توزيع بنزين در كل كشور نسبت به سال گذشته 10.1 درصد رشد داشته است.
به گزارش ايسنا، توفيقي ـ مديرعامل پخش فرآوردههاي نفتي آذربايجان غربي ـ با بيان اين مطلب از رشد 10 درصدي توليد نفت گاز (گازوييل) در سطح كشور نسبت به سال گذشته خبر داد.
وي، واردات بنزين در طول 149 روز گذشته را حدود 4 ميليارد و 383 ميليون ليتر عنوان و تصريح كرد: در مدت مشابه سال گذشته اين ميزان دو ميليارد و 857 ميليون ليتر بوده است كه اين نشان ميدهد در سال جاري واردات بنزين 52 درصد رشد داشته است.
توفيقي با بيان اين كه در برنامهريزيها به هيچ عنوان براي واردات نفت گاز پيشبيني نشده بود، اظهار كرد: به دليل افزايش بي رويه و رشد مصرف نفت گاز روزانه 0.8 ميليون ليتر (800 هزار ليتر) و در كل 120 ميليون ليتر در سال جاري نفت گاز وارد كشور شده و اين در حاليست كه در سال گذشته ما واردات نفت گاز نداشتيم و در سال 83 حتي صادركننده آن نيز بوديم.
او با بيان اين كه بايد نزديك به شش ميليارد دلار براي واردات بنزين و 1.5 ميليارد دلار براي واردات نفت گاز تا پايان سال اختصاص دهيم، گفت: در كل بايد براي واردات فرآوردههاي نفتي 7.5 ميليارد دلار اختصاص يابد كه اين ميزان 20 درصد بودجه كشور و حدود 10 درصد درآمد نفتي كشور است.
وي در ادامه با بيان اين كه روزانه نزديك به هشت ميليون ليتر فرآوردههاي نفتي در آذربايجان غربي توليد ميشود، افزود: از اين ميزان حدود 2 ميليون و 800 هزار ليتر بنزين، 2ميليون ليتر نفت و گاز، 1.5 ميليون ليتر نفت كوره و مابقي نفت سفيد است.
وي با بيان اين كه در سطح استان آذربايجان غربي به طور متوسط براي هر وسيله نقليه (با در نظر گرفتن حدود 150 هزار دستگاه وسيله نقليه در كل استان) 19 ليتر بنزين توليد ميشود، تصريح كرد: اين رقم در سطح كشور حدود 10.7 تا 11 ليتر است؛ يعني ما با متوسط توليد كشوري بنزين براي هر وسيله نقليه نزديك به 90 درصد اختلاف داريم.
توفيقي اظهار كرد: عرضه و توزيع بنزين در شمال استان نسبت به سال گذشته 18 درصد و در جنوب آن 30 درصد رشد داشته است كه در مجموع ميتوان گفت از لحاظ توزيع بنزين در جايگاههاي عرضه آن در كل استان شاهد رشد 20 درصدي نسبت به سال گذشته هستيم.
مديرعامل پخش فرآوردههاي نفتي آذربايجان غربي درباره قاچاق سوخت نيز گفت: به دليل افزايش قيمت فرآوردههاي نفتي در سطح بينالمللي، كشورهاي همجوار و همسايه كشور ما نميتوانند سوخت و فرآوردههاي موردنياز نقاط مرزي خود را از بازارهاي بينالمللي تامين كنند و چون كشور ما مرزهاي طولاني در حدود يك هزار كيلومتر با كشورهاي همجوار خود دارد و همچنين به دليل فراوان و سهل الوصول بودن فرآوردههاي نفتي در داخل كشور، قاچاق اين فرآوردهها از كشور به خارج از آن به راحتي انجام ميشود.
انتهاي پيام
نظرات