/معرفي كشورهاي فراموش شده - 28/ مالديو؛ كشور جزاير پست
كشور مالديو به مساحت 298 كيلومتر مربع، از زنجيرهاي از جزاير شكل گرفته و در جنوب قاره آسيا، در اقيانوس هند و جنوب و جنوب غرب هند واقع شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آب و هواي اين كشور استوايي، داغ، مرطوب با بارش سنگين در شمال شرق در ماههاي نوامبر تا مارس و آب و هواي باراني با بارش سنگين در جنوب غربي كشور بين ماههاي ژوئيه تا اوت است.
از مهمترين خطرات طبيعي كه اين كشور را تهديد ميكند، پايين بودن سطح جزاير است كه آن را بينهايت مستعد مواجهه با خطر بالا رفتن سطح آب دريا در رابطه با پديده افزايش گرماي تدريجي زمين كرده است. هيچ يك از اين جزيرهها بيش از 1/8 متر از سطح دريا ارتفاع ندارند.
هم چنين مهمترين مشكلات محيط زيستي در اين جزاير كاهش ذخاير آب تازه، پديده افزايش گرماي زمين و بالا رفتن سطح آب درياها و بيرنگ شدن آب سنگهاي مرجاني است.
طبق جديدترين آمار سازمان ملل در سال 2005 اين كشور 338 هزار تن جمعيت دارد. پايتخت آن ماله نام دارد. دين مردم مالديو اسلام است. زبان مردم اين كشور نيز ديوهي مالديوي است كه البته بيشتر مقامات دولتي اين كشور به زبان انگليسي صحبت ميكنند.
مليت مردم آن، مالديوي است و از نژادهاي جنوب هند، سنيهالي و عرب هستند. واحد پول اين كشور روفيا نام دارد و ماهي و پوشاك جزو مهمترين صادرات آن به شمار ميآيند.
اين نگراني همواره وجود دارد كه در صورت بالا آمدن سطح آب درياها، كشورهاي جزيرهاي مانند مالديو و جزاير مارشال در اقيانوسيه به راحتي در آب فرو رفته و ناپديد شوند.
در حال حاضر تصوير اين كشور توسط شركتهاي مسافرتي بعنوان يك بهشت استوايي با سواحل شني و آب سنگيهاي مرجاني نمايش داده ميشود.
اقتصاد مالديو به شدت وابسته به درآمدهاي حاصل از صنعت گردشگري آن است. حواشي اين جزيرهها در توسعه بازار توريست اين كشور نقش بسزايي داشته و غواصان اين مناطق را به دليل غناي زندگي دريايي آن براي غواصي ترجيح ميدهند.
مالديو در زمينهي توسعهي زير ساختها و صنايعش شامل صنعت ماهيگيري و بهبود شرايط بهداشتي، تحصيلي و سواد پيشرفت داشته است.
اما در عين حال اين كشور در دسامبر سال 2004 در اثر وقوع فاجعه عظيم سونامي در آسيا با شكست بزرگي مواجه شد. در اين حادثه طبيعي، جاذبههاي مسكوني و تفريحگاهها در اثر هجوم امواج ويران شدند و اين امر منجر به برنامهريزي بزرگ بازسازي شد.
مائوفون عبدل گايوم، رييس جمهور اين كشور، پس از اولين دوره انتصابش به سمت رياست جمهوري در سال 1978، براي ششمين دورهي 5 ساله در سال 2003 دوباره براي رياست جمهوري انتخاب شد.
به رغم تلاش براي كودتاها در دهه 1980، اين كشور تحت حكومت طولاني مدت اين رهبر آسيايي ثبات نسبي را تجربه كرده است.
پس از حمايت پارلمان از تغييرات در ژوييه سال 2005، اين كشور براي معرفي سياستهاي چند حزبي براي اولين بار آماده ميشود.
روساي جمهور مالديو در يك رفراندوم بله - خير انتخاب ميشوند. سپس يك كانديداي منفرد از سوي مجلس يا پارلمان به راي دهندگان معرفي ميشود.
رييس جمهور تاثير و نفوذ قابل توجهي دارد و اعضاي كابينه و قضايي را خودش منصوب ميكند. رييس جمهور هم چنين 8 عضو از 50 عضو مجلس را نصب ميكند. گايوم در سال 1937 در ماله متولد شده و در سريلانكا و مصر تحصيل كرده است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات