رييس جمهور اندونزي حمايت كشورش را از حق ايران در برخورداري از انرژي صلحآميز هستهيي مورد تاكيد قرار داد و گسترش روابط جاكارتا با تهران را در ابعاد اقتصادي، تجاري، سياسي، فرهنگي و همكاري در مسايل بينالمللي خواستار شد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از جاكارتا، سوسيلو بامبانگ، رييس جمهور اندونزي صبح امروز (چهارشنبه) در جريان مذاكرات رسمي سران دو كشور كه با حضور هياتهاي عاليرتبهي اندونزي و ايران برگزار شد، مقدم دكتر محمود احمدينژاد، رييسجمهوري اسلامي ايران به جاكارتا را گرامي داشت و در سخناني تاكيد كرد كه كشورش مايل است تا روابط ميان دو كشور هر چه بيشتر تقويت شود.
رييسجمهور اندونزي همچنين تاكيد كرد: من با دقت به سخنان آقاي دكتر احمدينژاد، در زمينه استفاده از انرژي صلحآميز هستهيي گوش كردم و متوجه شدم كه مواضع ايشان از يك منطق بسيار صحيح پيروي ميكند.
بامبانگ همچنين از همكاريهاي بسيار قوي و سازنده دو كشور در زمينههاي مختلف سخن به ميان آورد و اظهار اميدواري كرد كه سفر دكتر احمدي به جاكارتا به تحكيم مناسبات فيمابين در مسايلي مانند انرژي، علوم و تكنولوژي و ديگر زمينههاي مورد علاقه بينجامد.
رييسجمهور اندونزي همچنين به تسهيلات كنسولي دولت اندونزي اشاره كرد و گفت كه دارندگان گذرنامههاي سياسي و خدمت، نيازمند رواديد نيستند و شهروندان ايراني دارنده گذرنامه عادي نيز در بدو ورود به خاك اندونزي، رواديد دريافت ميكنند.
در اين مذاكرات، دكتر احمدينژاد نيز در سخناني به وجود ظرفيتها، استعدادها و فرصتهاي فراوان دو كشور براي توسعه روابط دو جانبه، تاثيرگذاري در جهان اسلام و همكاري در مسايل منطقهيي و بينالمللي اشاره كرد و گفت كه علايق فرهنگي، سياسي و اقتصادي ميان دو كشور، ملتهاي ايران و اندونزي را به يكديگر پيوند داده است.
وي در سخنان خود، علوم مختلف را دستاوردي غير انحصاري براي بشريت خواند و افزود: علم متعلق به همه بشريت است و بايد در خدمت پيشرفت جامعه بشري باشد. اما در دوران اخير، برخي از نظامهاي مادي دنيا، قصد دارند علم و فنآوريهاي علمي را در انحصار خود نگه دارند و از آن به عنوان ابزاري براي سلطه بر ملتها استفاده كنند و از اين رو در هر شرايطي با پيشرفت علمي كشورهاي مستقل جهان مخالفت ميكنند.
رييسجمهور بر صلحآميز بودن، شفافيت و آشكار بودن فعاليتهاي هستهيي ايران تاكيد كرد و گفت: اين فعاليتها در چارچوب مقررات آژانس بين المللي انرژي هستهيي انجام ميشود، اما با اين وجود، برخي از قدرتها كه مخالف پيشرفت ملتهاي مستقل هستند نميخواهند ملت ايران از اين دستاورد علمي خود استفاده كند.
دكتر احمدينژاد، دفاع ملت ايران از حقوق قانوني خود و برخورداري از انرژي صلحآميز هستهيي را به منزله دفاع از حقوق تمامي ملتهاي مستقل دانست و افزود: ما علاقمنديم سياستهاي خود را مثل گذشته، ادامه دهيم اما اگر اين مقررات عليه حقوق ملت ايران به كار گرفته شود، حتما تجديدنظر خواهيم كرد.
وي فشار سياسي، رواني و تبليغاتي قدرتهاي غربي عليه جمهوري اسلامي ايران را بيانگر ناتواني آنها در آسيب زدن به ملت ايران دانست و افزود: ملت ايران تصميم خود را گرفته است و به لطف خدا با يكپارچگي تمام از حقوق خود كه به منزله استيفاي حقوق همه ملتهاي مستقل است، دفاع خواهد كرد.
رييسجمهور همچنين از مواضع قاطع همتاي اندونزيايي خود در دفاع از حقوق هستهيي ايران، تقدير و تشكر كرد.
دكتر احمدينژاد در بخش ديگري از سخنانش، حمايت جمهوري اسلامي ايران از حقوق ملت، يكپارچگي و تماميت ارضي اندونزي را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد كه جمهوري اسلامي ايران از عضويت اين كشور در شوراي امنيت سازمان ملل براي سالهاي 2007 و 2008 ميلادي پشتيباني ميكند.
در اين ديدار، طرفين همچنين بر ضرورت حمايت از روند تشكيل دولت مستقل فلسطيني براي حل مشكلات فراروي ملت مسلمان فلسطين تاكيد كردند و كمك به ملتهاي مسلمان و سختي كشيده عراق و افغانستان را ضروري دانستند.
انتهاي پيام
نظرات