• یکشنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۵ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: سیاسی2
  • کد خبر: 8502-20682

هاشمي رفسنجاني در كنفرانس « نفت، گاز و انرژي در افق 1404»: تدوين طرح جامع انرژي ضروري است حل مساله‌ي هسته‌يي به مقاومت، ديپلماسي فعال و هوش بالا نياز دارد

هاشمي رفسنجاني در كنفرانس « نفت، گاز و انرژي در افق 1404»: 
تدوين طرح جامع انرژي ضروري است
حل مساله‌ي هسته‌يي به مقاومت، ديپلماسي فعال و هوش بالا نياز دارد

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تاكيد بر اين‌كه مساله‌ي پرونده‌ي هسته‌يي ايران بايد حل شود، گفت: نمي‌توان ملت ايران را از حق برخورداري از انرژي محروم كرد. حل اين مساله به مقاومت، صبر، ديپلماسي فعال و هوش سطح بالا نياز دارد تا با مسائل پيچيده‌ي دنيا طوري برخورد شود كه راه‌ها مسدود نشود، بلكه راه‌هاي مسدود باز شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمين هاشمي رفسنجاني صبح روز يكشنبه در اولين كنفرانس « نفت، گاز و انرژي در افق 1404 » در جهاد دانشگاهي دانشگاه صنعتي شريف با بيان اين مطلب، اظهار داشت: انرژي مهم‌ترين عنصر براي زندگي بهتر در دنياست. جنگ، صلح و آرامش يا اضطراب آينده‌ي دنيا بر محور انرژي است و ايران يكي از مهم‌ترين منابع تامين و توزيع انرژي در دنياست.

وي با اشاره به روند تدوين سند چشم‌انداز در مجمع تشخيص، نقش دانشگاهيان را در عملياتي شدن اين سند مهم و تاثيرگذار دانست و افزود: سياست‌هاي كلي نظام در بخش انرژي در مجمع تشخيص مصلحت نظام تدوين شده كه در آن، آينده‌ي انرژي در ايران به طور شفاف بيان شده است.

هاشمي رفسنجاني در ادامه با قدرداني از جهاد دانشگاهي، گفت: جهاددانشگاهي با به كارگيري نيروهاي مخلص و انقلابي هر جا كه وارد شده اثر خوبي از خود به جا گذاشته است و در زمينه‌ي انرژي نيز محكم و علمي گام برداشته است.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با تاكيد بر ضرورت تدوين طرح جامع انرژي، ادامه داد: توليد، مصرف و به روز كردن ابزار توليد انرژي از مهم‌ترين مواردي است كه در طرح جامع انرژي بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي با اشاره به منابع غني فسيلي، خورشيدي و اورانيوم در ايران، گفت: در زمينه‌ي كشف معادن اورانيوم خيلي عقب بوديم و اكنون نيازمند كشف منابع جديدتر اين ماده هستيم.

هاشمي رفسنجاني با تاكيد بر اين‌كه ايران بايد به تكنولوژي گداخت دست يابد، گفت: اگر اين تكنولوژي شكل اقتصادي به خود بگيرد خيال دنيا از نظر تامين انرژي در آينده راحت خواهد شد.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، ادامه داد: ما در كانون منابع عظيم نفت و گاز هستيم، اما يكي از كمبودهاي كشور ما شناخت و بهره‌برداري از تكنولوژي‌هاي پيشرفته و صنايع زيردستي و ابزار آن است كه در هر سه بخش ضعف داريم.

هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنانش گفت: هنوز در استخراج نفت در درياي خزر مشكل واقعي داريم و در مناطق عميق درياي خزر توانايي استخراج نفت نداريم. در حالي كه همسايگان ما به راحتي مشغول استخراج نفت هستند. البته هنوز وضعيت حقوقي ما در درياي خزر مشخص نشده است. در آب‌هاي جنوبي نيز كشورهاي كوچك منطقه در حال برداشت از منابع نفتي مشترك هستند. در پارس جنوبي قطري‌ها قبل از آغاز جنگ تحميلي در حال برداشت نفت بودند و هنوز هم وضع قطر در اين زمينه از ما بهتر است.

وي با تاكيد بر ضرورت دست‌يابي به تكنولوژي‌هاي پيشرفته‌، گفت: بايد تا آخرين قطره منابع نفتي را خودمان استخراج كنيم و دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي ما بايد در اين زمينه فعال ظاهر شوند.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، خاطرنشان كرد: در دوران سازندگي توانستيم تكنولوژي را وارد كنيم و سكوهاي نفتي بسازيم، به طوري كه امروز شركت‌هاي صنايع دريايي ما در مناقصه‌هاي بين‌المللي برنده مي‌شوند. براي دست‌يابي به تكنولوژي‌هاي برتر بايد برنامه‌ي درستي در كشور وجود داشته باشد و تعامل صحيحي بين دستگاه‌ها برقرار شود؛ ولي ما هنوز تا آن نقطه‌ي مطلوب فاصله داريم.

وي با بيان اين‌كه صادرات نفت خام زيبنده كشور ما نيست، گفت: بايد نفت خام را به فرآورده‌هاي نفتي تبديل كنيم و در اين زمينه خودكفا شويم. اينها هوا و هوس و آرزوهاي دراز نيست.

هاشمي رفسنجاني با اشاره به موقعيت برتر جغرافيايي ايران در منطقه، گفت: ايران بهترين مسير عبور لوله‌هاي نفت از جنوب به شمال و از شرق به غرب است. ايران بايد بازار نفت و گاز باشد و بورس نفت و گاز دنيا بايد در ايران مستقر شود. ما قابليت رسيدن به اين نقطه را داريم و اين مستلزم همت و تلاش بيشتر است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، پيش از آغاز سخنانش از نمايشگاه آخرين دستاوردهاي پژوهشي جهاد دانشگاهي دانشگاه صنعتي شريف بازديد كرد.

در اين بازديد كه دكتر علي منتظري رييس جهاد دانشگاهي، دكتر سهراب‌پور رييس دانشگاه صنعتي شريف و طباطبايي رييس جهاد دانشگاهي دانشگاه صنعتي شريف، هاشمي رفسنجاني را همراهي مي‌كردند، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، از پروژه‌هاي ساخت تجهيزات كارخانه‌ي كمپوسيت، ساخت قطعات فرسايشي و پشتيباني خطوط توليد ايران خودرو، ساخت قطعات بدنه‌ي سمند، پروژه‌ي نظارت بر رديابي راديويي واگن‌هاي راه‌آهن كشور، نوعي حس‌گر نوري، سيستم‌هاي حفاظت الكترومغناطيسي، دستگاه‌هاي لايه‌ نشاني در خلا، چشم‌انداز توسعه‌ي تكنولوژي در كشور، ساخت سيليكاژل كروي، دستاوردهاي پژوهشي علوم انساني و ساخت سازه‌هاي بتوني پيشرفته بازديد كرد.

پيش از سخنان رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام، دكتر علي منتظري رييس جهاد دانشگاهي و دكتر سهراب‌پور رييس دانشگاه صنعتي شريف نيز سخنراني كردند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha