معاون علمي و فنآوري رييس جمهور: توليد ناخالص ملي ما كمتر از نيم درصد جهاني است صنعت پتروشيمي ميتواند ارزش افزوده بالايي براي ايران ايجاد كند
جمعيت و وسعت كشور ما بيش از يك درصد جمعيت و وسعت دنياست، ولي توليد ناخالص ملي ما كمتر از نيم درصد توليد ناخالص جهاني است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، صادق واعظ زاده - معاون علمي و فنآوري رييس جمهور - با بيان اين مطلب افزود: اگر بخواهيم بر منابع نفتي تكيه داشته باشيم بايد به بيشترين ارزش افزوده توجه كنيم كه در اين زمينه صنعت پتروشيمي ميتواند ارزش افزودهي بالايي ايجاد كند.
وي افزود: اگر بخواهيم به چشمانداز 65 ميليارد دلار در پايان برنامه پنجم برسيم، بايد در صنعت پتروشيمي راههاي سريع توسعه يافتن و پيشرفتن را بيابيم و بايد سرمايهگذاريهاي خود را در جايي انجام دهيم كه بهترين بازدهي را دارد، بنابراين در اين زمينه بايد بر فعاليتهاي پژوهشي تاكيد زيادي داشته باشيم.
او با اشاره به اين كه درباره تنوع محصولات پتروشيمي نيز بايد بببينيم كه كدام محصول بيشترين ارزش افزوده را براي ما دارد، با بيان اينكه پژوهشگاه صنعت نفت در صنعت نفت گاز و پتروشيمي جزو سرآمدهاي عرصههاي ملي ما محسوب مي شود، افزود: پژوهشگاه صنعت نفت را ميتوان به عنوان دريايي از دستاوردها برشمرد، بنابراين بايد در كشور سرمايهگذاريهاي ما براي ايجاد چنين مراكزي باشد.
وي همچنين تصريح كرد: سالانه حدود دو هزار ميليارد تومان يعني يك درصد از درآمدهاي عملياتي دستگاهها و شركتهاي دولتي بايد صرف پژوهش شود كه اين مساله به دستگاهها ابلاغ شده و اميدواريم صنعت نفت ما بتواند با فاصله زيادي اين يك درصد را محقق كند، اما بايد توجه داشت كه هنوز به يك درصداز درآمد عملياتي شركتها نرسيدهايم.
به گفته او اگر فقط در زمينه تبديلات پتروشيمي توجه خود را متمركز كنيم و توسعه كافي در اين خصوص نيابيم، به بهرهوري كارآمد نخواهيم رسيد. در حال حاضر شمار زيادي از فناوريهاي مرتبط با پتروشيمي به عنوان فناوريهاي راهبردي كشور شناخته شده است.
واعظ زاده در اولين كنفرانس پتروشيمي ايران خاطرنشان كرد: ما در زمينه قيمت نفت تجربه قيمتهاي بالاتر از قيمتهاي فعلي را نداشتهايم و چند سال گذشته نيز چنين تصوري از اين قيمتها نميرفت و قيمت نفت در اين زمينه حتي به 1.5 برابر پيشبينيها رسيد.
وي افزود: پس از آن در دنيا بحران مواد غذايي ايجاد شد و به دنبال آن نيز بحران مسكن اتفاق افتاد و به طور كلي ميتوان گفت در حال حاضر وضعيت اقتصادي دنيا دچار مشكل شده است. به دنبال افزايش قيمت نفت افزيش قيمت محصولات صنعتي با يك فاصله زماني ايجاد خواهد شد. ما در حال حاضر تراز بازرگاني خارجيمان در بهترين موقعيت قرار دارد و فاصلهاي بين افزايش قيمت نفت و متوسط واردات وجود دارد، بنابراين مازاد تراز بازرگاني خارجيمان متحول شده است.
او در ادامه خاطرنشان كرد: جمعيت و وسعت كشور ما بيش از يك درصد جمعيت و وسعت دنياست، اما توليد ناخالص ملي ما كمتر از نيم درصد توليد ناخالص جهاني است و هفت درصد ذخاير نفتي دنيا و 14 درصد ذخاير گاز جهان را در اختيار داريم كه حتما در اين زمينه بايد بر ايجاد ارزش افزوده در صنعت نفت تاكيد كنيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات