• جمعه / ۶ اردیبهشت ۱۳۸۷ / ۰۸:۵۵
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8702-02821

/6 ارديبهشت - اثبات انگيزه تمام نشدني ملت ايران/ مرحله دوم انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي آغاز شد

/6 ارديبهشت - اثبات انگيزه تمام نشدني ملت ايران/
مرحله دوم انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي آغاز شد

اخذ آراي مردم در مرحله دوم انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي آغاز شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) امروز جمعه 6 ارديبهشت انتخابات دور دوم مجلس شوراي اسلامي در 54 حوزه انتخابيه و 21 استان كشور برگزار مي شود. انتخاباتي كه در آن در مجموع ، حدود 21 ميليون نفر از ايرانيان واجد شرايط راي دادن هستند. ‌از 3 هزار و 863 نفري كه در دوراول و 24 اسفند 86 به رقابت پرداختند، مردم پس از تعيين 208 نفر از نمايندگانشان در دور اول ، امروز نيز با انتخاب 82 نماينده ديگر تركيب مجلس شوراي اسلامي را تكميل مي كنند.

در اين دوره از انتخابات 164 نامزد با يکديگر به رقابت مي پردازند که از اين تعداد 12 نفر زن هستند. بيشترين تعداد نامزدها در دور دوم انتخابات مربوط به حوزه انتخابيه تهران، ري، اسلامشهر و شميرانات است كه در آن 22 نفر براي كسب 11 كرسي مجلس رقابت مي‌كنند و ازاين 22 نامزد تهران، 6 نامزد زن هستند.

كسب يك چهارم آراي صحيح ماخوذه به مفهوم پيروزي دردور اول انتخابات بوده است.

بر اساس قانون افرادي كه در مرحله‌ي اول در يك حوزه‌ي انتخابيه راي داده‌اند، بايد در مرحله‌ي دوم نيز در همان حوزه‌ي انتخابيه راي دهند و نمي‌توانند در حوزه‌ي انتخابيه‌ي ديگري شركت كنند؛ اما افرادي كه در مرحله‌ي اول راي نداده‌اند مي‌توانند در مرحله‌ي دوم در هر حوزه‌اي در انتخابات شركت كنند. درضمن به لحاظ سني متولدان 6 ارديبهشت 69 به قبل كه در 6 ارديبهشت امسال، به 18 سال تمام مي رسند،واجد شرايط سني راي دادن هستند.

براي برگزاري انتخابات 18 هزار و 295 شعبه اخذ راي در سراسر كشور در نظر گرفته شده است و در تهران نيز 4 هزار 500 شعبه با 3 هزار و 904 صندوق، آراء مردم در اين حوزه را جمع آوري مي كنند.از اين تعداد ‌3 هزار و ‌85 صندوق در تهران، ‌207 صندوق در شميرانات، ‌227 صندوق در اسلام شهر و ‌385 صندوق در ري در نظر گرفته شده است. در مجموع ‌3هزار ‌584 صندوق ثابت و ‌320 صندوق سيار هستند و در حوزه انتخابيه تهران، ري، اسلامشهر و شميرانات ‌5 ميليون و ‌400 هزار نفر واجد شرايط راي دادن هستند.

280 هزار نفرعوامل اجرايي،‌ نظارتي، بازرسي و انتظامي آماده برگزاري دور دوم انتخابات هشتمين دوره مجلس شوراي اسلامي هستند كه 100 هزار نفر تنها امنيت انتخابات را در اين مرحله تامين مي کنند و 22 هزار بازرس و سربازرس كار كنترل و بازرسي انتخابات دور دوم مجلس را به عهده دارند.

در اين مرحله از انتخابات 85 هزار نفرعوامل اجرايي، بازرسي و پشتيباني در مجموعه شعب حوزه انتخابيه تهران بزرگ حضور خواهند داشت و 4 هزار بازرس نيز در دور دوم انتخابات در تهران فعالند.

با توجه به ابطال آراي نفر دوم منتخب حوزه انتخابيه زابل و زهك از سوي شوراي نگهبان، انتخابات در اين حوزه نيز به دور دوم كشيده شد.

همچنين صحت برگزاري انتخابات در سه حوزه چابهار، دشتستان و ورزقان به تائيد شوراي نگهبان نرسيد كه بنابراعلام مسئولان برگزاري انتخابات ، نمايندگان مردم در اين سه حوزه همزمان با انتخابات مياندوره اي مجلس شوراي اسلامي مشخص مي شوند و سه نماينده در آن مقطع راهي مجلس مي شوند.

براين اساس در استان آذربايجان شرقي 6 حوزه ، در استان خوزستان 5 حوزه، در استان فارس 5 حوزه، در استان آذربايجان غربي 4 حوزه، در استان گلستان 4 حوزه، در استان خراسان رضوي 3 حوزه، در استان لرستان 3 حوزه، در استان اردبيل 2 حوزه، در استان اصفهان 2 حوزه، در استان ايلام 2 حوزه ، در استان چهارمحال و بختياري 2 حوزه ، در استان زنجان 2 حوزه، در استان يزد 2 حوزه ، در استان همدان 2 حوزه، دراستان كرمانشاه 2 حوزه ، در استان گيلان 2 حوزه و در استان هاي سيستان و بلوچستان، بوشهر، مازندران ، كردستان و تهران در يك حوزه انتخابيه انتخابات به دور دوم كشيده شده است.

مرحله‌ي دوم انتخابات نيز مثل مرحله‌ي اول برگزار مي‌شود و هم رايانه‌اي خواهد بود و هم شمارش در شهرهايي كه بالاي سه نماينده دارد رايانه‌اي و موازي برگزار خواهد شد اما مبناي تصميم گيري شمارش دستي است.

در اين انتخابات راي دهندگان بايد علاوه بر همراه داشتن شناسنامه ، كارت ملي و كد ملي خود را نيز داشته باشند اما داشتن شناسنامه الزامي است.

هم‌چنين بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي كه در آخرين روزهاي كار اين مجلس به تصويب نمايندگان رسيد، نحوه تبليغات كانديداهاي اين دوره صورت ديگري به خود يافت. نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با اصلاح قانون انتخابات مصوب كردند نصب و الصاق عكس و پوستر ممنوع باشد و چاپ عكس نيز صرفا محدود به زندگي نامه، جزوه، بروشور و كارت در اندازه 10×15 مجاز است و هرگونه نصب و الصاق اقلام تبليغاتي حاوي عكس نامزدهاي انتخابات در معابر و انظار عمومي از جمله پشت شيشه مغازه ها خودروها و ستادهاي تبليغاتي نامزدها به طور كلي ممنوع است . نصب بنر، پوستر و پلاكارد تبليغاتي توسط اقشار ، جمعيتها ، احزاب و گروههاي سياسي و ائتلاف‌ها هم فقط در جهت تشويق مردم براي شركت در انتخابات مجاز است ، لذا نصب پلاكارد ، حاوي شعارهاي احزاب و ائتلافها ممنوع است. نصب بنر و پارچه تبليغاتي در مقابل ستادهاي اصلي نامزدها و نصب يك تابلو بر سردر ستادهاي فرعي آنها بدون تصوير نامزدها مجاز است.

مصطفي پورمحمدي ، وزير كشور ، ابراز اميدواري كرده است كه نتايج نهايي انتخابات دراين 54 حوزه ظرف 48 ساعت اعلام شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha