/همايش دانشگاه علوم پزشكي مشهد/ سرپرست اداره كل روابط بينالملل سازمان انرژي اتمي: دستيابي به انرژي هستهيي كشور را از مدار سلطه جهاني دور ميكند
سرپرست اداره كل روابط بينالملل سازمان انرژي اتمي ايران از شخصيتهاي سياسي خواست تا از ابهامزايي در بحث هستهيي ميان افكار عمومي خودداري كنند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد محمد لاجوردي در جمع دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي مشهد با بيان اين مطلب افزود: در تاريخ كشورها فرصتهاي محدود و خاصي براي ايجاد وحدت ملي به وجود ميآيد كه در ايران نيز در بحث انرژي هستهيي اين وفاق شكل گرفته است و عده زيادي از مردم از روي آگاهي از تاثيرات دستيابي هستهيي در زندگي خود از آن حمايت ميكنند.
وي ادامه داد: در اين راستا شوراي عالي اطلاعرساني براي حفظ وفاق و وحدت تذكراتي به رسانهها براي درج اخبار پرونده هستهيي ايران داده است تا اين وفاق شكسته نشود.
وي ورود بحث انرژي هستهيي به درگيريهاي حزبي را بيفايده خواند و گفت: از يك سو آقايان اصلاحطلب ميگويند چه مقدار پول براي دستيابي به انرژي هستهيي هزينه شده و يا اين پولها مشخص نيست به كجا رفته است، از يك طرف ميگويند همه دستاوردها مربوط به دولتهاي پيشين بوده است. اين حرفها با هم تناقض دارد چون هر چه بوده متعلق به همه دولتها و ملت ايران است.
وي خاطرنشان كرد: بياييم به جاي ضربههاي حزبي بگذاريم خود افكار عمومي در مورد اين دستاوردها قضاوت كند.
لاجوردي در تشريح وضعيت بينالمللي گفت: در داستان هستهيي واقعيت اين است كه اين يك مساله استراتژيك و راهبردي درجهان است كه هر كشوري خودش را به آن نزديك كند، از مدار سلطه جهاني دورتر ميشود. ما نيز در يك حركت ملي در چارچوب برنامه چشمانداز 20 ساله كشور در سازمان انرژي ا تمي برنامهاي ملي را تنظيم كردهايم تا به انرژي هستهيي دست يابيم.
وي تاكيد كرد: در راهبرد ما چه به لحاظ امنيت ملي و چه ايدئولوژيك مقوله سلاح هستهيي جايگاهي ندارد و ما تنها در دو مقوله دانش هستهيي و نيروگاهها وارد فعاليت شدهايم.
لاجوردي در پاسخ به يكي از سخنرانان كه انرژي هستهيي را امري ارزشي ندانسته بود، گفت: مقوله انرژي هستهيي به خودي خود ارزشي نيست، اما چون از جنس دانش و فنآوري است در ديد راهبردي و كلان براي كشور ما داراي ارزش ميشود.
سرپرست اداره كل روابط بينالملل سازمان انرژي اتمي ايران با بيان اين كه در دنياي امروز توسعه داناييمحوري در دستور كار كشورهاست، گفت: در جهان امروز ماديات ملاك توسعه نيست دانايي ملاك است و ما براي برخورداري از توسعه پايدار و همهجانبه، نيازمند دانش و فنآوري در همه زمينهها هستيم.
لاجوردي همچنين درباره امنيت نيروگاه اتمي بوشهر به لحاظ زيست محيطي گفت: تا جايي كه اطلاع دارم فقط 150 ميليون دلار براي امنيت اين نيروگاه هزينه شده است تا مردم و دولتهاي منطقه بدين لحاظ هيچ دغدغهاي نداشته باشند.
وي سرمايهگذاري بيحساب و كتاب در انرژي هستهيي را رد كرد و گفت: همه هزينهها داراي محاسبات دقيق بوده و از شخصيتهاي سياسي ميخواهم از وارد كردن ابهامات به ذهن مردم خودداري كنند.
وي با اشاره به سهام ايران در شركت غنيسازي اوروديف، آن را شاهدي براي بينتيجه ماندن طرح غنيسازي مشترك خواند و گفت: ما هم اكنون اجازه استفاده از سوختي كه در فرانسه صاحبش هستيم را نداريم.
وي در خصوص علت عدم واگذاري باقي مانده سهام ايران در ارديف گفت: اين كارخانه اخيرا به سوددهي رسيده و دولتمردان ايران ترجيح دادهاند فعلا از سود كارخانه بهرهمند شويم.
وي توليد سوخت هستهيي را يك مقوله كاملا استراتژيك در دنيا خواند كه برخي از كشورها آن را انحصارا در اختيار خود ميخواهند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات