شوراي امنيت درخواست آتشبس ميان اسراييل- لبنان را رد كرد پوتين:اسراييل دنبال اهداف ديگري است بوش و هاوارد:اسراييل حق دارد از خود دفاع كند!
ديپلماتها اعلام كردند كه پس از مخالفت آمريكا، شوراي امنيت مجددا درخواستها براي اعلام آتش بس فوري ميان اسراييل و لبنان را رد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از روزنامهي هاآرتص، ديپلماتهاي شوراي امنيت اعلام كردند آمريكا در اين مذاكرات كه پشت درهاي بسته انجام شد، اعلام كرد كه تمركز براي ديپلماسي خاورميانه بايد در اجلاس سن پترزبورگ كه كشورهاي صنعتي موسوم به G8 در آن حضور دارند، انجام شود.
آنها اعلام كردند، آمريكا تنها عضو شوراي امنيت سازمان ملل است كه با اقدام اين شورا در اين زمان مخالف است.
نعود محمود نمايندهي لبنان در سازمان ملل، پس از نشست اين شورا به خبرنگاران گفت: ما انتظار بيشتري از شوراي امنيت داريم.
اين در حالي است كه فواد سنيوره نخست وزير لبنان، در سخنراني ملياش اعلام كرد: ما آتش بس فوري مورد حمايت سازمان ملل را خواستاريم. ما گسترش كنترل بر تمام لبنان از جمله جنوب لبنان در همكاري با نيروهاي سازمان را خواستاريم.
خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز اعلام كرد: هزاران تن از مردم اندونزي نيز امروز (يكشنبه) در اعتراض به حملات اسراييل به لبنان و اراضي فلسطين تظاهرات كردند.
برخي از تظاهركنندگان ميگفتند: اسراييل تروريست واقعي است.
يكي از سخنرانان اين تظاهرات به جمعيت حدود 5000 تن از مردم كه بسياري از آنان را زنان و كودكان تشكيل ميدادند، اعلام كرد: جنگ مقدس تنها راه براي بيرون راندن اسراييل از فلسطين است. اين وظيفهي اندونزي است كه از فلسطينيان در اعادهي حقشان عليه اسراييل دفاع كند.
اين تظاهرات از زمان آغاز حملات اسراييل به نوار غزه و لبنان بزرگترين تظاهرات در اين كشور بود.
بسياري از تظاهر كنندگان از اقدامات آمريكا كه اسراييل را مورد انتقاد قرار نميدهد، خشمگين هستند.
يكي از قانونگذاران اين كشور گفت: هي آمريكا! عليه خشونتهاي اعمال شده بر مردمي بيگناه حرفي بزن. حملات اسراييل عليه فلسطين را متوقف كن.
علي رودريگز، وزير خارجهي ونزوئلا نيز در بيانيهاي اعلام كرد: ونزوئلا حملات نامناسب اسراييل در روزهاي اخير را رد و محكوم ميكند. هيچ بهانهاي نميتواند اين تجاوزات را توجيه كند. استفادهي نامناسب از زور، كشتارهاي بيشماري را در ميان جمعيت غير نظامي به جاي گذاشته است.
دولت عراق نيز حملات جنايتكارانهي اسراييل به لبنان و غزه را محكوم كرد و نوري المالكي نخست وزير عراق هشدار داد اين خشونتها ميتواند خاورميانه را پرتنش سازد.
دفتر نخست وزير عراق در اقدامي بيسابقه دربارهي وضعيت مرزهاي خارج از عراق، در بيانيهاي اعلام كرد: مالكي حملات اسراييل به لبنان را محكوم ميكند و نسبت به پيامدهاي احتمالي آن در منطقه هشدار ميدهد.
در اين بيانيه آمده است: نخست وزير از وزراي خارجهي عرب خواست تا موضع شفافي را كه اقدامات جنايتكارانه در لبنان و غزه را محكوم ميكند اتخاذ كنند و تاكيد كرد كه اين حملات مردم لبنان را در رويارويي با اسراييل متحدتر ميكند.
اتحاديهي اروپا نيز نسبت به بحرانهاي خاورميانه ابراز نگراني كرد و اسراييل را براي استفادهي نامناسب از زور محكوم كرد.
نخست وزير فنلاند كه كشورش رياست دورهاي اتحاديهي اروپا را بر عهده دارد پيش از اجلاس G8 در يك كنفرانس مطبوعاتي اعلام كرد: اتحاديهي اروپا نسبت به استفادهي نامتناسب از زور در لبنان از سوي اسراييل در پاسخ به حملات حزبالله لبنان عميقا نگران است.
وي گفت: اتحاديهي اروپا از دست رفتن جان غير نظاميان و تخريب زير ساختهاي غير نظامي كه نقض قوانين بينالمللي و بشر دوستانه است را محكوم ميكند.
رياست اتحاديهي اروپا نسبت به اعمال محدوديتهاي دريايي و هوايي در لبنان هشدار داد و آنها را غير قابل توجيه خواند.
نخست وزير فنلاند از حزبالله لبنان خواست دو گروگان اسراييلي را فورا و بدون قيد و شرط آزاد كند.
در همين حال، خوزه مانوئل باروسو رييس كميسيون اروپايي اعلام كرد كه اسراييل حق دارد از خودش دفاع كند اما وي معتقد است استفاده از زور درست نيست.
به گفتهي اين دو رهبر اروپايي، در نشست وزراي خارجهي اتحاديه اروپا در روز دوشنبه دربارهي راههايي براي حل بحران خاورميانه گفتوگو ميشود.
از سوي ديگر، خبرگزاري آلمان اعلام كرد: جان هاوارد نخست وزير استراليا امروز حزبالله لبنان را آلت دست سوريه خواند و ادعا كرد كه حزبالله لبنان در بحران كنوني خاورميانه مقصر است.
هاوارد با تكرار ادعاي جورج بوش رييس جمهور آمريكا اعلام كرد، اين خشونتها با ربوده شدن دو سرباز اسراييلي آغاز شد.
هاوارد به شبكهي تلويزيوني اي.بي.سي گفت: يك امر بايد مشخص شود و آن اين است كه اسراييل حق دفاع از خودش را دارد.
وي گفت: اسراييل به مدت 50 سال از زمان تاسيسش تحت حملات مداوم بوده است و هم چنان عدم تمايلي در منطقه دربارهي قبول حق موجوديت اسراييل وجود دارد.
نخست وزير استراليا گفت: تا زمانيكه همگان به قبول بيقيد و شرط دو كشور مستقل فلسطين و اسراييل دست نيابند، ما هرگز به مصالحهاي پايدار نميرسيم.
بوش نيز در روسيه گفت: اسراييل حق دارد از خودش در برابر مبارزان تحت حمايت ايران و سوريه دفاع كند؛ اما بايد مراقب پيامدهايش باشد.
بوش پس از گفتوگو با توني بلر نخست وزير انگليس گفت: يك ملت مستقل هم چون اسراييل هر حقي را براي دفاع از خودش عليه فعاليتهاي تروريستي دارد. پيغام ما به اسراييل اين است كه از خودت دفاع كن؛ اما مراقب پيامدهاي آن باش.
بوش مدعي شد» حزبالله لبنان تحت حمايت ايران و سوريه آغازگر اين خشونتها بودهاند.
وي ادعا كرد: يكي از موارد جالب دربارهي بحرانهاي اخير اين است كه اين بحرانها ريشهي بيثباتي در خاورميانه، حزبالله لبنان، رابطهاش با سوريه و رابطهاش با ايران و رابطهي سوريه و ايران را روشن ميسازد. بنابراين به منظور حل اين مساله جامعهي جهاني بايد اين مساله را ريشهيابي كنند!
بلر نيز با بوش هم عقيده شد؛ اما انگشت اتهامش را بيشتر به سوي تهران و دمشق نشانه رفت و از ارجاع به نام حزبالله لبنان خودداري كرد.
استفان هادلي مشاور امنيت ملي كاخ سفيد نيز اعلام كرد: واشنگتن سعي ميكند تا شركايش را در G8 متقاعد كند تا بيانيهاي را در مقصر قلمداد كردن حزبالله لبنان، حماس، ايران و سوريه براي اين خشونتها صادر كنند.
هادلي اظهار داشت: پيش نويسي كه مقامات آمريكايي ارايه كردهاند، بايد حزبالله لبنان را به عنوان ريشهي اين مشكل بشناسد و هم چنين از حماس ايران و سوريه به عنوان حاميان آنها نام ببرد.
ولاديمير پوتين رييس جمهور روسيه نيز اعلام كرد، به نظر ميرسد اسراييل اهدافش را فراي بازگشت گروگانهاي اسراييلي دنبال ميكند.
پوتين اظهار داشت: ما تمام اقدامات تروريستي را كه در آن ربوده شدن انسانها دخيل باشد، محكوم ميكنيم. اما ما اين برداشت را داريم كه اسراييل به غير از پيگيري آزادي سربازان ربوده شدهاش به دنبال اهداف بزرگتري است. ما اميدواريم ابزارهاي صلح آميزي براي حل اين مساله يافت شود.
وي افزود: تلاش حداكثري بايد براي يك راهحل صلح آميز در بحران خاورميانه اتخاذ شود.
به دنبال مخالفت شوراي امنيت با درخواست لبنان براي كمك به برقراي آتش بس ميان دو طرف، سزار ميورال نمايندهي آرژانتين در سازمان ملل اعلام كرد: آمريكا با هر بيانيهاي مخالف است و انگليس نيز مخالف درخواست براي آتش بس بود.
ميورال و ديپلماتهاي ديگر اعلام كردند كه آمريكا و انگليس ميخواهند منتظر نتيجه ي اجلاس G8 و نشست وزراي خارجهي عرب و تيم اعزامي كوفي عنان دبير كل سازمان ملل به خاورميانه باشند.
ژان مار دولا سابلير نمايندهي فرانسه در سازمان ملل كه كشورش رياست كنوني شوراي امنيت را بر عهده دارد، تاييد كرد: هيچ توافقي در خصوص اين متن حاصل نشده اما ما روز دوشنبه نيز با يكديگر ديدار ميكنيم.
سابلير اظهار داشت: بسياري از هياتها دوست دارند واكنش بسيار فوري ارايه شود اما ديگران فكر ميكنند اين واكنش بايد در جايي خارج از شوراي امنيت اعلام شود.
نمايندهي لبنان نيز اعلام كرد: اين اقدام اين پيام را نه تنها به مردم لبنان بلكه به تمام اعراب مخابره ميكند كه ما در برابر قدرت اسراييل رها شدهايم و هيچ كس هيچ كاري انجام نميدهد.
وي افزود: ما دلايل بسياري داريم كه از شوراي امنيت و آمريكا موارد بيشتري را انتظار داشته باشيم. آنها در يك سال و نيم پيش حامي ما بودند اما زمانيكه پاي اسراييل به ميان كشيده ميشود اوضاع تغيير ميكند.
ژاك شيراك رييس جمهور فرانسه نيز اعلام كرد، نيروهايي كه حاكميت و امنيت لبنان را تهديد ميكنند بايد متوقف شوند.
وي حفاظت از غير نظاميان و آتش بس را ميان اسراييل و لبنان را خواستار شد.
شيمون پرز نيز اعلام كرد: تنها چيزي كه اسراييل از لبنان ميخواهد، زندگي در صلح است.
شيمون پرز معاون نخست وزير اسراييل، با درخواست از لبنان براي سركوب حزبالله لبنان اعلام كرد: اگر لبنان بتواند اين اقدام را به انجام برساند، از آن تقدير ميشود. اگر نه ما مجبوريم خودمان آنها را شكست دهيم و اين كار نيز به انجام ميرسانيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات