• سه‌شنبه / ۷ خرداد ۱۳۸۷ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8703-03987

*ظرفيت توليد سيمان ايران به 53 ميليون تن رسيد* محرابيان: نگران ازدست دادن بازارهاي صادراتي نيستم تنوع توليد سيمان در كشور پايين است

*ظرفيت توليد سيمان ايران به 53 ميليون تن رسيد* 
محرابيان: 
نگران ازدست دادن بازارهاي صادراتي نيستم 
تنوع توليد سيمان در كشور پايين است

با راه‌اندازي خط سوم توليد سيمان سپاهان اصفهان، ظرفيت توليد سيمان در كشور به 53 ميليون تن رسيد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، وزير صنايع و معادن در مراسم افتتاح خط سوم توليد شركت سيمان سپاهان اصفهان با بيان اين مطلب توضيح داد: با افتتاح طرح امروز در مجموع تنها سه طرح سيماني ديگر از مجموع 17 طرح سيماني كه از سال گذشته راه‌اندازي آن‌ها پيگيري شده، باقي مانده است.

وي اضافه كرد: طرح‌هاي سيمان ساروج اصفهان، سيمان دليجان در استان مركزي و سيمان نكا در استان مازندران تا پايان خرداد امسال به بهره‌برداري رسيده و ظرفيت توليد سيمان در كشور طبق تعهدات داده شده به 55 ميليون تن در سال خواهد رسيد.

محرابيان با بيان اين‌كه قرار است ظرفيت توليد سيمان تا پايان امسال به حدود 64 ميليون تن در سال برسد، افزود: همچنين قرار است ظرفيت توليد سيمان در كشور تا سال 1392 به حدود 110 ميليون تن در سال بالغ شود.

وي ادامه داد: همچنين تا پايان امسال و با رسيدن ظرفيت توليد سيمان در كشور به 64 ميليون تن، سرانه‌ مصرف سيمان نيز در كشور به ازاي هر نفر به حدود 920 كيلوگرم خواهد رسيد. اين در حالي است كه در ابتداي شروع به كار دولت فعلي، سرانه‌ مصرف سيمان در كشور براي هر نفر حدود 450 كيلوگرم بود.

وزير صنايع و معاون در پاسخ به انتقاد برخي كارشناسان و فعالان صنعت سيمان درخصوص اين‌كه با صفر شدن صادرات سيمان، بازارهاي صادراتي‌مان را در اين زمينه از دست مي‌دهيم، توضيح داد: با وجود اين كه در حال حاضر ميزان صادرات سيمان ايران تقريبا صفر شده است، اما در مورد از دست رفتن بازارهاي صادراتي چنين استنباطي ندارم و معتقدم هر زمان كه اقدام به صادرات سيمان كنيم بازارهاي صادراتي خود را به دست مي‌آوريم، زيرا كيفيت سيمان توليد داخل بالاست.

محرابيان در عين حال از تنوع پايين توليد سيمان در كشور انتقاد كرد و گفت: در حال حاضر 9 تيپ سيمان در كشور توليد مي‌شود، در حالي كه اين ميزان در دنيا به 45 تيپ نيز مي‌رسد و بايد ستاد سيمان و مسوولان مربوطه روي توليد سيمان‌هاي خاص كار بيشتري انجام دهند.

اين مقام مسوول با بيان اين كه فرهنگ مصرف سيمان در كشور بايد تغيير كند، يادآور شد: عمده‌ سيماني كه در ايران توليد مي‌شود، سيمان سازه‌اي، مقاومت‌پذير يا پرتلند است، اما متاسفانه عمدتا بين 30 تا 40 درصد سيمان مصرفي كشور در بخش‌هايي از سازه‌ به كار مي‌رود كه نقش چنداني در مقاومت ندارد. يعني محصول با قيمت بالا را صرف كاري مي‌كنيم كه با محصولات با قيمت پايين نيز مي‌توانيم اين كار را انجام دهيم.

وي افزود: در عين حال بايد روي بسته‌بندي سيمان نيز كار بيشتري انجام شود و علاوه بر اين‌كه كيفيت بسته‌بندي سيمان افزايش يابد، پاكت‌هاي سيمان نيز در بسته‌بندي‌هاي مختلف توليد شوند.

محرابيان همچنين يادآور شد: در سال گذشته زماني كه ستاد راه‌اندازي طرح‌هاي سيماني را تشكيل داديم به علت برنامه‌هاي بانك مركزي و سياست‌هاي انقباضي بانك‌ها، ارايه تسهيلات ريالي و ارزي به طرح‌هاي سيماني با دشواري روبه‌رو بود، اما باهمكاري بانك‌ها اين مشكل نيز برطرف شد.

در اين مراسم مديرعامل شركت سيمان سپاهان اصفهان با اشاره به اين‌كه فيلترهاي هيدريدي پيشرفته‌اي در اين كارخانه نصب شده است، افزود: با نصب اين فيلترها ميزان خروج گردوغبار از كارخانه به حدود 3 تا 5 ميلي‌گرم در متر مكعب مي‌رسد. اين در حالي است كه اين ميزان در كشورهاي پيشرفته حداقل بين 20 تا 50 ميلي‌گرم در متر مكعب است.

در حاشيه:

عليرغم وعده‌هاي پيشين در اين مراسم نيز توضيح صريحي درباره‌ آخرين وضعيت خروج سيمان از سبد حمايتي داده نشد و پرسش‌هاي پي در پي خبرنگاران در اين زمينه بي‌پاسخ ماند.

همچنين در حين بازديد وزير صنايع ومعادن از كارخانه‌ سيمان سپاهان اصفهان، تعدادي از كارگران اين كارخانه با اشاره به مشكلات به وجود آمده براي خود توضيح دادند. آنان ابراز كردند عليرغم اين كه زحمت زيادي را براي راه‌اندازي خط توليد سوم سيمان سپاهان اصفهان انجام داده‌اند، ولي مسئولان كارخانه قصد دارند پس از اتمام قرار داد آنان را اخراج كنند.

يكي از كارگران در اين زمينه گفت: كارگران فصلي كارخانه مانند كارگران رسمي پاداش دريافت نكردند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha