• یکشنبه / ۱۰ دی ۱۳۸۵ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 8510-03883

رييس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي: توليد محصولات تراريخته در كشور ادامه يابد آمادگي توليد خرما، چغندر، پنبه و سيب‌زميني تراريخته را داريم

رييس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي:
توليد محصولات تراريخته در كشور ادامه يابد
آمادگي توليد خرما، چغندر، پنبه و سيب‌زميني تراريخته را داريم
رييس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي با تاكيد بر ضرورت توليد محصولات تراريخته در كشور از آمادگي براي توليد پنبه، خرما، چغندر، يونجه و سيب‌زميني تراريخته در موسسه خبر داد. به گزارش خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر خيام نكويي، رييس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي كه در جمع خبرنگاران سخن مي‌گفت تاكيد كرد: در حال حاضر نظر قاطع ما اين است كه توليد محصولات تراريخته مي‌تواند ادامه داشته باشد. دكتر خيام نكويي در عين حال تصريح كرد كه توسعه اين قبيل محصولات در كشور در گرو وجود قانون ايمني زيستي و در چارچوب اين قانون بايد صورت گيرد و خواستار تسريع در تصويب اين قانون شد. رييس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي استفاده از فن‌آوري‌هاي نويني نظير‌ توليد محصولات تراريخته را تنها راه‌حل براي تامين غذاي مورد نياز جمعيت فزاينده كشور خواند و اظهار داشت: ما در حال حاضر 70 ميليون نفر جمعيت داريم و پيش بيني مي‌شود كه در سال 1400 جمعيت كشور ما به بيش از 100 ميليون نفر افزايش يابد و اين سؤال مطرح است كه چگونه مي خواهيم تا سال 1400 غذاي اين جمعيت 100 ميليوني را تامين كنيم. وي واردات، افزايش سطح زير كشت وافزايش توليد در واحد را سه منبع تامين غذاي جهت آينده ايران عنوان و تصريح كرد: هيچ كشوري حاصر نيست كه توسعه واردات داشته باشد و در اين زمان كه غذا به عنوان ابزاري استراتژيك تسلط كشورها استفاده مي‌شود اين گزينه‌اي نيست كه بتوان به آن فكر كرد. همه كارشناسان حوزه كشاورزي هم مي‌دانند كه چقدر سطح زير كشت داريم و چقدر مي‌توانيم آن را افزايش دهيم و مطمئنا جواب همگي آنها منفي است، بنابراين بايد به گزينه سوم به عنوان تنها گزينه قابل استفاده تكيه كرد. دكتر خيام نكويي در ادامه افزود: روش‌هاي اصلاح نباتات كلاسيك و روش‌هاي مبتني بر فن‌آوري هاي نوين دو روش مؤثر براي تامين غذاست ما در زمينه اصلاح نباتات كلاسيك تا حدي پيش‌ رفتيم ولي از اين جا به بعد قادر به تامين نياز 100 ميليون انسان به طور قطع نخواهيم بود. به گزارش ايسنا، رييس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي تصريح كرد: توسعه فن‌آوري‌هاي نوين مانند زيست‌فن‌آوري عمدتا در جهت تامين غذا براي مردم كشورهاي مختلف در آينده است و بنابراين وقتي ما روي فن‌آوري‌هاي نوين تاكيد مي‌كنيم مطمئنا گزينه انتخابي امروز ما نيست و ما قصد داريم آن را بپرورانيم تا در بخش كشاورزي بتوانيم گامهاي موثري در تامين امنيت غذايي كشور برداريم. اگر بخواهيم سهممان را در توليد ناخالص ملي افزايش دهيم ناچاريم به فن‌آوري‌هاي علمي متوسل شويم. وي افزود: مهمترين رسالت مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي اين است كه در راستاي دستيابي به اهداف بخش كشاورزي با استفاده از فن‌آوري زيستي تمام پتانسيل‌هاي خودش را در جهت رفع نيازهاي اين بخش بسيج كند. رييس مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي كشاورزي با اشاره به افتخارات اين مؤسسه تصريح كرد: اين مؤسسه امروزه در بعد توليد علم در قله افتخارات قرار گرفته و ممتازترين مركز پژوهش در حوزه بيوتكنولوژي است. اين مؤسسه در توليد مقالات ISI از نظر كمي در ميان موسسات تحقيقاتي بيوتكنولوژي رتبه اول را به خود اختصاص داده و در مجموع رتبه دوم از نظر توليد مقالات را داراست . همچنين از نظر تعداد دانشجوياني كه طرح‌هاي تحقيقاتي دارند نيز بيشترين آمار را داراست . انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha