• شنبه / ۱۷ آذر ۱۳۸۶ / ۱۶:۴۱
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8609-10096
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

مقام معظم رهبري: بايد مهندسي فرهنگي را خيلي جدي‌تر گرفت براي اجراي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد ساز و كار مشخصي تدوين شود

مقام معظم رهبري:
بايد مهندسي فرهنگي را خيلي جدي‌تر گرفت
براي اجراي مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي بايد ساز و كار مشخصي تدوين شود

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي، صبح روز شنبه در ديدار اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي، فرهنگ را فضاي تنفسي جامعه خواندند و تأكيد كردند: آرمان اصلي ملت ايران رسيدن به جامعه‌اي رشيد، موحد، پرنشاط، پراميد، عدالت‌طلب، داراي اعتماد به نفس، پركار، پيشرو، پيشرفته، داراي توكل و برخوردار از روح ايثار و گذشت است و «فرهنگ» مهم‌ترين عامل دستيابي به اين هدف والاست.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران،ايسنا ، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، با اشاره به تأثيرگذاري عميق فرهنگ در ابعاد مختلف جامعه و كشور افزودند: فرهنگ عمومي علاوه بر رفتارهاي فردي و اجتماعي در تصميم سازي‌ها و تصميم گيريهاي حكومتي نيز كاملاً مؤثر است و به همين علت بايد آن را به شكلي صحيح، تبيين و پيگيري كرد.

ايشان، اهداف عمومي ملت مسلمان و انقلابي ايران را مباني و معيارهاي دستيابي به جامعه آرماني برشمردند و افزودند: بايد ضمن پرهيز از بحثهاي صرفاً نظري و ذهني، به تطبيق وضع فرهنگي موجود با وضع مطلوب و آرماني پرداخت و با مشخص كردن عيبها و مشكلات و بررسي علل و عوامل آنها، به برنامه ريزي زمان‌بندي شده براي رفع مشكلات و دستيابي به اهداف و آرمانها، همت گماشت.

ايشان متذكر شدند: بايد فعاليتهاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي زمينه ساز تحقق عدالت اجتماعي، رفتارهاي صحيح فردي و اجتماعي و دين باوري در جامعه و كشور شود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي،‌ افزايش نشاط كار و ابتكار، ارتقاي اعتماد به نفس فردي و ملي، افزايش اميد، مصرف صحيح و تقويت گرايش به كالاهاي ساخت داخلي، توجه بيشتر به نشانه‌ها و آثار «اسلامي، ايراني و انقلابي» در معماري عمومي كشور و افزايش خطرپذيري و شجاعت اقدام را از جمله اهداف مثبت فرهنگي خواندند و افزودند: زمينه دستيابي به اين اهداف در جامعه وجود دارد و تحقق آنها، ‌مستلزم تبيين مهندسي فرهنگي، برنامه ريزي و تلاش بيشتر است.

رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به ناكافي بودن كارهاي انجام شده در زمينه مهندسي فرهنگي، تأكيد كردند: بايد اين مساله مهم را خيلي جدي تر گرفت.

ايشان با تشكر از تحرك و جديت شوراي عالي انقلاب فرهنگي به وي‍ژه رييس‌جمهور و همچنين دبير اين شورا، در ايفاي وظايف حساس و سنگين اين نهاد، شوراي عالي انقلاب فرهنگي را مجموعه اي از صاحبنظران و صاحب اختياران برشمردند و خاطرنشان كردند:‌ فلسفه وجودي اين تركيب، برخورداري شورا از قدرت تصميم گيري و اجراست و اين تركيب منحصر به فرد مي‌تواند و بايد كشور و جامعه را در حركتي نظام مند و پيشرو، به سمت و سوي آرمانهاي مورد نظر به پيش ببرد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با انتقاد از نگاه نادرستي كه تصميم گيريهاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي را با اختيارات دستگاهها در تناقض مي داند افزودند: اين شورا، در فرازي بالاتر از مسئوليتها و وظايف دستگاههاي مختلف و با نگاه واقع‌بينانه و در عين حال آرمانگرايانه به فعاليتهاي همه دستگاهها، سمت و سوي واحد فرهنگي مي دهد و حركت هماهنگ سازمانها و دستگاهها را براي تحقق اهداف و آرمانهاي عمومي سازمان مي بخشد.

رهبر انقلاب اسلامي، با اشاره به جايگاه مهم و حساس شوراي عالي انقلاب فرهنگي، مصوبات آن را براي همه دستگاهها، لازم الاجرا دانستند و افزودند: همانگونه كه امام راحل عظيم الشأن نيز تأكيد مي كردند مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي لازم الاجراست كه البته براي تحقق اين مهم، بايد ساز و كار مشخصي تدوين شود.

رهبر انقلاب اسلامي، همچنين ‌تقويت بيشتر عقبه كارشناسي شوراي عالي انقلاب فرهنگي و تعامل بين اين شورا با نخبگان و كارشناسان حوزه و دانشگاه را مهم دانستند و برنامه ريزي براي تحقق موضوعات مطرح شده در اين ديدار را ضروري خواندند.

در ابتداي اين ديدار آقاي احمدي‌ن‍ژاد رئيس شوراي عالي انقلاب فرهنگي اعلام كرد اين شورا، فرهنگ را روح حاكم و جهت گيري اصلي در تمام فعاليتها مي داند و در دوره جديد توانسته در فضاي عمومي جامعه، ادبيات انقلاب را حاكم و اميد، شجاعت، آرمانخواهي، همبستگي ملي، پيوستگي با نظام اسلامي را تقويت كند.

رييس‌جمهور آماده كردن زمينه براي شكوفايي ذهنها، و حمايت و ارتباط گسترده با نخبگان جامعه را از ديگر اقدامات شوراي عالي انقلاب فرهنگي برشمرد و افزود: اين شورا براي ايجاد و ترميم ساختارها و اصلاح محتواي تصميمات گامهاي خوبي برداشته است.

آقاي احمدي نژاد با اشاره به تنوع دستگاهها و نهادهاي فرهنگي، هماهنگي بيشتر اين دستگاهها را در اجرايي كردن سياستهاي كلان فرهنگي خواستار شد.

آقاي دكتر مخبر دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي هم در گزارشي با اشاره به تشكيل شوراهاي تخصصي مهندسي فرهنگي، نقشه جامع علمي و تحول و نوسازي نظام آموزشي گفت: اين شوراهاي تخصصي با برگزاري مستمر و مداوم جلسات خود پيشرفت مناسبي داشته اند به طوريكه نقشه جامع علمي كشور در كمتر از يك سال آينده تهيه و تقديم خواهد شد.

دكتر مخبر به تعامل خوب شورا با حوزه هاي علميه و دانشگاهها براي ايجاد كرسيهاي آزادانديشي اشاره كرد و افزود: شورايعالي انقلاب فرهنگي گامهاي خوبي در زمينه توجه به فناوريهاي نوين ازجمله هوا و فضا، نانو و IT برداشته و ايجاد پايگاه استنادي علوم در ايران و جهان اسلام (ISC) را در دست بررسي و انجام دارد.

دبير شورايعالي انقلاب فرهنگي همچنين از بررسي ملاكهاي ارتقاي اساتيد دانشگاه با هدف بومي كردن علوم و ايجاد نهضت نرم افزاري خبر داد همچنين چند تن از اعضاي شورايعالي انقلاب فرهنگي در اين ديدار ديدگاههاي خود را درباره مسائل مختلف بيان كردند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha