/همايش پدافند غيرعامل در دانشگاه تهران/ رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور: پدافند غيرعامل بايد شامل پويايي علمي باشد
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور پرداختن به مقولهي توسعهي ادبيات پدافند غيرعامل در كشور را يك امر مهم دانست و بيان كرد: اين امر يك ارتباط منسجم و پيوستهاي با تهديد دارد و اين تهديد است كه عنصر دفاع را شكل ميدهد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، سردار جلالي در اولين همايش ملي، علمي و پژوهشي پدافند غيرعامل كه در تالار اميني دانشگاه تهران برگزار شد با بيان اين كه تا به حال بيشترين پيشرفتها در حوزه نظامي و تاكتيكي بوده است، گفت: اما به دليل اين كه امروزه تهديدات از يك همراهي و بارگذاري از درون به وسيله تكنولوژي و علم برخوردار است و تكنولوژي و فنآوري اساسيترين عامل در جنگها است و وجود يك توانمندي و فنآوري برتر ميتواند جنگ را از نسلي به نسل ديگر متحول كند بنابراين پرداختن به امر پدافند غيرعامل بسيار مهم است.
سردار جلالي با بيان اين كه امروز با جنگ نسل چهارم روبرو هستيم كه از تمركز توان دشمن و ابرقدرتها در حوزه قدرت و توان ملي در كشور شكل ميگيرد و ديگر تاكيد بر حوزه نظامي مورد نظر نيست، اظهار داشـت: در مدل جديد جنگها، توان ملي يك كشور براي برخورد با كشور ديگر در نظر گرفته شده است؛ همان طور كه ما شاهد برخورد آمريكاييها در قالب رويكرد جنگ اقتصادي و تحريم اقتصادي هستيم . درواقع آنها دنبال تاثير مقطعي اين حوزه نيستند و برداشتشان اين است كه اين امر در طولاني مدت پاسخ ميدهد. آمريكاييها در گذشته تجربه جنگ اقتصادي را در مورد عراق داشتند همان طور كه تحريم اقتصادي براي عراق را از سال 93 آغاز كردند تا اين امر بر قدرت اداره يك كشور تاثير بگذارد و آنها هنگام جنگ با يك كشور ضعيف شده روبرو باشند كه عناصر اساسي خود را از دست داده باشند.
وي با بيان اين كه امروزه شاهديم در حوزهها و عرصههاي مختلفي درگيري و جنگ كه بخش زيادي از توان ملي را در بر ميگيرد در حال ظهور و بروز است، افزود: دانش هستهيي از حوزههايي است كه امروزه تبديل به تكنولوژي بومي شده است و همانطور كه حوزه علم و پژوهش حوزهي اصلي برخورد ما با آمريكاييهاست بنابراين ما امروز بايد يك دفاع همه جانبه داشته باشيم و اگر امروز دشمن ابزار و مولفههاي اصلي توان ملي كشور را به عنوان هدف مورد تهاجم قرار دهد مانند جنگ اقتصادي وسياسي، ما نيز بايد به عنوان دفاع همه جانبه، دفاع علمي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و فنآورانه داشته باشيم و با يك نگاه واقعبينانه دفاع آن را شكل دهيم.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور در ادامه بيان كرد: سياستهاي نظام در امر پدافند غيرعامل 10 بند است كه به تصويب مجمع تشخيص مصلحت نظام هم رسيده است و بند هفتم آن مربوط به امر فرهنگسازي، آموزش عمومي در بخشهاي دولتي و غيردولتي ميشود. يعني مجمع تشخيص مصلحت نظام هم بر اين موضوع تاكيد كرده كه بايد به آن توجه شود و بند دهم اين سياست هم حمايت از توسعه فنآوري در صنايع مرتبط با پدافند غيرعامل با تاكيد بر توليد داخل است.
وي با بيان اين كه ما در حوزه آموزش، در مورد پدافند غيرعامل داراي نواقصي هستيم، اظهار كرد: فاقد آزمايشگاه تخصصي كه نيازهاي علمي ما را دقيق آزمايش كند هستيم كه بايد آن را رفع كنيم. يا اين كه ساختار متناسب توليد علم در اين حوزه نداريم و يا اين كه با توجه به اين كه حوزه پدافند غيرعامل در دنيا از طبقهبندي برخوردار است ما نميتوانيم به همهي طبقات پدافند غيرعامل دسترسي داشته باشيم.
وي كم بودن رشتههاي پدافند غيرعامل را از ديگر نواقص آن دانست و گفت: ما در متون درسي و كتابهاي مرجع دچار كمبود اساسي هستيم و نميتوانيم جز در برخي حوزهها رابطه مستقيمي با دنيا داشته باشيم و همچنين جذب استعدادهاي علمي كشور به خارج و كنترل جدي فنآوري كشور به بهانه تحريم اقتصادي از ديگر اين ضعفها ميباشد.
سردار جلالي درباره راهكارهايي كه در حوزه توليد علمي پدافند غيرعامل ميتواند كمك كننده باشد، گفت: توليد تكنولوژي برتر بومي، تهديدشناسي علمي در دانشگاهها، مدلهاي مديريتي كشور در شرايط بحران و جنگ، مشاورههاي فني و تخصصي در اين حوزه، توجه به پژوهش نظري و تحقيقات علمي با محوريت توليد علم بومي، مطالعات راهبردي در حوزه مهندسي پدافندغيرعامل، توسعه آزمايشگاههاي تخصصي، ايجاد سايت پژوهشي تاليف و ترجمه، توليد دانش و فنآوري مرتبط با پدافند غيرعامل، توليد رشتههاي آموزشي بلندمدت (كارشناسي ارشد و دكتري) و تربيت مربي، دورههاي كوتاه مدت آموزش براي فرهنگسازي، كاربردي نمودن پدافند غيرعامل در حوزههاي صنعتي و خدماتي، ايجاد كارگاههاي مرتبط با پدافند غيرعامل در استانهاي بزرگ و پاياننامههاي تحصيلي همچنين معافيت نخبگان در اين حوزه از خدمت سربازي از جمله اين راهكارها است.
وي در پايان بيان كرد: امروزه ارتباط تنگاتنگي بين تهديد و فنآوري وجود دارد و چون فنآوري عنصري پويا است بنابراين پدافند غيرعامل به عنوان دفاع در برابر تهديد بايد شامل پويايي علمي باشد و به همين دليل ما نميتوانيم در حوزه پدافند غيرعامل تنها شاهد يك ادبيات ثابت و ايستا باشيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات