وزير كشور:/كامل/ *اگر همه ملزم به اجراي قانون باشيم،شاهد هيچگونه تخلفي نخواهيم بود *شمارش رايانهاي آراء در صورت اطمينان كامل هيات نظارت انجام ميشود
وزير كشور تخلفات انتخاباتي را شامل نصب خلاف قانون پوسترها، بيلبوردها، پخش شبنامه، پاره كردن پوسترهاي تبليغاتي كانديداهاي ديگر و فعاليت خارج از محدوده قانوني و اخذ خلاف قانون راي از افراد عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران حجتالاسلام و المسلمين مصطفي پورمحمدي در مصاحبهي مطبوعاتي روز جمعه با خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات وزارت كشور افزود: در اين دوره حجم تخريب و تخلفات انتخاباتي به نسبت ادوار گذشته به شدت كاهش پيدا كرده است و ما در اين زمينه رشد بسيار خوبي را در رفتارهاي مدني و حركت قانونمند فعالان انتخاباتي و كانديداها شاهد بوديم.
وي با تاكيد بر اينكه " تلاش ما اجراي قانون است و در اين عرصه تمام تلاش خود را براي كاهش تخلفات انتخاباتي به كار بستهايم" تصريح كرد: اگر همه ملزم به اجراي قانون باشيم شاهد هيچگونه تخلفي نخواهيم بود.
وي همچنين دربارهي برخي شايعات مبني بر وقوع تيراندازي در تهران در ايام تبليغات انتخاباتي اظهار داشت: ممكن است در برخي موارد نصب غيرقانوني بيلبوردها و پوسترهاي تبليغاتي، هنگام جمعآوري آنها از سوي انتخابات كشور درگيري بين مسوولان ستاد انتخابات و طرفداران آن كانديدا را شاهد بوده باشيم كه پليس نيز براي پايان دادن درگيريها وارد عمل شده اما مطلب قابل توجهي در اين زمينه نداشتيم.
وزير كشور همچنين دربارهي خبر منتشر شده مبني بر اجازه ندادن به خبرنگار يكي از خبرگزاريها براي حضور در ستاد انتخابات كشور، با تاكيد به اينكه " به همهي خبرنگاران احترام ميگذاريم" اظهار داشت: اين (احترام) به مفهوم آن نيست كه كسي كه مقررات را رعايت نكرد، پليس دستش را نگيرد و بازداشتش نكند. هر جا كسي به اخلاق حرفهاي عمل نكند با كمال معذرت با او برخورد ميشود.
وي با اظهار گلايه از برخورد خبرنگار خبرگزاري مورد اشاره نسبت به اخبار وزارت كشور، تصريح كرد: بر اساس اين اتفاق روابط عمومي و شوراي اطلاعرساني وزارت كشور از آن رسانه درخواست كرد خبرنگار ديگري را معرفي كنند و فكر ميكنيم در يك محيط تفاهم اين اولين حق يك مجموعه محسوب ميشود.
وزير كشور ادامه داد: ما در خدمت خبرنگاران هستيم و خود را نيازمند به حضور آنها ميدانيم، اما بر اجراي قانون نيز تاكيد داريم و سعي ميكنيم طبق ضوابط عمل كنيم.
وزير كشور همچنين " ماشيني شدن انتخابات" را نيازي جدي برشمرد و با يادآوري سير تلاشهايي كه وزارت كشور در اين عرصه داشته است، اظهار داشت: در گذشته به دليل حجم گسترده كار، اين عمليات متوقف شد. سال گذشته ستاد انتخابات، نرمافزار شمارش و اخذ آرا را طراحي و يك شركت داخلي هم نرمافزارهاي مربوطه را نصب كرد اما جواب نداد.
وي با اشاره به اقدام مجلس در تصويب طرح همزماني برگزاري انتخابات شوراي شهر و خبرگان از آن به عنوان دليل ديگري كه وزارت كشور نتواند در اين دوره آراء انتخاباتي را به صورت رايانهاي شمارش كند، نام برد و اظهار داشت: دوستان قول دادهاند سال آينده انتخابات مجلس را در حجم وسيع به صورت رايانهاي شمارش كنيم.
پورمحمدي همچنين درباره ارسال SMSهايي با هدف حمايت از يك كانديداي ليست انتخاباتي بعد از مهلت قانوني تبليغات نيز با تاكيد بر اينكه " طبق قوانين موجود اين اقدام تخلف محسوب ميشود" اظهار داشت: با توجه به اينكه امكان دارد شركتهايي كه نسبت به ارسال اين SMSها اقدام ميكنند، چند روز قبل از ستاد انتخاباتي كانديداها سفارش دريافت كرده باشند، ما ابتدا با آن شركت به عنوان متخلف برخورد ميكنيم.
وي همچنين اقدام برخي از ستادهاي انتخاباتي را كه با در اختيار گرفتن سيمكارتهايي حتي بعد از پايان مهلت تبليغاتي نسبت به ارسال SMSهاي تبليغي اقدام كرده باشند را نيز مصداق تخلف انتخاباتي عنوان كرد و از برخورد وزارت كشور با اين ستادهاي انتخاباتي خبر داد.
وزير كشور گفت: ما امكانات لازم را براي شمارش آراء توسط رايانه در تهران فراهم كردهايم و در صورتي كه از سوي هيات نظارت اطمينان كامل حاصل شود، رايها با رايانه شمارش خواهد شد و در غيراينصورت مانند گذشته به صورت دستي انجام ميشود.
پورمحمدي در ادامهي پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا افزود: در حال حاضر حدود 1400 دستگاه در 54 سايت و مركز تعبيه شده است و همچنين به كاربران آموزشهاي لازم داده شده و جلساتي نيز با هياتهاي نظارت داشتهايم. چند شب گذشته توافقنامهاي جهت شمارش آراء به وسيلهي رايانه امضاء شد، اما روز پنجشنبه هيات فني هيات نظارت اعلام كردند كه هنوز به اطمينان خاطر نرسيدهاند، بنابراين هر زمان كه هيات نظارت موافقت خود را در مورد نرمافزار اعلام كند، پس از اتمام رايگيري رايها با رايانه شمرده خواهد شد كه در اين صورت زمان ما يك سوم خواهد شد، اما در صورتي كه اطمينان از سوي هيات نظارت حاصل نشود، مانند سالهاي گذشته به صورت دستي آراء شمرده ميشود و با توجه به اينكه در تهران سه صندوق مختلف بايد شمرده شود، زمان شمارش طولانيتر خواهد بود.
وي با بيان اينكه "روز انتخابات روزي است كه مردم با نوع حضور خود مسير حركت اجتماعي را تعيين ميكنند" گفت: در روز انتخابات مردم يا بر راه گذشتهي خود تاكيد داشته و يا بر انتخابات گذشته خود تجديدنظر ميكنند كه در هر جهت اين انتخابات مهم و تعيينكننده خواهد بود.
پورمحمدي اظهار داشت: در جامعهي ايماني و ارزشمدار چنين روزي از يومالله است روزي كه يك ملت مومن و آرمانگرا آيندهي خود را تعيين و تضمين ميكند.
وزير كشور خاطرنشان كرد: مجموعه گزارشاتي كه تاكنون رسيده نشان ميدهد جريان انتخابات روان است، عليرغم اينكه ما بزرگترين انتخابات را داشتهايم و زمان آن نيز با توجه به تجميع انتخابات محدود بوده است، اما ما هيچ احساس سختي نداشتهايم و بخشي از علت اين سهولت كار را در تلاش خبرنگاران و رسانهها ميدانيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا تقسيمبنديهاي جديدي از سوي وزارت كشور براي حوزهي انتخابيهي تهران، شهرري، شميرانات و اسلامشهر صورت گرفته است، گفت: ما در اين مرحله تقسيمات و مرزبنديهاي جديدي نداشتهايم و هرچه بوده در گذشته صورت گرفته است و اگر اصلاحاتي در اين حوزهها انجام شده باشد، احتمالا از سوي فرمانداري بوده است.
وي در پاسخ به اين سوال كه انفجاراتي در شهر زاهدان صورت گرفته و يك خودرو به همراه يك سرنشين آتش گرفته است، گفت: احتمالا در اين خودرو مواد منفجره موجب شده سرنشين آن نيز كشته شود البته در يك نقطهي ديگر از اين شهر نيز يك كپسول گاز در يك ساختمان منفجر شده كه اين موارد هيچ ربطي به انتخابات نداشته و ندارد و تاثيري نيز بر نوع حضور مردم نخواهد داشت، البته اشرار از قبل تهديداتي را داشتهاند اما اگر قرار بود ملت ما با چنين چيزهايي عكسالعمل نشان دهند، زودتر از اينها اين كار كرده بودند.
وي در مورد آنچه بر اساس برخي آمار مبني بر حضور بيشتر مردم در شمال تهران عنوان ميشود، گفت: ما اميدواريم حضور و مشاركت مردم در همه جاي كشور بيشتر باشد، البته چند صندوقي كه گزارشش از سوي صدا و سيما منتشر شد، حكايت از استقبال خوب مردم ميكرد.
پورمحمدي در مورد تاييد صلاحيت چند كانديداي ديگر در صبح روز جمعه گفت: شوراي مركزي هيات نظارت ابلاغيهاي را به ما دادند كه طي رفت و آمدهاي برخي، تعدادي از افراد باقي مانده بودند كه تاييد صلاحيتشان روز پنجشنبه عصر مشخص شد.
وزير كشور در پاسخ به اين سوال كه برخي احزاب و گروهها نسبت به سلامت انتخابات ترديد دارند، گفت: البته همه بايد سوژهي تبليغاتي براي گفتوگو و فضاسازي داشته باشند و در اين رابطه از هر چيزي ميتوانند استفاده كنند اما ما تمام تلاش خود را به كار گرفتهايم تا انتخابات در كمال سلامت و آرامش و رقابت انجام شود و محدوديتها را به حداقل رساندهايم و مهم برايمان خود قانون بوده است و در جاهايي كه قانون سكوت كرده و تفسيري نداشته است ما به نفع كانديداها عمل كردهايم.
وي گفت: به عنوان نمونه كانديداهاي خبرگان در سالهاي گذشته نمايندهاي در پاي صندوقهاي راي نداشتند اما امسال از ما درخواست كردند كه اين كار را انجام دهيم، ما نيز به شوراي نگهبان اطلاع داديم و آنها نيز طي بررسيهاي صورت گرفته اعلام كردند كه قانون در اينجا مسكوت است، بنابراين ميتوانند كانديداها نماينده در پاي صندوقهاي راي داشته باشند، بنابراين ما در هر صورت سعي ميكنيم رفتارمان قانوني و شفاف باشد.
وي در مورد اعلام زمان نتايج آراء گفت: در سراسر كشور حداكثر تا 48 ساعت پس از اتمام رايگيري نتايج اعلام خواهد شد، البته در مورد شوراي شهر تهران اين زمان طولانيتر خواهد بود و احتمالا 72 ساعت به طول خواهد انجاميد، زيرا ما تقويم انتخاباتي را به گونهاي ديگر تنظيم كرده بوديم.
وي در مورد تمديد ساعت انتخابات نيز گفت: امسال ما انتخابات را با يك ساعت تاخير يعني ساعت 9 آغاز كرديم زيرا تجربه نشان داده بود كه مردم ديرتر به پاي صندوقهاي راي ميآيند و ما از آن طرف يك ساعت به ساعت انتخابات اضافه كرديم و اميدواريم كه اين ساعت تمديد نشود و از مردم نيز ميخواهيم كه در همين اولين ساعات به پاي صندوقهاي راي بيايند تا نياز به تمديد نباشد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات