رييسجمهور در كنگره بينالمللي مولانا: ـ مولوي از نام و قوم بريد و به كمال انسانيت رسيد ـ او منتظر روزي بود كه تمام زيباييهاي عالم در بشريت حاكم شود
رييسجمهور گفت: امروز و همه روزها جامعه بشري نيازمند مولوي و انديشههاي مولوي است؛ چراكه مولوي متعلق به يك زمان، مكان و قوم خاصي نيست. مولوي متعلق به تمام بشريت است. او از نام و قوم بريد و به كمال انسانيت رسيد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) دكتر محمود احمدينژاد صبح شنبه در كنگره بينالمللي مولانا ـ كه به مناسبت سال مولانا و در راستاي بزرگداشت هشتصدمين سال تولد وي در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي با حضور شخصيتهاي داخلي و خارجي برگزار شد ـ با ابراز خرسندي از حضور در اين كنگره خاطرنشان كرد كه " سخن گفتن من در اينجا نه از باب توصيف مولانا بلكه از باب ارادت به ساحت او و همه مولويدوستان و مولويپژوهان است."
وي ادامه داد: سخن گفتن از مولانا از يكسو دشوار است؛ چراكه بايد از انساني جامعالاطراف كه علوم، معارف، اخلاق و فضائل را در خود جمع كرده است سخن گفت و از سوي ديگر آسان است؛ چراكه او پيچيدهترين مفاهيم را در كلماتي ساده و در تفسيري روان و عاميانه در اختيار همگان قرار داده است.
وي با اشاره به اينكه " در عالم بشريت علما و شعراي بزرگي ظهور و بروز كردهاند، اما كمتر مثل مولوي جاودانه شده و از سوي همه اقشار و اقوام و مليتهاي گوناگون مورد استقبال قرار گرفتهاند" اظهار كرد: فلاسفه بزرگي پا به عرصه وجود گذاشتهاند، اما كمتر مانند مولوي توانستهاند مفاهيم دقيق را در سطح تودههاي مردم منتشر كنند. ادباي بزرگي بروز پيدا كردند ولي كمتر مانند مولوي توانستند تا اين حد در خدمت تعليم و تربيت بشري قرار بگيرند و در دل مردمان جايگاهي ويژه پيدا كنند و فيالبداهه زيباترين و مهمترين موضوعات را در قالب اشعار بيان كنند. علماي اخلاق زيادي حضور داشتند اما همچون مولوي كم هستند كه جان همگان را بنوازند. امروز مولوي زنده است و جاري در جان انسانها.
وي گفت: اشعار و مطالب مولانا كاملا تازه است و گويي براي ما، نسل ما و فرزندانماست.
رييسجمهور در ادامه با طرح اين پرسش كه " علت اصلي بالندگي و تعالي مولوي و جاودانگي انديشههاي او چيست؟" به اين پرسش پاسخ داد: علل گوناگوني را ميتوان براي اين امر برشمرد و من در اينجا دو علت را بيان ميكنم؛ علت اول را بايد در خود مولوي جستوجو كرد كه چرا يك انسان اينقدر اوج ميگيرد و استعدادهاي گوناگون در او شكوفا ميشود. علم و ادب و اخلاق چون چشمهاي جوشان از وجود او ميجوشد و ما پاسخ اين سوال را به اختصار ميتوانيم در يك كلمه بيان كنيم و آن اكسيري كه وجود مولوي را به زر ناب تبديل كرد عشق است؛ عشق به تمام خوبيها، فضائل و كرامتهاي انساني، عشق به مبدا تمام اين خوبيها، عشق به مظهر تمام اين خوبيها پيامبر اكرم(ص) و عشق به اهل بيت(ع).
رييسجمهور با بيان اينكه " اين عشق براي مولوي داراي ارمغانهايي بود" گفت: اولين ارمغان براي مولوي اين بود كه او را از تعلقات اين دنيا، تن و دنياي خاكي رها كرد. امغان دوم عشق مولوي او را تازه و با طراوت كرد. او هميشه تازه و نو است و هيچگاه بوي ماندگي نميدهد و فرسوده نميشود. هيچكس را خسته نميكند و همواره با طراوت و شاداب است. عشق مولوي باعث شد تا تمام غمهاي عالم از جان وي زدوده شود و او را در يك شادي بيپايان فرو برد و باعث شد كه غم دنيا نتواند اين عاشق را بيازارد و از رفتن باز دارد. عشق مولوي باعث شد كه تمام استعدادها و ظرفيتهاي مولوي سرشار شود و در دل و جان او جايي براي غير خدا باقي نگذاشت.
وي علت دوم جاودانگي و تعالي مولوي را تكيه او به فرهنگ، ادب و زبان فارسي دانست و گفت: مولوي با استفاده از ظرفيتهاي زبان و ادب فارسي مطالب زيبا و دلنشيني را مطرح كرد.
وي با تاكيد بر اينكه " مولوي جاودانه است؛ چراكه چشمه ناب و زلال جاري در هستي و در حقيقت به خدا متصل شده است" گفت: امروز و همه روزها جامعه بشري نيازمند مولوي و انديشههاي مولوي است به خصوص در زمان كنوني كه هجوم انديشههاي مادي و فرهنگ مادي شخصيت و خودباوري انسانها را مورد هجوم قرار داده است، بيش از گذشته به انديشههاي ناب مولوي نيازمنديم. مولوي مثل همه عشاق واقعي و حقيقي و خداپرستان اصيل و مثل همه عدالتطلبان و پاكان و كساني كه به دنبال حاكميت پاكي و عدالت در جهان هستند، منتظر روزي بود كه تمام زيباييهاي عالم در بشريت حاكم شود.
احمدينژاد بار ديگر تاكيد كرد: مولوي زنده است چون عشق، حقيقت، پاكي، خداپرستي، آزادي و آزادگي و حقطلبي زنده است.
به گزارش ايسنا، كنگره بينالمللي مولانا به مدت چهار روز برگزار خواهد شد كه دو روز آن در تهران و دو روز ديگر آن در خوي و تبريز برگزار ميشود.
در اين كنگره در ابتدا صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به ارايه گزارشي از برگزاري كنگره مولانا در سال جهاني مولانا پرداخت و بعد از سخنان رييسجمهور نيز غلامعلي حداد عادل به عنوان رييس اين كنگره به سخنراني پرداخت.
در اين مراسم همچنين استاد ناهيد يكي از نينوازان چيرهدست كشورمان به هنرنمايي پرداخت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات