دهمين همايش دو روزه انجمن زمين شناسي ايران صبح امروز با حضور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست و جمعي از زمين شناسان كشور در دانشگاه تربيت مدرس آغاز به كار كرد.
به گزارش سرويس «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم دكتر واعظ جوادي، رئيس سازمان محيط زيست، دكتر فريد مر رئيس انجمن زمين شناسي ايران، دكتر محمد رضا نيكودل دبير دهمين همايش انجمن زمين شناسي ايران و دكتر فتح الللهي، معاون پژوهشي دانشگاه تربيت مدرس به ايراد سخنراني پرداختند.
دكتر محمد رضا نيكودل، دبير دهمين همايش انجمن زمين شناسي ايران در بيان ارائه گزارش فعاليت دبيرخانه اظهار كرد: حدود 450 مقاله از گرايشهاي مختلف زمين شناسي به دبيرخانه همايش ارسال شده است كه از اين تعداد، 62 مقاله زمين شناسي اقتصادي، 4 مقاله پزشكي، 10 مقاله زمين شناسي نفت، 77 مقاله زمين شناسي مهندسي، 24 مقاله زمين شناسي زيست محيطي، 33 مقاله ژئوتكنيك، 21 مقاله ژئوفيزيك، 6 مقاله مهندسي معدن، 50 مقاله چينه شناسي و فسيل شناسي حاصل تلاش دانشجويان كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري و همكاران دانشگاهي و كارشناسان زمين شناسي اختصاص داشته است.
نيكودل اظهار داشت: مقالات در 10 كميته داوري شد و از 450 مقاله رسيده، 170 مقاله به صورت پوستر و160 مقاله به صورت سخنراني ارائه خواهد شد و تعداد 120 مقاله نيز پذيرفته نشده است.
وي در بيان ويژگيهاي اين همايش گفت: از ويژگيهاي دهمين همايش زمين شناسي ايران ميتوان به رشد ده درصدي تعداد مقالات نسبت به همايشهاي سالهاي گذشته، انتخاب دانشجوي نمونه رشته زمينشناسي در دانشگاه تربيت مدرس است با هدف ايجاد انگيزه و تشويق دانشجويان فعال در شاخههاي مختلف زمين شناسي، معرفي زمين شناس برجسته كشور به منظور تشويق و و تقدير از زمين شناسان برجسته در زمينههاي آموزشي و پژوهشي، انتخاب «كتاب سال» در شاخههاي مختلف زمين شناسي در دو بخش تاليف و ترجمه و برگزاري مسابقه دوسالانه عكس انجمن زمين شناسي ايران اشاره كرد.
دكتر فاطمه واعظ جوادي، رئيس سازمان حفاظت محيط زيست نيز طي سخناني اظهار كرد: مساله مهمي كه ما در حال حاضر با آن روبرو هستيم بحث آلايندههاست و متاسفانه فعاليتهاي معدني در كشورمان بي مهابا انجام ميشود.
وي افزود: ما وقتي معدني را استخراج مي كنيم بايد در نظر بگيريم كه در كنار آن مرتع و محل زندگي عدهاي از هموطنانمان قرار دارد و توجه به اين مساله بسيار ضروري است.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين بحث مكان يابي دفن پسماندها را از ديگر مشكلات مهم و قابل توجه دانست و گفت: پسماندهاي حاصل از معادن به دليل ايجاد اثرات زيست محيطي مخرب از اهميت بسزايي برخوردار است و مي بايست رفع اين معضل در دستور كار قرار گيرد.
در ادامه دكتر فريد مر، رئيس انجمن زمين شناسي ايران اظهار كرد: دهمين همايش انجمن زمين شناسي ايران، امسال در حالي برگزار مي شود كه يك دهه از برپايي آن گذشته و وقتي يك نگاه تاريخي به اين گذشته داشته باشيم، متوجه بالاتر رفتن كيفيت و كميت مقالات مي شويم و مي توان متوجه رشد علم زمين شناسي در جامعه شد.
به گزارش ايسنا از پايگاه ملي دادههاي علوم زمين، وي افزود: با ديدگاه جهاني و ديدگاهي فراتر از ديدگاه محلي ميتوان سياستهاي خوبي را در جهت بهره برداري و استفاده هرچه بهتر از منابع زميني و طبيعي كشور تدوين و اجرا كرد.
دكتر مر در ادامه اظهار كرد: تحولات كمي و كيفي دهه اخير در رشته زمين شناسي در كشور بطور كامل مشهود بوده و حضور علمي موثر و پررنگ زمين شناسان كشور و تعداد مقالات علمي و پژوهشي منتشره در عرصه هاي علمي بينالمللي در اين زمينه تاثير گذار بوده است.
رئيس انجمن زمين شناسي ايران با اشاره به كمبود منابع زميني در بيشتر كشورها گفت: كمبود منابع زميني در بسياري از كشورها همواره يكي از موارد اختلاف و جنگ در بين كشورهاي مختلف جهان بوده است، تاكيد كرد كه يكي از اين منابع طبيعي كه از چندين كشور مختلف ميگذرد، منبع آب شيرين است.
وي افزود: در مسير جريان سيلابها، آلايندهها و تركيبات پايدار موجود در آنها از بين نميروند و كشورهاي مختلف را درمينوردند و به همين دليل براي استفاده مشترك همه جوامع از اين منابع بايد تدابير مناسبي انديشيده شود و ديدگاهها و سياست گذاريهاي اعمال شده با يك چرخش بينش از ديدگاه محلي و داخلي به ديدگاه منطقهيي و جهاني تغيير پيدا كند.
دكتر مر در خصوص اهميت آب شيرين يادآور شد: پژوهشهاي مختلفي كه توسط محققان انجام شده، ارزش و اهميت آب شيرين را بيش از پيش نمايانده است و اكنون منابع ارزشمند آب شيرين به جاي آنكه صرف كشت دانههاي بيارزش غذايي شوند، عمدتا به سمت كشت دانههاي با ارزش و سرشار غذايي سوق يافتهاند.
گفتني است، دهمين همايش سراسري انجمن زمين شناسي ايران تا 15 شهريورماه در دانشگاه تربيت مدرس ادامه دارد.
انتهاي پيام
نظرات