باهنر: *با خدمتهاي خوب ذائقهي مردم را شيرين كنيم *در24 آذربيش از57 ميليون برگ راي اخذ شد *نتايج قطعي انتخابات شوراي تهران ظرف دو–سه روزآينده اعلام ميشود
نايبرييس مجلس شوراي اسلامي گفت: نتايجي از انتخابات شوراي شهر تهران كه بتوان روي آن حساب كرد، شايد ساعت دوازده امشب و شايد فردا صبح اعلام شود؛ اما نتيجهي قطعي ظرف دو – سه روز آينده اعلام ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) محمدرضا باهنر در حاشيهي بازديد از ستاد انتخابات كشور با تشكر از حضور باشكوه مردم در انتخابات 24 آذر به دغدغههايي كه همزمان با تصويب برگزاري همزمان دو انتخابات شوراي شهر و مجلس خبرگان در بين نمايندگان مجلس وجود داشت، اشاره كرد و افزود: در آن مقطع نگران بوديم كه مسوولان انتخابات چگونه به صورت همزمان دو انتخابات را مديريت كنند.
وي با بيان اين كه " آمار شركتكنندگان در انتخابات روز جمعه از 57 ميليون گذشت" مديريت برگزاري انتخابات را نيازمند كاري سنگين دانست و از تلاش همهي دستاندركاران انتخابات 24 آذر تقدير كرد.
وي همچنين عملكرد رسانهها را نيز در زمينهي انتخابات اخير قابل تقدير دانست و گفت: رسانهها به ويژه رسانهي ملي انتخابات را به خوبي تبليغ كردند و اطلاعرساني آنها به مردم يكي از عواملي بود كه به حضور سنگين مردم در انتخابات روز جمعه منتهي شد.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، در ادامه در ارزيابي عملكرد هياتهاي اجرايي انتخابات شوراهاي اسلامي شهر و روستا از منظر ناظران اين انتخابات با بيان اين كه " ارزيابي در اين بخش را بايد بعد از پايان رسمي شمارش آرا از ناظران اين انتخابات پرسيد" به فعاليت 90 درصد نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در بحث نظارت انتخابات شوراي شهر اشاره كرد و گفت: آنها در مجموع اعمال اجرايي و عملكرد وزارت كشور در اين انتخابات را خوب ارزيابي ميكنند.
وي در ادامه در تحليل نقدهايي كه نسبت به عملكرد توام با تاخير وزارت كشور در اعلام نتايج مطرح ميشود، گفت: براي رسيدن به قضاوت عادلانه مناسب است رسانهها كار تطبيقي انجام دهند.
باهنر اضافه كرد: در 24 آذر بيش از 57 ميليون برگ راي اخذ شد و مسوولان حاضر بر سر صندوقها اگر در گذشته 7 نفر بودهاند در اين دوره به 9 نفر رسيدهاند و هر كدام از آنها به جاي يك صندوق سه صندوق را هدايت ميكردند.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: حضور مردم نيز در انتخابات بالا بود و از مرز 60 درصد گذشت. بايد توجه داشته باشيم هم انتخابات شوراي شهر و هم انتخابات خبرگان به نسبت به انتخابات شوراي شهر و خبرگان گذشته مشاركت بيشتري از مردم را در پي داشت.
وي با تاكيد مجدد بر اينكه " در انتخابات 24 آذر هم تعدد سه انتخابات و هم حضور چشمگيرتر مردم نسبت به دورههاي قبل را شاهد بوديم" اظهار داشت: علاوه بر اين، نظارت بر انتخابات 24 اسفند در انتخابات شوراي شهر را نمايندگان مجلس و نظارت بر خبرگان را شوراي نگهبان برعهده داشت.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه در ارزيابي نسبت به نحوهي تعامل اعضاي شوراي شهر در صورت تركيبي بودن گرايش سياسي كساني كه به عنوان نمايندهي شوراي شهر انتخاب ميشوند، با يادآوري اينكه نحوهي شكلگيري و تصميمگيري شوراي شهر با مجلس متفاوت است، گفت: شوراي شهر هر شهر در شهر خود تصميم ميگيرد و رويكرد آنها به نحوي نيست كه تصميمگيري شوراي شهر همهي شهرها در يكجا جمع شود.
باهنر با بيان اينكه " در دو تا سه شهر كشور اكثريت آراء اخذ شده با اصلاحطلبان بود" اظهار داشت: مشكلي وجود ندارد.
وي ادامه داد: ما هم به خود و هم به رقبا توصيه كرديم كه در انتخابات اخلاق پيروزي و شكست را داشته باشند. در صورت پيروزي به شعارهاي خود عمل كنند و بعد از شكست نيز رقابتها را به رفاقت تبديل كنند و سعي داشته باشيم با خدمتهاي خوب ذائقهي مردم را شيرين كنيم.
باهنر با اشاره به اختلاف سليقههايي كه پيش از انتخابات در جريان اصولگرا نسبت به ارايهي ليست واحد وجود داشت، تصريح كرد: يكسري اختلافنظرها در مصاديق بود. الان كه نتيجهي انتخابات روشن شده طبيعي است كه اصولگرايان تشكر سنگين مردم را دارند، هرچند در برخي شهرها به واسطهي ليستهاي متعدد فضا به سمت غبارآلود شدن پيش ميرفت اما مردم نشان دادند كه نه تنها از مشي اصولگرايي دست برنداشتهاند بلكه آن را تقويت ميكنند.
وي در ادامه با بيان اينكه " اختلاف سليقههاي بين ائتلاف اصولگرايان و رايحهي خوش خدمت تمام شد" گفت: شوراي منتخب بايد كمك دولت باشد و دولت نيز بايد به اين شورا كمك كند.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي اضافه كرد: محدود كردن بخشي از اصولگرايان در حمايت از دولت ظلم بزرگ به اصولگرايان و دولت است. اصولگرايان و دولت حامي هم هستند.
باهنر اضافه كرد: توصيهمان به شوراي منتخب و دولت اين است كه در تفاهم و همكاري متقابل حجم خدمترساني به مردم را افزايش دهند.
وي در عين حال تعدد حضور كانديداهاي يك جناح در شوراي شهر را عاملي موثر و تعيينكننده در لابيهاي شورا دانست و ناهماهنگي نمايندگان شوراي شهر با يكديگر را عاملي كه باعث ميشود هم خود آنها و هم شوراي شهر ضرر كند، برشمرد.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي افزود: توصيهي ما به اعضاي منتخب شوراي شهر اين است كه خارج از مواضع سياسي عمل كنند تا كارآمديشان را در ادارهي شهر تهران نشان دهند و اين جز با همدلي امكانپذير نيست.
وي در ادامه در ارزيابي نسبت به اين مساله كه آيا با توجه به تركيب احتمالي شوراي شهر تهران احتمال تداوم حضور قاليباف در شهرداري وجود دارد، گفت: محور راي به اعضاي شوراي شهر نبايد شهردار باشد. افراد متخصصي كه براي شوراي شهر تهران انتخاب ميشوند، قطعا ميتوانند بدانند كه شهردار تهران بايد چه كسي باشد.
باهنر با تاكيد بر اينكه " عدم همكاري و مقابلهي اعضاي منتخب شوراي شهر به نفع مردم، شهرداري و شوراي شهر نيست" اظهار داشت: در شوراي شهر دوم نيز اختلافات وجود داشت اما در كارهاي تخصصي اين اختلافات بروز نميكرد و با همدلي و همراهي عمل ميكردند. در اين دوره همراهي بيشتر ميشود.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، همچنين در ارزيابي نسبت به اظهاراتي كه در روزهاي اخير در بعد زير سوال بردن سلامت انتخابات 24 آذر مطرح ميشود، گفت: هميشه در انتخابات حرف و حديث ايجاد ميشود. يك عدهي حائز اكثريت نميشوند، ممكن است غير از دلايل واقعي حرف بزنند. اينها كم لطفي است كه به جاي خسته نباشيد صحت انتخابات را زير سوال ببريم.
وي در ادامه با اشاره به انتخابات دوم خرداد 76 كه در آن وزارت كشور با وجود آنكه گرايشي متفاوت داشت آراي انتخاباتي اخذ شده را كه به جناح رقيب اختصاص داشت با صحت و سلامت قرائت و اعلام كرد رويكردي را كه در انتخابات رياست جمهوري نهم از جانب وزارت كشور شاهدش بوديم را نيز در همين راستا و در جهت تاكيد مسوولان نسبت به رعايت اصل صحت و سلامت در انتخابات دانست و گفت: در انتخابات اخير خبرگان نيز شاهديم كه آقاي هاشمي رفسنجاني با وجود اينكه برگزار كنندهي انتخابات دولت نهم است 500 تا 600 هزار راي با نفرات بعدي تفاوت دارد و اين نشان از عمق صحت و سلامت انتخابات دارد.
باهنر در ادامه دربارهي وسواسي كه هيات نظارت بر انتخابات شوراها نسبت به چگونگي شمارش آراي اين انتخابات داشت، گفت: شايد اين وسواس باعث شد شمارش آرا به تاخير بيفتد. ما اين تقصير را بايد بپذيريم. اما در حال حاضر شمارش خوب پيش ميرود.
نايب رييس مجلس شوراي اسلامي، در ارزيابي نسبت به تاثيرات انتخابات 24 آذر در ابعاد خارجي گفت: ترديد نداريم كه نظام بينالملل كه ميخواهد شكاف حاكميت و ملت را اندازهگيري كند با اخذ بيش از 57 ميليون راي و مشاركت 60 درصدي مردم خواهد ديد كه شكافي بين حاكميت و مردم وجود ندارد و اين قابل افتخار است و قطعا تاثير ميگذارد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات