امضاي قراداد توسعه فازهاي 13و14پارس جنوبي؛ مدير پروژه: سالانه 16 ميليون تن ال.ان.جي توليد ميشود
بخش بالادستي پروژهي پرشين LNG كه شامل فاز 13 ميشود از 14/6 تريليون فوت مكعب گاز و 579 ميليون بشكه ميعانات گازي برخوردار است و در فاز 14 معادل 12/8 تريليون فوت مكعب گاز و 502 ميليون بشكه ميعانات گازي خواهيم داشت.
به گزارش خبرنگار انرژي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) علي احمدي - مدير پروژهي فازهاي 13 و 14 پارس جنوبي شركت نفت و گاز پارس - در مراسم امضاي تفاهمنامه توسعهي فازهاي 13 و 14 پارس جنوبي با بيان مطالب فوق اظهار كرد: با فروش روزانه 3 ميليارد فوت مكعب گاز كه معادل 85 ميليون متر مكعب خواهد بود پروژه پرشين ال.ان.جي قادر است كه سالانه 16 ميليون تن ال.ان.جي توليد كند.
به گفته وي در اين پروژه چهار سكو هر يك حدود 3 هزار تن نصب خواهد شد و 44 چاه نيز مورد حفاري قرار ميگيرد و خطوط لولهاي با مجموع طول 420 كيلومتر نيز گاز را به خشكي منتقل خواهد كرد.
احمدي با اشاره به امضاي تفاهم نامه توسعه ميادين 13 و 14 پارس جنوبي تصريح كرد: مذاكرات در خصوص پروژه پرشين ال.ان.جي از 23 جولاي سال 2001 ميان شركت ملي نفت ايران و رپسول اسپانيا آغاز شد و سپس شركت شل نيز به عنوان دارنده فنآوري ال.ان.جي در ژانويه 2002 به اين مذاكرات پيوست.
وي با اشاره به اين كه چارچوب توافقنامه پروژه در دسامبر 2004 توسط شركت ملي نفت به امضا رسيده است افزود: بر اين اساس شركتهاي شل و رپسول به عنوان سرمايه گذاران مستقيم هزينههاي مالي پروژه را تامين خواهند كرد؛ همچنين بر اساس اين چارچوب توافقنامه قرار بر اين بود كه فاز 13A كه بعدها به فاز 14 تغيير نام داد در سپتامبر 2004 به اين پروژه اختصاص يابد، ولي اين مساله عملا در آوريل سال 2004 اتفاق افتاد كه اين مساله پنج ماه به پيش افتاد.
به گفتهي او علاوه بر اين با هدف صرفه جويي در زمان قرار بر اين شد در حالي كه مذاكرات در خصوص قرارداد در حال پيشرفت است بخشي از فعاليتهاي اصلي ميتواند آغاز شود كه بر اين اساس مطالعات ژئوفيزيك و ژئوتكنيكال به پايان رسيده و 25 درصد فعاليتهاي طراحي مهندسي در بخش فراساحل پيش رفته است و فعاليتهاي طراحي مهندسي خشكي نيز از ماه گذشته آغاز شده است.
احمدي ادامه داد: تا زماني كه اين مطالعات به پايان برسد، فعاليتهاي مهندسي، تدارك و ساخت (EPC) نيز آغاز خواهد شد و بر اساس برنامهريزي تا پايان پاييز سال 2007 ميتوان تصميمات در خصوص تصميم گيري نهايي سرمايه گذاري (FID) را اتخاذ كرد.
به گفته وي بر اساس قرارداد، مراحل توسعهي فاز 13 در حدود 42 ماه پس از FID به طول ميانجامد و فاز 14 نيز 52 ماه به طول خواهد انجاميد.
او با بيان اين كه شركتهاي رپسول و شل به صورت 50 - 50 در اين پروژه حضور دارند ادامه داد: سهم طرف ايراني در اين قرارداد 51 درصد است، ولي تلاش ميكنيم تا درصد بيشتري از سهم را به خود اختصاص دهيم؛ سلامتي، ايمني و محيط زيست از اهدافي بوده است كه توجه زيادي به آن مبذول شده و خوشبختانه پيمانكار پروژه در اين زمينه از استانداردهاي بالايي برخوردار است.
وي همچنين تاكيد كرد كه در حدود يك درصد از هزينههاي پروژه به آموزش منابع انساني اختصاص خواهد يافت و پيمانكار بايد برنامه آموزشي خود را پيش از گذشت 12 ماه پس از امضاي قرارداد به تاييد شركت ملي نفت برساند.
همچنين استيو راتليف - مدير پروژهي پرشين ال.ان.جي شركت شل - ابراز اميدواري كرد كه گاز توليدي اين پروژه به بازارهاي بزرگ اروپا آسياي شرقي و شبه قاره هند متصل شود و اين پروژه به يك پروژه قابل توجه بينالمللي تبديل شود.
وي كه به نمايندگي از شركت شل در مراسم امضاي تفاهم نامه پروژهي توسعه فازهاي 13 و 14 پارس جنوبي صحبت ميكرد همچنين ابراز اميدواري كرد كه به زودي در ماههاي فوريه يا مارس و پيش از نوروز براي امضاي توافق نامههاي بعدي اين پروژه در تهران حاضر شوند.
وي با بيان اين شركت شل از حضور و شركت در اين پروژه و اين موفقيت بزرگ خرسند است، تاكيد كرد: نياز نيست بدين نكته اشاره كنيم كه ايران يكي از بزرگترين دارندگان ذخاير گاز جهان است و ما معتقديم كه آينده بسيار روشني در توسعه منابع گازي ايران وجود دارد و تمايل داريم كه در صورتي كه اين فرصت در اختيار ما قرار گيرد سهم كوچكي در اين مساله ايفا كنيم كه به طور خاص در بخش جديد صادرات ال.ان.جي ايران تمركز خواهد يافت.
وي با بيان آن كه آنچه تا كنون بدست آمده است كار سادهاي نبوده است ابراز اميدواري كرد كه در آينده نزديك و در صورت امكان قبل از عيد نوروز تصميم گيري نهايي سرمايه گذاري (FID) پروژه به نتيجه برسد.
او با بيان اين كه اين پروژه يك پروژه در سطح جهاني است كه ميتواند با ديگر پروژههاي بزرگ بين المللي مقايسه شود، عنوان كرد جديدترين فنآوريهاي جهاني و بالاترين سطح تجربه در اجراي پروژهها در اختيار اين پروژه است و ايران نيز با توجه به توان بالاي خود در اجراي پروژهها ميتواند تعامل بسيار خوبي داشته باشد.
نماينده شركت شل ادامه داد: اين پروژه در هنگام تكميل حدودا 3 ميليارد فوت مكعب گاز را براي كارخانه ال.ان.جي جهان تامين خواهد كرد كه سالانه 16 ميليون تن ال.ان.جي از اين پروژه توليد خواهد شد.
به گزارش ايسنا نمايندهي شركت رپسول نيز در امضاي تفاهمنامه پروژهي توسعه فازهاي 13 و 14 پارس جنوبي اعلام كرد: بدان چه كه دست يافتهايم افتخار ميكنيم.
فرناندز كاستا - يكي از مديران ارشد شركت رپسول اسپانيا - اظهار كرد: امروز روز افتخار است، افتخار براي حضور در اين جا و دستيابي به آنچه كه اكنون هستيم و توافقي براي يك پروژه بزرگ سرمايه گذاري ميان شركتهاي بينالمللي نفتي و شركت ملي نفت ايران.
وي با بيان اين كه دستيابي به چنين توافقاتي آسان نيست، افزود: متوجه هستيد كه به اجماع رسيدن در خصوص منافع و خواستهاي تمام طرفهاي قرارداد سخت است، اما ما اين كار را به انجام رساندهايم و ميتوانيم به آنچه دست يافتهايم افتخار كنيم.
وي با تشكر از طرف ايراني به خاطر مديريت و تلاشهاي صورت گرفته در خصوص اين پروژه ابراز اميدواري كرد كه به زودي براي توافقات نهايي در خصوص سرمايه گذاري (FID) بار ديگر در تهران حاضر شوند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات