• شنبه / ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۵ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 8502-15201
  • خبرنگار : 71036

حدادعادل: كتاب يكي از شاخص‌هاي تمدن اسلامي در جهان است هيچ جلوه ديگري به اندازه نمايشگاه كتاب سرشت فرهنگي نظام و مردم ما را آشكار نمي‌كند

حدادعادل:
كتاب يكي از شاخص‌هاي تمدن اسلامي در جهان است
هيچ جلوه ديگري به اندازه نمايشگاه كتاب سرشت فرهنگي نظام و مردم ما را آشكار نمي‌كند

دكتر حدادعادل در مراسم اختتاميه‌ي نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران درباره‌ي تناسب كتاب با فرهنگ و تمدن اسلامي، گفت: چون اين سال، سال پيامبر اعظم(ص) و اين نمايشگاه به نام ايشان نام‌گذاري شده است، تأكيد مي‌كنم كه اسلام با كتاب متولد شده است چراكه اولين آيه‌اي كه بر پيامبر نازل شد با كلمه‌ي اقرا به معناي بخوان بوده است.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، رييس مجلس شوراي اسلامي با قرائت نخستين آيه‌ي نازل شده بر پيامبر گفت: طبيعي است ديني كه اين‌طور آغاز شده باشد بايد بيشترين ارج را به كتاب بدهد.

به گفته‌ي وي، عنوان كتاب در اسلام به اندازه‌اي محترم است كه خداوند برخي از حقايق عالم بالا را نيز با استفاده از اصطلاح كتاب براي ما زمينيان قابل فهم كرده است.

وي با بيان اين‌كه در قرآن براي بيان حقايق عالم بالا، علم خداوند و حوادث قيامت از كتاب استفاده شده است، به آياتي از سوره‌ي "زمر" و نيز به‌كارگيري اصطلاح كتاب مبين و لوح محفوظ در قرآن اشاره كرد و كتاب را يكي از شاخص‌هاي تمدن اسلامي در جهان دانست و گفت: ما امتي هستيم كه پس از قرآن براي‌مان كتابي همچون نهج‌البلاغه به يادگار مانده است.

وي محتواي نهج البلاغه را متعلق به زمان متصل به پيامبر دانست و با اشاره به وجود كتاب‌هايي همچون صحيفه سجاديه در تمدن اسلامي به تاريخچه‌ي كتاب‌هاي اسلامي اشاره كرد و گفت: پس از هجوم مغول در مراغه كتابخانه‌اي شكل گرفت كه 400 هزار جلد كتاب داشته است.

وي با بيان اين‌كه ما هنوز به آن درجه از اعتلاء نرسيده‌ايم،‌ گفت: ما صاحب يك حكومت ديني و وارث چونان تمدني هستيم كه مي‌خواهد مجد و عظمت اسلام را در ايران احياء كند.

به گفته‌ي رييس مجلس، با حكومتي كه بنيانگذارش امام راحل(ره) كه صاحب ده‌ها تأليف بوده و رهبر امروزش مؤلف، نويسنده و خواننده‌ي قديمي آثار علمي و ادبي و هم‌چنين پرچمدار جنبش نرم‌افزاري در كشور است بايد نمايشگاه كتاب رونق و نشاط لازم را داشته باشد.

حدادعادل با بيان اين‌كه دولت، مجلس و همه‌ي مسئولان بايد در باشكوه‌تر برگزار شدن اين نمايشگاه دست به دست هم دهند، گفت: خوشبختانه نمايشگاه كتاب امسال همان فضاي لطيف فرهنگي را در هواي لطيف بهاري به نمايش گذاشت.

وي بازديد از نمايشگاه كتاب را براي خود كه از ديرباز مشتري اين نمايشگاه بوده است و نيز مشاهده‌ي مردمي كه با سلايق مختلف در اين نمايشگاه حضور پيدا مي‌كردند را بسيار شادي‌بخش و اميدآفرين دانست و گفت: هيچ جلوه‌ي ديگري به اندازه‌ي نمايشگاه بين‌المللي كتاب سرشت فرهنگي نظام و مردم ما را آشكار نمي‌كند و اين جاي شكر و تشكر دارد.

وي با بيان اين‌كه نمايشگاه كتاب يك جشنواره‌ي فرهنگي است كه حول محور كتاب و مطبوعات شكل مي‌گيرد، آن را فرصتي براي انواع فعاليت‌هاي فرهنگي و اطلاع‌رساني دانست كه مي‌تواند خون تازه‌اي در پيكر اقتصاد نشر آورده و فرصتي براي روزآمد شدن كتابخانه‌هاي شخصي و عمومي فراهم كند.

حدادعادل برگزاري نمايشگاه كتاب را فرصتي مغتنم براي ناشران جهت مقايسه‌ي خود با ناشران بين‌المللي عنوان كرد و با بيان اين‌كه اين نمايشگاه طبيعتا مزايا و كاستي‌هايي دارد، اظهار داشت: همين كه بيش از سي هزار عنوان كتاب در سال چاپ مي‌كنيم افتخار ماست. سي سال پيش تعداد كتاب‌هاي منتشره در ايران به هزار عنوان در سال نمي‌رسيد.

به گفته‌ي وي، جمعيت كشور ما هنوز نسبت به سال 57 كه 36 ميليون نفر بوديم دو برابر نشده، اما تعداد عناوين چاپي كتاب ما حداقل سي برابر شده است.

رئيس مجلس با بيان اين‌كه فعاليت‌هاي فرهنگي و چاپي كتاب بايد توسعه يابد، به وظيفه مجلس و دولت در اين راستا اشاره كرد و گفت: اگر قوانيني در امر تسهيل چاپ و نشر باشد قطعا مجلس با دقت و علاقه‌مندي بررسي و تصويب خواهد كرد.

وي افزود: ترجيح مي‌دهيم قوانين از دل اهل فن بجوشد و علاقه‌ نداريم كه ما در مجلس ابتدا به ساكن طرحي را در حوزه‌ي كاري چاپ و نشر عرضه كنيم.

وي با اشاره به بحث جابه‌جايي نمايشگاه كتاب، با بيان اين‌كه احساس سربلندي مي‌كنم كه به ملتي تعلق دارم كه اين اندازه به كتاب و دانايي و فرهنگ علاقه دارد، گفت: بايد كاري كنيم كه مردم راحت باشند.

وي با اشاره به دستور رئيس جمهور در خصوص جابه‌جايي نمايشگاه كتاب اين اقدام را مثبت دانست و گفت: بعيد مي‌دانم در مدت يك سال نمايشگاه را به جايي ببريم كه مردم در آنجا از اينجا راحت‌تر باشند، فكر نمي‌كنم مقصود رييس جمهور هم اين بوده باشد، لذا جابه‌جايي بايد صورت گيرد كه مشكلات اينجا را نداشته باشد.

حدادعادل با تاكيد بر لزوم دارا بودن تدبير و انديشه در اين كار گفت: مسلما اگر 300 هزار نفر در روز هرجايي بروند آنجا را شلوغ مي‌كنند؛ لذا بايد سر فرصت همه‌ي دستگاه‌ها با هم كمك كنند، اگر قرار بر جابه‌جايي است طوري اين جابه‌جايي صورت گيرد كه سال ديگر نگوييم سال به سال دريغ از پارسال.

به گفته‌ي وي، جابه‌جايي نمايشگاه زيرساخت‌هاي مفصلي مي‌خواهد كه اگر همت كنيم مي‌توانيم اين مشكل را برطرف نماييم.

رئيس مجلس در اين راستا آمادگي مجلس را براي انجام هر كمكي اعلام كرد و گفت: الان مردم خيلي راحت هستند، وقتي به نمايشگاه‌هاي كتاب مي‌آيند گويي به پارك كتاب آمده‌اند يعني هم استراحت مي‌كنند و هم فعاليت فكري و فرهنگي، و ما اين را بايد غنيمت بدانيم.

وي با تشكر از مديران نمايشگاه، وزير ارشاد و ناشران گفت: اگر نقصي در قوانين موجود مي‌بينيد خود كار كارشناسي انجام داده و آن را به صورت لايحه به مجلس تقديم كنيد، ما هم تلاش مي‌كنيم كه مقصود شما را تامين نماييم.

حدادعادل در پايان اظهار داشت: خداوند به جمهوري اسلامي ايران توفيق دهد تا اين جمهوري را جمهوري انديشه،‌ فكر، فرهنگ و آزادي كنيم چرا كه اين پيام اسلام و سرشت مردم ايران است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha