مراسم توديع و معارفه روساي سابق و جديد دانشگاه الزهرا (س) با حضور مشاورارشد، معاون دانشجويي و مدير كل حراست وزير علوم، نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاه، رييس صندوق رفاه و مشاور وزير علوم در امور زنان، روساي دانشكدهها، اعضاي هيات علمي و دانشجويان در اين دانشگاه برگزار شد.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم ضمن تقدير از خدمات دكتر زهرا رهنورد، دكتر مباشري به عنوان دوازدهمين رييس تنها دانشگاه دولتي زنان در كشور معرفي شد.
گفتني است، دكتر محمد مهدي زاهدي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در لوح تقديري كه توسط مشاور ارشد وزير علوم به دكتر رهنورد تقديم شد، از زحمات وي تقدير كرد.
دكتر طالبيان مدير كل دفتر وزارتي و مشاور ارشد وزير علوم در اين مراسم در سخناني اظهار كرد: از تجربيات دكتر رهنورد از اين پس در فضاي سياستهاي پايهاي كشور و سياستگذاريهاي وزارت علوم استفاده خواهد شد.
وي اظهار كرد: دكتر رهنورد جزو افتخارات انقلاب اسلامي، عرصه آموزشي، پژوهشي و جامعه داخلي و بين المللي است.
وي موجب افتخار بانوان جامعه هستند و در طول ساليان سال نيز موجبات خير و بركت و خدمات زيادي بودهاند.
وي با بيان اينكه دكتر رهنورد در قالب صنف و گروه خاصي نميگنجد و فراتر از اينهاست، اظهار كرد: ايشان متعلق به همه مردم و انقلاب هستند و اين گونه شخصيتها از آنجا كه به خاطر خدا و با خلوص نيت فعاليت ميكنند در قلب همه انسانها جاي دارند.
دكتر طالبيان در رابطه با انتخاب دكتر مباشري به عنوان رييس جديد دانشگاه الزهرا (س)، اظهار كرد: ايشان منتخب مجموعهاي از اعضاي هيات علمي دانشگاه و داراي مقبوليت عمومي در دانشگاه هستند كه تبلور آن از انتخاب قبلي ايشان به عنوان رييس دانشكده ادبيات مشخص ميشود.
حجتالاسلام والمسلمين خان بيگي نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاه الزهرا (س) نيز در اين مراسم با اشاره به خصايص و نكات مثبت شخصيت دكتر رهنورد، اظهار كرد: دكتر رهنورد وقت زيادي را براي رياست ميگذاشتند به گونهاي كه همواره بسيار زود بر سر كار حاضر شده و اغلب اوقات بعد از همه دانشگاه را ترك ميكردند.
همچنين اهتمام ايشان به نيروهاي ارزشي نظام، ساده زيستي و اهتمام به توسعه كمي و كيفي دانشگاه از مهمترين خصوصيات وي است.
نماينده مقام معظم رهبري در دانشگاه الزهرا(س) در خاتمه با اشاره به ضرورت پيگيري احداث مسجد در اين دانشگاه، اظهار كرد: وجود مسجد در اين دانشگاه يك ضرورت است و اگرچه براي احداث آن اقداماتي انجام شده ولي بايد اين اقدامات براي تحقق هدف مذكور پيگيري شود.
ارتقاي هرم مرتبه علمي اعضاي هيات علمي
ارتقاي دانشگاه از سطح سوم به اول
تلاش براي بينالمللي كردن دانشگاه
رييس جديد دانشگاه الزهرا (س) ارتقاي هرم مرتبه علمي اعضاي هيات علمي، ارتقاي دانشگاه از سطح سوم به اول و تلاش براي بينالمللي كردن دانشگاه را از برنامههاي خود بيان كرد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر مباشري امروز در مراسم معارفه خود به رياست دانشگاه الزهرا (س)، با تقدير از خدمات دكتر رهنورد، با اشاره به سياستها و برنامههاي آينده در دانشگاه، اظهار كرد: ادامه طرح ساماندهي جامع فضاهاي دانشگاه، ادامه طرح توسعه فيزيكي، آموزشي، پژوهشي، ورزشي و تفريحي و رفاهي، اعتلاي سطح كمي و كيفي از طريق جذب نيروهاي متخصص، به روز كردن كتابخانه دانشگاه و پيوستن به كتابخانههاي معتبر جهان، ارتقاي هرم مرتبه علمي اساتيد از طريق ايجاد تمهيدات لازم از جمله اختصاص رايانه، اتاق مناسب و زمينههاي پژوهشي، بهبود سيستم اداري و مالي و قانونمند كردن آن برخي از برنامههاي آينده دانشگاه است.
وي ارتقاي سطح دانشگاه از سطح سوم به سطح اول را از ديگر اهداف عنوان كرد و گفت: اين مساله از طريق فراهم كردن زمينههاي پژوهشي، اعطاي جايزه به دانشجويان برتر در زمان گزينش و انتخاب دانشگاه از جمله شركت در كنفرانسهاي بينالمللي، سفرهاي علمي و غيره و همچنين جذب نيرو و اعضاي هيات علمي متخصص در هر رشته عملي خواهد شد.
دكتر مباشري افزود: ادامه توسعه دورههاي تحصيلات تكميلي و ايجاد زمينهها و بسترهاي درآمدزا براي دانشگاه با توجه به پتانسيل موجود دانشگاه، ادامه فعاليت در جهت تحقق طرح بينالمللي كردن دانشگاه، تاسيس شعبههاي دانشگاه در داخل و خارج دانشگاه به ويژه منطقه، جذب منابع مالي از خارج دانشگاه و هزينه كردن آن در داخل دانشگاه، ايجاد امكانات رفاهي و تسهيلات لازم براي اعضاي هيات علمي مانند تاسيس تعاوني مسكن، مصرف كارآمد و امكانات تفريحي و ورزشي، ايجاد ارتباط با مراكز علمي و دانشگاههاي معتبر، اجراي دورههاي آموزشي، طرحهاي مشترك و تاسيس رشتههاي مورد نظر از ديگر برنامههاست.
رييس دانشگاه الزهرا (س) در خاتمه، اختصاص و امتيازدهي به دانشجويان برتر دانشگاه را از ديگر اهداف عنوان كرد و گفت: فراهم كردن زمينه براي تبديل دانشگاه به قطب علمي با هدف نيل به جايگاه ملي در مورد مسائل زنان در همه محورهاي تحقيقاتي، آموزشي و مطالعاتي به ويژه در امور علوم انساني و زنان و همچنين كرسيهاي نظريه پردازي، برگزاري دورههاي آموزشي براي كاركنان، توسعه كمي و كيفي خدمات مادي و معنوي به دانشجويان، توسعه كمي و كيفي خوابگاهها و افزايش مشاركت دانشجويان در امور خوابگاهي، ايجاد زمينه بهره وري بيشتر از نتايج تحقيقات در برنامههاي كشور با ايجاد ارتباط منسجم با مراكز سياست گذاري و برنامه ريزي نظام از طريق كاربردي كردن پژوهشها از ديگر برنامههاي آينده دانشگاه است.
رهنورد در مراسم توديع خود:
نه بركنار شدم، نه استعفا دادم، خودم خواهان ترك سمت بودم
هرگز نگاه باندي و گروهي نداشتم
32 واحد آموزشي به دانشگاه اضافه ميشود
رييس سابق دانشگاه الزهرا (س) با بيان اينكه نه بركنار شدم و نه استعفا دادم، گفت: با تغيير دولت، من خود خواهان بركناري از اين سمت شدم.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر زهرا رهنورد امروز در مراسم توديع خود كه با حضور جمعي از مسؤولان وزارت علوم، روساي دانشكدهها، اعضاي هيات علمي، دانشجويان و كارمندان دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، افزود: مسئوليت را با سربلندي به يك سربلند ديگر تحويل دادم، دكتر مباشري نيز يك فرد گرانقدري براي دانشگاه است.
وي با بيان اينكه دولت هشتم و نهم هر دو به دانشگاه الزهرا (س) نهايت لطف را داشتند، گفت: احمدي نژاد بعد از رييس جمهور شدن يك ميليارد تومان در زمينه خوابگاهي به دانشگاه كمك كرد.
وي تاكيد كرد: من هرگز نگاه باندي و گروهي نداشتهام و تا ابد نيز خادم انقلاب اسلامي هستم.
دكتر رهنورد با بيان اينكه بزودي 32 واحد آموزشي به دانشگاه الزهرا (س) اضافه ميشود، گفت: در سالروز تولد امام رضا (ع) كلنگ مسجد دانشگاه زده و نقشه آن نيز به دانشگاه تقديم شد.
دكتر رهنورد با بيان اينكه براي تاسيس مسجد از لحاظ مادي هيچ كمبودي وجود ندارد، گفت: بنده 30 ميليون تومان حق تدريس خود را براي ساخت مسجد به دانشگاه اهدا كردم.
وي با اشاره به نهادها و سازمانهاي فرهنگي دانشگاه، تصريح كرد: جهاد دانشگاهي دانشگاه همواره يك سازمان بروز و علمي بوده است.
وي با بيان اينكه بسيج اساتيد و بسيج كاركنان زن در زمان رياست بنده تشكيل شد، گفت: تشكلها، بسيج و انجمنهاي اسلامي دانشجويي در شور و نشاط بخشيدن به دانشگاه بسيار كوشا بودهاند.
وي با بيان اينكه زيرساختهاي دانشگاه بايد به واسطه قرآن پايهگذاري شود، تصريح كرد: در اين دانشگاه دائما زمزمه قرآن به گوش ميرسد.
وي اظهار اميدواري كرد كه در اين ايام مبارك موفقيتهاي بزرگ هستهاي، علمي و غيره نصيب كشور شود.
رييس سابق دانشگاه الزهرا در خاتمه با نام بردن از اساتيد، روسا و كاركنان دانشگاه و ايثارگران و جانبازان از زحمات آنها تشكر كرد و گفت: تمامي اساتيد، كاركنان و دانشجويان در زمان رياست الهام بخش من بودند.
افزايش چندبرابري كادرعلمي، بودجه و فضاي آموزشي دانشگاه درمدت رياست دكتر رهنورد
دكتر فرزانه، معاون پژوهشي دانشگاه الزهرا(س) نيز در اين مراسم به ارائه عملكرد دكتر زهرا رهنورد در عرصههاي پژوهشي، آموزشي، عمراني و رفاهي و علمي و فرهنگي پرداخت.
وي با بيان اينكه دكتررهنورد از سال 1377 تاكنون رياست دانشگاه را بر عهده گرفته است، اظهار كرد: در اين مدت حساس تلاش خستگي ناپذير را دراعتلاي توسعه علمي فرهنگي و پژوهشي دانشگاه انجام داده است.
وي افزود: دكتر رهنورد با هنرمندي و عشق و علاقه مسائل كوچك و بزرگ دانشگاه را پيگيري كرده و با تمام ارگانهاي دانشگاه دلسوزانه همكاري كرده و همه را اهل يك خانه ميدانستند.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به فعاليتهاي آموزشي دكتر رهنورد در طول اين مدت، اظهار كرد: افزايش كادر علمي دانشگاه از 233 نفر در سال 77 به 322 نفر در سال 85، افزايش تعداد دانشجو از سه هزار و 500 نفر در سال 77 به 9 هزار نفر در سال جاري، افزايش تعداد رشتههاي موجود از 46 رشته و گرايش به 95 رشته و گرايش ( 42 رشته كارشناسي، 44 رشته كارشناسي ارشد و 9 رشته دكترا)، ايجاد دورههاي نيمه حضوري، عقد قراردادهاي همكاري با دانشگاههاي روسيه كره جنوبي، سوييس، اردن، آلمان و هند و افزايش فعاليت تشكلها و نشريات دانشجويي برخي از دستاوردهاي دانشگاه الزهرا (س) در طول مدت رياست دكتر رهنورد است.
وي افزود: تعداد اعضاي هيات علمي دانشگاه در مرتبه استادي در سال 77 نفر يك نفر بود كه اين رقم در حال حاضر به 10 نفر و تعداد دانشياران از 3 نفر در سال 77 به 23 نفر در سال 85 رسيده است.
وي در خصوص فعاليتهاي پژوهشي دانشگاه الزهرا (س) در طول اين مدت نيز گفت: افزايش تعداد طرحهاي اجرا شده از 36 طرح در سال 77 به 226 طرح در سال جاري ، افزايش فرصتهاي مطالعاتي از يك فرصت به پنج فرصت، توسعه شبكه اطلاع رساني دانشگاه، راه اندازي سايت افق، گسترش روابط بين المللي،ايجاد بانك اطلاعاتي مربوط به پژوهشكده زنان، گسترش و تجهيز كتابخانه مركزي دانشگاه، ايجاد گروه پژوهشي بيومديكال، ايجاد پژوهشكدههاي زنان، شعر و هنر و مركز پژوهشهاي مطالعات كودكان و نوجوانان و جوانان، تاسيس كلينيك مشاوره و روانشناسي و ايجاد مركز تحقيقات IT از مهمترين فعاليتهاي پژوهشي دانشگاه بوده است.
به گزارش ايسنا، دكتر فرزانه در خصوص فعاليتهاي عمراني و رفاهي در طول اين مدت، اظهار كرد: اقدام به احداث مسجد و مجتمع فرهنگي و مذهبي، توسعه و تجهيز خوابگاههاي دانشجويي، احداث ساختمان جديد مهد كودك، احداث سالن ورزشي چند منظوره و استخر، ايجاد كتابخانه نابينايان، بازسازي و تجهيز سالنهاي اجتماعات مشرق، پروين اعتصامي و سفره خانه سنتي ترمه، تشكيل صندوق قرضالحسنه ولايت، تشكيل صندوق قرضالحسنه ميلاد ويژه دانشجويان، تشكيل صندوق ويژه اساتيد و الحاق مجتمع راهآهن به مساحت 5/5 هكتار به دانشگاه برخي از اين اقدامات بوده است.
وي در خصوص اعتبارات دانشگاه اظهار كرد: افزايش بودجه دانشگاه از 2 ميليارد تومان در سال 77 به 13 ميليارد تومان در سال 85، افزايش حساب هدايا از 60 ميليون تومان به 400 ميليون تومان، ايجاد هيات مميزه دانشگاه در سال 80، كسب مقام دانشگاه نمونه در سال 80، عضويت در مجامع دانشگاههاي جهان اسلام، تاسيس هيات امنا در سال 83، افزايش فضاي فيزيكي دانشگاه از 9 هزار متر مربع به يك ميليون و 638 هزار متر مربع، اقدام جهت الحاق منازل مسكوني سايت شرقي دانشگاه به دانشگاه، توسعه و تجهيز خوابگاهها برخي ديگر از فعاليتها بوده است.
معاون پژوهشي دانشگاه الزهرا (س) در خاتمه گفت: كسب عنوان رييس نمونه دانشگاه در بين روساي دانشگاههاي كشور، انتخاب به عنوان خادم القران از طرف موسسه امام رضا (ع) و سازمان اوقاف، انتخاب به عنوان مدير نمونه گروه پژوهشي هنر از سوي سازمان ثبت در سال 83، دريافت جايزه بينالمللي خوارزمي، عضويت در هيات امناي بنياد ملي نخبگان، درج زندگي نامه دكتر رهنورد در كتاب اساتيد برجسته دانشگاه قرن 21، برگزيده شدن به عنوان مفاخر فرهنگي و تاليف كتاب هنر معاصر ايران در جهان اسلام و ارسال آن به كتابخانههاي 77 كشور جهان از جمله موفقيتهاي علمي فرهنگي دكتر زهرا رهنورد بوده است. دكتر رهنورد همچنين در سال جديد دو يادمان عاشورايي از آثار هنري ارزشمند خويش را با نامهاي درخت پرنده و ماه و پرنده را به دانشگاه اهدا نموده است.
مديريت دكتر مباشري يك مديريت اكتسابي است نه انتصابي
دكتر سلطانخواه استاد علوم پايه دانشگاه الزهرا(س) و عضو شوراي شهر تهران وعضو هيات علمي دانشگاه الزهرا(س) امروز در مراسم توديع و معارفه روساي سابق و جديد دانشگاه الزهرا (س)، اظهار كرد: بنده از طرف تك تك اعضاي هيات علمي و كاركنان دانشگاه مراتب تقدير و تكريم از دكتر رهنورد، كه در و ديوار دانشگاه نيز به خدمت صادقانه ايشان معترف هستند را اعلام ميكنم.
وي با بيان اينكه دكتر رهنورد را هيچگاه دانشگاه و تاريخ دانشگاه فراموش نميكند، اظهار كرد: دكتر رهنورد با هدف عمل به تكليف، با نيت خالصانه و از سر دلسوزي با سرمايهاي كه در اختيار داشت ، يعني با سرمايه حيثيت، شخصيت شناخته شده و آبروي خويش، براي اعتلاي دانشگاه و رساندن آن به كمال مطلوب تلاش كرد.
وي با بيان اينكه رفتن دكتر رهنورد به منزله خارج شدن از بدنه خدمت به علم و دانش نيست، اظهار كرد: مطمئنا ايشان را در سنگري ديگر منشا خير و بركت و حركتهاي بالاتر و عظيم تر خواهيم ديد.
وي همچنين با تقدير از حسن انتخاب وزير علوم مبني بر انتخاب دكتر مباشري به عنوان رييس جديد دانشگاه الزهرا(س)، اظهار كرد: وزير علوم در اين انتخاب نهايت توجه و دقت خود را به اعضاي هيات علمي دانشگاه مبذول داشتهاند، چرا كه شخصي از خانواده اعضاي هيات علمي دانشگاه انتخاب كردند. به عبارت ديگر پس از انقلاب اسلامي 10 نفر به عنوان رييس دانشگاه الزهرا(س) انتخاب شدند كه از اين ميان تنها دكتر مباشري از ميان اعضاي هيات علمي دانشگاه به عنوان رييس دانشگاه انتخاب شده است.
عضو هيات علمي دانشگاه الزهرا(س) در خاتمه افزود: دكتر مباشري علاوه بر شاخصهاي علمي و دانش و تخصص لازم، در بحث مديريتي نيز واجد قدرت و شايستگي لازم است، چرا كه مراتب مديريتي را به صورت پلكاني طي كرده و در حال حاضر براي قرار گرفتن در مسند رياست آمادگي لازم را پيدا كرده است.
رييس سابق دانشگاه الزهرا(س) همچنين در جمع خبرنگاران در خصوص فعاليتهاي بعدي خود اظهار كرد: فعاليتهاي گذشتهام را از جمله رياست گروه هنر سازمان سمت و تدريس در دانشگاه تهران را دنبال ميكنم.
دكتر رهنورد افزود: چندين پروژه تحقيقاتي نيمه تمام و كارهايي همچون ساختن مجسمه و نقاشي در دست اقدام دارم و انجام فعاليت قرآن پژوهي و عبادت خدا از ديگر كارهايي است كه قصد انجام آن را دارم.
بيوگرافي رييس جديد دانشگاه الزهرا (س)
دكتر محبوبه مباشري، رييس جديد دانشگاه الزهرا (س) متولد سال 1340 در آبادان و داراي مدرك دكتري در رشته ادبيات فارسي از دانشگاه تهران است.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، از جمله فعاليتهاي دكتر مباشري عضو هيات علمي گروه زبان و ادبيات فارسي دانشكده ادبيات زبانها و تاريخ در دانشگاه الزهرا، عضو كميته علمي المپياد ادبي دانش آموزان، معاون امور فرهنگي در چهاردهمين المپياد فرهنگي ورزشي دانشجويان سراسر كشور، معاون آموزشي دانشكده الهيات و علوم انساني و رياست دانشكده ادبيات و زبانها و تاريخ است.
از جمله موفقيتهاي ايشان شامل دريافت تشويق نامه و جايزه جهت گزارش رساله دكتري در ششمين دوره انتخابات پايان نامههاي برتر دانشجويان سراسر كشور، دريافت جايزه برترين مقاله ارائه شده از بين188 مقاله در همايش ميراث فرهنگي معنوي حضرت فاطمه الزهرا (س) است.
همچنين ايشان به عنوان پژوهشگر برتر سال 1384 انتخاب شدند كه آثار ايشان عبارتند از انجام يك طرح پژوهشي در زمينه ادبيات، تاليف 7 مقاله در همايشهاي داخلي، نگارش و چاپ چندين مقاله در مجلات، ارائه چندين سخنراني در زمينه ادبيات در محافل ادبي و انجمنهاي علمي و فرهنگي .
ديگر فعاليتهاي رييس جديد دانشگاه الزهرا(س) شامل برگزاري بزرگداشت دكتر زرين كوه در سال 78 و برگزاري نشست ادبيات مقاومت است.
انتهاي پيام
نظرات