• سه‌شنبه / ۲۲ اسفند ۱۳۸۵ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8512-12716.52349

/اقتصاد ايران در سال 85/ شيركوند در گفت‌وگو با ايسنا: پس‌لرزه‌هاي افزايش نقدينگي در كشور سال آينده احساس مي‌شود

/اقتصاد ايران در سال 85/
شيركوند در گفت‌وگو با ايسنا:
پس‌لرزه‌هاي افزايش نقدينگي در كشور سال آينده احساس مي‌شود

با توجه به تلاش خستگي ناپذير اقتصاددانان، تمامي جامعه دريافته‌اند كه عملكرد ضعيف اقتصاد به سبب مداخله‌هاي دولت است و هر جا كه دولت در برابر بخش خصوصي قد علم كرده موجبات ناكارآمدي را فراهم آورده است.

دكتر سعيد شيركوند ـ مدرس دانشگاه ـ در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي ايسنا با بيان اينكه اقتصاد ايران در سال 85 در مقايسه با سال‌هاي قبل شرايط مناسبي را پشت سر نگذاشته تصريح كرد: متاسفانه در سال 85 روند رو به پيشرفت و بهبود شاخص‌هاي كلان اقتصادي كشور كه در اين چند سال گذشته آغاز شده از بين رفته و بسيار آسيب ديده است.

وي به نرخ رشد نقدينگي و نرخ تورم اشاره كرد و افزود: در سال 85 با افزيش شديد نقدينگي مواجه بوديم و اين مسئله نشان مي‌دهد كه اقتصاد كشور ما در سال 86 نيز پس لرزه‌هاي اين افزايش نقدينگي را احساس مي‌كند.

شيركوند اذعان كرد: كاهش سرمايه‌گذاري‌هاي خارجي و نامطلوب شدن فضاي كسب و كار در اقتصاد كشور همراه با بيكاري موجود همگي نشان مي‌دهد كه دولت عليرغم وعده‌هايي كه داده بود و شرايط كاملا متفاوت و مطلوبي را در اقتصاد كشور نسبت به سال‌هاي گذشته ترسيم كرده بود، در حال حاضر كاملا عكس اين وعده‌ها نشان داده مي‌شود و بهبود وضعيت اقتصادي در كشور مشاهده نمي‌شود و تنها علائم ركود و تورم در سال 1385 ديده شده و نگراني‌ها را در سال 1386 افزايش داده است.

معاون سابق وزير امور اقتصادي و دارايي به وابستگي بودجه دولت به درآمدهاي نفتي اشاره كرد و گفت: وابستگي بودجه دولت به درآمدهاي نفتي در سال 1385 به اندازه‌اي گسترش يافت كه كشور در سال 1386 قطعا با بيماري هلندي روبرو مي‌شود و استفاده هرچه بيشتر از درآمدهاي نفتي به طور اجتناب ناپذيري الزامي مي‌شود.

اين مدرس دانشگاه با اشاره به اينكه حضور دولت روز به روز در اقتصاد كشور پررنگ‌تر مي‌شود تصريح كرد: حضور دولت در اقتصاد كشور تا جايي گسترش يافته كه در همه جا صحبت از بزرگ شدن دولت به عنوان مداخله‌گر است و بهتر است كه دولت كنار بنشيند و تنها نظاره‌گر كارها باشد.

وي اضافه كرد: ترديدآميزشدن فضاهاي بين‌المللي و برخورد تبليغاتي مديران اقتصادي كشور در مقابل ابهام‌هاي موجود، هر چند با واردات برخي كالاهاي مصرفي توام بود اما بنيان‌هاي اقتصادي كشور را دچار خدشه كرد و اين مسئله جاي بسيار تاسف و نگراني دارد.

او خاطرنشان كرد: به طور كلي عملكرد دولت در حوزه اقتصاد در سال 1385 در تمام بخش‌ها مطلوب و مفيد نبوده و اميد است كه در سال آينده با تجربه‌هاي كه ايجاد شده دولت شرايط بهتري را در اقتصاد فراهم كند و به فكر مردم باشد!

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha