• سه‌شنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۵ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8502-12676
  • خبرنگار : 71038

*احمدي‌نژاد:حرف‌هاي ملت‌ودولت ايران درنامه مطرح شده بود* بخش‌هايي ازنامه به روايت رسانه‌هاي خارجي و.. *تشريح خطاهاي آمريكا *درخواست تحكيم عدالت بين‌المللي

*احمدي‌نژاد:حرف‌هاي ملت‌ودولت ايران درنامه مطرح شده بود*
بخش‌هايي ازنامه به روايت رسانه‌هاي خارجي و..
*تشريح خطاهاي آمريكا
*درخواست تحكيم عدالت بين‌المللي

رييس جمهور پيش از سفر خود به اندونزي در مورد نامه‌اش به جورج بوش رييس جمهور آمريكا و هم‌چنين وعده‌اي كه براي انتشار يك خبر مهم داده بود،گفت:« من ديروز خدمت شما عرض كردم كه يك خبر مهم دارم و به نظر من اين خبر به اندازه‌ي كافي مهم بود. در اين نامه حرف‌ها و نقطه‌نظرات ملت و دولت ايران در مورد مسائل مختلف مطرح شده بود.»

رييس جمهور كه در پاپيون دولت فرودگاه مهرآباد سخن مي‌گفت، ادامه داد:« در اين نامه ما نگاه ملت ايران به مسائل جهاني و راه‌هاي برون‌رفت از مشكلاتي كه بشريت امروز از آن رنج مي‌برد را پيشنهاد داده بوديم.»

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران، رييس جمهور اظهار داشت:« ادب اسلامي اقتضا مي‌كند كه ما ابتدا به ساكن متن نامه را منتشر نكنيم و اكنون منتظريم كه ببينيم در ادامه‌ي كار رفتار مخاطب نامه چگونه خواهد بود و بعد از آن تصميم‌گيري مي‌كنيم. ما در حال حاضر مشكلي براي تصميم‌گيري نداريم.»

به گزارش ايسنا، ارسال نامه رييس جمهور ايران جورج بوش با واكنش گسترده رسانه‌هاي جهاني مواجه شده و امروز برخي از منابع خبري به انتشار بخشهاي كوتاهي از اين نامه پرداخته‌اند.

خبرگزاري رويتر گزارش داد، رييس جمهور ايران در نامه به همتاي آمريكايي‌اش به طور مفصل آنچه خطاهاي سياست خارجي آمريكا مي‌خواند را شرح داده و از تحقيق علمي به عنوان يكي از حقوق اساسي ملت‌ها دفاع كرده است.

اين خبرگزاري انگليسي افزود در اين نامه 18 صفحه‌اي كه نسخه‌اي از آن امروز (سه‌شنبه) به دست رويتر رسيده به طور كلي اين بحث مطرح شده است كه ارزش‌هاي ديني مشترك جهاني بايد بر حيات سياسي حكومت كند.

اين گزارش افزود، اما احمدي نژاد رييس جمهور ايران در نامه خود به جورج بوش، همتاي آمريكايي‌اش هيچ طرحي را براي حل اختلافات غرب با تهران بر سر تقاضاهاي هسته‌يي اين كشور ارايه نكرد.

بر اساس اين گزارش، به نظر مي‌رسد كه نامه تهران به مقايسه‌ي حمله سال 2003 آمريكا به عراق با تهديدهاي واشنگتن عليه تهران مي‌پردازد.

در اين نامه آمده است كه آمريكا براي توجيه جنگ دروغ گفت و اكنون از عواقب آن رنج مي‌برد.

بر اساس اين گزارش نامه احمدي نژاد كه به گفته مقامات آمريكايي در 16 صفحه فارسي و ترجمه‌ي انگليسي آن در 18 صفحه روز گذشته (دوشنبه) به كاخ سفيد تحويل داده شده،‌ آمده است: تراژدي بزرگ عراق به بهانه‌ي وجود سلاح‌هاي كشتار جمعي به وجود آمد و هم مردم كشور اشغال شده و هم اشغالگران را غرق كرد.

رويتر به نقل از احمدي نژاد نوشت: در موضوع عراق دروغ‌هايي گفته شد و نتيجه چه بود؟ شك ندارم كه دروغ گفتن در هر فرهنگي مورد سرزنش است و دوست نداريد كه به شما دروغ گفته شود.

همچنين روزنامه‌ي نيويورك تايمز در گزارشي درباره‌ي نامه‌ي احمدي‌نژاد نوشت: اين نامه درباره‌ي بهاي استقرار اسراييل براي جهان ابراز ترديد شده و در بخش ديگري از نامه اظهار شده است كه دموكراسي به سبك غربي از نقص بشريت رنج مي‌برد.

روزنامه‌ي الحيات نيز با اشاره به نامه رييس جمهور كشورمان به همتاي آمريكايي‌اش نوشت: احمدي‌نژاد در اين نامه از جورج بوش خواسته است تا در جهت تحكيم عدالت بين‌المللي براي رفتار درست با كشورها و ملت‌هايي كه در جهت پيشرفت علمي و فني حركت مي‌كنند، گام بردارد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران به نقل از اين روزنامه چاپ لندن، همچنين در اين نامه از رييس جمهور آمريكا خواسته شده است تا در سال جاري كه ايران آن را سال پيامبر اعظم نام نهاده، به ارزش‌هاي اخلاقي و صلح و محبتي كه در مسيحيت وجود دارد، بها دهد.

اين روزنامه همچنين افزود كه احمدي‌نژاد در اين نامه خطاب به بوش آورده است: اسلام تنها راه نجات پيش‌روي توست.

همچنين در اين نامه رييس جمهور ايران از همتاي آمريكايي‌اش پرسيده كه اگر دستيابي به توان هسته‌يي به گونه‌اي بد است كه ايران بايد به خاطر آن مجازات شود، پس دليل دستيابي آمريكا و غرب به توان هسته‌يي و فن‌آوري‌هاي مربوطه به آن چيست؟

اما طبق گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، كاندوليزا رايس نامه‌ي غيرمنتظره‌ي محمود احمدي‌نژاد به رييس‌جمهور آمريكا را رد كرد و گفت، اين نامه با جديت به مسايل مربوط به برنامه‌ي هسته‌يي ايران و ديگر مسايل پاسخي نداده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه‌ي آمريكا در گفت‌وگو با خبرگزاري آسوشيتدپرس محور نامه محمود احمدي‌نژاد، رييس‌جمهور ايران به جورج بوش، همتاي آمريكايي‌اش را فلسفي، تاريخي و مذهبي معرفي كرده و مدعي شد: در اين نامه هيچ چيزي وجود ندارد و به هيچ وجه به هيچ يك از مسايلي كه در واقع در جامعه‌ي بين‌الملل بر روي ميز قرار دارند، از جمله برنامه‌ي هسته‌يي و مسايل مربوط به تروريسم به شكلي روشن پاسخ نمي‌دهد.

وي افزود: فكر مي‌كنم بهتر باشد بگوييم ويژگي‌ اين نامه فلسفي بودن آن است، اين نامه 17 يا 18 صفحه است و قطعا يك پيشنهاد نيست.

رايس ادامه داد: ‌بگذاريد بسيار روشن بگويم هيچ چيزي در اين نامه وجود ندارد كه نشان دهد ما در مسيري متفاوت از آنچه قبل از دريافت آن قرار داشتيم، هستيم.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا همچنين گفت: اين نامه به هيچ وجه ملموس نيست و به مسايل نمي‌پردازد. نامه‌ي مذكور به شكل گسترده‌يي فلسفي و اندكي از آن تاريخي است. من آن را به عنوان يك گشايش نمي‌بينم.

وي ادامه داد: ‌اين نامه در جايگاهي قرار ندارد كه كسي بر اساس آن گشايشي را در پرداختن به مساله‌ي هسته‌يي يا هر چيز ديگري از اين دست بيابد و به مسايلي كه ما با آن روبرو هستيم به شكلي ملموس پاسخ نمي‌دهد.

رايس گفت:‌ در اين جا فقدان ارتباط مشكل نيست. ما و جامعه‌ي بين‌المللي درباره‌ي اين كه ايراني‌ها لازم است چه كارهايي انجام دهند، بسيار روشن بوده‌ايم.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا افزود: اروپايي‌ها روس‌ها، چيني‌ها و همه در دنيا با ايراني‌ها صحبت مي‌كنند و درباره‌ي آنچه لازم است، انجام دهند با آن‌ها ارتباط برقرار مي‌كنند.

وي ادامه داد : فكر مي‌كنم نمي‌خواهيم از كساني كه آنها بايد با آنها صحبت كنند، منحرف شوند. فكر مي‌كنم مي‌خواهيم تمركز را بر روي آنچه لازم است انجام دهند، حفظ كنيم.

رايس به طور دقيق به محتواي نامه اشاره‌اي نكرد، اما تاكيد كرد كه آمريكا مسير خود را در رابطه با ايران تغيير نخواهد داد.

رايس مدعي شد كه ممكن است در حالي كه شوراي امنيت به بررسي مساله‌ي هسته‌يي ايران مي‌پردازد، نامه‌ي احمدي‌نژاد تلاشي براي تغيير موضوع و يا خارج كردن جامعه‌ي بين‌المللي از مسير خود باشد.

رايس گفت كه آمريكا براي پاسخ سرسختانه‌ي شوراي امنيت اعمال فشار خواهد كرد، اما در اين باره توضيحي نداد.

وزير امور خارجه‌ي آمريكا گفت: ما بايد فشاري را بر ايراني‌ها وارد آوريم تا بفهمند تمرد مستمرشان از سيستم بين‌المللي بهايي به دنبال خواهد داشت.

اظهارنظرهاي مقامات مختلف دولت بوش

در همين حال، يك سخنگوي كاخ سفيد نيز گفت: نامه‌ي محمود احمدي‌نژاد به جورج بوش موضع واشنگتن در قبال برنامه‌ي هسته‌يي ايران را تغيير نمي‌دهد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از خبرگزاري فرانسه، فردريك جونز، يك سخگوي شوراي امنيت ملي آمريكا مدعي شد: هيچ چيزي در اين نامه به مسايل ميان ايران و جامعه‌ي بين‌المللي پاسخ نمي‌دهد.

وي افزود: اين نامه كه روز دوشنبه براي بوش ارسال شد، هيچ زمينه‌ي جديدي را در خصوص مسايل مورد نگراني دولت آمريكا از جمله برنامه‌ي هسته‌يي ايران و آنچه واشنگتن آن را نقض حقوق بشر در ايران در نظر مي‌گيرد، مطرح نمي‌سازد.

جونز با ذكر اين كه كاخ سفيد محتواي نامه‌ي احمدي‌نژاد را علني نخواهد ساخت، افزود:‌ رييس‌جمهور آمريكا در مسير سفرش به سوي فلوريدا از اين نامه مطلع شد.

اسكات مك كللان، سخنگوي بوش كه در مسير فلوريدا رييس‌جمهور ‌آمريكا را همراهي مي‌كرد، نيز گفت كه موضع واشنگتن ضرورتا همان چيزي است كه قبل از دريافت نامه بوده است.

وي افزود: نگراني‌هايي در رابطه با اين رژيم براي دنيا وجود دارد و جامعه‌ي بين‌المللي مي‌خواهد شاهد آن باشد كه اين رژيم رفتارش را تغيير داده و به آن نگراني‌ها پاسخ مي‌دهد.

 

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha