روساي تعدادي از دانشگاههاي ايران در نامهاي به دبيرکل سازمان ملل از برنامههاي صلحآميزهستهيي كشورمان حمايت كردند.
به گزارش گروه دريافت خبرخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) متن اين نامه بدين شرح است:
جناب آقاي بانکيمون
دبيرکل سازمان ملل متحد
ايران کشوري بزرگ با تمدن و فرهنگ با شکوه و نقش بيشمار ملت بزرگ ايران براي توسعه و پيشرفت بشري و گسترش و بهبود صلح، آرامش و رفاه مردم جهان زبانزد خاص و عام بوده است. ما از جانب ملتي سخن ميگوييم که همواره در طول تاريخ پيشقراول زندگي مسالمتآميز و مملو از صلح و آرامش بوده است. کيست که نداند در سپيده دمان تاريخ، اين ايرانيان بودند که در اوج عظمت و شکوه، با منش کاملاً انساني با ديگر مردمان رفتار ميکردند و اين رفتار مملو از انسانيت و مهرباني را همواره در طول تاريخ تاکنون سرلوحه رفتار خود قرار دادهاند.
ما از طرف ملتي صحبت ميکنيم که همواره به فرهيختگي، مدارا با ديگران، آگاهي، مهرورزي با بيگانگان، احترام به سنتها و ارزشهاي ديگر مردمان، رعايت اصول اخلاقي و رفتار منصفانه در مورد سايرين، معروف بودهاند و البته بيشک ما از جانب ملتي سخن ميگوييم که همواره استوار، مستحکم، بر روي پاي خود ايستاده و در طول تاريخ راه خود را با دستان خود باز نموده، حيات مستقلانه و عزتمندانه داشته و همواره در مقابل هرگونه ظلم، بيداد و تعرضي با تمام وجود ايستادگي نموده و با احترام کامل به تمام ملتهاي ديگر، از حقوق خود در تمام جنبهها دفاع نموده است.
جناب آقاي دبير کل
حال در آغازين سالهاي قرن بيست و يکم، بار ديگر اين ملت فهيم و صلح طلب، به دست خود و با اتکا به فکر و فن جوانان مستعدش، گامي ديگر در جهت جهش علمي و تکنولوژيکي و بهبود رفاه و آسايش خود و نيز ديگر ملتهاي جهان برداشته است و در چارچوب قواعد و مقررات بينالمللي و با انگيزههاي کاملاً صلحآميز در جهت دستيابي و توسعه فناوري صلحآميز هستهاي به پيشرفتهاي چشمگيري نائل آمده است.
متاسفانه عليرغم پايبندي کامل ايران به مقررات بينالمللي و تعهدات خود در زمينه پيمان منع تکثير تسليحات هستهاي (NPT) و اعلام صريح و مکرر اين پايبندي و نيز دادن تضمينهايي حتي فراتر از تعهدات عادي هر کشور عضو سازمان انرژي اتمي، بار ديگر برخي از قدرتهاي زيادهخواه و انحصارطلب از طرق مختلف در جهت ايجاد مانع بر سر تلاشهاي صلحآميز ايران و سلب حقوق حقه آن برآمدهاند و باز تاسفي مضاعف که در حال حاضر اين قدرتهاي مستکبر و جنگطلب، شوراي امنيت ملل متحد را عرصه تعقيب منافع استعماري خود نموده و با صدور بيانيه و قطعنامههاي مختلف، اعمال فشار غيرمستند، غير قانوني و غير اخلاقي را در دستور كار خود قرار دادهاند.
جناب آقاي بانکيمون
اينک تمامي ملتهاي آزاده جهان از شما - به عنوان دبير کل مهمترين و بزرگترين سازمان بينالمللي که وظيفه سنگين حفظ صلح و امنيت بينالمللي و نيز تامين و ارتقاي عدالت و رفاه بشري را بر عهده دارد - انتظار دارند که دوباره شان، اعتبار و شکوه سازمان ملل متحد و شوراي امنيت آن را که به واسطه بلند پروازيها و زيادهخواهيهاي قدرتهاي بزرگي چون ايالات متحده و بريتانيا دچار نقصان شده است، اعاده نماييد.
بي شک در حال حاضر موضوع پرونده هستهيي ايران بهترين آزمون براي اعاده آبرو، شان و اعتبار اين سازمان جهاني است. بديهي است كه تنها با رعايت انصاف و عدالت و نيز رعايت حقوق و مقررات بينالمللي در ارتباط با موضوع تلاشهاي صلحآميز هستهيي ايران است که اين سازمان ميتواند اميد ملتهاي آزاده جهان به آن و صلح و امنيت با ثبات در گيتي را احيا نمايد.
گزارش مثبت اخير مديركل محترم آژانس بينالمللي انرژي اتمي در خصوص روند رو به پيشرفت همكاري ايران و آژانس، پرده از بسياري از واقعيات و حقايق اين پرونده گشود و شفافيت و قانونمندي رفتار جمهوري اسلامي ايران را به لحاظ نظري و عملي به همة جهانيان ثابت كرد.
حمايت همهجانبه و مثبت كشورها، سازمانها و جنبشهاي قدرتمند مستقل و آزاديخواه جهاني از حق دستيابي ايران به انرژي صلحآميز هستهيي و تداوم همكاريهاي فزاينده آنان حكايت از عزم راسخ و اهتمام جدي جهانيان براي مخالفت جدي و جلوگيري از يكجانبهگرايي برخي قدرتهاي بزرگ در عرصه بينالملل دارد.
حركت توسعهمحور دولتهاي مستقل و آزاديخواه جهاني با تكيه بر بوميسازي و خود اتكايي كه اكنون همگرايي مثبتي را در سطح تعاملات جهاني سبب شده است، اراده و عزم ملتهاي بيدار را در احياي حقوق قانوني و مبارزه با تبعيضها و دوگانگيها، مصممتر و قاطعتر ساخته است.
جناب آقاي دبير کل
بنابر اظهارات فوقالذکر ما روساي دانشگاههاي ايران با صراحت از تلاشهاي صلحآميز هستهاي جمهوري اسلامي ايران حمايت نموده و هرگونه مانع تراشي در راستاي کند نمودن يا متوقف کردن تلاشهاي هستهاي صلحآميز ايران را غيرقابل قبول و بر خلاف موازين و اصول علمي، حقوقي و اخلاقي بينالمللي و نقض فاحش عدالت بينالمللي ميدانيم و از هيچ كوششي براي دفاع از اصول و ارزشهاي ملي و ديني خود و ساختن جهاني پر از «عدالت، برابري و برادري» كه شعار محوري آن سازمان محترم نيز ميباشد، دريغ نخواهيم كرد.
به صراحت نکات ذيل را در جهت تاييد ادعاي خود اعلام ميداريم:
1ـ چارچوب معاهده NPT بر
الف ـ تعهد همه كشورهاي عضو در جلوگيري از گسترش سلاحهاي هستهاي
ب ـ تعهد كشورهاي دارنده سلاح هستهاي به اقدامات مؤثر در جهت خلع سلاح هستهاي
ج ـ تأكيد بر حق كشورهاي عضو، مبني بر انجام تحقيقات علمي و كمك كشورهاي دارنده اين دانش در مبادله تجهيزات، مواد، دانش و اطلاعات فني به ديگر اعضا
د ـ تأكيد بر حق همه اعضاي پيمان NPT براي استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي، استوار است.
آنچه امروز جامعه بينالمللي شاهد آن است، تلاش بعضي قدرتها براي محروم كردن يكي از اعضاي اين معاهده (NPT) يعني جمهوري اسلامي ايران از دستيابي به دانش هستهيي و استفاده صلحآميز از آن است؛ اين در حالي است كه اين قدرتها كه خود دارنده سلاح هستهيي هستند هيچ اقدام عملي در راستاي ايفاي تعهد خود مبني بر خلع سلاح هستهيي انجام نداده؛ بلكه در پي اختراع نسل جديدي از بمبهاي هستهيي هستند.
از جنابعالي خواستاريم كه دولتهايي كه برخلاف مواد مصرح معاهده NPT و مقررات آژانس اقدام به تجهيز بعضي كشورها چون اسرائيل در دستيابي به سلاح هستهيي و ديگر سلاحهاي كشتار جمعي نمودهاند را محكوم نموده و آنها را به جامعه بينالمللي معرفي نماييد و بر تلاش خود براي عاري كردن منطقه استراتژيك خاورميانه از سلاح هستهيي بيفزاييد.
2ـ جمهوري اسلامي ايران نه تنها فراتر از حقوق محروم نشدني خود كه در NPT قيد شده چيز ديگري را درخواست نميكند، بلکه همواره تمايل به اجراي تعهدات خود تحت اين معاهده (كه براساس آن بايد از منافع و حقوق اجراي چنين تكاليفي نيز بهرهمند شود) داشته است. بنابر بند چهار NPT هيچ چيز در اين معاهده به عنوان تأثير بر حق محروم نشدني همه طرفها براي توسعه تحقيق، توليد و استفاده از انرژي هستهيي براي اهداف صلحآميز بدون تبعيض تفسير نخواهد شد.
علاوه بر اين همه طرفها در اين قرارداد متعهد ميشوند كه اين امر را تسهيل كنند و اين حق را دارند تا در كاملترين تبادل ممكن تجهيزات، مواد و اطلاعات علمي و فناوري براي استفادههاي صلحآميز از انرژي هستهيي شركت كنند. اما برخي كشورها به ويژه كشورهاي خاص دارنده سلاحهاي هستهيي نه تنها در اجراي تعهدات و قولهاي خود براي توقف مسابقه تسليحات هستهيي و خلع سلاحهاي هستهيي براساس بند شش NPT عمل نکردهاند، بلكه همچنين مانع آن شدهاند تا كشورهاي ديگر از حقوق قانوني و محروم نشدني خود براي استفادههاي صلحآميز از انرژي هستهيي سود ببرند.
3ـ آژانس تنها سازمان فني و حرفهاي در ارائه سرويسها و همكاري در استفادههاي صلحآميز از انرژي هستهيي است. تبديل آژانس به يك سازمان سياسي آن را از اهداف آييننامهاي خود منحرف خواهد كرد. براساس بند 3 آييننامه از 7 عملكردي كه آژانس اجازه آنها را دارد تنها يك مورد در زمينه پادمانهاست. شش عملكرد باقيمانده به فعاليتهاي ترويجي مربوط است. ديگر آنكه مداخله شوراي امنيت سازمان ملل متحد در موضوع هستهاي ايران هيچ اساس قانوني ندارد و با توجه به همكاري گسترده ايران با آژانس، مداخله شوراي امنيت براساس آييننامه آژانس و پادمانهاي جامع، هيچ توجيهي ندارد. مسير در پيش گرفته شده نه تنها براي حل اين مسأله سودمند نخواهد شد، بلكه به ايجاد پيچيدگيهاي بيشتر منجر خواهد شد.
4ـ ماده 4 معاهده NPT در زمينه استفاده صلحآميز از انرژي هستهاي داراي اهميت اساسي است و اعلاميه 1945 آمريكا، انگليس و شوروي نيز استفاده صلحآميز از انرژي هستهيي را حق همه ملتها ميداند و حتي اين كشورها براي انتقال فناوري به كشورهاي ديگر اعلام آمادگي كردهاند. به علاوه در ماده 4 به غير قابل سلب و انكار بودن و غير تبعيض بودن اين حق اشاره صريح شده است. ديگر آنكه طبق ماده 3 اساسنامه آژانس بينالمللي انرژي اتمي اقدامات شوراي حكام، نبايد مانعي در استفاده از صلحآميز از انرژي هستهاي كشورها ايجاد نمايد.
5 ـ پذيرش پروتكل الحاقي در 18 دسامبر 2003 و اجراي داوطلبانه آن (در صورتي كه به لحاظ حقوقي ايران ملزم به پذيرش آن نبود)، همكاري نامحدود و داوطلبانه با آژانس و بازرسان و تعليق غنيسازي از بزرگترين امتيازات واگذار شده جمهوري اسلامي ايران براي نشان دادن حسن همكاري و اعتمادسازي با جامعه بينالمللي و آژانس بينالمللي انرژي اتمي بوده است.
در همين راستا اجازه دسترسي كامل و بدون محدوديت به تمام فعاليتها و مواد به ويژه تأسيسات غنيسازي اورانيوم در نطنز و توليد اورانيوم در UCF اصفهان، صدور 26 مجوز براي بازديد از 55 محل كه در ارتباط با پروتكل الحاقي بود، صدور مجوز براي بازديد از سايتهاي نظامي (بيش از 20 سايت) كه نتايج تمام اين بازرسيها به همراه ارائه بيش از 1300 صفحه گزارش در ارتباط با پروتكل الحاقي كه در تاريخ 21 مي سال 2003 تحويل شد ثابت كرد اتهامات وارده به ايران تماماً غير واقعي است.
6ـ طبق رکن سوم پيمان منع گسترش تسليحات هستهيي که حکم بر حق دسترسي و استفاده از تکنولوژي صلحآميز هستهاي براي تمامي کشورها بدون هرگونه تبعيض ميدهد(مندرج در ماده چهار N.P.T)، ملت ايران نيز خود را شديداً محق به دستيابي به چنين حقي ميداند و از مسوولان خود ميخواهد که هيچگاه از اين حق مسلم عدول ننمايند.
7ـ ايران همواره در روابط بينالمللي خود کاملاً بطور صلحآميز عمل نموده و هيچگاه هيچ کشوري را مورد حمله و يا تهديد به استفاده از زور ننموده است. منش و رفتار ملت و دولت ايران کاملاً صلحآميز بوده و همواره خود را پايبند به اصول و مقررات بينالمللي دانسته است. ايران خواهان داشتن روابط حسنه و صلحآميز با کليه دولتها و ملتهاي آزاده و صلحطلب جهان بوده و همواره در مسير حفظ صلح و امنيت منطقهاي و بينالمللي بطور چشمگيري فعال بوده است.
8 ـ چه از نظر ايدئولوژيکي ـ اخلاقي و چه از نظر راهبردهاي استراتژيک، ايران همواره هرگونه استفاده از تسليحات کشتار جمعي را رد و از تمامي کشورها ميخواهد که در جهت از بين بردن کليه تسليحات کشتار جمعي در جهان تلاش نموده و در جهت تحقق صلحي کامل، عادلانه و همگاني در جهان کوشش نمايند. ايران خود قرباني سلاحهاي کشتارجمعي بوده و همواره خاطره تلخ اين وقايع موجب ميگردد که هيچگاه خود در اين مسير گام برنداشته و در جهت خلع سلاح بينالمللي خود را آماده ارائه هرگونه کمکي معرفي نمايد.
9ـ ايران همواره و بطور داوطلبانه و براي تضمين مقاصد صلحآميز خود، تضمين داده که از پيمان منع گسترش تسليحات هستهيي خارج نشود، تمامي امکانات هستهيي خود را تحت نظارت آژانس بينالمللي انرژي اتمي(IAEA) قرار داده، بطور داوطلبانه پروتکل الحاقي را قبل از عضويت به اجرا گذاشته و در راستاي آن به بيش از 2000 نفر روز از بازرسان IAEA اجازه بازرسي از امکانات هستهاي اش را داده است و همواره خود را آماده و مشتاق هرگونه مذاکره براي حل و فصل صلحآميز مساله به وجود آمده با آژانس بينالمللي انرژي اتمي و گروه 1+5 نشان داده است. حل و فصل تدريجي و شفاف ابهامات در ماههاي اخير گواه ديگري بر اين مدعاست.
10- فشارهاي غيرعادلانه از سوي قدرتهاي بزرگ براي عدم تحقق حق مسلم ايران در زمينه توسعه و پيشرفت برنامههاي هستهيي صلحآميز در شرايطي روي ميدهد که برخي کشورهاي ديگر به ويژه اسرائيل به راحتي و بدون هيچگونه محدوديت بينالمللي، برنامههاي هستهيي خود را نه در چارچوب صلحآميز که در توسعه و پيشر فت نظامي به پيش برده است و حتي از کمک برخي قدرتهاي هستهيي نيز برخوردار شده است. اين کشور هيچگاه عضويت در پيمان منع تکثير تسليحات هستهيي را نپذيرفته است و به هيچ يک از موازين بينالمللي در اين زمينه پايبند نبوده و حتي عملاً و صراحتاً کشورهاي ديگر را تهديد به استفاده از تسليحات هستهيي نموده است.
بدينگونه اين رفتار تبعيضآميز و در پيش گرفتن استانداردهاي دوگانه، بيش از پيش پرده از نيت نادرست برخي قدرتهاي بزرگ برداشته و اعمال و رفتار آنها را غيرقابل قبول و از نظر حقوقي نامشروع ميسازد.
و بالاخره نكته مهم اينكه، جمهوري اسلامي ايران ضمن احترام به قوانين بينالمللي و رعايت تعامل و همفكري سازنده با ساير فرهنگها و تمدنها، مسير اصلي و راستين خود را انتخاب نموده است و با آگاهي كامل از معيارهاي ارزشي و انساني در سطح داخلي و بينالمللي، قدمي از معيارهاي اخلاقي و معنوي خود كه برگرفته از آيين ديني و اسلامي مردمان قهرمان آن در طول تاريخ است، عقب نخواهد گذاشت.
جناب آقاي دبير کل سازمان ملل متحد
اينک از شما که از قاره بزرگ و تمدنساز آسيا بر مسند کرسي دبير کلي ملل متحد نشستهايد، انتظار است با نگرشي جامع، عادلانه و مستقل از حقوق ملتهاي آزاده و مستقل جهان در مقابل زيادهخواهيهاي قدرتهاي بزرگ دفاع نموده و برگي زرين در تاريخ پر فراز و نشيب سازمان ملل متحد و تجربه کاري خودتان بر جاي بگذاريد. اميد است آن مقام محترم از تريبون جهاني ملل متحد از منظري منصفانه و عادلانه به پرونده هستهيي ايران بنگرد و تمامي عزم و تلاش خود را در جهت حل مسالمتآميز و عدالتمندانه مساله به وجود آمده بکار گيرد.
با تقديم احترامات صادقانه
روساي دانشگاههاي: الزهرا(س)- اراك – ايلام – اروميه – بوعلي سينا همدان – بجنورد – بيرجند – بينالمللي امام خميني (ره) – پيام نور – تربيت مدرس – تربيت معلم تهران – تبريز – تربيت معلم آذربايجان – تفرش – فني و مهندسي تربت حيدريه – جامع علمي – كاربردي – رازي – زابل – زنجان – سمنان – سيستان و بلوچستان – شاهد – شهركرد – لرستان – صنعتي شاهرود – كشاورزي و منابع طبيعي رامين – ملاير – صنعتي سهند – علامه طباطبايي – علم و صنعت ايران – علوم پايه دامغان – علوم و فنون دريايي خرمشهر – علوم كشاورزي و منابع طبيعي گرگان – كردستان – كاشان – گيلان – فردوسي مشهد – شهيدچمران اهواز – شهيد بهشتي – يزد – شهيد باهنر كرمان – شيراز – صنعتي اصفهان – خواجه نصيرالدين طوسي – صنعتي شريف – صنعتي اميركبير – صنعتي شيراز – مازندران - محقق اردبيلي – وليعصر(عج) رفسنجان – هرمزگان – هنر اصفهان – هنر – هنر اسلامي تبريز – ياسوج – دريانوردي و علوم دريايي چابهار - مجتمع آموزش جندي شاپور – مركز تحصيلات تكميلي در علوم پايه زنجان - امام صادق (ع) – دفاع ملي – شهيد رجايي – دانشكده علوم اقتصادي
انتهاي پيام
نظرات