• جمعه / ۲۷ مهر ۱۳۸۶ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8607-14528
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

*آمريكا و جنگ جهاني سوم !؟* خبرنگاران خطاب به بوش:اثري از انزاواي ايران ديده نمي‌شود بوش:نـمـي‌دانـم، بـايـد بـا پـوتـيـن صـحـبـت كـنـم!

*آمريكا و جنگ جهاني سوم !؟*
خبرنگاران خطاب به بوش:اثري از انزاواي ايران ديده نمي‌شود
بوش:نـمـي‌دانـم، بـايـد بـا پـوتـيـن صـحـبـت كـنـم!

جورج بوش، رييس‌جمهور آمريكا، در گفت‌وگوي مطبوعاتي در كاخ سفيد بار ديگر از ادامه‌ حضور نيروهاي آمريكايي در عراق حمايت كرد و از روند مذاكرات شش جانبه ابراز رضايت نمود. وي همچنان مدعي است كه جهانيان بايد مانع از دستيابي ايران به فن آوري‌ها و دانش هسته‌يي شوند. وي هم‌چنين تاكيد كرد كه برگزاري كنفرانس بين‌المللي صلح خاورميانه ضروري است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، جورج بوش در پاسخ به اين سوال كه آيا حضور شما در جلسه‌ي كنگره‌ي آمريكا و اعطاي نشان افتخار به دالاي‌لاما، رهبر مذهبي تبت به روابط آمريكا و چين آسيب مي‌رساند؟ آن هم در زماني كه شما در خصوص ايران و مسايل هسته‌يي كره‌ي شمالي به حمايت چين نياز داريد؟ گفت:از نظر من اين كار هيچ ارتباطي به تخريب روابط ما با چين نخواهد داشت.

خبرنگاران در اين جلسه به موضوع ديدار ولاديمير پوتين، رييس‌جمهور روسيه از ايران پرداختند. يكي از خبرنگاران از بوش پرسيد: آيا شما تصاويردكتر محمود احمدي نژاد، رييس جمهور ايران و ولاديمير پوتين را در صفحه اول روزنامه‌ها ديده‌ايد؟ به نظر مي‌رسد كه آنها از همراهي با يكديگر راضي هستند، همانطور كه مي دانيد آنها رهبران كشورهاي حاشيه‌ي درياي خزر هستند. آنها اعلام كرده‌اند كه از هيچ كدام از اين كشورها نبايد به عنوان پايگاهي براي حمله به ديگري استفاده شود، نظر شما در مورد اين گسترش روابط چيست؟

بوش در پاسخ گفت:« از نظر من قضاوت در خصوص اين كه مذاكرات اين دو در خصوص چه چيز بوده از روي تصوير بسيار مشكل است. رهبران كشورها هرگز در مقابل دوربين‌ها در كنار يكديگر با عصبانيت ظاهر نمي‌شوند . من منتظرم تا ببينم واكنش و نظر قطعي پوتين در خصوص اين ديدار چيست.»

رييس‌جمهور آمريكا كه قادر به پنهان كردن نارضايتي خود از سفر پوتين به تهران نبود،‌مدعي شد:« زماني كه ما در استراليا بوديم پوتين به من اطمينان داد كه وي نيز اين موضوع را درك مي‌كند كه به نفع جهانيان نخواهد بود ايران توان توليد تسليحات هسته‌يي داشته باشد. آنها از نقش سازمان ملل بسيار حمايت مي‌كنند وما هم اكنون سرگرم كار بر روي سومين قطعنامه هستيم. من نگراني زيادي در خصوص تصاوير ندارم ، من دليل اين ديدارها را درك مي‌كنم و همكاريم را با روسيه و ديگر كشورها براي ارسال يك پيام مشترك به ايران مبني بر اين كه اگر به فعاليت‌هاي هسته‌يي‌تان ادامه دهيد، منزوي خواهيد ماند، ادامه مي‌دهم.»

يكي ديگر از خبرنگاران گفت:« اما بيانيه‌ي نشست خزر حامل چنين چيزي نبود اثري از انزاواي ايران ديده نمي‌شد، بلكه برعكس به نظر مي‌رسد روسيه و ايران به همكاري‌هاي تجاري خود تحكيم بخشيده‌اند.»

بوش در پاسخ اظهار داشت:« اين بعدا مشخص مي‌شود من ترجيح مي دهم با خود پوتين در اين مورد صحبت كنم!»

رييس جمهور آمريكا در پاسخ به اين سوال كه پوتين در سخنان خود در ايران در خصوص عمليات نظامي آمريكا عليه ايران هشدار داده، نظر شما چيست؟ گفت :« همانطور كه گفتم من منتظر گفت‌وگو با پوتين مي‌مانم اگر اين اظهارات صحت داشته باشد من براي وي همه چيز را روشن خواهم كرد. همانطور كه گفتم پوتين به من اطمينان داده بود كه وي نيز عقيده دارد به نفع جهانيان نيست كه ايران توان توليد تسليحات هسته‌يي داشته باشد به همين دليل آنها در اولين دور نشست‌هاي سازمان ملل با ما همصدا بودند. حتي در دومين دور نيز ما با يكديگر پيام مشتركي ارسال كرديم .»

بوش در پاسخ به اين سوال كه آيا به نظر شما ايران واقعا در صدد توليد تسليحات هسته‌يي است؟ مدعي شد:« در حال حاضر چنين عقيده‌اي را دارم مگر اينكه آنها فعاليت‌هاي خود را به حالت تعليق درآوردند و نشان دهند كه اظهاراتشان واقعي و درست است در هر حال به نظر من آنها در تلاش براي دسترسي به توان و دانش ساخت تسليحات هسته‌يي هستند. به نفع جهان است كه مانع دستيابي ايران به سلاح هسته‌يي شود. اگر ايران به سلاح هسته‌يي دست يابد تهديد جدي براي صلح جهاني خواهد بود.»

وي در اظهاراتي جنگ‌طلبانه ادامه داد:« در حال حاضر رييس‌جمهوري در ايران هست كه خواستار محو اسرائيل شده است من به مردم مي گويم كه اگر مي‌خواهيد مانع از وقوع جنگ سوم جهاني! شويد بايد جلوي دستيابي ايران به دانش ساخت تسليحات هسته‌يي را بگيريد. من درباره‌ي تهديد وجود سلاح هاي هسته‌يي در ايران بسيار جدي هستم و با تمامي كشورها در خصوص جدي بودن اين تهديد همكاري مي‌كنم به علاوه ما از طريق اقدامات اقتصادي در اين راستا فعاليت مي‌كنيم به بيان ديگر كل استراتژي ما اين است كه رهبران و مسوولان ايراني از اين انزوا خسته شوند و به اين نتيجه برسند كه دسترسي به تسليحات هسته‌يي بدين ترتيب ارزشش را ندارد و به عقيده‌ي من براي رسيدن به اين نتيجه بايد فشارها بر دولت ايران هم‌چنان حفظ شود.» رييس جمهور آمريكا در سخناني كه دخالت آشكار درامور داخلي ايران بود گفت:« از سوي ديگر مردم ايران بايد بدانند كه ما از آنها تنفري نداريم! ما از اقدامات دولت ايران نااميد شده‌ايم. خود آنها نيز بايد وارد عمل شوند!»

رييس جمهور آمريكا افزود:« در هر حال تاكيد من بر اين است كه ما همچنان به اقدامات خود براي ارسال يك پيام واحد به دولت ايران مبني بر اين كه به اقدامات خود براي منزوي كردن شما ادامه خواهيم داد، مداومت داشته باشيم.»

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha