معاون امور معدني و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن گفت: هم اكنون سنگآهن مازاد توليد شده در كشور به كنسانتره فرآوري شده و سپس صادر مي شود؛ هرچند خريداران خارجي نيز سنگ آهن را به صورت خام نمي خرند، زيرا مقداري باطله با آن همراه است.
محمدمسعود سميعي نژاد در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: هدف اصلي تشكيل ستاد فولاد در وزارت صنايع و معادن ايجاد توازن در چرخه توليد محصولات فولادي در كشور براي سالهاي آينده است.وظيفه اصلي ستاد فولاد اين است كه براي آينده صنعت فولاد در كشور برنامهريزي و مشخص كند كه به عنوان مثال طي سالهاي آينده نياز كشور به سنگ آهن كنسانتره يا گندله چقدر است و در صورت كمبود هر يك سرمايهگذاريها را به سمت توليد آن در كشور سوق دهد تا در مجموع خللي در چرخه توليد فولاد در كشور به وجود نيايد.
وي افزود: در زمينه توليد فولاد در كشور برنامهريزي دقيقي انجام شده و نياز كشور به مواردي مانند شمش، گندله و سنگآهن براي توليد فولاد طي سالهاي آينده تعيين شده است.
او با اشاره به برگزاري دو جلسه رسمي ستاد فولاد از زمان تشكيل آن تاكنون توضيح داد: همچنين ستاد فولاد در خصوص سياستگذاريهاي زيربنايي صنعت فولاد برنامههايي را در دست اجرا دارد كه در اين زمينه ميتوان به مواردي مانند حمل و نقل جادهاي و ريلي و توليد انرژي اشاره كرد.
رييس ستاد فولاد وزارت صنايع و معادن خاطرنشان كرد: با توجه به مجوزهايي كه داده شده است، بايد مشخص شود كه چه ميزان از لحاظ حمل و نقلي و يا تامين انرژي مورد نياز كارخانههاي فولادسازي كشور برطرف شود.
اين فعال صنعتي با بيان اين كه امسال رسيدن به ظرفيت توليد 15 ميليون تن فولاد خام در كشور هدفگذاري شده است، اضافه كرد: اگر مشكلي پيش نيايد، در سال جاري بين 11 تا 11.5 ميليون تن فولادخام در كشور توليد خواهد شد. همچنين با توجه به اين كه همه طرحهاي فولادي كه قرار است در سال جاري به بهرهبرداري برسند، از ماه شهريور به بعد وارد مدار توليد ميشوند، بنابراين مدت زماني طول ميكشد كه توليد فولاد خام در كشور با ظرفيت توليد آن برابر شود.
سميعينژاد با بيان اين كه در حال حاضر سنگ آهن ايران به صورت خام و بدون فرآوري صادر نميشود، افزود: هيچ فولادساز داخلي را نميتوان پيدا كرد كه با كمبود سنگآهن براي توليد فولاد روبهرو شده باشد.
مديرعامل سابق سنگ آهن گلگهر تاكيد كرد: در حال حاضر ميزان توليد سنگآهن در كشور بيش از مصرف فولادسازان داخلي بوده و بايد گفت كه در هر صورت طي سالهاي گذشته توسعه توليد سنگ آهن در كشور جلوتر از فولادسازي حركت كرده است.
او در ادامه توضيح داد: در حال حاضر راهاندازي طرحهاي هشتگانه فولادي را در كشور دنبال ميكنيم كه هدف آن ايجاد ارزش افزوده بيشتر است و از سوي ديگر نيز بخش خصوصي را براي سرمايه گذاري در بخش فولادسازي كشور تشويق مي كنيم و اين آمادگي را هم داريم تا در صورت سرمايهگذاري اين بخش در صنعت فولاد، سنگآهن موردنياز آنها را نيز تامين كنيم.
انتهاي پيام
نظرات