رييسجمهور با قدردداني از مردم براي شركت در انتخابات روز جمعه تصريح كرد كه مردم در اين انتخابات قدرت اراده خود را نشان دادند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمود احمدينژاد كه صبح يكشنبه در همايش حمل و نقل عمومي، سخن ميگفت، با اشاره به حضور شكوهمند مردم در انتخابات 24 آذر، اظهار داشت: روز جمعه يك بار ديگر شاهد حضور باشكوه، پرافتخار و غرورانگيز ملت ايران در صحنهي انتخابات بوديم.
وي با بيان اين كه ملت ايران در طول تاريخ در صحنههاي مختلف، عظمت و كرامت خود را نشان داده و با هوشمندي كامل حضور داشته است، اظهار داشت: مردم در اين انتخابات يك بار ديگر قدرت ارادهي خود را نشان دادند و از استقلال و آرمانهاي انقلاب اسلامي دفاع كردند.
احمدينژاد گفت: حادثهي روز جمعه باعث دلگرمي ملتهاي آزاده جهان شد.
رييسجمهور در ادامه به برگزاري نشست هولوكاست اشاره كرد و اظهار داشت: در اين نشست دانشمندان مختلفي از كشورهاي مختلف حضور يافتند و عقايدشان را در مورد اين موضوع مطرح كردند. من ديداري با كساني كه در اين نشست شركت كرده بودند داشتم. آنها تاكيد كردند دو – سه روزي كه در ايران بودند لذت واقعي آزادي را چشيدند. آنها ميگفتند ما در كشور خود نميتوانيم به راحتي در مورد موضوعات مختلف صحبت كنيم ولي در كشور شما آزادي وجود دارد.
وي گفت: ديديد كه بعد از برگزاري نشست هولوكاست وزراي خارجهي يكي از اين كشورها كه ادعاي دموكراسي نيز دارد يكي از دانشمندان شركتكننده در همايش را تهديد كرده و گفته بود كه اگر برگردي براي شما مشكلاتي ايجاد ميكنيم. شما خودتان در اخبار شنيديد كه برخي شركتكنندگان اعلام ميكردند اگر به كشور خود بازگرديم به خاطر عقايدمان در مورد هولوكاست تحت پيگرد قرار ميگيريم.
احمدينژاد در بخش ديگر سخنانش با بيان اينكه رسانهها در باشكوهتر برگزارشدن انتخابات نقش مهمي داشتند، گفت: شما ديديد كه مردم چگونه با وجود جوسازيهاي فراوان رسانههاي غربي در انتخابات حضور باشكوه و عزتمند داشتند.
احمدينژاد ادامه داد: برخي رسانههاي غربي اعلام كردند اين انتخابات آزمون سنگين اين دولت است و انتظار داشتند مردم حضوري كمرنگ داشته باشند، ولي ديديد كه مردم چگونه در صحنه حاضر شدند و شاهد انتخاباتي آرام و بدون اقدامات هيجاني و تخريبي بوديم.
وي گفت: فضاي آزاد بر جريان انتخابات حاكم بود و هيچ عامل محرك كاذبي نيز وجود نداشت. ما در اين انتخابات شاهد آگاهي، عزت و ايمان مردم ايران بوديم.
رييسجمهور ادامه داد: طبق شمارشي كه صورت گرفته بيش از 28 ميليون نفر در انتخابات شركت كردهاند اگر چه برخي از آرا هنوز شمرده نشده است.
احمدينژاد ادامه داد: در روز انتخابات شاهد هواي سرد و باراني بوديم ولي مردم آمدند و حتي دو ساعت زير برف ايستادند و در انتخابات شركت كردند.
وي تصريح كرد كه بايد از تمام مردم تشكر و قدرداني كنيم.
به گزارش ايسنا احمدينژاد كه در اولين همايش حمل و نقل عمومي سخنراني ميكرد همچنين بر گسترش حمل و نقل عمومي تاكيد كرد و با بيان اينكه " با مرور زمان سرانهي سفرها افزايش پيدا ميكند" گفت: بايد زمينهاي فراهم كنيم تا مردم كمتر از وسايل شخصي استفاده كرده و بيشتر از وسايل عمومي استفاده كنند؛ چرا كه اين خود مانع اتلاف منابع مالي خواهد شد.
وي گفت: به نظر من در حال حاضر حمل و نقل عمومي بهترين شيوه براي پاسخگويي به مسالهي جابجايي است.
وي گفت: ما بايد امكانات حمل و نقل عمومي را گسترش داده و از خطوط مترو، قطار هوايي، اتوبوس و ديگر وسايلي كه حمل و نقل عمومي را آسان ميكند به نحو احسن استفاده كنيم.
احمدينژاد گفت: ما سالانه بيش از دوازده ميليارد تومان براي حمل و نقل عمومي خرج ميكنيم و اين هزينه هر سال 12 الي 13 درصد نيز رشد پيدا ميكند.
وي گفت: ما طبق يك برنامهريزي ميتوانيم اين هزينه را كاهش دهيم.
احمدينژاد گفت: روزانه 72 ميليون ليتر بنزين در كشور مصرف ميشود كه بيش از 60 درصد آن در 16 شهر بزرگ كشور صورت ميگيرد.
احمدينژاد گفت: دولت در راستاي گسترش حمل و نقل عمومي يك تصميم بزرگ گرفت و مجلس نيز به دولت كمك كرد و ما اقدامي را در قالب تبصرهي 13 بودجه براي گسترش حمل و نقل انجام داديم كه اين تبصره يكساله است و قرار است به زودي يك لايحهي پنج ساله به مجلس بدهيم و اميدواريم كه اين امر مورد حمايت مجلس نيز قرار بگيرد و اميد است كه طي يك برنامهي فشرده حمل و نقل عمومي بيش از اين گسترش پيدا كند.
احمدينژاد گفت: همانطور كه گفتم ما هم به اتوبوس، هم به مترو، هم به قطار زميني و هوايي احتياج داريم و هر كدام در جاي خود مناسب و ارزشمند است ولي بعضيها طوري صحبت ميكنند كه انگاري ميخواهند بين مترو و اتوبوس جنگ بياندازند.
رييسجمهور ادامه داد: ما امروز در تهران نيازمند توسعهي سريع شبكهي ريلي هستيم؛ چرا كه امكان توسعهي بزرگراه در تهران ديگر آنقدر امكان ندارد. مثلا؛ براي ساختن هر كيلومتر بايد هزينههاي زيادي پرداخته شود و همزمان با آن تعداد زيادي از خانهها تخريب شده به بافتهاي اجتماعي آسيبهايي را وارد ميكند.
احمدينژاد گفت: ما نيازند 7 – 8 خط متروي ديگر هستيم كه البته ساختن اين خطوط مترو كمي طول ميكشد.
وي گفت: ما بعضا در هنگام توسعهي حمل و نقل عمومي با مشكلاتي روبرو ميشويم و بعضي از پروژهها در اين ارتباط مدت زيادي طول ميكشد كه ساخته شود كه نمونهي آن بزرگراه تهران - شمال است كه از سال 74 ساختن آن آغاز شده و تاكنون نيز ادامه دارد و اگر منابع مالي لازم نيز فراهم شود تا پنج سال ديگر ممكن است به اتمام برسد. شما با يك حساب سرانگشتي متوجه ميشويد كه 16 – 17 سال ساختن اين بزرگراه تقريبا طول ميكشد. معتقدم كه مثلا آقاي رحمتي وزير راه بيايد و بگويد طي اين برنامه من قرار است 0 هزار كيلومتر راهآهن ايجاد يا مثلا چند هزار كيلومتر آسفالت و شبكهي بزرگراهي ايجاد كنم. تاكيدم اين است كه امور بر اساس برنامهي زمانبندي شده پيش برود و اين كار شدني است.
احمدينژاد گفت: من در اين راه بر خود لازم ميدانم كه از دستاندركاران امر حمل و نقل مانند رانندگان كاميون و اتوبوس كه به خاطر شغلشان روزها و هفتهها از خانواده و محل زندگيشان دورند تشكر و قدرداني كنم.
احمدينژاد تاكيد كرد: معتقدم كه سياستگذاران حمل و نقل عمومي از جمله وزارت كشور و وزارت راه بايد حمل و نقل ارزان را در كشور رشد دهند. بايد حمل و نقل ارزان شود به نحوي كه حمل و نقل خصوصي جايش را به حمل و نقل عمومي بدهد.
وي گفت: وزارت كشور اتوبوسهايي را براي توسعهي حمل و نقل عمومي به شهرداريها واگذار و خود دولت 5/82 درصد از اين هزينههاي اتوبوسها را پرداخت كرده است؛ يعني اگر يك اتوبوس 100 ميليون تومان است دولت نزديك به 80 ميليون تومان آن را پرداخت كرده است و انشاءالله تلاش ميكنيم تا در آيندهي نزديك دولت پول كامل اتوبوسها را بپردازد البته به شرط اينكه حمل و نقل عمومي ارزان باشد و اينگونه نباشد كه دولت 80 ميليون رايانه بپردازد از آن طرف، مردم براي حمل و نقل عمومي و يك جابجايي 100 الي 200 تومان بپردازند و مجبور شوند كه پول اينچنيني بدهند. بايد حمل و نقل عمومي ارزان شود و اگر قيمتها پايين بيايد به نفع كشور است. بعضيها تصور ميكنند اگر قيمتها را آزاد كنيم اين به نفع كشور است در صورتي كه چنين نيست و اين امر به نفع كشور خواهد بود.
احمدينژاد همچنين در اين همايش به آمار تصادفات و تلفات در سوانح رانندگي جادهاي اشاره كرد و گفت: لازم و ضروري است كه در اين ارتباط نيز چارهاي انديشيده شود تا تلفات كاهش پيدا كند.
پيش از سخنان رييسجمهور رحمتي وزير راه و ترابري نيز به ارايهي گزارشي از وضعيت راههاي كشور پرداخت.
انتهاي پيام
نظرات