رييس ستاد انتخابات كشور: ـ تمديد به هيچ وجه مجاز نيست ـ تاكنون 4140 نفر ثبتنام كردهاند ـ حضور گسترده كانديداها نشاندهنده بالا بودن ظرفيت ملي ايران است
رييس ستاد انتخابات كشور در هفتمين روز ثبتنام از داوطلبان نمايندگي هشتمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي با حضور در فرمانداري تهران پس از بازديد از ستاد انتخابات تهران مستقر در فرمانداري در جريان روند ثبتنام در اين انتخابات قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) عليرضا افشار با تشكر از اعضاي اجرايي انتخابات گفت: عليرغم سرما و بارش برف سنگين در روزهاي گذشته، كارها به خوبي پيش رفته است و حضور مطلوبي داشتهايم و اين نشان ميدهد ظرفيت ملي ما تا چه حد بالاست.
وي در پاسخ سوالي درباره امكان تمديد زمان ثبتنامها تاكيد كرد: تمديد به هيچ وجه مجاز نيست. قانون اين اجازه را نميدهد و دليلي هم براي اين تمديد وجود ندارد. در طول ايام تعطيلات ستادهاي انتخابات باز بوده است و همه ميتوانستند ثبت نام كنند و تسهيلات براي ثبت نام آنها وجود داشته است.
رييس ستاد انتخابات كشور در عين حال " تغيير مدرك تحصيلي لازم براي ثبت نام كانديداها از فوق ديپلم به كارشناسي ارشد" را در كاهش ثبت نام كنندگان موثر دانست.
وي در پاسخ به سوالي درباره مشكل براي ثبت نام در روزهاي اول گفت: اين اولين مرحله برگزاري انتخابات به صورت رايانهيي بود. ما سايت ديگري هم اضافه كرديم. در عين حال هم گفته شد كساني كه با مشكل مواجه ميشوند امكان ثبت نام دستي هم وجود دارد.
افشار افزود: تاكنون 4 هزار و 140 نفر در انتخابات مجلس ثبت نام كردهاند. از اين تعداد 252 نفر زن و 3 هزار و 888 نفر مرد بودهاند. در تهران نيز 709 نفر ثبت نام قطعي كردهاند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا كساني كه كپي مداركشان برابر اصل نشده است، ميتوانند مداركشان را ارائه دهند و پس از پايان زمان، كپيشان را برابر اصل كنند؟ گفت: ما به هيچ عنوان كسي كه تا امشب ساعت 24 مداركش را ارايه ندهد، ثبت نام نميكنيم. كساني كه ثبت نام ميكنند و فقط تاييديه يا برابر اصل ندارند، ميتوانند نامنويسي كنند اما بايد حتما آن را پس از اين زمان به هياتهاي اجرايي يا نظارت ارائه دهند. اين همواره متداول بوده است.
يكي از خبرنگاران از علت ثبت نام برخي از نمايندگان در مجلس شوراي اسلامي پرسيد و گفت: آيا حضور در فرمانداري و وزارت كشور بر اساس قانون لازم نيست؟
افشار گفت: توجه داشته باشيد كه در فصل بودجه قرار داريم. ثبت نام در مجلس به آن صورت تلقي نميشد. آن افراد كه در آنجا حضور پيدا كرده بودند براي ثبت نام اينترنتي كمك و راهنما بودند. البته در فصل بودجه نمايندگان نميتوانستند به حوزههاي انتخابيهشان بروند؛ چراكه مجلس از اكثريت ميافتاد. اين كمكي به نمايندگان مجلس بود. وزارت كشور ساختمان نيست، سازمان است. اين سازمان محل پذيرش دريافت مدارك يا ثبت نام نمايندگي است. در دورههاي قبل هم اين روند وجود داشته است.
وي با بيان اينكه " روند ثبت نامها را مثبت ارزيابي ميكنم" گفت: بازديدي كه از فرمانداري تهران داشتم نشان ميدهد كه آنها با تجربه طولاني كه داشتهاند و همت بالايشان ـ كه در اين دوره به خرج دادهاند ـ كارهاي بسيار خوبي شده است. بهخصوص از جهت آرشيو مدارك، اسناد و سرعت عمل در بررسيها بسيار خوب عمل شده است. اميدوارم نحوه كاري كه در فرمانداري تهران انجام شده است به سرعت به ساير شهرستانها منعكس كنيم كه آنها هم همين رويه را انجام دهند.
خبرنگاري پرسيد: آيا با توجه به شمارش رايانهاي، امكان اعلام 24 ساعته نتايج وجود دارد؟
رييس ستاد انتخابات كشور گفت: قطعا اگر شمارش رايانهاي آنطور كه شوراي نگهبان در تهران نيز با آن موافقت كرده است صورت بگيرد ـ كه تا الان نيز آموزشها و تجهزات طبق برنامه دنبال كردهايم ـ حداكثر تا 24 ساعت اميدواريم بتوانيم نتايج را دنبال كنيم و شمارش آراي تهران دشوار است. ساير جاها اين حد از دشواري را ندارد. نرمافزار تقديم شوراي نگهبان و اصل آن تاييد شده است. حواشي و جزئياتي دارد كه آنها نيز در حال بررسي است.
افشار ادامه داد: پس از ثبت نام منتظر بررسي هياتهاي اجرايي خواهيم بود. انشاءالله ليست نهايي شوراي نگهبان نتايج صلاحيتها را اعلام خواهد كرد.
خبرنگاري پرسيد: آيا شمارش آرا در سايتهاي وزارت كشور خواهد بود يا در محل صندوقها شمارش ميشود؟
معاون سياسي وزير كشور گفت: شمارش آرا در همان شعبهها انجام ميشود و تا نهايي نشده است كار شعبه تمام نخواهد شد. شمارش آرا به وسيله رايانه در خود شعبه نهايي ميشود و بعد تجميع آرا هم به صورت رايانه خواهد بود.
وي از تعداد افرادي كه از اقليتهاي مذهبي ثبت نام كردهاند خبر داد و گفت: تا كنون با توجه به اينكه پنج نماينده از اقليتها در مجلس شوراي اسلامي حضور دارند، دو نفر از آشوريان كلداني، سه نفر از سوي زرتشتيان، دو نفر از سوي كليميان، دو نفر از سوي ارامنه شمال و در مورد ارامنه جنوب هم هنوز آمار قطعي شده نداريم. در مجموع تا كنون 9 نفر ثبت نام كردهاند.
افشار گفت: 11 نفر از ايرانيان مقيم خارج از كشور از كشورهاي عربستان، روسيه، سوريه، فرانسه، دانمارك، آلمان، سوئد، فنلاند، فيليپين، نروژ و تركيه ثبت نام كردهاند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات