مرحله نخست خروج سيمان از سبد حمايتي آغاز شد.
محمد مسعود سميعينژاد - معاون امور معدني و صنايع معدني وزارت صنايع معادن - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب گفت: ديروز طرح ساماندهي توليد و توزيع سيمان در هيات دولت تصويب شد.
وي افزود: به اين ترتيب بحث توزيع سيمان به انجمن توليدكنندگان سيمان واگذار و اين كار از دست دولت خارج شد.
او در پاسخ به اين سوال كه آيا به تصويب رسيدن طرح ساماندهي توليد و توزيع سيمان در كشور به معناي خروج كامل سيمان از سبد حمايتي است؟ عنوان كرد: تصويب اين طرح مرحلهي نخست خروج سيمان از سبد حمايتي بوده و به زودي خروج سيمان از سبد حمايتي به طور كامل محقق ميشود.
گفتني است، چندي پيش و با راهاندازي 17 طرح سيماني ظرفيت توليد سالانه سيمان در كشور به 55 ميليون تن رسيد و برنامهريزي شده است كه تا پايان امسال نيز ظرفيت توليد سيمان در كشور به 64 ميليون تن برسد.
به گزارش ايسنا، با توجه به اينكه سيمان محصولي خاص و پايه است، پيش و پس از انقلاب همواره قيمتگذاري و تصميمگيري در مورد قيمت آن توسط شوراي سابق اقتصاد انجام ميشد تا اينكه در سال 1371 قيمت سيمان به صورت مشروط آزاد شد.
در سال 1371 براساس مصوبه شوراي اقتصاد وقت مقرر شد كه عرضه سيمان در كشور توسط كارخانهها با نرخ تعادلي بازار انجام شود و كارخانهها مكلف به پرداخت مابهالتفاوت به سازمان حمايت مصرفكنندگان و توليدكنندگان شوند. ولي در سال 1376 بر اساس مصوبه شوراي فوق، قيمت سيمان توليدي كارخانهها با مسووليت و نظارت وزارت صنايع و معادن به منظور ايجاد انگيزه و رقابت بين واحدها با رعايت شرايطي خاص آزاد شد، تا اين كه در سال 1378بر اساس مصوبه شورا قيمت سيمان آزاد اعلام شد و مسووليت نظارت بر تنظيم بازار سيمان به وزارت صنايع محول شد. در سال 1380 نيز براساس مصوبه هيات دولت، سيمان در زمره كالاهاي بخش دوم گروه اول سبد حمايتي قرار گرفت. متعاقب اين مصوبه، كميسيون تنظيم بازار، طرح جامع سيمان را در سال 1381 به تصويب رساند.
براساس ماده 14، طرح جامع سيمان براي مدت سه سال تنظيم شده بود كه اين طرح به دليل مشكلات اجرايي به درستي اجرا نشد. در نهايت در سال 1383 بر اساس مصوبه هيات دولت، سيمان از زمره كالاهاي گروه اول سبد حمايتي خارج شد. سپس در سال 1384 مصوبه قبلي لغو و دوباره سيمان در سبد حمايتي قرار گرفت.
قيمت سيمان در انتهاي سال 1383 براي كارخانههاي مختلف سيمان بين 320 تا 360 هزار ريال به ازاي هر تن تعيين شد و از آن زمان تاكنون افزايش خاصي در قيمت اين محصول اعمال نشده و اين در حالي است كه قيمت نهادههاي توليد، هزينههاي پرسنلي، انرژي، لوازم يدكي، مواداوليه و غيره اين محصول نسبت به سال 1383 افزايش چشمگيري داشتهاند.
انتهاي پيام
نظرات