سخنگوي وزارت امور خارجهي كشورمان با تصريح اين كه دخالت شوراي امنيت در موضوع هستهيي ايران كاملا غيرقانوني است، هشدار داد كه شوراي امنيت نبايد اقدامي كند كه نتواند آن را جمع كند و تاكيد كرد، ايران قطعنامههايي كه حقوقش را به رسميت نشناسد، نميپذيرد و روشن است كه هر گونه اقدام شوراي امنيت در روند همكاريهاي ايران با آژانس بينالمللي انرژي اتمي تاثيري منفي خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حميدرضا آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان كه صبح امروز (يكشنبه) در جلسه هفتگياش با خبرنگاران داخلي و خارجي سخن ميگفت، با بيان اين كه اين هفته نيز هفته پرتحركي براي دستگاه ديپلماسي كشورمان خواهد بود، از سفر منوچهر متكي، وزير امور خارجه به بحرين و محمود احمدينژاد، رييس جمهور به اندونزي خبر داد.
متكي در راه بحرين، احمدينژاد مالزي
وي افزود: متكي فردا براي گفتوگو پيرامون مسايل مورد علاقه دو كشور عازم بحرين ميشود. مهمترين مسايل منطقه از جمله بحث فلسطين و عراق و روابط دوجانبه مورد گفتوگو و مذاكره طرفين قرار خواهد گرفت.
آصفي ادامه داد: خوشبختانه روابط با بحرين در سالهاي اخير گسترش خوبي داشته و اين سفر نيز ميتواند گام مثبت ديگري در اين روابط رو به جلو و پيشبرد آن باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به سفر قريبالوقوع رييس جمهور به اندونزي گفت: جناب احمدينژاد هم براي انجام ديدار دو جانبه پس فردا به دعوت همتاي اندونزيايي عازم اين كشور ميشوند.
وي در ادامه اظهار داشت: گسترش روابط دو جانبه در ابعاد اقتصادي سياسي و فرهنگي و هم چنين در ادامه شركت در اجلاس دي - هشت در بالي كه موضوعات مورد توجه جمهوري اسلامي ايران در آن مطرح خواهد شد، از جمله برنامههاي اين سفر ميباشد.
زيباري هم خبر بمباران مواضع پ.ك.ك را رد كرد
آصفي در واكنش به اخبار منتشر شده مبني بر اين كه ايران مواضع كردها و گروه پ.ك.ك در مرز كشورمان با عراق را بمباران كرده، سخنان اخير وزير امور خارجه عراق را مورد اشاره قرار داد و افزود: ضمن اين كه جمهوري اسلامي ايران مراقب است به تماميت ارضي و حاكميت عراق خدشهاي وارد نشود، لازم است تاكيد كنم كه هشيار زيباري ديروز در مصاحبهشان تلويحا اين ادعاها را رد كردند و آن را مبالغه و بزرگنمايي رسانهاي دانستند.
شان سخنگو
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري كه خواستار اعلام نظرش راجع به اظهارات اخير دكتر محسن امين زاده، معاون وزيرامور خارجه پيشين شده بود، خاطر نشان كرد: شان سخنگو اين نيست كه در قبال هر اظهارنظري واكنش نشان دهد.
وي ادامه داد: اظهار نظرات بسيار است و در پارهاي موضوعات افراد مختلف سخن ميگويند. اگر قرار باشد وزارت خارجه به اين سخنان پاسخ دهد، اين امر عملي نيست. ضمن آنكه ضرورتي هم براي انجام اين امر وجود ندارد.
آصفي همچنين تصريح كرد: سياست خارجي كشور بر اساس اجماع صورت ميگيرد و هر دوره اقتضائات خود را دارد و تصميمات بر اساس اين اقتضائات صورت ميگيرد، ضمن آنكه هيچ دولتي در تاريخ انقلاب اسلامي مشي تندروي و برخوردهاي خشن را نداشته است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران در دورههاي مختلف و بر مبناي هر دوره كه شرايط و اولويتهاي خود را داشته، همواره همكاري با كشورها را در دستور كار داشته و گسترش روابط با كشورهاي مختلف از جمله كشورهاي مسلمان از آن جمله است. از ابتداي كار دولت جديد نيز اين مساله را مشاهده كردهايد.
از وزارت كشور و اطلاعات بپرسيد
وي درباره اين كه برخي اخبار حاكي از آن است كه گروه موسوم به «جندالله» يكي از گروگانهايي به نام تاسوكي را به قتل رساندهاند، افزود من در اين خصوص اطلاع خاصي ندارم. وزارتهاي كشور و اطلاعات مسوول پيگيري اين پرونده هستند.
حقوق بشر در دنيا امري نسبي است
آصفي در پاسخ به سوالي درباره محكوم شدن وضع حقوق بشر در كشورمان از سوي اتحاديه اروپا ادامه داد: حقوق بشر در دنيا امري نسبي است و ما هيچ جاي دنيا حقوق بشر مطلق نداريم. لذا بايد اين نسبيت را در سخنانمان لحاظ كنيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه هم چنين گفت: آنچه را ما مطرح ميكنيم، اين است كه همواره تعاليم اسلامي به حقوق بشر به عنوان يك اصل و نه ابزار همانند غربيها نگاه كرده است.
وي در ادامه اظهار داشت: ما منكر اين نيستيم كه ممكن است در جمهوري اسلامي ايران كاستيهايي در زمينهي حقوق بشر وجود داشته باشد، ولي بحث اينست كه اين كاستيها با سازوكارهاي داخلي قابل حلوفصل است.
غرب در موضع قضاوت دربارهي حقوقبشر نيست
به گزارش ايسنا، آصفي خاطرنشان كرد: خود غربيها در زمينهي حقوق بشر به اندازه كافي گرفتاري و نقصان دارند كه آنها را در موقعيت اظهارنظر درباره وضعيت حقوق بشر و كشورهاي ديگر قرار ندهد. از سويي ديگر امروز بحث استفاده ابزاري از حقوق بشر مطرح است و اگر توجه داشته باشيد آمريكا كه از مدعيان اين مساله است خود با چالشي جدي در زمينه زندانهاي برون مرزياش مواجه است.
سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: روشن است كه اگر كمبودي در بحث حقوق بشر وجود داشته باشد، اين نيز يك امر داخلي است كه با سازوكارهاي داخلي قابل حل است كه در اين خصوص نيازي به دلسوزي آنها نيست.
اظهارات بوش سرپوشي براي مشكلاتش
وي اظهارات اخير جورج بوش رييس جمهور آمريكا در رابطه با دموكراسي را سرپوشي بر اما و اگرهاي نحوه انتخابش به سمت رياست جمهوري آمريكا دانست و ادامه داد: مساله ديگر آمريكا بحث پيروزي حماس و فلسطين بود كه موجب نگراني كاخ سفيد شد كه كاملا بر خلاف انتظار آمريكا شرايط بر هم خورد به هر حال اين مسايل آنها را دچار استيصال و سردرگمي كرده است.
نيروگاه بوشهر جاي نگراني ندارد
آصفي در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با ابراز نگراني برخي كشورهاي حوزه خليج فارس از ايمني نيروگاه بوشهر گفت: ما در سفرهايي كه به منطقه داريم و گفتوگوهايي كه در سطوح مختلف با مسوولان اين كشورها داشته و داريم در خصوص نيروگاه بوشهر صحبت كرده و بارها اعلام كرديم كه جاي هيچگونه نگراني وجود ندارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه با تاكيد بر ايمني بالاي نيروگاه اتمي بوشهر اظهار داشت: شايد در حدود 150 ميليون دلار براي ايمني اين نيروگاه خرج شده تا مطمئن باشيم كه اين مساله مشكلي را ايجاد نخواهد كرد. ضمن آنكه علاوه بر دانشمندان كارشناسان و بازرسان آژانس نيز ايمني اين نيروگاه را تاييد كردهاند.
وي خاطرنشان كرد: قطعا اگر مشكلي در ايمني اين نيروگاه وجود داشته باشد، ما پيش از هر كسي بايد نگران آن باشيم و به هر حال ما مراقب ايمني اين نيروگاه هستيم، چرا كه در صورت بروز هر گونه مشكلي، به طور خاص جمهوري اسلامي ايران بيش از ديگران آسيب خواهد ديد. به هر حال جاي هيچ گونه نگراني در اين خصوص وجود ندارد.
دخالت غيرقانوني شوراي امنيت
آصفي در ارتباط با اجلاسي كه قرار است فردا ميان وزيران خارجهي پنج كشور عضو دايم شوراي امنيت و آلمان در نيويورك در رابطه با فعاليتهاي صلح آميز هستهيي كشورمان برگزار شود، افزود: در اين خصوص ابتدا ما فكر ميكنيم كه آژانس در اين رهگذر به هيچ وجه نبايد تضعيف شود از سوي ديگر معتقديم دخالت شوراي امنيت در اين موضوع كاملا غير قانوني است و هيچ گونه توجيه قانوني ندارد.
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: هم چنين ما همكاري و تعامل گستردهاي با آژانس داشته و داريم و آمادهايم تا درباره عدم انحراف و بحث رژيم عدم گسترش هم چنان با آژانس و كشورهاي ديگر گفتوگو كنيم.
اقدام شوراي امنيت = تاثير منفي بر همكاري ايران با آژانس
وي در رابطه با ارايه پيش نويس قطعنامهاي از سوي انگليس و فرانسه به شوراي امنيت عليه كشورمان تصريح كرد: فكر ميكنيم برخي بانيان اين قطعنامه انگيزههاي سياسي دارند و روشن است كه هر گونه اقدام شوراي امنيت در روند همكاريهاي ما و آژانس تاثيري منفي خواهد داشت.
آصفي ورود شوراي امنيت به بحث هستهيي كشورمان و اتخاذ تصميمهاي نادرست را كاملا غير قانوني دانست و گفت: اگر بانيان اين قطعنامه واقعا به حل و فصل اين موضوع در آژانس معتقدند ميتوانند به برخي مولفههاي مثبت گزارش محمد البرادعي توجه داشته باشند تا اين موضوع حل و فصل شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار داشت: فكر ميكنيم كه آمريكا و غرب درصدد بهرهبرداري سياسي از اين قضيهاند و برخي كشورها با ورود شوراي امنيت به اين مساله تلهاي را براي كشورهاي مستقل گذاشتهاند كه اين كشورها بايد مراقب باشند تا گرفتار اين تله نشوند.
وي با تاكيد بر اينكه شوراي امنيت نبايد اقدامي كند كه نتواند آن را جمع كند، افزود: ما هيچ گونه مكث و تعليق را نخواهيم پذيرفت و در اين خصوص هيچگونه ابهام و توهمي نبايد وجود داشته باشد ضمن آنكه ما در پي استيفاي حقوقمان هستيم و البته روشن است كه براي حل و فصل اين موضوع از طريق گفتوگو و مفاهمه بهتر ميتوان نتيجه گرفت.
چرا با كشورهاي فرعي مذاكره ميشود؟
آصفي در پاسخ به اين سوال كه چرا در شرايط حساس كنوني دستگاه ديپلماسي كشور به جاي مذاكرات ديپلماتيك با طرفهاي اصلي درگير با پرونده هستهيي كشورمان به سراغ كشورهايي چون بحرين ميرود؟ ادامه داد: به هر حال اين هم سوالي است. ولي اين به آن معنا نيست كه در بحرين مذاكره هستهيي نشود. ما در سفرهايمان براي كشورهاي منطقه اهدافمان را توضيح ميدهيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه خاطر نشان كرد: اندونزي هم از كشورهاي مهم اسلامي است و به هر حال در اين سفرها راجع به موضوعات مهم تبادل نظر ميشود، ضمن آنكه مساله هستهيي در نيويورك با جديت دنبال ميشود و دكتر ظريف از هر امكاني براي پيگيري اين موضوع استفاده ميكند.
وي همچنين گفت: در اجلاس اكو نيز كه رييس جمهور محترم در آن حضور داشتند بر داشتن حق فنآوري صلحآميز هستهيي تاكيد شد و اين نشان ميدهد كه جمهوري اسلامي ايران از تمامي امكاناتش براي مديريت و حل تمامي مسايل از جمله بحث هستهيي استفاده ميكند.
ماجراجويي نومحافظهكاران سيا را جا گذاشت
آصفي هم چنين در ارتباط با استعفاي پورتر گاس، رييس سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) اظهار داشت: مسوولان نومحافظهكاران كنوني در آمريكا به قدري ماجراجويند كه سازمان سيا هم به پايشان نرسيده است.
پيروي از بوش عامل شكست بلر
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه با اشاره به اين كه راي مردم انگليس نشان داد آنها با سياستهاي توني بلر در حمايت از آمريكا كاملا مخالفند، افزود: شرايط كنوني اين كشور نتيجه سياست كوركورانه لندن در پيروي از آمريكا در موضوعات مختلف از جمله عراق بوده و تحليل من اين است كه اين مخالفت ناشي از سياستهاي بلر در هماهنگي بيشتر با آمريكا بوده است.
جنگ سرد با آمريكا؟
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، سخنگوي وزارت امور خارجه در بخش ديگري از اظهاراتش در نشست هفتگي با خبرنگاران داخلي و خارجي با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران هيچ علاقهاي به ورود به جنگ سرد با آمريكا ندارد، اظهار داشت: سياستهاي كلان ما در اين خصوص كاملا روشن و مشخص است و اين آمريكاست كه نه تنها با ايران كه با تمام دنيا به جنگ سرد وارد شده است.
آصفي افزود: ادبياتي كه آمريكا به كار ميگيرد با هيچ منطق متمدنانه سازگار نيست و كدام كشور مستقل است كه آمريكا با او مشكل نداشته باشد؟
تضميني براي دادن به موقع سوخت به ايران از سوي روسها وجود ندارد
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا ايران با وجود عقد قرارداد مربوط به تحويل سوخت براي نيروگاه بوشهر در پي توليد سوخت اتمي است؟ گفت: ما قرار است از روسيه سوختمان را بگيريم، ولي اين به معناي صرفنظر از حقوقمان نيست.
سخنگوي وزارت امور خارجهي تصريح كرد: ما آن سوخت را ميگيريم و استفاده ميكنيم. ضمن اين كه كسي كه دانشي را دارد، دليلي براي دراز كردن دست به سوي ديگران ندارد. ما خودمان به اين فنآوري رسيده و سوخت را توليد ميكنيم.
آصفي با بيان اين كه هيچ تضميني براي دادن به موقع سوخت به ايران از سوي روسها وجود ندارد، ادامه داد: شرايط بينالمللي شرايطي سيال و متغير است. اگر انسان خودش به امكاني رسيده، شرط عقل اين نيست كه دست به سوي ديگران دراز كند.
همكاري هستهيي كشورهاي عضو اكو
به گزارش ايسنا، وي دربارهي اين كه همكاري كشورهاي عضو اكو در زمينهي فنآوري هستهيي كه در بيانيهي اين پيمان ذكر شده ، به چه صورت خواهد بود؟ افزود: همكاريهايي كه در خصوص هستهيي صورت ميگيرد با كشورها براساس ان.پي.تي خواهد بود و بحث همكاري هستهيي بين جمهوري اسلامي ايران و كشورها در اين خصوص مطرح نيست، بلكه بحث بحثي حقوقي است كه كشورها براي استفاده از فنآوري صلحآميز هستهيي دارند.
آصفي ادامه داد: همچنين در اين اجلاس در خصوص لزوم تبادل نظر در عرصهي فنآوري هستهيي و همچنين حمايت از يكديگر در مجامع مختلف و تقويت ديدگاههاي همديگر تاكيد شده است.
پيشينهي فعاليت هستهيي ايران به دولت مهندس موسوي برميگردد
سخنگوي وزارت امور خارجه در رابطه با پيشينهي فعاليتهاي صلحآميز هستهيي در كشورمان گفت: اين فعاليتها از زمان مهندس موسوي دنبال شده و تمام دولتها براي آن زحمت كشيدهاند. دانشمندان ما نيز در تمامي مقاطع به اين كار مشغول بودهاند و آقاي احمدينژاد نيز از تمام دانشمندان و كساني كه در اين خصوص كار كردهاند تشكر كردهاند.
عنان نظر شخصياش را گفته است
وي در رابطه با اظهار نظر اخير كوفي عنان، دبيركل سازمان ملل متحد مبني بر لزوم انجام مذاكرهي مستقيم بين ايران و آمريكا در خصوص فعاليتهاي هستهيي كشورمان اظهار داشت: عنان نقطهنظر شخصياش را گفته است و ما معتقديم كه تمام اين بحران مصنوعي را خود آمريكا ايجاد كرده است.
آصفي ايجاد بحران مصنوعي حول پروندهي هستهيي كشورمان از سوي آمريكا را به واسطه مخالفت اين كشور با استقلالخواهي جمهوري اسلامي ايران دانست وافزود: ضرورتي هم به حضور آمريكا در مذاكرات هستهيي نيست، چرا كه آمريكا آمادگي گفتوگوهاي برابر را ندارد .
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد : آمريكا اهل منطق نيست و همواره با سياست ارعاب و تهديد قصد دارد دنيا را به دنبال خود بكشاند، لذا ضرورتي براي ورود به اين قبيل مباحث نميبينيم.
تبعهي مقتول ايراني در فرانسه
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، وي در ارتباط با پيگيري پروندهي قتل يك ايراني در فرانسه نيز گفت: اين پرونده همچنان در دست بررسي است و فرانسويها هنوز پاسخ لازم را به ما ندادهاند. ما در حال پيگيري اين مساله هستيم تا به پاسخ قانعكنندهيي برسيم.
لغو سفر رييس قوه قضاييه به چين عبارت دقيقي نيست
آصفي همچنين دربارهي علت لغو سفر آيتالله هاشمي شاهرودي، رييس قوه قضاييه به چين اظهار داشت: شايد لغو سفر عبارت دقيقي نباشد به هر حال اين سفر در حال برنامهريزي است و به محض انجام تمام برنامهريزيها انجام خواهد شد.
پاسخ متناسب با اقدام شوراي امنيت
سخنگوي وزارت امور خارجه در رابطه با واكنش كشورمان به اقدامات احتمالي شوراي امنيت سازمان ملل متحد، افزود: مشخص است كه اگر اين اقدامات كند باشد، اقدامات ما نيز كند خواهد بود؛ ولي اگر معتدل باشد، پاسخ ما نيز معتدل است.
وي ادامه داد: اگر اين پرونده بخواهد همان گونه كه آمريكا و برخي كشورهاي اروپايي ميخواهند در شوراي امنيت و نه آژانس بررسي شود، نبايد از جمهوري اسلامي ايران انتظار داشته باشند كه مانند گذشته همكاري كند.
آصفي با بيان اين كه ما اهل پيشبيني و پيشگويي نيستيم، گفت: روشن است كه ما نظرمان را در مذاكراتي كه داشتهايم، اعلام كردهايم، ولي نفس طرح اين موضوع در شوراي امنيت را غير قانوني ميدانيم و لذا با آن مخالفيم.
طرح روسيه در فضاي آرام قابليت بررسي دارد
به گزارش ايسنا، سخنگوي وزارت امور خارجه در ارتباط با بيانيهي سفارت كشورمان در مسكو مبني بر اين كه طرح روسيه همچنان روي ميز است، اظهار داشت: طرح روسيه و ساير طرحها در فضاي مناسب و آرام ميتواند مورد بررسي قرار بگيرد.
ايران مشكلي با ايجاد جزاير مصنوعي در آبهاي امارات ندارد
وي در ارتباط با خبري مبني بر قصد امارات براي ايجاد بيش از 300 جزيره مصنوعي در خليج فارس افزود: بايد ببينيم قرار است اين جزاير كجا ساخته شود و من در اين خصوص اطلاعات دقيقي ندارم، چرا كه اگر در سرزمينهاي مليشان اماكنسازي كنند، هيچ مشكلي وجود ندارد.
از زيباري بپرسيد
آصفي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اظهارات روز گذشته وزير امور خارجه عراق مبني بر اين كه اخبار بمباران مغازه كردها در نقطه مرزي ايران با عراق بزرگ نمايي شده، آيا اتفاقي رخ داده است كه بزرگ نمايي شده باشد؟ ادامه داد: به نظرم اين سوال را بايد از زيباري بپرسيد.
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين گفت: ممكن است در مرز كنوني ما با عراق اتفاقات جزيي مرزي به وجود آمده باشد، ولي من فكر نميكنم چيز خاصي بوده و از نظر ما اتفاقي نيفتاده است.
تقريبا تمام اعضاي شوراي امنيت با نظر آمريكا در خصوص ايران مخالفند
وي همچنين در خصوص لابيهاي نيويورك در ارتباط با پروندهي هستهيي كشورمان اظهار داشت: براساس اطلاعات ما از گفتوگوهاي سازمان ملل، تقريبا تمام اعضاي شوراي امنيت با نظر آمريكا در خصوص ايران مخالفند، ولي واشنگتن همواره سياست ارعاب و تهديد را دنبال ميكند.
به گزارش ايسنا، آصفي تاكيد كرد: اين رفتار آمريكاييها نشان ميدهد كه آنها نه اعتقادي به اخلاق و نه به منطق در روابط بينالمللي ندارند. براي ما خيلي دور از انتظار نيست كه قطعنامهاي را بدهند و چيزهايي را كه ميخواهند در آن مطرح كنند.
ايران قطعنامهاي كه حقوقش را به رسميت نشناسد، نميپذيرد
سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: ما قطعنامههايي كه حقوقمان را به رسميت نشناسد، حتما نميپذيريم و البته اجازه دهيد تا ابتدا ببينيم قطعنامهاي صادر ميشود يا خير. ولي چارچوبي كه گفتم اين است كه ما قطعنامهاي كه حقوق جمهوري اسلامي ايران را به رسميت نشناسد و فراتر از مسووليتها الزاماتي را از ايران بخواهد، نخواهيم پذيرفت.
وي افزود: آمريكا و غرب خودشان جنگ جهاني را به راه انداختند و از سلاح هستهيي هم استفاده كردند. خيلي عجيب است كه امروز از ما ميخواهند اعتمادسازي كنيم. به نظر من آمريكا و غرب بايد اعتمادسازي كنند و اتفاقا اين موضعگيريها مغلطههايي است كه با هيچ منطقي سازگار نيست.
سرنوشت گروگانهاي ايراني در عراق چه شد؟
سخنگوي وزارت امور خارجه در بخش ديگري از اظهاراتش در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در ارتباط با سرنوشت ايرانيهايي كه در حدود چهار ماه پيش در عراق به گروگان گرفته شدهاند، گفت: متاسفانه شاهد ناامني در عراق هستيم و كرارا از هموطنان عزيزمان خواستيم كه به صورت غيرقانوني به عراق سفر نكنند و در چارچوب سفرهاي حج و زيارت به اين كشور بروند.
وي افزود: ما اين مساله را دنبال كرده و همچنان مشغول پيگيري آن هستيم و هم وزير خارجه و هم سفارت ما در عراق مشغول پيگيري اين مساله هستند تا به جايي برسيم، ولي متاسفانه هنوز نتوانستهايم موجبات استخلاص اين افراد را فراهم آوريم.
نظر ايران دربارهي ملي شدن نفت بوليوي
آصفي همچنين در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا دربارهي ملي شدن صنعت نفت و گاز در بوليوي گفت: اعمال حق حاكميت براساس منافع و مصالح بوليوي نمايانگر نوعي بيداري و جهش در آمريكاي لاتين است.
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: ما اين جهش را علاوه بر اين كشورها در كشورهاي ديگر نيز شاهد بودهايم. در آن منطقه از دنيا اين جنبش با شتاب بيشتري در حركت است و اقدامات ارزندهيي در اين كشور براي استقلالشان صورت گرفته و بنابراين با مخالفت آمريكاييها مواجه شده است.
ابهامي دربارهي فارس بودن خليج فارس وجود ندارد
وي در ارتباط با سخن امير قطر در تهران مبني بر اينكه خليج فارس در واقع خيلج فارس عربي است، اظهار داشت: مواضع ما نسبت به خليج فارس كاملا روشن است. گفتوگوي رييسجمهور با امير قطر نيز آشكار است و ايشان به صورت قاطع و روشن اعلام كردند كه چون هيچ ابهامي در اين مساله وجود ندارد، اصلا قابل پيگيري نيست.
در حمله به هيچ كشوري پيش قدم نخواهيم شد
آصفي ادعاهاي مقامات آمريكايي را در رابطه با احتمال پيشدستي ايران در حمله به رژيم صهيونيستي دروغ دانست و افزود: آمريكاييها دروغ ميگويند و خودشان ميدانند كه اصلا چنين چيزي وجود ندارد. ما اعلام كردهايم كه در حمله به هيچ كشوري پيش قدم نخواهيم شد.
سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: سياست ما تهاجم از اين دست نيست و طبيعي است كه اگر مورد تعرضي قرار بگيريم با تمامي قوا آن را پاسخ خواهيم گفت و از كشور دفاع ميكنيم، ولي اصلا چنين چيزي در جمهوري اسلامي مطرح نبوده و بيشتر دشمنان آن را مطرح ميكنند.
وي خاطرنشان كرد: اغلب اين رژيم صهيونيستي است كه ملت فلسطين و لبنان را مورد تعرض قرار داده و مايه تعجب است كه چرا آمريكا در اين خصوص سكوت كرده است.
استفادهي نظامي از فنآوري هستهيي در دستور كار نيست
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، آصفي در پاسخ به سوال ديگري تاكيد كرد: ما به هيچ وجه قصد استفاده از فنآوري هستهيي را در خدمت مقاصد نظاميمان نداريم و اين استفاده صرفا در زمينههاي صلحآميز است و هيچ انحرافي هم در اين خصوص نبوده و آژانس هم به كرات در اين رابطه شهادت داده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پايان از آژانس بينالمللي انرژي اتمي خواست تا با كشورهاي دارندهي سلاح اتمي به صورت جدي برخورد كند و گفت: اين مساله در دكترين سياسي ما قرار دارد و در مقاطع مختلف نيز بر آن تاكيد شده است.
انتهاي پيام
نظرات