فضاپيماي Dawn (سپيده دم) سازمان فضايي ناسا روز يكشنبه به فضا پرتاب مي شود تا با نگاهي نزديك به دو سيارك عظيم گام جديدي در كشف راز منشاء منظومه شمسي در ميلياردها سال قبل بردارد.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دانشمندان اميدوارند كه كاوشگر فضايي و بدون سرنشين DAWN با آزمايش بر روي سيارك «وستا» (Vesta) و سياره كوتوله «سرس» (Ceres)، اطلاعات منحصر به فردي را از نخستين لحظات تولد منظومه خورشيدي را در اختيار دانشمندان قرار دهد.
آژانس فضانوردي آمريكا (ناسا)، در همين رابطه اعلام كرد كه ماموريت DAWN بايد درك بهتري از آجرهاي ساختماني كه سيارات خاكي را شكل داده اند ارائه کرده و مشخص كند كه چرا اين دو سيارك هر كدام مسيرهاي تكاملي متفاوتي را پيمودهاند.
اين كاوشگر فضايي در صورتي كه صفحات خورشيدي اش جمع باشند، 64/1 متر طول و 27/1 متر عرض دارد و به يك دوربين با قدرت وضوح و شفافيت بالا و دو طيف سنج براي مطالعه و تحقيق بر روي اين دو سيارك عظيم مجهز است.
فضاپيماي Dawn يك تراشه سيليكوني را با خود حمل خواهد كرد كه در آن اسامي 360 هزار از علاقمندان فضا از سرتاسر جهان که در اين ماموريت ثبت نام کرده اند حک شده است.
گفتني است، كه سيارك CERES در سال 1801 و سيارك VESTA در سال 1807 كشف شدند. VESTA اگر چه از CERES كوچكتر است اما در واقع سومين سيارك بزرگ در منظومه خورشيدي ما است.
فضاپيماي Dawn پس از پرتاب، از موتوري يوني براي حركت خود استفاده خواهد كرد تا در سفري چهار ساله (3 ميليارد كيلومتري) به اولين هدف خود يعني سيارك وستا برسد. پس از چندين ماه انجام رصد هاي دقيق و جمع آوري اطلاعات از اين سيارك، موتور هاي يوني دوباره شروع به كار خواهند كرد تا فضاپيما را در سال 2014 به ملاقات سياركي كه به تازگي به دسته اي جديد از اجرام يعني سيارات كوتوله پيوسته ببرند.
انتهاي پيام
نظرات