروري است.
نخبگان ماحصل دانشگاههاي سختگيرند
در ادامه دکتر عامريان معاون آموزشي دانشگاه صنعتي شاهرود با بيان اينکه ظرفيتهاي کمي دانشگاه بايد متناسب با کيفيت موجود افزايش يابد، گفت: اگر اين دو متناسب باهم رشد نكنند، مثل آنست که ما فقط به تيترها توجه کردهايم و به محتواي کار هيچ علاقهاي نشان نميدهيم.
وي افزود: نخبگان، ماحصل دانشگاههاي سختگير در سطح کيفي هستند و اگر به اين مقوله توجه نشود شاهد کاهش نخبگان خواهيم بود.
اولويت تحول علمي، بازنگري اساسي در سرفصل دروس است
همچنين دکتر پاکيزه، معاون آموزشي دانشگاه خليج فارس با بيان اينکه اولين اولويت تحول علمي، بازنگري اساسي در سرفصل دروس است، گفت: يادگيري دانشجويان و توليد علم توسط آنان مثل دريايي با عمق يک سانتيمتر است، چرا که بر محتوا و معنا تاکيد نمي شود.
وي تصريح کرد: يکي از دلايل اصلي عدم علاقه دانشجويان به ادامه دادن تحصيل رشتههايشان اينست که نمي دانند دنبال چه چيز بگردند و انگيزه اوليه از دست رفته است.
معاون آموزشي دانشگاه خليج فارس افزود: بايد نوع ارايه آموزش در دانشگاه تغيير و استاد محوري به سمت دانشجو محوري سوق پيدا کند.
استفاده از اساتيد برجسته براي تدريس در ترم اول
در ادامه دکتر نيکرهي، معاون آموزشي دانشگاه رازي کرمانشاه به استفاده از اساتيد برجسته دانشگاه براي تدريس در ترم اول تاکيد کرد و گفت: معمولا در سطح کارشناسي بيشتر دانشگاههاي کشور براي وروديهاي جديد از اساتيد کم تجربه استفاده مي کنند که اين به ضرر دانشجوست.
معاون آموزشي دانشگاه رازي در خاتمه تصريح كرد: اگر بهترين اساتيد تدريس دروس پايه به دانشجويان را بر عهده داشته باشند، دانشجويان تا پايان دوران تحصيل موفق خواهند بود و دغدغه اصلي دانشگاه از بين مي رود.
انتهاي پيام
نظرات