/گزارش ايسنا از نشست سران اوپك/ پادشاه عربستان: قيمت فعلي نفت كمتر از اوايل دهه 1980 است
اگر سطح تورم را در نظر بگيريم قيمت نفت هنوز پايينتر از قيمتي است كه در اوايل دهه 80 داشت.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به رياض، ملك عبدالله در مراسم افتتاحيه سومين نشست سران اوپك در پايتخت عربستان با بيان اين مطلب عنوان كرد: سازمان اوپك از ابتدا با دو هدف شكل گرفت كه نخست حمايت از منافع كشورهاي عضو و دوم حمايت از اقتصاد جهان در مقابل شوكهاي نفتي و افزايش بي رويه قيمت نفت بوده است و تجربه نشان ميدهد كه همواره به اين دو هدف پايبند بوده است.
وي با بيان اين كه اوپك معتقد است رفاه جهان امري يكپارچه است كه همه بايد براي رسيدن به آن تلاش كنند افزود: نفت وسيلهاي براي عمران است و نبايد از سوي هيچ كشوري به عنوان وسيلهاي براي درگيري مورد استفاده قرار گيرد. كساني كه ميگويند اوپك سازمان انحصارگرايانه است، به اين موضوع توجه نكردهاند كه اين سازمان همواره براساس ميانهروي حركت كرده و به همين دليل است كه اگر سطح تورم را در نظر بگيريم قيمت نفت هنوز پايينتر از قيمتي است كه در اوايل دهه 80 داشت.
پادشاه عربستان با بيان اين كه اوپك پلهاي گفتوگو با كشورهاي مصرف كننده برقرار كرده و از مسووليت خود براي كشورهاي رو به رشد و فقرزدايي به خوبي آگاه است و به آن عمل ميكند، ادامه داد: به همين منظور بود كه صندوق توسعه بين المللي را تاسيس كرديم كه بيش از 120 كشور را پوشش داده است.
وي همچنين از اختصاص 300 ميليون دلار از سوي اين كشور براي پژوهشهاي مربوط به انرژي و محيط زيست خبر داد.
ملك عبدالله در ادامه به بررسي موضوع محيط زيست به عنوان يكي از مهمترين موضوعات نشست سران اوپك پرداخت و تاكيد كرد: اين كه گفته شده نفت در محيط زيست تاثير دارد سخني است كه در آن حق و باطل با هم آميخته است و تلاشهايي كه كشورهاي مصرف كننده با اين بهانه براي مالياتهاي سنگين به نفت به كار ميگيرند، بيشتر به زيان مصرف كنندگان است.
ملك عبدالله افزود: موضوع نفت و محيط زيست بايد به صورت علمي و نه سياسي مورد بررسي قرار گيرد و با همين هدف نيز دولت عربستان مبلغ 300 ميليون دلار اختصاص داده است كه به پژوهشهاي مربوط به انرژي و محيط زيست مربوط ميشود و اميدواريم كه توليدكنندگان و مصرف كنندگان در برنامههاي مشابهي شركت كنند كه هم سلامت محيط زيست را تضمين كند و هم آينده بازار نفت را براساس تعامل توليدكنندگان و مصرف كنندگان شكل دهد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات