موسوي لاري درستادانتخابات كشور: تجربه ميز احزاب و خبرنگاران در ستاد انتخابات موفق بود مجريان و ناظران اين انتخابات بايد بتوانند از عملكردشان دفاع كنند
وزير سابق كشور، از يك طيف و جريان سياسي بودن مجريان و ناظران را اصليترين دغدغهي انتخابات برشمرد و بر حفظ آراي مردم براي جلوگيري از شائبههاي احتمالي تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار ايسنا، حجتالاسلام سيدعبدوالواحد موسوي لاري در بازديد از ستاد انتخابات كشور با بيان اين مطلب اظهار داشت: شايد دغدغه اصلي كه در اين دوره براي خيليها مطرح شده اين تلقي باشد كه مجريان و ناظران از يك طيف و جريان سياسي هستند. در گذشته دستگاه اجرايي از دو طيف سياسي كشور بودند اما در اين انتخابات نوعي هماهنگي بين ناظران و مجريان است كه اين دغدغه را ايجاد كرده كه هماهنگ بودن دو ركن انتخاباتي باعث شود نسبت به پارهاي تخلفات انتخاباتي، آن طور كه شايسته است دقت نشود.
وي با اظهار اميدواري نسبت به اين كه مجريان و ناظران انتخابات اين دغدغه را جدي بگيرند و راههايي براي پاسخگويي به آن داشته باشند، گفت: اميدواريم مسوولان با پاسخگويي صحيح به اين دغدغه اين امكان را فراهم كنند تا راي مردم همانگونه كه به صندوق ريخته ميشود، بيرون بيايد و مجريان و ناظران اين انتخابات بتوانند از پروندهي عملكرد خود دفاع كنند.
وي در ادامه با اشاره به آنچه آن را تخلفاتي كه در دوران انتخابات قبل اتفاق افتاد خواند، عمدهي اين تخلفات را شامل دخالت برخي نيروها در امر انتخابات دانست و گفت: مطابق قانون نيروهاي نظامي نميتوانند در هيچ يك از بخشهاي انتخابات حضور داشته باشند اما ما اين مشكل را در انتخابات قبل داشتيم و تخلفات انجام شده را پيگيري كرديم.
موسوي لاري همچنين با اشاره به ويژگي انتخابات جمعه كه همزماني دو انتخابات و بعضا سه انتخابات را در برخي حوزههاي انتخابيه در بر ميگرفت، از اين همزماني به عنوان عاملي كه باعث ميشود كنترل كار براي مديران برگزاركننده دشوار شود، نام برد و گفت: نمايندگان كانديداها در اين شرايط بايد حضور بيشتري در پاي صندوقها داشته باشند.
وزير سابق كشور در ادامه توقف بيش از حد مردم در پاي صندوقهاي راي را كه به تبع همزماني انتخابات و طول كشيدن مراحل اخذ راي ايجاد ميشود، به سبب اين كه موجب ميشود افراد در آنجا با تبادل نظر بعضا نسبت به تبليغ و حمايت از يك كانديدا يا ليست انتخاباتي اقدام كنند، بسترساز وقوع تخلف دانست و گفت: در اين شرايط كار مسوولان برگزاركننده انتخابات دشوارتر ميشود و بايد با دقت بيشتري عمل كنند.
وي در ادامه با اشاره به برگزاري سومين دوره انتخابات شوراي شهر گفت: ما دو تجربه گذشته انتخابات شورا را كه با قوت و ضعفهايي توام بود، پشت سر گذاشتيم و من اميدوارم شورايي كه در اين دوره بر سر كار ميآيد، تركيبي از تجارب دو شوراي گذشته را در نظر بگيرد و با تكيه بر قوتها در جهت رفع نقاط ضعف اقدام كند.
موسوي لاري همچنين در ارزيابي نسبت به حذف ميز احزاب از ستاد انتخاباتي كشور با اشاره به وضعيت ستاد انتخابات در دوران مسووليتش كه ميزهايي به خبرنگاران و نمايندگان احزاب اختصاص داده شده بود گفت: احساس من اين بود كه حضور خبرنگاران به عنوان نمايندگان رسانهها و احزاب به عنوان مدعيان حاكميت باعث ميشود كليه تلاشهاي متوليان برگزاري انتخابات ديده شود و انتقاداتي كه بعضاً به خاطر فاصلهها در ذهن به وجود ميآيد، از بين برود. تجربه حضور خبرنگاران و احزاب تجربه موفقي بود كه ميخواستيم آن را تقويت كنيم.
موسوي لاري همچنين در ارزيابي نسبت آنچه عملكرد مسوولان برخي از شعب در مجبورساختن مردمي كه صرفا براي راي دادن براي انتخابات شوراي شهر آماده بودند و با اصرار در دو انتخابات خبرگان و مياندورهاي نيز شركت كردهاند، خوانده شد، گفت: اگر چنين باشد تخلف است. هيچ رايدهندهاي نبايد احساس كند مسوولان صندوقها او را نسبت به انتخابش مجبور كردهاند. اين از موارد قطعي تخلف است كه بايد به مسوولان مربوطه منتقل شود.
وي در عين حال در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از وي درباره ارزيابياش نسبت به تمايل مردم به راي دادن به اصلاحطلبان در عين آنچه آن را رويگرداني آنها از اين جريان طي دو انتخابات اخير ناميد، سوال كرد، گفت: رويگرداني از جريان اصلاحات را قبول ندرام، آن چه در انتخابات مجلس هفتم و رياستجمهوري نهم اتفاق افتاد رويگرداني نبود. در انتخابات رياستجمهوري نهم مهمترين عامل ناكامي اصلاحطلبان، تعدد كانديداها بود و سرجمع آراي كانديداهاي اين طيف از رقيب بيشتر بود.
وزير سابق كشور افزود: در مجلس هفتم نيز مردم از اصلاحطلبان رويگردان نشده بودند بلكه عدهي زيادي از كانديداهاي آنها رد صلاحيت شدند.
وي همچنين درباره انتخابات اخير شوراها كه عنوان ميشود حدود 96 درصد كانديداها تاييد صلاحيت شدهاند اظهار داشت: برخي عناصر اصلي كه در ليست فعالان سياسي حضور داشتند در اين انتخابات رد صلاحيت شدند. از نظر كمي تعداد زيادي تاييد شدند، اما به لحاظ كيفي كساني كه حضورشان امكان رقابت را فراهم ميكرد با رد صلاحيت مواجه شدند.
به گزارش ايسنا موسوي لاري عصر روز جمعه براي رايدادن در صندوق استقرار يافته در وزارت كشور حاضر شد كه پس از حضور در صف طولاني رايدهندگان در ستاد انتخابات وزارت كشور ضمن بازديد ازبخشهاي مختلف اين ستاد مورد استقبال حجتالاسلام پورمحمدي وزير كشور قرار گرفت و راي خود را نيز به صندوق انداخت.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات