• جمعه / ۳ خرداد ۱۳۸۷ / ۱۲:۴۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8703-00942

عالي‌ترين نهاد زيست‌فن‌آوري كشور در تعطيلات! رييس انجمن بيوتكنولوژي: آزادي عمل جريان مخالف با زيست فن‌آوري در كشور تعجب‌برانگيز است!

عالي‌ترين نهاد زيست‌فن‌آوري كشور در تعطيلات!
رييس انجمن بيوتكنولوژي:
آزادي عمل جريان مخالف با زيست فن‌آوري در كشور تعجب‌برانگيز است!

رييس انجمن بيوتكنولوژي جمهوري اسلامي ايران با ابراز تاسف از مشخص نبودن وضعيت عالي‌ترين نهاد سياستگذاري زيست‌فن‌آوري كشور پس از گذشت حدود يازده از ادغام شوراي عالي‌زيست ‌فن‌آوري از كم‌توجهي به اين حوزه و آنچه كه فعاليت آزادانه جريان‌هاي مخالف با پيشرفت اين فن‌آوري راهبردي در كشور خواند ابراز شگفتي كرد!

به گزارش خبرنگار فن‌آوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر محمدعلي ملبوبي كه در نشستي خبري در حاشيه دهمين كنگره ژنتيك ايران و دومين كنگره ايمني زيستي سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: با ادغام شوراي عالي زيست‌فن‌آوري در كنار ساير شوراها در شوراي عالي آموزش، پژوهش و فن‌آوري با تصويب شوراي عالي اداري، فعاليت در اين حوزه متوقف شد و از آنجا كه اين شورا هيچ‌گاه تشكيل نشد، شوراي قبلي منحل شد و تاكنون پس از گذشت 11 ماه هيچ شوراي جايگزيني معرفي نشده است.

وي گفت: در اين فاصله زماني كه همه‌ ترجيح مي‌دادند سكوت كنند، انجمن بيوتكنولوژي پيشنهاد تشكيل ستاد ويژه زيست‌فن‌آوري را مطرح كرد و با تدوين شرح وظايف براي آن، پيشنهاد خود را به معاون علمي و فن‌آوري رييس جمهور ارايه كرد و در آنجا استقبال خوبي از طرح شد.

البته با وجود برگزاري جلساتي پيرامون اين موضوع، همه چيز هنوز در هاله‌اي از ابهام است و حتي ما نيز نمي‌دانيم كه چه اتفاقي در حال رخ دادن است و اين نگراني نيز ادامه دارد.

دكتر ملبوبي خاطرنشان كرد: با توجه به اين‌كه زمان در زيست‌فن‌آوري اهميت ويژه‌اي داشته و اين نگراني وجود دارد كه پس از مدتي همانند آنچه در فن‌آوري هسته‌يي اتفاق افتاد كشورهايي كه از ما پيش افتاده‌اند، جلو فعاليت‌هاي ما را بگيرند. از سوي ديگر زيست‌فن‌آوري به سرعت در حال تغيير مي‌كند و پيش‌بيني مي‌شود كه در هفت سال آينده بيوتكنولوژي به صورت فعلي قابليت رقابت نداشته باشد. با تمام اين مشكلات، بيوتكنولوژي در كشور به خوبي پيش مي‌رود چون علاوه بر انگيزه‌هاي شخصي فعالان در اين حوزه، به دليل دامنه وسيع فعاليت ثروت‌زايي زيادي وجود دارد.

به گزارش ايسنا، وي با اذعان به اين كه شوراي عالي زيست‌فن‌آوري قبل از ادغام و انحلال هم فعاليت چنداني نداشت، اظهار كرد: در حال حاضر اثرات كم‌توجهي به زيست‌فن‌آوري را مي‌بينيم كه دانشگاه‌ها در بعد بيوتكنولوژي ضعيف شده و پژوهشگاه‌ها منزوي شده‌اند و شركت‌هاي خصوصي هم همين‌طور و هيچ‌كس نمي‌تواند حمايت كند. اوضاع به صورتي است كه در ساده‌ترين شكل پس از اين كه يك پژوهشگر اعلام كرد خودش وام مي‌گيرد تا محصول مورد نظر را توليد كند، به بانك نامه مي‌زنند كه به وي وام ندهيد و اين مبارزه‌اي وقيحانه با تكنولوژي است!

رييس انجمن بيوتكنولوژي ايران تصريح كرد: مشكل نه عدم ارايه وام بلكه تفكري است كه چنين آزادانه با فن‌آوري مهمي كه براي كشور اهميت دوچندان دارد مقابله مي‌كند كه حقيقتا جاي تعجب است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha