• جمعه / ۲۷ مهر ۱۳۸۶ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8607-15037
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

/اجلاس خزر - حضور پوتين - عصبانيت بوش/ *شــوك ســيــاســي در آمــريــكــا *اجلاس خزر قدرت سياسي ايران را به رخ جهان كشيد

/اجلاس خزر - حضور پوتين - عصبانيت بوش/
*شــوك ســيــاســي در آمــريــكــا
*اجلاس خزر قدرت سياسي ايران را به رخ جهان كشيد

برگزاري اجلاس موفقيت‌آميز سران كشورهاي همسايه درياي خزر در تهران و حضور پوتين رييس‌جمهور روسيه ضمن به رخ كشيدن اقتدر سياسي ايران در منطقه واكنش توام با عصبانيت بوش ،‌رييس جمهور آمريكا را درپي داشت.

بروجردي درگفت‌وگوباايسنا:
پوتين استقلال سياسي روسيه را ثابت كرد
بوش آخرين تيرهاي درتركش خودرابه‌كار‌گرفته است
اجلاس خزر قدرت سياسي ايران را به جهان نشان داد

رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، مطالب اظهار شده توسط بوش مبني بر اين‌كه اگر جهانيان مي‌خواهند از وقوع جنگ جهاني سوم جلوگيري كنند، بايد دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي را مانع شوند را كاملا بي‌اساس، واهي و بدون ارزش دانست و گفت: اين‌گونه اظهارات نوعي طراحي سياسي و تبليغاتي است كه قطعا به نتيجه نخواهد رسيد.

علاءالدين بروجردي با بيان اين‌كه قبل از سفر پوتين به ايران ادبيات بوش در حد تلاش براي تاثيرگذاري بر اعضاي دائم شوراي امنيت و به خصوص روسيه بود، به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: آمريكا سعي داشت تا از طريق ترساندن روسيه از موضوع هسته‌يي ايران و هم‌چنين استفاده از اهرم‌هاي سياسي و اقتصادي؛ دوري با ايران را حفظ كند. به همين علت با فشار بر گروه‌هاي 1 + 5، اعضاي شوراي امنيت و هم‌چنين اتحاديه‌ي اروپا تلاش‌هاي گسترده‌اي را بر ايران انجام داد.

وي با بيان اين‌كه آمريكا قبل از سفر پوتين به تهران با استفاده از شبكه‌ي گسترده‌ي تبليغاتي صهيونيستي در سطح جهان و استفاده از فضاي داخل روسيه تلاش كرد تا با عناوين دروغين مانند نبود امنيت در سفر پوتين به تهران و احتمال ترور در اين سفر ترديد ايجاد كند، افزود: خوشبختانه تمام ترفندهاي به كار گرفته شده بي‌نتيجه مانده و تيرهاي آمريكا به سنگ خورد؛‌ زيرا پوتين سفر تاريخي و مهم خود را با انعكاس گسترده‌ي جهاني به انجام رساند.

نماينده‌ي مردم بروجرد در خانه‌ي ملت، با تاكيد بر اين‌كه وزن اجلاس همسايگان خزر با حضور پوتين به حداكثر خود رسيده بود، يادآور شد: تهران با وجود طراحي‌هاي سياسي - تبليغاتي آمريكا و قطعنامه‌هاي تحريم، نمايش قدرت سياسي را به جهانيان عرضه كرد.

وي با اشاره به چالش‌هايي كه آمريكا از چند ماه پيش عليه روس‌ها با استوار كردن سامانه‌ي موشكي در دو كشور چك و لهستان رقم زده بود، به عكس‌العمل تند پوتين نيز اشاره كرد و گفت: در چنين شرايطي پوتين استقلال سياسي روسيه را در مقابل آمريكايي‌ها عرضه و ثابت كرد كه به هيچ‌وجه دنباله‌روي فشارهاي آمريكا نيست.

به گفته‌ي رييس كميسيون امنيت ملي مجلس، هر چند كه تيرهاي در تركش بوش براي فشار عليه ايران و تحميل انزواي سياسي به كار گرفته شد و البته به نتيجه نرسيد، اما اين ادبيات كاملا جديد است كه بوش تهديد به جنگ جهاني سوم كند.

وي با تاكيد بر اين‌كه اين نوع ادبيات در سطح جهان تشنج‌آفرين و نگران‌كننده است، يادآور شد: اين‌گونه ادعاها بر مبناي امري واهي و دروغين و كاملا غيرصحيح است، زيرا كه آمريكا ادعاي تلاش ايران براي دستيابي به سلاح هسته‌اي را همچون سناريوي جديد تبليغاتي كه خوراك رسانه‌هاي صهيونيستي است آماده كرده است تا اگر جلوي ايران گرفته نشود جنگ جهاني سوم را راه بيندازد.

بروجردي با بيان اين‌كه ايران بارها نشان داده و امروز هم اين سياست را دنبال مي‌كند كه به هيچ‌وجه به دنبال دانش هسته‌يي براي كاربرد نظامي و سلاح نخواهد بود، گفت: ايران مخالف جدي اقدامات روزمره‌ي آمريكا در اين عرصه است، زيرا آمريكا برخلاف ماده‌ي 6 عهدنامه‌ي NPT كه كشورهاي عضو را موظف مي‌كند تا به دنبال اشاعه‌ي سلاح نباشند به دنبال سلاح‌هاي نسل جديد و آزمايش كردن آنها است.

وي با بيان اين‌كه فرانسه هم جرم مشابهي همچون آمريكا دارد، اظهار كرد: با توجه به تخطي كشورهاي عضو NPT همانند آمريكا و فرانسه، آژانس و كشورهاي مختلف جهان بايد از اين تهديد جدي امنيتي آمريكا كه به طور مستمر در حال ساخت سلاح‌هاي جديد و آزمايش آنها است جلوگيري كند تا اين وضعيت را ادامه ندهد.

نماينده‌ي مردم بروجرد در خانه‌ي ملت، در ادامه گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به اين‌كه آمريكا به دليل شكست در ديپلماسي قبلي، موفق نبودن در سياست انزواي ايران، موفق نشدن در جلوگيري از سفر پوتين به تهران و سر پوش گذاشتن بر تخلف آشكار خود يعني ساخت سلاح‌هاي جديد و آزمايش آنها اين نوع سناريوهاي جديد را طراحي كرده است، خاطرنشان كرد: مساله‌ي مطرح شده توسط بوش يك مساله‌ي واهي و بي‌ارزش است؛ زيرا ايران نه فقط به دنبال ساخت سلاح نيست كه مخالف جدي ساخت هر گونه سلاح و پيشنهاد دهنده‌ي خاورميانه بدون سلاح اتمي است.

وي با بيان اين‌كه ايران معتقد است سلاح اتمي بايد از همه‌ي جهان برچيده و جمع‌آوري شود، افزود: وجود حتي يك سلاح موجب تكرار فاجعه‌ي هيروشيما و ناكازاكي خواهد شد. بنابراين بايد جلوي آمريكا گرفته شود تا اشتباه بزرگ و جنايتي را كه ترومن انجام داد توسط رييس جمهوري ديگر در آمريكا رقم نخورد و در عين حال سياست جمع‌آوري سلاح از همه‌ي جهان به عنوان يك امر مهم و گره خورده با صلح و امنيت جهاني دنبال شود.

 

نايب رييس كميسيون امنيت ملي:
اظهارات اخير بوش نشانه انزوا و شكست آمريكا در خاورميانه است
با موفقيت اجلاس خزر و حضور پوتين در ايران، آمريكا دچار شوك سياسي شد

نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، اظهارات اخير بوش مبني بر اين‌كه اگر جهانيان مي‌خواهند از وقوع جنگ جهاني سوم جلوگيري كنند، بايد دستيابي ايران به سلاح هسته‌اي را مانع شوند اين را نشانه‌ي انزوا و شكست آمريكا در خاورميانه دانست.

محمدنبي رودكي اظهارات بوش را نشانه‌ي روحيات جنگ‌طلبانه‌ي وي دانست و به خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: لشكركشي آمريكا به عراق و افغانستان شاهد ديگري بر اين مدعاست؛ زيرا آمريكا جنگ‌طلبي را عملا به اثبات رسانده و هم‌اكنون نيز به طور تئوري و نظري اين روحيه را دنبال مي‌كند.

وي هم‌چنين اين‌گونه اظهارات را نشان از اوج عصبانيت آمريكا از به انزوا نكشيدن ايران در صحنه‌ي بين‌المللي دانست و يادآور شد: حضور چهار كشور ساحلي درياي خزر و به خصوص روسيه در تهران نشان از اقتدار جمهوري اسلامي ايران و منزوي شدن سياست‌هاي آمريكا و بوش در جهان است.

نماينده‌ي مردم شيراز در خانه‌ي ملت، با بيان اين‌كه آمريكا براي سرپوش گذاشتن بر شكست سياست‌هاي تحريم ايران و ايجاد نكردن امنيت بر عراقي كه به عنوان يك دولت اشغالگر در آن حضور دارد، در حال منحرف كردن افكار عمومي دنياست، گفت: آمريكا قصد دارد تا جنگ جهاني را با مسائل هسته‌يي ايران مرتبط كند، اما با توجه به اقتدار ايران و تاكيدات مقام معظم رهبري ملت ما به دنبال انرژي صلح‌آميز هسته‌يي بوده و دنيا نيز بايد متوجه باشد كه آمريكا به دنبال بهانه‌هاي مختلف و سرپوش گذاشتن بر شكست‌هاي خود است.

رودكي با تاكيد بر اين‌كه آمريكا با توجه به موفقيت اجلاس خزر و حضور پوتين در ايران دچار سردرگمي سياسي و شوك سياسي شده است، گفت: خوشبختانه اقتدار جمهوري اسلامي ايران منجر به ادامه‌ي رايزني‌هاي سياسي، ديپلماسي فعال و حضور پوتين علي‌رغم تبليغات گسترده مبني بر ترور وي شد.

 

عضو هيات رييسه مجلس درگفت‌وگوباايسنا:
آمدن پوتين به ايران تلاش آمريكا براي اجماع عليه ايران را شكست

آمدن پوتين به ايران دستاوردهايي داشت از جمله اين كه تلاش آمريكا براي اجماع عليه ايران را شكست و بنابراين چون آمريكا بايد هزينه آن را بپردازد، بوش اظهاراتي عليه ايران كرد كه عمدتا مصرف داخلي دارد.

حسين نجابت ـ عضو هيات رييسه‌ي مجلس شوراي اسلامي ـ در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي از اظهارات روز گذشته بوش در مورد ايران، با بيان اين كه سياست اين نوع محافظه‌كارها هميشه اين است كه با تبليغاتي در گوشه و كنار دنيا جنگ به راه مي‌اندازند، تصريح كرد: تاريخ جنگ عراق و افغانستان و مقوله‌ي مبهم تروريزم و بن لادن، اگر 100 درصد ساخته و پرداخته حاكمان آمريكا نباشد، ولي سهم زيادي به آن‌ها برمي‌گردد و حال به نظر آن‌ها مي‌رسد كه با شيوه‌هاي قديمي، هيولايي از ايران درست كنند و تصوير غلطي از ايران ارايه بدهند تا بتوانند بعضي از كارهاي خود را انجام دهند.

وي ادامه داد: الان نيز كه نياز به توجيه براي كارهاي گذشته و كارهاي آينده‌شان در عراق و منطقه خاورميانه دارند اين صحبت‌ها را بيان مي‌كنند.

نماينده‌ي مردم تهران در مجلس، بخش ديگري از اظهارات بوش مبني بر اين كه مجموعه‌ي مسوولان ايراني دنبال نابودي اسراييل هستند، را نادرست خواند و عنوان كرد: مسوولان ايران دنبال احقاق حقوق مسلمانان به خصوص فلسطينيان است و راه‌حل پيشنهاد داده است.

به گفته‌ي وي در موضوع سلاح هسته‌يي، متاسفانه ماشين سنگين تبليغاتي استعمارگران، تصاويري را براي مردم جهان ترسيم مي‌كنند و بر اساس آن حرف‌هايي مي‌زند، ولي كساني كه در حوزه‌ي تخصصي كار مي‌كنند، مي‌دانند امكان توليد ساخت سلاح هسته‌يي يعني چه و آيا تفاوتي بين رفتن سراغ انرژي هسته‌يي و فن‌آوري هسته‌يي در جهت صلح‌آميز هست يا نه و اين براي كارشناسان روشن است و همه ادعا دارند كه ايران دنبال چنين سلاحي نيست و امكاناتي در اين جهت ندارد.

نجابت افزود: مسوولان ايران نيز بارها اعلام كرده‌اند كه دنبال چنين سلاحي نيستيم و نيازي به چنين سلاحي نداريم و در تحليل اين مسئله گفته‌اند كه اين سلاح‌ها در قرن 21 امنيتي براي كسي نمي‌آورد.

اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس، تاكيد كرد: براي كارشناسان با آزمايشات ساده و با مراجعه‌ي مستقيم به مراكز هسته‌يي ايران كه محدود هست، روشن شده كه انحرافي در فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران نيست و آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نيز اين را گفته است. بنابراين اين همان روند تبليغاتي كوري است كه آمريكا دنبال مي‌كند و رسانه‌هاي صهيونيستي به آن دامن مي‌زنند.

اين نماينده‌ي مردم تهران در مجلس گفت: اصرار و تبليغات گسترده منفي شد تا پوتين به ايران نيايد ولي وقتي مقاومت آن‌ها نقش بر آب شد و تصوير پوتين در مقابل مسوولان ايراني به واقعيت پيوست، بوش متوجه شد فصل اين كارها گذشته و بنابراين شروع به كارهاي جديد كرد و به تعبيري سردرگمي خود را نشان داد.

اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس، درباره‌ي تاثير موفقيت اجلاس خزر در پي‌گيري پرونده‌ي هسته‌يي ايران، خاطر نشان كرد: آمريكا و دوستانشان به منزوي كردن و وارد كردن فشار سياسي به ايران است ولي اجلاس‌هايي مثل خزر و رفت و آمدهاي دو طرفه و چند جانبه و شركت رييس‌جمهور ايران در اجلاس‌هاي منطقه‌يي، منزوي كردن ايران را كمرنگ و با شكست مواجه مي‌كند. اما در مورد اين اتهام كذايي كه ايران دنبال سلاح اتمي هست يا نه؟ آژانس مي‌تواند نقش مهمي داشته باشد و رويكرد ايران اين است كه با بازرسان همكاري كند و اجازه دهد هر گونه بازرسي‌ها حتي فراتر از پادمان‌هاي بين‌المللي و معاهده‌ي NPT داشته باشند و اين خود به خود اتهام به ايران را ضعيف مي‌كند.

نجابت در پايان تاكيد كرد: اين اجلاس‌ها به خارج كردن ايران از انزوا كمك مي‌كند و خروج از انزوا در نهايت به راست‌گويي و راست‌نمايي اين مساله در مورد ايران منتهي مي‌شود.

عضو كميسيون امنيت ملي مجلس:
بوش در مرحله‌ي انتحار به سر مي‌برد
اجلاس خزر نشان داد نظرات ايران بار منطقي بيش‌تري نسبت به نظرات آمريكا دارد

حشمت الله فلاحت پيشه تصريح كرد: ‌انتشار و اعلام اهداف و افكار ايران درباره‌ي درياي خزر در قالب سندي 25 ماده‌يي توسط تمام كشورهاي حوزه‌ي خزر نشان از موفقيت بزرگ ايران در منطقه است.

نماينده‌ي مردم اسلام‌آباد غرب در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره سخنان ديروز بوش با بيان اين كه جنگ‌هاي جهاني همواره از سوي قدرت‌هاي غربي شروع شده و دنيا نيز در حال حاضر از ناحيه‌ي اين كشورها نگران است، افزود: در شرايط كنوني درك اين گونه مسائل براي دنيا دشوار نيست و الان هم كه بوش موضوع جنگ جهاني سوم را مطرح كرده بيش‌تر نيات دروني خويش را آشكار مي‌كند و حتي زماني كه وي روي كار آمد با شعار جنگ جهاني وارد شد؛ زيرا وي كسي است كه دنيا را سفيد و سياه و خير و شر مي‌داند و در جنگ‌هايي كه راه مي‌اندازد نيز همين سياست را دنبال مي‌كند.

وي يادآور شد: اگر فضاي ديپلماسي دنيا براي نيات بوش فراهم باشد يك منطق صوري ديپلماتيك را ابراز مي‌كند، اما زماني كه اوضاع ديپلماسي به سودشان نباشد وارد فضاي جنگ رواني مي‌شوند و آن نيات دروني خود را بروز مي‌دهند.

اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اين كه در شرايط كنوني اوضاع ديپلماسي دنيا به سود آمريكا نيست اظهار كرد:‌ زيرا آژانس بين‌المللي انرژي اتمي كه در دهه‌هاي اخير به عنوان ابزاري براي آمريكا محسوب مي‌شد، از اين عنوان خارج شده و از طرف ديگر ايران به عنوان يك كشور قدرتمند درآمد و كشوري است كه ديگر نمي‌توان عنوان هدف بر آن گذاشت؛ دنيا نيز به اين نتيجه رسيده كه برنامه‌ي هسته‌يي ايران يك برنامه پاك است.

فلاحت‌پيشه متذكر شد: در چنين شرايطي بوش سعي مي‌كند تا لايه‌ي زيرين تفكر خود را بروز دهد و مسائلي چون جنگ جهاني سوم را مطرح كند؛ اما اين سوال مطرح است كه آيا اصلا بوش مي‌تواند يك جنگ جهاني را راه بياندازد؟

او در ادامه خاطرنشان كرد: ‌مديريت بوش در جنگ‌هاي عراق، افغانستان، لبنان و فلسطين نشان داد كه اصولا بوش نمي‌تواند جنگ جهاني راه بياندازد و در عين حال از آن اهداف قبلي خودش نيز دور شده است؛ زيرا او در افكارش اين گونه مي‌پنداشت كه در دور دوم رياست جمهوري‌اش با يك جنگ گسترده بخش‌هاي عمده‌ از جهان را در اختيار خودش قرار دهد و براي هميشه دنيا را تك جانبه كند.

وي با اشاره به اين كه در حال حاضر بخشي از موضع‌گيري‌هاي بوش ناشي از عقده‌هاي به جا مانده از آرزوهاي دست نيافته‌اش است، گفت:‌ از آنجا كه بوش نتوانسته به اين آرزوها دست پيدا كند و حتي در قدم‌هاي نخستين به سمت جنگ جهاني در عراق، افغانستان، لبنان و فلسطين با شكست مواجه شد مي‌خواهد به شكلي به نيات قبلي خود عمل كند.

نماينده‌ي مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس معتقد است: در شرايط كنوني دنيا در مقابل افكار جنگ طلبانه‌ي بوش واكنش‌هاي زيادي نشان مي‌دهد، زيرا افكار عمومي دنيا به اين نتيجه رسيده است كه بوش در مرحله‌ي انتحار به سر مي‌برد.

فلاحت‌پيشه با بيان اين كه در شرايط كنوني كه فصل آغاز انتخابات در آمريكاست و بوش هيچ دستاوردي براي بهره‌برداري در اين فضاي انتخاباتي ندارد، يادآور شد: بوش سعي مي‌كند تا از تنهاترين راه كه انتحار در قالب آمال و اهداف دست نيافته گذشته است استفاده كند كه البته مطمئنا دنيا نيز در مقابل افكار انتحاري بوش موضع‌گيري خواهد كرد.

اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هم‌چنين به اجلاس سران كشورهاي حوزه‌ي درياي خزر اشاره كرد و گفت: هر تحولي كه كمك كند تا واقعيت قدرت ايران به اثبات برسد، مطمئنا ما را در مسائل حساس ديپلماتيك تقويت خواهد كرد. بنابراين در شرايط كنوني كه موضوع انرژي هسته‌يي مهم‌ترين موضوع است، تقويت جايگاه ما در خزر و عراق و ديگر موارد بي‌ارتباط با اين موضوع نيست.

او متذكر شد: به هر ميزان كه جايگاه ايران در منطقه تقويت شود و در مقابل به هر ميزان كه حسن نيت از خود نشان دهيم به همان ميزان جايگاه پيدا خواهيم كرد.

نماينده‌ي مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس با اشاره به اين كه دنيا به اين نتيجه رسيده كه اهداف و افكار ايران درباره‌ي مسايلي هم‌چون مساله‌ي هسته‌يي و درياي خزر مي‌تواند گره‌گشاه و راه‌گشا باشد، تصريح كرد: به اين خاطر است كه در درياي خزر اهداف و افكار ايران در قالب سندي 25 ماده‌يي توسط تمام كشورهاي حوزه‌ي درياي خزر اعلام و انتشار پيدا مي‌كند و اين يك موفقيت بزرگ براي ايران است و نشان مي‌دهد كه نظرات ايران داراي بار منطقي بيش‌تري نسبت به نظرات آمريكاست.

 

رييس كميسيون اجتماعي مجلس:
سخنان بوش عكس‌العملي به حضور پوتين در ايران است
مگر دنيا رها شده است كه بوش بخواهد جنگ جهاني سوم راه بياندازد

رييس كميسيون اجتماعي مجلس با تاكيد بر سخنان امام‌خميني(ره) كه "آمريكا هيچ غلطي نمي‌تواند بكند"، گفت: مصاحبه بوش بر عليه ايران، عكس‌العملي به حضور سران كشورهاي حاشيه خزر در ايران از جمله پوتين است.

دكتر محمدباقر بهرامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره سخنان ديروز بوش در يك مصاحبه مطبوعاتي با بيان اين كه آمريكا هيچ غلطي نمي‌تواند بكند، افزود: مگر دنيا رها شده است كه بوش بخواهد جنگ جهاني سوم راه بياندازد.

بهرامي گفت: بوش يا جاهل بوده و يا خود را به جهالت و ناداني زده است چرا كه جمهوري اسلامي به دنبال سلاح هسته‌يي نيست و از اول نيز به دنبال اين مساله نبوده است.

نماينده مردم اسدآباد در مجلس با بيان اين كه ايران نيازي به سلاح هسته‌يي ندارد و در حال حاضر سلاح هسته‌يي در دنيا كاربردي ندارد، اظهار كرد: ما براي داشتن سلاح هسته‌يي و بمب اتم هم از نظراعتقادي ممنوع هستيم و هم نيازي به آن نداريم هم‌چنان كه كشورهايي كه بمب اتم دارند تاكنون نتوانسته‌اند با آن كاري انجام دهند، چرا كه در دنياي كنوني بمب اتم كاربردي ندارد.

رييس كميسيون اجتماعي مجلس با طرح اين سوال كه مگر تسليحات اتمي اسراييل، اين كشور را در جنگ 33 روزه صهيونيست‌ها بر عليه حزب الله كمك كرد؟ خاطرنشان كرد: دنيا ديگر دنياي زور، تهديد و بي‌منطقي نيست.

وي افزود: خواسته جمهوري اسلامي ايران استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌يي است و ما نمي‌خواهيم بمب اتم داشته باشيم چرا كه استفاده صلح‌آميز هسته‌يي حق هر كشوري است و ايران در چارچوب مقررات آژانس و سازمان‌هاي بين‌المللي كار مي‌كند.

به گفته‌ي بهرامي آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌يي اقدامات ايران را تاييد كرده است و ناراحتي بوش از ايران به دليل حضور رييسان‌جمهور كشورهاي حاشيه خزر است زيرا رسانه‌هاي آمريكايي و صهيونيستي تلاش كردند اين رييسان‌جمهور به ويژه پوتين به ايران وارد نشوند.

رييس كميسيون اجتماعي مجلس يادآور شد: نمي‌دانيم ملت آمريكا چرا اجازه مي‌دهندكه بوش آبروي آن‌ها را در دنيا ببرد.

بهرامي با تاكيد بر اين كه جنگ سوم جهاني را بوش دارد راه مي‌اندازد و آتش افروزي وي درعراق، افغانستان و... نشان از اين امر دارد،گفت: قلدري آمريكا فايده‌اي ندارد و يقين داريم كه بوش مانند صدام روزي محاكمه خواهد شد.

او تصريح كرد: سخنان بوش ديگر در بين جهانيان اثري ندارد زيرا بوش وقتي در مقابل منطق پاسخي ندارند به زورگويي مي‌پردازند.

رييس كميسيون اجتماعي مجلس تاكيد كرد: پوتين در فرانسه گفته بود كه ايرانيان را نمي‌توان تهديد كرد و زير بار زور نمي‌روندكه سخن وي درست بود.

 

عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس:
عامل اصلي تهديد صلح جهاني سياست‌هاي رييس‌جمهور آمريكاست
موفقيت ايران در اجلاس خزر سبب ‌شد فعاليت‌هاي هسته‌يي‌مان را پيگيري كنيم

نماينده‌ي مردم سبزوار در مجلس، درباره‌ي سخنان بوش مبني بر اين كه "اگر ايران مي‌خواهد از جنگ جهاني سوم جلوگيري شود بايد از دستيابي به دانش ساخت سلاح هسته‌يي بازماند"، گفت: همه افكار عمومي جهان شاهدند جنگ‌هاي جهاني اول و دوم توسط قدرت‌هاي اروپايي و آمريكا اتفاق افتاد.

حسن سيدآبادي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: الان هم اگر دنيا به سمت مخاطره در صلح پيش مي‌رود، عامل اصلي آن سياست‌هاي رييس‌جمهور آمريكاست كه نمونه‌ي آن هم اشغال افغانستان و عراق و آواره كردن ملت‌هاي آنان است و مانع فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران شدن براي جلوگيري از جنگ جهاني سوم، تمسخري بيش نيست.

وي با بيان اين كه سردرگمي بوش و همكارانش در آمريكا از سه جرياني است كه به وقوع پيوسته است، اظهار كرد: يكي از آن‌ها سفر رييس‌جمهور ايران به نيويورك و سخنراني در دانشگاه كلمبيا بود، دومين امر مربوط به آمدن پوتين به تهران مي‌شود كه ورود پوتين به تهران باعث شد كه وضعيت اجماع جهاني به خصوص رييس‌جمهور فرانسه و آمريكا عليه سياست‌هاي ايران شكست خورد.

نماينده‌ي مردم سبزوار در مجلس درباره‌ي نكته‌ي سوم، گفت: در نتيجه اين دو اتفاق باعث شد كه آن كنفرانس پاييزي كه در خاورميانه براي حمايت از سياست‌هاي صهيونيست‌ها طراحي كرده بودند امروز همه تحت‌الشعاع قرار گرفت و اين موارد نكاتي است كه امروز باعث شده كه بوش به شدت سر در گم شود.

او در ادامه بيان كرد: موفقيت ديپلماسي ايران در اجلاس خزر و ورود روس‌ها به تهران اتفاق مهمي است تا بتوانيم فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران را به نحو صلح‌آميزي پيگيري كنيم كه تسريع در تكميل نيروگاه بوشهر هم از آن جمله خواهد بود.

عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس:
اجلاس خزر اثرش را بر پرونده‌ي هسته‌يي ايران خواهد گذاشت
نفس حضور پوتين درايران موجب به هم ريختن صف‌آرايي آمريكا دربرابرماست

نماينده‌ي مردم آمل در خانه‌ي ملت، معتقد است: اجلاس كشورهاي حاشيه درياي خزر قطعا اثر خود را در مساله‌ي هسته‌يي ايران خواهد داشت و صفوفي كه آمريكا و برخي كشورهاي متعهد آن قصد تشكيل آن را داشتند را از هم مي‌پاشاند.

عزت‌الله يوسفيان در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي از اظهارات بوش در اين رابطه كه "براي جلوگيري از وقوع جنگ جهاني سوم بايد ايران از دست‌يابي به دانش سلاح‌هاي هسته‌يي باز بماند"، گفت: آمريكا و هم‌پيمانانش در قضيه‌ي هسته‌يي ايران، نمي‌توانند نقش روسيه را ناديده بگيرند.

اين نماينده مجلس در ادامه تصريح كرد: آمريكا قطعا و يقينا اگر به موافقت 100 درصد روسيه براي قطعنامه و حركت‌هاي بعدي هم نياز نداشته باشند، ولي به موضع انفعالي و نرم‌تر روسيه نيازمند است.

وي افزود: وقتي پوتين در اين شرايط برخلاف نظر آمريكا به ايران سفر مي‌كند، حتي اگر خود اين سفر هم خيلي دستاوردي نداشته باشد، ولي نفس حضور وي موجب به هم ريختن صف‌آرايي است كه آمريكا انتظار آن را داشته است.

به گفته‌ي اين عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس، اين سفر اولين حركت و گامي بود تا كشوري مانند روسيه كه از نظرقدرت نظامي رتبه دوم را در جهان دارد، حركتي برخلاف نظر آمريكا انجام دهد.

يوسفيان با بيان اين كه سفر پوتين به ايران براي بوش بسيار گران تمام شد، گفت: وقتي پوتين برخلاف نظر آمريكا به ايران سفر مي‌كند، بوش مساله‌ي مهم‌تري را مطرح كرده كه آن مساله جنگ جهاني و ترساندن دنيا از شرايط به وجود آمده است.

نماينده‌ي مردم آمل در مجلس، گفت: قطعا اين حرف بوش نمي‌تواند مخاطبي در دنيا داشته باشد، چرا كه اقرارآميز بودن و غلو بودنش براي هر كسي كه با الفباي سياسي سر و كار دارد، روشن است.

او ادامه داد: زمينه‌ي وقوع جنگ جهاني وقتي ايجاد مي‌شود كه همه‌ي كشورهاي دنيا به جان هم بيفتند كه اين مساله در اين شرايط معنا و مفهومي ندارد. اين كه ايران هم به تنهايي مي‌تواند به جنگ دنيا برود و يا دنيا قصد لشكركشي به ايران را داشته باشد، معنا و مفهومي ندارد.

اين نماينده اصولگراي مجلس با بي‌مفهوم و بي‌معني دانستن حرف بوش گفت: اين حرف وي نه محتواي سياسي دارد و نه عاقلانه و قابل توجه و اعتناست.

وي با بيان اين كه سفر پوتين به ايران، بوش را در اين شرايط دچار سردرگمي كرده است، اظهار كرد: سفر رييس‌جمهور روسيه به ايران ضربه و شوكي بود كه به آن‌ها وارد شد و نتيجه‌ي شوك هم همين است كه مشاهده مي‌كنيم.

اين عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس، موفقيت اجلاس خزر را جدا از مساله هسته‌يي ايران دانست و اظهار كرد: اين‌ها دو موضوع جدا از هم است، ولي نفس حضور رييسان كشورهاي حاشيه خزر و گردهمايي آن‌ها در ايران و نزديك شدن كشورهاي همسايه و صدور تفاهم‌نامه هر چند كه درياي خزري هم در آن نباشد، يك قدم به جلو است. وقتي روسيه در مساله‌اي با ما تفاهم مي‌كند، قطعا اين مي‌تواند در ابعاد ديگر از جمله مساله‌ي هسته‌يي نيز تاثيرگذار باشد.

 

يك عضو كميسيون اجتماعي مجلس:
آمريكا خود را به ناداني‌زده و ادعاهاي قبل را مطرح مي‌كند

يك عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با بيان اين كه آمريكا اگر يك لحظه تصور مي‌كرد كه مي‌تواند به ايران حمله كند، تاكنون حمله كرده بود، تصريح كرد: نگراني در مورد سخنان بوش در مصاحبه مطبوعاتي روز گذشته وي وجود ندارد.

موسي الرضا ثروتي ـ نماينده مردم بجنورد در مجلس ـ در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد اظهارات مجدد بوش در مورد ايران و دستيابي به انرژي هسته‌يي گفت: بوش قبلا نيز اظهارنظراتي به گونه‌اي ديگر داشته است و استراتژي وي جنگ بوده واعتقادي به صلح، ارتباط و مذاكره ندارد.

ثروتي با تاكيد بر اين كه سخنان وي جديد نيست و مي‌خواهد با متهم كردن كشور ما به تلاش براي دست‌يابي به سلاح‌هاي كشتار جمعي، ايران را تهديد كند تا ما عقب‌نشيني كنيم، اظهار كرد: ايران قبلا حرف‌هاي خود را زده و اين بحث هم كه بايد جلوي دستيابي ايران به دانش ساخته تسليحات هسته‌يي گرفته شود وگر نه جنگ سوم جهاني پيش مي‌آيد، دروغي بيش نيست.

وي با اشاره به ادعاي آمريكا مبني بر وجود سلاح‌هاي كشتار جمعي در عراق، هدف آمريكا از حضور نظامي در منطقه را مساله نفت دانست.

نماينده مردم بجنورد در مجلس خاطرنشان كرد: هدف آمريكا آن است كه ايران را از صحنه جهاني كنار زده و اگر يك لحظه تصور مي‌كرد مي‌تواند به ايران حمله كند پيش از اين‌ها حمله مي‌كرد.

او افزود: در حال حاضر آمريكا به دنبال اين است كه با مطرح كردن بحث‌هاي بين‌المللي كشورهاي بيش‌تري را به عنوان حامي به سمت خود جلب كند؛ چرا كه در جنگ عراق در ابتدا همه به نوعي اظهار انزجار كردند اما آمريكا از وجود سلاح‌هاي كشتار جمعي در عراق سود برده و مابقي كشورها را نيز با خود هم‌سو كرد كه در مورد ايران اين گونه نبوده و ما اهل مذاكره و تعامل هستيم و آمريكا نمي‌تواند ترفندي را كه در مورد عراق به كار برد در مورد ما نيز به كار گيرد.

ثروتي تصريح كرد: آمريكا به اين سرعت امكان و توان حمله به ايران را ندارند و جاي نگراني نيست.

اين عضو كميسيون اجتماعي مجلس گفت: ايران نه خطايي مرتكب شده و نه به دنبال سلاح‌هاي كشتار جمعي است و بارها نيز حرف‌هاي خود را زده است؛ اما اين آمريكاست كه خود را به ناداني‌زده و ادعاهاي قبل را مطرح مي‌كند.

به گفته‌ي نماينده مردم بجنورد در مجلس بايد مسير خود را با شجاعت ادامه دهيم چرا كه آمريكا خود نيز مي‌داند كه ما سلاح كشتار جمعي نداريم و هدفش آن است كه در رويارويي جهاني در مورد اسلام و غرب ستيزي، پيروز شود.

اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس تصريح كرد: آمريكاخود مي‌داند كه توانمندي ندارد نسبت به اسلام پيروز شود و فكر مي‌كند ايران نيز هم‌چون كشورهاي حوزه خليج‌فارس است تا در اراده ما خللي ايجاد شود.

ثروتي يادآور شد: كشورها از همراهي با آمريكا دلسرد شده و پي برده‌اند كه ايران بر حق بوده و مسايلي كه مطرح مي‌كند حقيقي است؛ بنابراين آمريكا به دنبال جوسازي‌هايي براي منحرف كردن ذهن جهانيان است.

 

عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس:
روسيه در شرايط فعلي به دوستي با ايران نياز دارد
بوش مي‌داند ايران هر تصميمي بگيرد، جهان را تحت‌تاثير قرار مي‌دهد

نماينده مرند و جلفا در خانه ملت در ارزيابي از اظهارات ديروز بوش درباره ايران گفت: بوش همان كسي است كه وقتي روي كار آمد، جريانات تهاجم مجدد اسراييل به فلسطين اشغالي و لبنان را تعقيب مي‌كرد و بحث جنگ‌هاي صليبي را اعلام كرد.

كريم شافعي ـ عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس ـ در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بوش را شخصيتي آتش‌افروز مانند هيتلر دانست و افزود: قطعا در خاطره تاريخ است كه اوايل جنگ جهاني كه اروپا و بعد آمريكا وارد جنگ شد، آتش‌افروزان جنگ جهاني اين‌ها بودند و در حال حاضر هم همان شخصيت‌ها هستند، اما تنها جسم، گوشت و استخوان‌شان عوض شده است.

اين نماينده مجلس تصريح كرد: اصولا روح و فكر استكباري و شيطاني بر اين جماعت حاكم بوده و نسل اين‌ها هم نسلي شيطاني و جنگ‌افروز است.

وي با اشاره به اعلام انحراف نداشتن فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران از سوي آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت: آشكار است كه هر ادعايي در اين‌باره واهي و بي‌جاست. در واقع اين‌ها بر مبناي تهديد و جنگ به دنبال پيشبرد اهداف خود هستند.

شافعي خاطرنشان كرد: اين‌ها اگر بتوانند مسوولان كشوري را مي‌خرند و در غير اين صورت آن‌ها را تهديد به كودتا، تحريم اقتصادي يا اعمال محدوديت‌هاي ويژه مي‌كنند و اگر كشوري تمكين نكرد، آن را تهديد به تهاجم نظامي مي‌كنند. قبول داريم اگر قدرتشان برسد و بتوانند تهاجم نظامي هم را انجام مي‌دهند؛ چنان‌ چه به برخي كشورها تهاجم نظامي كردند. منتهي خودشان هم مي‌دانند ايران با كشورهاي همسايه‌اش كه به آن‌ها حمله شد، متفاوت است.

او ادامه داد: اگر در اين كلام بوش كه عنوان مي‌كند براي جلوگيري از جنگ جهاني سوم بايد ايران را محدود كرد، كمي دقت كنيم؛ معلوم مي‌شود در نظر آنها ايران آن اندازه در دنيا موقعيت دارد كه اگر تصميمي بگيرد، مي‌تواند جهان را متاثر از تصميم خود كند.

اين عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس درباره سردرگمي بوش به دليل حضور پوتين در ايران گفت: آمريكا هم مي‌داند كه روسيه كشوري است كه ايران تاكنون از دوستي با او، بهره‌اي نبرده است. روسيه كشوري مشابه آمريكا بوده كه به دنبال منافع خود است. البته در مقام همسايگي و يك كشور بزرگ، خوب است كه روابط‌مان با اين كشور دوستانه باشد. بنابراين سفر پوتين به ايران را نيز ارج مي نهيم و از آن استقبال كرده و استقبال مي‌كنيم، منتهي اين كه ايران بر روي رفاقت و دوستي روسيه به مفهوم يك هم‌پيمان حساب كند، اشتباه است.

وي با بيان اين كه روسيه در شرايط بحراني دوست پايداري نيست، گفت: روسيه تاكنون نشان داده اگر بتواند، كم‌تر از آمريكا نيست و اگر در جايي حركتي نمي‌كند به اين دليل است كه نمي‌تواند. در حال حاضر روسيه به دوستي ما نياز دارد، چرا كه آمريكا برنامه توسعه حوزه نفوذ خود در كشورهاي شوروي پيشين را به شدت دنبال مي‌كند و در منطقه آسياي ميانه و در خاورميانه فعاليت‌هاي خود را روز به روز توسعه مي‌دهد و اين تهديدي براي روسيه است.

به نظر نماينده مرند و جلفا در مجلس، بعيد است كه بوش به دليل حضور پوتين در ايران دچار سردرگمي شده باشد، چرا كه جنس و نژاد و حوزه تفكرات آن‌ها در پشت صحنه يكي است و بعيد است آمريكا از اين رفاقت‌هاي ما، خيلي نگران باشد.

شافعي در ارزيابي از موفقيت ديپلماسي ايران در اجلاس سران كشورهاي خزر و تاثير آن در بحث انرژي هسته‌يي گفت: اين دو موضوع از هم جداست. درواقع يكي ـ دو نفر از مقامات كشورهاي حاشيه خزر، از جايگاه بين‌المللي برخوردار نيستند كه بتوانند تاثيرگذار باشند و تنها روسيه باقي مي‌ماند.

وي افزود: روسيه سال‌هاست درحال ساخت نيروگاه اتمي بوشهر براي ماست و هنوز آن را به اتمام نرسانده است. در حالي كه خود مي‌داند نيروگاه بوشهر كاربرد نظامي ندارد. در واقع در همين يك امر ساده، روسيه گوش به فرمان آمريكاست؛ هر چند ممكن است ظاهرا وانمود كند كه اين گونه نيست.

به گفته‌ي اين عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس، آن‌ها در اين‌باره از يك سري تصميم‌هاي بين‌المللي تبعيت مي‌كنند. روسيه درباره روابط هسته‌يي خود با ايران هرگز به صورت يك كشور مستقل تصميم نمي‌گيرد، بلكه تصميماتش وابسته به تصميم‌هاي بين‌المللي بوده و تصميم‌هاي بين‌المللي نيز تابعي از تصميم‌هاي آمريكا وانگليس است.

شافعي تصريح كرد: در نتيجه ما رفتار پوتين و روسيه را در روابط هسته‌يي خود با ايران هرگز مستقل نمي‌دانيم. اگر درست تحليل كنيم روسيه خيلي كم‌تر از ساير كشورها وابسته به آمريكا نيست، ولي با توجه به شرايط اقتصادي و سوابق نظامي و قدرت سياسي‌اش اين ژست را مي‌گيرد كه كشوري تاثيرگذار در دنياست و خودش تصميم مي‌گيرد. درحالي كه روسيه در رابطه با برنامه هسته‌يي ايران حتي نيروگاه اتمي بوشهر هرگز مستقل تصميم نمي‌گيرد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha