در مذاكرات اسد با متكي تاكيد شد: رويكردهاي غلط آمريكا در اتخاذ تدابير يكسويه در عراق بحرانآفرين است
منوچهر متكي، وزير امور خارجهي كشورمان با بشار اسد ديدار و پيرامون راههاي تحكيم مناسبات دو جانبه و مسائل منطقهيي و بينالمللي بحث و تبادل نظر كردند.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان (ايسنا) بشار الاسد، رييسجمهور سوريه در خصوص رايزنيهاي مستمر دمشق و تهران اظهار داشت: گفتوگوهاي دو كشور همواره در تحكيم مناسبات متين دو جانبه و همكاريهاي منطقهيي بينالمللي دو كشور سازنده و راهبردي است.
رييسجمهور سوريه گفت: همكاريهاي دو كشور روند متين و رو به جلويي را طي كرده و مناسبات فيمابين در تمامي سطوح، چشماندازيهاي نوين، نويد بخش و راهگشا داشته و دارد.
اسد با ارزيابي ظرفيتهاي جديد مناسبات دو جانبه تصريح كرد: ظرفيتها دو كشور در تضمين همكاريهاي صنعتي و اقتصادي و سرمايهگذاري مشترك و اجراي پروژههاي پيمانكاري فعلي فراهم بوده و ما اميدواريم در خلال رايزنيهاي مستمر بتوان در سرعت بخشيدن به آنها ، گامهاي بلندتري برداشت.
رييسجمهور سوريه مواضع دو كشور در خصوص عراق، فلسطين و لبنان را متشابه توصيف كرد و اظهار داشت: عراق از طريق حمايت از وحدت و استقلال و خروج اشغالگران و مساعدت همسايگان در كمك به دولت عراق براي برثراري امنيت و ثبات، ميتواند روند حاكميت فراگير را محقق سازند و رايزنيهاي سوريه و ايران در اين روند همواره نقش بسيار مهم و راهگشا داشته و دارد و مواضع دمشق و تهران در حمايت از مردم لبنان و فلسطين نيز شفاف و سازنده بوده است.
متكي نيز با تشريح مناسبات متين دو كشور گفت: رايزنيهاي مقامات عاليه دو كشور در سطح دو جانبه و منطقهيي بسيار مهم و با اهميت است. منافع تهران و دمشق همواره مبتني بر پروندهاي مستحكم و با تار و پودهاي شكل گرفته از خلال 27 سال مناسبات متين و راهبردي، در حال تقويت بوده و هيچ عاملي نميتواند حلقههاي فيمابين را سست گرداند.
وزير امور خارجه كشورمان روند مناسبات اقتصادي و دوجانبه را رو به جلو و پيشرفت توصيف كرد و گفت: پروژههاي مختلف خودروسازي و مشاركت پيمانكاران ايراني در پروژههاي پالايشگاهي، نيروگاهسازي در جريان بوده است، ايجاد صندوق مشترك ايران و ونزوئلا ميتواند زمينههاي سرمايهگذاري مشترك و اجراي پروژههاي ايران را در سوريه و در ديگر كشورها تسريع بخشند.
متكي رايزنيهاي رهبري دو كشور را در برقراري ثبات و امنيت منطقه بسيار مهم و سازنده توصيف كرد و گفت: رايزنيهاي تهران و دمشق در برقراري امنيت و ثبات عراق، حمايت از منافع مردم و پايداري مردم لبنان و فلسطين و بحرانهاي جاري مهم و سازنده كرد و در اين چهارچوب رايزنيهاي دكتر لاريجاني با مقامات سوريه و عربستان سعودي در ارتباط با كمك به مردم لبنان و گروههاي لبناني حائز اهميت قلمداد كرد و اظهار اميدواري كرد كه با تداوم اين رايزنيها بتوان در مساعدت به وحدت، تحقق سرنوشت سياسي مهم لبنان فلسطين حل مشكلات جاري كمك شايان نمايد.
وزير امور خارجهي كشورمان در خصوص تحولات عراق تصريح كرد: حمايت دو كشور در رابطه با حاكميت مرزي مبتني بر آراي مردم عراق، وحدت، استقلال و برقراري امنيت و ثبات، سازنده و مورد تاكيد بوده است.
دو كشور در ارتباط با برگزاري اجلاس وزراي خارجه همسايگان عراق در بغداد تاكيد داشته و حمايت آنها در ارتباط با تلاشهاي جاري درست عراق براي برقراري امنيت مورد رايزنيهاي قرار گرفت.
همچنين رويكردهاي غلط آمريكا در اتخاذ تدابير يكسويه و به دور از اراده مسوولين عراقي به ويژه درخصوص دستگيري ديپلماتهاي ايراني را رفتار بحرانآفرين قلمداد كردند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات